- 2 Temmuz 2015
- 2.840
- 5.101
- 158
Benim ilk gebeliğim öyleydi. Sabah kalkınca bir anda akardı, gün içinde de hep çok akıntım olurdu su gibi. Hep evde olduğum için sık sık değiştirirdim arada dağılmayan peçetelerden koyardım. Günlük ped beni tahriş etmiştir hiç kullanamam oyüzden.sağolun kızlar rahatladım şimdi biraz, aslında doktor şu su konusunu hiç açmamış olsaydı bende gayet normal deyip geçecektim ama işte şimdi akılda deli sorular:) Biraz daha takip edeceğim çok kafamı kurcalarsa randevu tarihimden erken gidip baktıracağım. Şimdi sizin yorumlarınızı okuyunca rahatlayıp sakinleştim biraz ama sabah fenaydımHerkese teşekkür ederim
malesef meyveyi bende seviyorum ve bu sene kiraza ekstra yüklendim , karpuz kavunda aradaBenim ilk gebeliğim öyleydi. Sabah kalkınca bir anda akardı, gün içinde de hep çok akıntım olurdu su gibi. Hep evde olduğum için sık sık değiştirirdim arada dağılmayan peçetelerden koyardım. Günlük ped beni tahriş etmiştir hiç kullanamam oyüzden.
Doktora akıntımı anlattığımda suyu iyi tahliller temiz, bebeğin baskısından kaçırıyor olabilir misin demiştiama emindim yani, insan bilmez mi kaçırdığını. Öyle diyince üstünde durmadım artık.
Beni de şu sıra yediğim meyveler yüzünden suyu artarsa korkusu sardı. Çok severim, her yerden kiraz geliyor, dayanamıyorum. Kiraz karpuz suyu arttırırmış. Ne kadar doğrudur sırf meyveden artar mı ya
Ölçüsü nedir ki acaba. Bir tabak yemeden tatmin olamıyorum. İnşaallah normal seviyededir suyu şuan.malesef meyveyi bende seviyorum ve bu sene kiraza ekstra yüklendim , karpuz kavunda arada
evet çok şekerli meyveler olunca bebek fazla işiyormuş ve suyu arttırıyormuş , ölçülü yemekte fayda var
Cok gecmiş olsunKızlar daha önce sol bacağımın dizden aşağısının komple varis olduğunu söylemiştim hazırlayanlarıniz olursa, doktorum ısrarla varış çorabı giyeceksin dedi ama evim cehennem sıcağı olduğu için çoraba tahammül edemicegim için almadım fakat şuan sol ayağım sol bileğim ve bütün mor varislerim kocaman şiş ve ağrıyor korkuyorum ya bisey olursa diye sabah ilk iş varis çorabı alıp giyicemevde afedersiniz çoğu zaman külotla bile gezdiğim oluyor çünkü hem kiloluyum hem evim caddeye direkt güneşe bakıyor hemde yapı gereği kış insanıyım. Acaip ağrı yaptı ayağıma çok korktum inşallah bişey olmaz hemen çorap alıcam giyicem yarın sabah.
Benim doktorum sag yada sol farketmez dediGünaydın kızlar dün gece yatarken, sağa döndüm eşime iyi geceler demek için uykuya dalmadan sola dönüp yatıyorum ve tüm gece o şekilde kalmaya çalışıyorum, farketmeden dönersem gözümü açınca yine sola dönüyorum.
dün yattım sağa benim minik içeriden bir tekmeyle karışık cimcik attı sanki resmen irkilip zıpladımönceki günlerde beni uyarmıştı ama sağ tarafa yatınca artık hiç rahat edemiyor herhalde resmen beni zıplattı ödümü kopardı mink kuş
Bende bi aa cok afedersin idrar gibi geliyordu sıvıydı hattaKızlar Merhaba, akıntı konusunda hiç şikayeti olan var mı? Özellikle Sabahları yataktan kalktıktan sonra sulu kokusuz bir akıntı oluyor bende. Böyle madeni 1 tl den biraz daha büyük bir şekilde iç çamaşırımı ıslatacak kadar geliyor. Amniyon sıvı sızıntısımıdır diye korkmuyor değilim ama hamileliklte akıntının arttığınıda biliyorum. Kafam çok karışık tedirginim. Haziranın başında doktor muayenemde suyun biraz azalmış, normal seyiyenin alt sınırına yaklaşmış demişti doktor. Sonra bir 10 gün sonra kontrole gittiğimde suyun artmış korkacak hiçbirşey birşey yok rutin kontrollere devam edebiliriz dedi. Şimdi ben mi paranoya yapmaya başladım bilmiyorum ama sanki akıntım arttı, yada bukadar akıntı sizlerde de oluyor mu?
