Bende eşya hiç sevmiyorum kalabalıkları gönderdim sağa sola , fazla 3 kapılı gardolap, gelinlik içindeki abiye fazla yorgan ne varsa kayınvalide ye gönderdimNetten mi verdincok guzel olur cidden ben biraz kombin özürlüyüm.. bir de tv unitemiz alirken buyuktu ev sahibi adamda mermerden cikinti seklinde tv yeri yapmis oyle olunca uniteyi cocuk odasina almak zorunda kaldik..rafli ve orada da esimin kitaplari var boydan boya.. cok sinirimi bozuyo hatta o yetmedi bir kitaplik daha almistik onlari ne yapacagimla ilgili hicbir fikrim yok..kitaplik gibi sonucta kalsin oda da diyorum sonra kokunden cope atasim geliyo hep kv..istemiorum dememe ragmen baska eve cikarsin oyle dusunme diye diyee ev esya doldu..icimden bir sey yapmak gelmiyo duzensizlikten
Evet bende aşık oldum bide bunun perdesi ve avizesi var gör de yeAy cok tatlıııı
Bak bende elektrikli süpürge utu masasi ve diger angarylar icin gardrobumdan bi kapağı heba ettimBende eşya hiç sevmiyorum kalabalıkları gönderdim sağa sola , fazla 3 kapılı gardolap, gelinlik içindeki abiye fazla yorgan ne varsa kayınvalide ye gönderdimoda boşaldı baya ama iyi masası çamaşırlık elektrikli süpürge ve dünya kadar bebek bezi var hala odada
Valla sirf bu yuzden ev tasimayi dusundum ama gozumde buyudu o da masraf otur oturdugun yerde dedimAslında biyandan mantıklı kirada isen gönlüne göre oda dizmek istesen belki taşınacagin eve olmayacak. Ama uzun sure oturma planiniz varsa radikal değişiklik yapabilirsin. Her an çıkabilirim derse idare et. Ama söyle benim küçük odamda baya büyük koltuk vardı 3lü. Bende oda yapacağım düşüncesiyle kayinpedere verdim. 0di hic kullanmadım kullanilmayan küçük odada duruyodu. O almasaydı annemin ardiyesine koyacaktım çatıya. Bide benim coook fazla esyam vardi onlari bi uygulama üzerinden hep sattım işime lazim olmayanlari, iste ne blym hali yikama makinesi filtre kahve makinesi eşimin ağırlık sehpalari, dumble, bisiklet küçük odam bunlarla doluydu hamileligimin 3cu ayında hepsini sattım. Aman aman kullandığım seyler değildi. Bide kullanmadığım şeyi gözümden cabuk cikarabiliyorum, bazısı kıyamaz bende at at at at hemen kafası :) gönlünden geçen gibi yap sana tavsiyem durumun dahilinde şu da içimde kaldi olmasın. Ben evlenirken cook içimde kalan olmuştu simdi sutten agzim yandığı için bunda ne istiyosam onu butcem dahilinde yapmaya çalışıyorum
Hele benimBende eşya hiç sevmiyorum kalabalıkları gönderdim sağa sola , fazla 3 kapılı gardolap, gelinlik içindeki abiye fazla yorgan ne varsa kayınvalide ye gönderdimoda boşaldı baya ama iyi masası çamaşırlık elektrikli süpürge ve dünya kadar bebek bezi var hala odada
Hahaha evet iki salon yaparak kafana sıkmışsin bosver bak içine sineni almışsın yavrun sağlıklı olsun geri herşey hallolur Allah dilediğin gibi bi ev size nasip etsin karnında ki meleğin şans getirsin inşallahValla sirf bu yuzden ev tasimayi dusundum ama gozumde buyudu o da masraf otur oturdugun yerde dedimevimiz cok guzel 140m2 ama yapisi biraz gicik mesela ne gerek vardi koca duvari boydan boya kullanilmaz hale getirmis adam salonda mermer cikinti yapmis tv icin kucuk salonda somine vari bir sey var o yuzddn pek sekil degisikligi olmuyo aama yinede hos duruyor patlican moru krem falan degisik .mimarmis karisi amaaa o cocuk odasindaki duzensizlik beni bitiriyo..ikeadan hemnes karyola alayim diyorum gelenlerde yatar hemde hos olur dolabi var kizimin besigi gelecek o kitapligida gormeyeyim artik ne yapayim ya da buyuk salonda sekil degisikligine gidicem bi sekilde..en guzeli az esya..cok pismanim mesela 2salon yaptigima zaten 2 kisiydik ne gerek vardi bunlar hep tecrube
