- 2 Temmuz 2015
- 2.840
- 5.101
- 158
Doğru tarif etmişsin canım . Ayaktayken bile kasılma olduğu anlaşılabilir aslında. Karnın yamuluyor, yuvarlaklığı gidip bir taraf daha çıkık duruyor.Cok tesekkur ederim, benim karnim genel olarak hep cok sertti. Ara ara boyle sanki bebegin kafasi gibi bir cikinti olurdu ama duzenli olmazdi. Cuma gunku kasilmalar soyleydi: o bebegin kafasi, ya da bebek sandigim toplanmalar artti, sanki gobegim ortada toplanip toplanip gevsiyordu, daha siklastiginda mesanemde de baski hissetmeye basladim. Yani aslinda yasayinca bir terslik oldugunu anliyosunuz. Su an kendimce soyle bir test uyguluyorum, sirt ustu yattigimda genelde karnim yumusak oluyo, demekki bir sikinti yok. Eger sirt ustu yatarken de bir toplanma hissedersem kasilma oldugunu dusunuyorum ama tabi ki kimse benim lafimla hareket etsin istemem. Belki daha tecrubeli anneler bu konuda bizi aydinlatabilir.
Ben alana kadar stoklar bitmişti jokerdeHeh benim jokerden 50ye aldıgım
3 kutu aldım ben bir aya tekabül edicek sekilde
Ben 2. dozu dün vuruldum. Kolumda çok hafif bir ağrı var yukarı kaldırınca o kadar. Aşı olduktan sonra 2-3 gün ağır kaldırmazsan, kolunu yormazsan, bir de üstüne yatmazsan sıkıntı olmaz. Ben ilk hamileliğimde de tetanoz aşısı oldum ama olduğum gün market poşeti taşıdım, başka işler de gördüm. Çok zor geçmişti.Slm kızlar 23 haftalık hamileyim rahim ağzı yetmezliğinden dikişim var ve sürekli yatıyorum riskli gebelik yaşadım için tatanoz aşısı yapmaya korkuyorum yaptıran arkadaşlar nasıl geçti bilgi almak istiyorum
Ben bi tane uygun fiyatlı temassız alından ölçebilenlerden alıcam bi tane de koltuk altı için ucuz olanlardan. Zaten ateşi teyit için 2 farklı ölçüm daha sağlıklı oluyormuş. O ucuz olan ateş ölçerler ile aylarca ateşi ölçüp yumurtlama takip ettim ben hiç şaşamadıKızlar bu arada dün doktoruma hepimiz için çok önemli soru sordum. Ateş ölçer alacaktım braunun bi modeli. Gösterdim hocam çocuk için iyi midir diye. Oda dediki bu iyi bi marka ama benim evimde bundan yok dedi :) ilk doğduğundan itibaren normal koltuk altı ateş ölçer kullandık dedi bildiğin eczanelerde satılan 15 20 liralık dedi. Civali degil elektronik olan. Siparişini vermek için onun görüşünü almayı bekledim oda böyle diyince temassız ateş ölçer almicam
Meyve bile olsa şekerli olan herşeyi sınırlı yemek lazım canım. Mesela günde 2 tane meyve yeter bize (1 elma, 1 şeftali gibi) hatta onu da süt, yoğurt, badem gibi şekeri dengeleyen besinlerle yiyin diyorlar. Gün içinde yediklerinle dengelemek gerekiyor.Ya bunlar dogal seyler zarari var mi ki ? Direk suyunuzun artmasiyla alakali midir ?ben sizden kotu besleniyorum acikcasi..hergun bir dondurma cikolata yiyorum..saglikli olsun diye yaz meyvelerini yiyoruz asiri olmasada
Canım periontolağa gidiyor musun riskli gebeliksin? Periontoloğuna muhakkak sor, bazen riskli gebeliklerde tetenoz aşısı yaptırmıyorlarSlm kızlar 23 haftalık hamileyim rahim ağzı yetmezliğinden dikişim var ve sürekli yatıyorum riskli gebelik yaşadım için tatanoz aşısı yapmaya korkuyorum yaptıran arkadaşlar nasıl geçti bilgi almak istiyorum
Senin durumunda aşıyı önermiyorlar.Slm kızlar 23 haftalık hamileyim rahim ağzı yetmezliğinden dikişim var ve sürekli yatıyorum riskli gebelik yaşadım için tatanoz aşısı yapmaya korkuyorum yaptıran arkadaşlar nasıl geçti bilgi almak istiyorum
Ben olmadım doktorum gerekli görmediSlm kızlar 23 haftalık hamileyim rahim ağzı yetmezliğinden dikişim var ve sürekli yatıyorum riskli gebelik yaşadım için tatanoz aşısı yapmaya korkuyorum yaptıran arkadaşlar nasıl geçti bilgi almak istiyorum
Bende elimle bir yerden destek almadan oturup kalkarsam bebek toplanıyorCok tesekkur ederim, benim karnim genel olarak hep cok sertti. Ara ara boyle sanki bebegin kafasi gibi bir cikinti olurdu ama duzenli olmazdi. Cuma gunku kasilmalar soyleydi: o bebegin kafasi, ya da bebek sandigim toplanmalar artti, sanki gobegim ortada toplanip toplanip gevsiyordu, daha siklastiginda mesanemde de baski hissetmeye basladim. Yani aslinda yasayinca bir terslik oldugunu anliyosunuz. Su an kendimce soyle bir test uyguluyorum, sirt ustu yattigimda genelde karnim yumusak oluyo, demekki bir sikinti yok. Eger sirt ustu yatarken de bir toplanma hissedersem kasilma oldugunu dusunuyorum ama tabi ki kimse benim lafimla hareket etsin istemem. Belki daha tecrubeli anneler bu konuda bizi aydinlatabilir.