ya ben sola alıştırdım heralde, sağda rahat etmiyor gbi geliyor çok dürtüyorBenim doktorum sag yada sol farketmez dedi
Kendini kasma bu kadar dedi
Sırt üstü yatma yeter dedi
Benim minigim de sola yatmayı sevmiyor ben hep saga yatıyorum neredeyse
Benim yoğun akıntım vardı ama kahverengi yeşil arası gidip geliyordu. Enfeksiyon sebebiyle antibiyotik aldım. Rahim ağzın kapalıysa, su tüketimin de iyiyse hiç-bir şey olmaz Allahın izniyle ferah tut içiniAy inşallah ya! Çok teşekkür ederim cevabına, güzel şeyler duymaya ihtiyacım var sanırım:) Özellikle hamilelikte bir kere insan bir şeyi duyunca paranoya bağlıyor resmen. Allahım sağlıkla doğsunlarda rahatlasak bizlerde:)
Tamam canım öyle yapayımebebek ve hepsiburada fiyatlarını kıyasla bence, ben o tarz ıvırzıvırları hepsiburadadan aldım
Benim yoğun akıntım vardı ama kahverengi yeşil arası gidip geliyordu. Enfeksiyon sebebiyle antibiyotik aldım. Rahim ağzın kapalıysa, su tüketimin de iyiyse hiç-bir şey olmaz Allahın izniyle ferah tut içini
Canım sana cvp yazmış mıydım hatırlayamadım. El ve yüz şişer dedi preeklampside. Bir sabah bi kalkarsın yüzün ellerin şişmiş dedi. Ben şimdi eve tansiyon aleti aldım düzenli ölçüyorum. Tansiyon aniden çıkabiliyormuş ya da çıkmasa da diğer belirtiler yetiyormuş tanı için. Haftana göre erken şişmiş ayakların dedi bana. Ama bugün sağlık ocağındaki ebe çok normal artık 30 haftadasın dedi. Dr a göre ise 32'den sonra başlamalıymış. Ellerde yok benim henüz. Ama bu sıcaklarda alyansımı takamıyordum mesela geçen yaz. Şişmeyi azaltmak için ara ara soğuk suda yıkıyorum dizden aşağısını, iyi geliyor. Bir de dikkat ettim ayaklar fazla ayakta kaldığım günlerin ertesi günü evde bile olsam davul gibi oluyor. Tuzsuz hayata alışmaya çalışıyorum, yemeklere de salça koymayacaksın dedi, sıfır tuz.Benim de el parmaklarım ve bir miktar ayaklarım şiş ancak gebelikte ödem normal değil mi ya da ne kadarı normal ne kadarı değil ne zaman alarm durumuna geçmek gerekiyor bilmiyorum hiç çok mutsuzum. Benim doktorum maalesef çok bilgilendirmiyor biraz ketum şu saatten sonra değiştirmek de istemiyorum çünkü iğnelerimi kendisi başlattı ayaklarınız çok mu şiş
:) alıştırma turları bunlarya ben sola alıştırdım heralde, sağda rahat etmiyor gbi geliyor çok dürtüyorsola dönünce dürtmesi duruyor şimdiden istediklerini yaptırmaya başladı
ebebek ve hepsiburada fiyatlarını kıyasla bence, ben o tarz ıvırzıvırları hepsiburadadan aldım
Vantilatorum var ama hiç ise yaramıyor bana göre direk karşısında vurunca da çarpıyor. En zor imtihanim gebelikte şu sıcaklarCok gecmiş olsun
Klima alamıyorsan pırpır alsan eve olmaz mı ?
Benim doktorum kesinlikle orta basınç giyeceksin deid. Orta basıncta cok kalınCanim gecmis olsun ben de ayni dertten muzdaribim . Cok ince varis coraplari var onlara bak. Bende seninle ayni mantık sebebiyle almadim ama cok agri yapiyor artik ayaga kalktigim anda. Benim genital bolge varisi. Dogumda sezeryan esnasinda cok kan kaybeder miyim endisesi yasiyorum. Cunku kesilecek yere cok yakin ywrde agrim ve varis sisligim. Kalp damarci birsey olmaz dedi ama icim rahatlamadi. Kadindigumcuma da soylemeyi unutuyorum.
Dar ve ugrasitirici da kelime miBenimki de külotlu corapti ama hamilelikte karnimiza baskı yapabilir. Hamile için olanları vardır iyice araştırıp al canım. Ben kisin giydim yazın giymedim. Kalın ve sıcak bir corapti diye hatırlıyorum. Dar ve giymesi de ugrastiriciydi. Ama zamanla pratiklesiyorsun.
Cilegin cogu modeli sallanmiyor ve anne yani olmuyor anne yanlari asansorlu degil kademeli olansa 0_6 aya kadar kullaniliyormus ve bin kusur fiyati..ben gonlume gore bulamadim..kademeliler isime yarayacak yatagima sifir olsun istiyorumkızlar ben de bugün kontrole gittim
28 +1 deyiz kilosu 1.350 gr mış
tombik dedi doktor siz ölçtürdünüz mü ne aralıklar kilolar
benim kız niye tombik anlamadım
bir de beşik için çok baktım araştırdım uyduruk adını bilinmeyen incecik suntadan yapılan beşiklerle çilekteki beşikler yakın fiyat, onlara bi ton para bayılacagıma gider çilekten mis gibi beşiğimi alıe gelirim dedim
bugün alıcaz inş atarım size fotoları, çok fazla değil fiyatlar, beşik almayanlar çileğe baksın öyle karar versin.
350- 400 tl ye beşik almayacaksanız daha yüksek fiyatlılara çok iyi bi alternatif çilek bence
Bugun bim de mini vantilatör 20tl idiVantilatorum var ama hiç ise yaramıyor bana göre direk karşısında vurunca da çarpıyor. En zor imtihanim gebelikte şu sıcaklar
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?