Aminn canimmmHahaha evet iki salon yaparak kafana sıkmışsin bosver bak içine sineni almışsın yavrun sağlıklı olsun geri herşey hallolur Allah dilediğin gibi bi ev size nasip etsin karnında ki meleğin şans getirsin inşallah
Sağol canım Allah razı olsunOy maşallahhbi zamanlar haşhaş tanesi, kurabiye diye seviyorduk
Çok şükür annesi çok geçmiş olsun yine de dikkat et kendine
Benim de öyle2-3 haftadır sağa yatırmıyor uykuda dönsem hemen uyanıyom
Ah uh diye diye kalkıyom ama güniçinde rahatım çok şükür
İnşallah bundan daha kötü olmayız
Sağol canım amin hepimiz iyi oluruz inşallah aynen öyle canım son aylarda daha çok ağırlaşıyoruz birde sıcaklar cabası oluyor inşallah sağlıkla yavrularımızı kıcağımıza alınca hepsini unutucaz benim kızımdan kalma park beşiği uyku seti bebek arabası falan var o yüzden diğerleri için acele etmiyorum canımMaşallah daha iyi olursun inşallah bebişinlegeçen haftaya kadar bendede hiç bişey yoktu biranda giriştim ,artık daha çabuk yoruluyorum geç kalmak istemedim, enerjim ancak işe yetiyor akşam evde idareten bişeyler yapabiliyorum, sıcaklarda çok fena dün ilk kez etkilendim, ter içinde kaldım duşa girip yatmama rağmen
Benim oda takımı malum griEvet bende aşık oldum bide bunun perdesi ve avizesi var gör de yehayalimdeki odaya az kaldı kaldı insallah siparislee verildi herseyin gelip kurulması kaldı. Istersen bak sende bi siteye cok güzel modeller var üstelik rengini de kendi istegine göre ayarlayabilirsin hem hali rengini hem filin hem balonun hem bulutların tamamen özel tasarım yani keyfine göre ben de ask yaşıyorum bakıp bakıp
Çok geçmiş olsun canım aman dikkat et bende bir ay istirahat ettim benimde erken doğum riskim vardı yani benim yüzünden olmuştu cam silmiştim kendimi çok yorunca da olanlar olmuştu o yüzden yememe içmene dinlenme ne özen göster biz kendimizden çok bebejlerimizi düşünmek zorundayız inşallah bir daha sıkıntı yaşamazsın canımKizlar kizlar gunaydin,
Biz baya zor bir hafta sonu gecirdik. Tecrubelerimi paylasmak istiyorum cunku ilk gebelikte insan sudan cikmis balik gibi oluyor, neyin normal neyin anormal oldugunu bile ayirt edemiyor. Cuma gunu ogtt yapildi. Ardindan yorucu bir gun gecirdim ve sanirim susuz kaldim. Aksam kasilmalar basladi, hastanemdeki nobetci doktora gittik. Suyumun fazla oldugunu, kotu beslendigimi, cok karbonhidrat aldigimi filan soyledi. Kendisi seker yukleme testine karsiymis ve beni eve gonderdi. (Aslinda nst cekilmesi lazimdi) ertesi gun kasilmalar azaldi ama ara ara devan edince kendi doktorumun ( kendisi bu arada hastanede degil, cunku hafta sonu) yonlendirmesiyle bu sefer nst cektirmek uzere hastaneye gittik. Aksi gibi nst boyunca kasilmam olmadi, yani sonuclar normal cikti ama ben icten icten bir yanlislik oldugunu hissediyodum ve bir baska nobetci doktor vajinal ultrasonla bakti ve rahim agzimin hunilestigini soyledi yani dogum baslamis. Bir kac ilac verdi biri malum progestan digerini soylememem daha uygun olur cunku ciddi bir ilac. Bu arada bol bol su ictim. Ertesi gun pts nihayet kendi doktorum beni gordu, suyum azalmisti ama sinirdaydi hala, ardindan perinatologa gittim, suyum neredeyse normal sinirlara inmisti. Perinatolog dogru bir tedavi uygulandigini, su an hunilesmenin duzeldigini, ilaclarimi kullanmaya drvam etmemi soyledi.
Su an ne neyi tetikledi, suyum niye artti, dogumu su fazlaliligi mi tetikledi bilmiyorum. Sanirim doktorlar da bilmiyor. Erken dogum riskim var ama simdilik bir sikinti yok.