İnşallah bakalım eşime kalsa bikac koli daha alırdık ama bi deneyelim dedim ne olur ne olmazBen alana kadar stoklar bitmişti jokerdesonra civile gittim orda da bitmiş. Trendyola nasipmiş ben denemek için 1 kutu aldım ama doğuma kadar daha da ucuza denk gelirse 1 kutu daha alırım. Ben kendim de ped olarak uzun zamandır sleepy kullanıyorum içi pamuksu çok rahat oluyor o yüzden bebek bezi de rahattır diye düşünüyorum.
Meyve bile olsa şekerli olan herşeyi sınırlı yemek lazım canım. Mesela günde 2 tane meyve yeter bize (1 elma, 1 şeftali gibi) hatta onu da süt, yoğurt, badem gibi şekeri dengeleyen besinlerle yiyin diyorlar. Gün içinde yediklerinle dengelemek gerekiyor.
Evet ya . İlk oğlumda çok dikkat ederdim bu tarz şeylere. Eski yazışmalarımda gördüm. Meyve yanında mutlaka süt yada ceviz tüketirmişim dengelesin diye. Gece geç saatte de yemezmişim. Şimdi ne denk gelirse yiyorumAllah korusun yavrularımızı
tabi yaz meyveleri çok şekerli ölçülü yemek lazım soğuk soğuk iyi geliyor ama şeker çıkıyor birden o yüzden duyu artanlar varAy çok haklısın dün akşam eşime nesCafe yap diyorum yani yenilmeyecek icilmeyecek ne varsa hepsini tükettin diyor:)hakli da aslında.Her gün her gün zararlı şeyler tüketmiyorum fakat abur cubur yediğim oluyor.kimisi de çok kasmayin diyor ama dikkat etmek lazım.mesela ben normalde meyveyi özellikle kavun karpuzu sevmezdim bu ara korkmasam her öğün yerim onların da fazlası zarar.klişe laf vardır ya her şeyden azar azar aynen öyle yapmak lazım.
Ben geç saatte yemiyorum bu eskiden gelen alışkanlık yani 7 den sonra yemek yemiyorum çok acıkırsam hafif geçiştiriyorum, inanılmaz ağırlık oluyor.Evet ya . İlk oğlumda çok dikkat ederdim bu tarz şeylere. Eski yazışmalarımda gördüm. Meyve yanında mutlaka süt yada ceviz tüketirmişim dengelesin diye. Gece geç saatte de yemezmişim. Şimdi ne denk gelirse yiyorumAllah korusun yavrularımızı
ayy ne güzel bende boyatacağım bu ara bakalım hangi günTeyzeleri biz bugun odamızı boyuyoruzzsağlık Bakanlığı onaylı boyalar varmış dyo marka aldık. Cok tatli uçuk bi lila. Cok heyecanlıyız. Annesinin ballı lokması o Rabbim isteyen herkese bu heyecanları nasip etsin.
Bende çok araştırdım birkaç doktorda yorum yapmış Braun 400 temazsız ateşölçer aldım hastanedeki ölçümlerle birebir aynı çıkan çok yorum varKızlar bu arada dün doktoruma hepimiz için çok önemli soru sordum. Ateş ölçer alacaktım braunun bi modeli. Gösterdim hocam çocuk için iyi midir diye. Oda dediki bu iyi bi marka ama benim evimde bundan yok dedi :) ilk doğduğundan itibaren normal koltuk altı ateş ölçer kullandık dedi bildiğin eczanelerde satılan 15 20 liralık dedi. Civali degil elektronik olan. Siparişini vermek için onun görüşünü almayı bekledim oda böyle diyince temassız ateş ölçer almicam
Benimki de ekmek bile yok yiyeceksen kepek diyor bir de kilodan fircaladi ama dinleyen yok tabi arada kaciriyordum tatlilari daha dikkat etmek lazim
etrafımdan çok duydum çocuk kulaktan bile ölçtürmüyor hastayken ağlarken huysuzken ölçüm yanlış çıkıyormuş hareket halinde, ama temazsız olan çocuk anlamıyor bile saniyelik ölçümYa onu bikac kişiden daha duydum
Dandik bim de şokta ara ara satılan on onbeş liralık ates ölcerlerde cok iş görüyormus
Bende beurer var dübya para verip almıstık alından ve kulaktan ölçer ama mesela eşimde bir türlü kulaktan ölcmeyi beceremiyoruz
geçmiş olsun umarım sorunsuz atlatırsınız ,doktorunuz aşıyı yaptır dedi mi?Slm kızlar 23 haftalık hamileyim rahim ağzı yetmezliğinden dikişim var ve sürekli yatıyorum riskli gebelik yaşadım için tatanoz aşısı yapmaya korkuyorum yaptıran arkadaşlar nasıl geçti bilgi almak istiyorum
5 doz yaptırrısan ömür boyu yeterli oluyormuş aslında ben devamını yaptırmayı düşünüyorumBen 2. dozu dün vuruldum. Kolumda çok hafif bir ağrı var yukarı kaldırınca o kadar. Aşı olduktan sonra 2-3 gün ağır kaldırmazsan, kolunu yormazsan, bir de üstüne yatmazsan sıkıntı olmaz. Ben ilk hamileliğimde de tetanoz aşısı oldum ama olduğum gün market poşeti taşıdım, başka işler de gördüm. Çok zor geçmişti.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?