Cikardigim dersler: 1. Vucudunuzu dinleyin. 2. Duzenli kasilmalar, bebegin, karnin toplanma hissi duzenliyse kimseyi beklemeden doktora gidin ve nst ye baglanmayi talep edin, illa bir agri sizi olmasi gerekmiyor 3. Bol bol su icin. 4. Beslenme cok onemliymis, uc gundur ne seker ne ekmek ne meyve yemiyorum, suyu arttirabiliyormus. Son olarak gebelik diyabetim cikmadi.
Benden bu kadar, aklima gelenler bunlar. Hepinize saglikli gunler diliyorum...
Rica ederim beğendiğin seyi abajuru olmasa dahi halının takımı abajur veya perde yapabliyolarBenim oda takımı malum gri
Pembe li bi fil var fili gri olan senin modelin aynısı o tam benlik
Abajuruda var hem
Cok teşekkür ederim
Ben de 26.hafta da duzenli kasilmayla, gitmistim 2 buyuk serum taktilar erken dogum riski olabilir diye sabaha kadar kasilmam surdu 2 dk arayla nst dede cikti ama cok sukur normale dondu 29 haftam bitiyor bol su ic dinlen dedi 3 cocukla cok yoruluyorum hamilelik nasil geciyor anlamiyorum suan sicaklar cok bunaltti sudan cikmiyorum sadeceKizlar kizlar gunaydin,
Biz baya zor bir hafta sonu gecirdik. Tecrubelerimi paylasmak istiyorum cunku ilk gebelikte insan sudan cikmis balik gibi oluyor, neyin normal neyin anormal oldugunu bile ayirt edemiyor. Cuma gunu ogtt yapildi. Ardindan yorucu bir gun gecirdim ve sanirim susuz kaldim. Aksam kasilmalar basladi, hastanemdeki nobetci doktora gittik. Suyumun fazla oldugunu, kotu beslendigimi, cok karbonhidrat aldigimi filan soyledi. Kendisi seker yukleme testine karsiymis ve beni eve gonderdi. (Aslinda nst cekilmesi lazimdi) ertesi gun kasilmalar azaldi ama ara ara devan edince kendi doktorumun ( kendisi bu arada hastanede degil, cunku hafta sonu) yonlendirmesiyle bu sefer nst cektirmek uzere hastaneye gittik. Aksi gibi nst boyunca kasilmam olmadi, yani sonuclar normal cikti ama ben icten icten bir yanlislik oldugunu hissediyodum ve bir baska nobetci doktor vajinal ultrasonla bakti ve rahim agzimin hunilestigini soyledi yani dogum baslamis. Bir kac ilac verdi biri malum progestan digerini soylememem daha uygun olur cunku ciddi bir ilac. Bu arada bol bol su ictim. Ertesi gun pts nihayet kendi doktorum beni gordu, suyum azalmisti ama sinirdaydi hala, ardindan perinatologa gittim, suyum neredeyse normal sinirlara inmisti. Perinatolog dogru bir tedavi uygulandigini, su an hunilesmenin duzeldigini, ilaclarimi kullanmaya drvam etmemi soyledi.
Su an ne neyi tetikledi, suyum niye artti, dogumu su fazlaliligi mi tetikledi bilmiyorum. Sanirim doktorlar da bilmiyor. Erken dogum riskim var ama simdilik bir sikinti yok.
Cikardigim dersler: 1. Vucudunuzu dinleyin. 2. Duzenli kasilmalar, bebegin, karnin toplanma hissi duzenliyse kimseyi beklemeden doktora gidin ve nst ye baglanmayi talep edin, illa bir agri sizi olmasi gerekmiyor 3. Bol bol su icin. 4. Beslenme cok onemliymis, uc gundur ne seker ne ekmek ne meyve yemiyorum, suyu arttirabiliyormus. Son olarak gebelik diyabetim cikmadi.
Benden bu kadar, aklima gelenler bunlar. Hepinize saglikli gunler diliyorum...
Dogru kasilma oyle oluyor toplanma asagiyi itme cikacak gibi onemli olan duzenli aralikli gelmesi digerlerine yalanci dogum sancisi diyorlar ilk basta da sancida agri olmuyor duzenli kasilma sertlesme oluyorsa dogum baslamis oluyorCok tesekkur ederim, benim karnim genel olarak hep cok sertti. Ara ara boyle sanki bebegin kafasi gibi bir cikinti olurdu ama duzenli olmazdi. Cuma gunku kasilmalar soyleydi: o bebegin kafasi, ya da bebek sandigim toplanmalar artti, sanki gobegim ortada toplanip toplanip gevsiyordu, daha siklastiginda mesanemde de baski hissetmeye basladim. Yani aslinda yasayinca bir terslik oldugunu anliyosunuz. Su an kendimce soyle bir test uyguluyorum, sirt ustu yattigimda genelde karnim yumusak oluyo, demekki bir sikinti yok. Eger sirt ustu yatarken de bir toplanma hissedersem kasilma oldugunu dusunuyorum ama tabi ki kimse benim lafimla hareket etsin istemem. Belki daha tecrubeli anneler bu konuda bizi aydinlatabilir.
Ben de sinir oluyorum ya 28 arti da gittim kac haftaliksiniz dedi kiz ikilemde kaldim 29 dedim sonra 28 arti diyorum bi an once gecsin istiyoruz herhalde ondanevet bende yaş hesaplar gibi hesaplıyorum doldurup bitirince o haftayı yeni hafta dolana kadar 30 sayılıyoruz aslında,
ama ben yinede doktorla aynı gitmem gerektiğini düşünüyorum
misal ben 25 teyim diye düşünüyorum doktorum 24+5 deyince sinir oluyorum
En dogru ates koltuk altindan elektronikle cikiyor gercekten braun kulaktan olcer iyiydi onu da kullandim ama bozuldu temassiz yanlis olcum yapabiliyor cocugumun basindaki ates dusuk cikti temassizda koltuk alti derecesini yanimda tasiyordum hastanede bile onunla olcturdum daha yuksek cikmisti ama tabi cocuk hareketlenince zor oluyor koltuk alti olcerKızlar bu arada dün doktoruma hepimiz için çok önemli soru sordum. Ateş ölçer alacaktım braunun bi modeli. Gösterdim hocam çocuk için iyi midir diye. Oda dediki bu iyi bi marka ama benim evimde bundan yok dedi :) ilk doğduğundan itibaren normal koltuk altı ateş ölçer kullandık dedi bildiğin eczanelerde satılan 15 20 liralık dedi. Civali degil elektronik olan. Siparişini vermek için onun görüşünü almayı bekledim oda böyle diyince temassız ateş ölçer almicam
Sleepy guzel de kalin gelmisti bana prima ince oluyor aktif olani bile her bezden ince buyuktu kizim kullandiginda numarasi tabi yenidogani bilmiyorumİnşallah bakalım eşime kalsa bikac koli daha alırdık ama bi deneyelim dedim ne olur ne olmaz
Buarada trendyolda desitin pişik kremi falanda indirimde
Ben e bebekten 24liraya almıstım simdi indirim var diye mor olan ikiliden aldım 30liraya :)
Molfix pisik yapabiliyor emiciligi cok iyi olmayabiliyor tabi cok sik degistiriyoruz basta ama cocuktan cocuga da degisiyor hassassa pisik yapiyor benimkilere yapmisti ama kimisi de cok memnun insallah bebisin severbiz yenidoğan molfix aldık 240 adet var içindebaya avantajlı paket yakaladık eşimin abartmasıyla biraz fazla almış olabiliriz
2-3-4-5 numara bizde baya var toplam 25 paket flnbir yakınızdan geldi , o yüzden aynı markayla başlamak istedim
Mor desitin de iyi sudo da ikisinide kullandim islak birakmamak en onemlisi ben basta pamuk ve suyla siliyorum sonra kuruluyodum zeytinyagini isitin asiti ciksin sogutun oyle surun bebise birde yakabiliyor pisik varsa bir de uni baby yeni dogan islak mendil alicam bir deCok tesekkur ediyorumbende deterjani incia alicam yorumlarda iyi cikartiyor diyorlardi..emzik icin falan siveno alayim..deneyip paslasiriz sampuan evemore alicam catlak kreminide kendim kullaniyorum doktor onermisti muhendisinoglunda gorunce cocugada sampuan losyon oyle alirim dedim,birde dogal zeytinyagi kullanma planim var o kadar detay var ki dusun dusun ☺ pisik kreminde desitin mi iyi sudo mu acaba sudo icerigi kotu ama en iyi o iyilestiriyo diyenlerde var
İlk 6 ay bebegin cildine dokundurdugumuz sürdügümüz vs herşey ilaç etkisi yaratıp emiliyormus o yüzden en azından ilk zamanlar eger sorun yasatmazsa sleepy sonradan baska markalara gecerim diye düşündümSleepy guzel de kalin gelmisti bana prima ince oluyor aktif olani bile her bezden ince buyuktu kizim kullandiginda numarasi tabi yenidogani bilmiyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?