27 haftalıkken 1000 grdı
Selamlar, yanlis bilmiyorsam bebegin kilosunu aslinda olcemiyorlar, kafa karin ve uyluk kemiginin ortalamasina gore bir tahminde bulunuyorlar. Bu yuzden aaa bebek 4,5 kilo dogdu ya da aaa 3 kilo bekliyoduk 2,5 dogdu diye sasiriyorlar. Bence doktor bir aksilik gorse perinatologa filan yonlendirir. Bir de milimetrik olcumler bunlar o yuzden hata da olabilir.

Gunaydin kizlar simdi muaynneden ciktik bizde 1 kilo 300 gram olmusuz.detaylida ve 1 ay onceki muaynnede boyle bise demedi ama bu hafta kafasi biraz buyuk soylemismiydim dedi..3 hafta kadar..bende genetiktir babamizda halamizda oyle dedim cunku biliosunuz genetik testim vs.normal gelmisti acaba sonraya dogru bir sorun yasama ihtimali var mi..karin cevreside 10 gun önde dedi yine..kucuk olmasi daha sorun dedi..ayy bir seyi takmicam diyorum icime kurt dusuyo..gerci cok sallamadim babamiz 4 kilo dogmus ve iri yapili halasi falanda..tatliyi kesicem bakalim..servikal uzunluk da iyi dedi..

evet katılıyorum kilo ortalamasını sistem ölçümlere göre otomatik veriyor.

Hiç bilmediğim bir konu ama bencede sen elinden geleni yap, ailede vardır belki ama tatlı bünyeye fazla geliyorsa şeker iri bebeğe sebep oluyormuş, maşallah kuzuna

Selam, gebelik sekerine bakilmis miydi? Iri bebekleri genellikle gebelik diyabetine bagliyorlar cunku.

Kızlar günaydın
Bugün ben işteyken kızımın odası boyanacak eşim boyacıyı ve kendi anne babasını iş arasında bize bırakıp gelecek, bu konularda hep yardımcılar saolsunlar toz pembe seçtik rose rengi, aslında ben su yeşili de düşünüyordum , onuda ilerki yıllarda yaparız dedik inşallah güzel olur

Benim en son boyutları normal gidiyordu ama çentiklerden dolayı kücük olabilir bebeginin kücük az kilolu veya büyük olması sorun değil saglıklı olmasına odaklan demişti

Hadi insallah gönlüne göre olsun
Ben kırık beyaza boyattırdım hatta boyadım oda takımı gri duvarlarada duvar kagıdı sticker vs yaparım diye kolaya kactık :)
Ama mobilyaların kokusu bir türlü cıkmıyor ne yapıcam bilmiyorum defalarca farklı ürünlerle silindi camlar full acık ama yeni mobilya kokusu kaldı resmen

Ay inşallah saol canım
bende ondan korkuyorum, Cumartesi eşyalar gelecek 1 hafta havalandırıcam kıyaftleri yerleştirmiycem hemen ,
inşallah geçer

Gunaydinlar :) ne guzel herkesin bebisi saglikli herkes dekorasyonlara baslamis bile biz daha anca bebek arabasi aldik. Zaman var hepsi yapilir diyoduk ama yavastan basladik paniklemeye kizlar bisey soracagim. Dun doktora gittim ve 1 ayda 3 kg almisim doktor bu normal degil dedi. Ardindan ultrasona aldi. Bebegin kafasi haftasina gore 2 hafta ileride,karin cevresi de 1 hafta ileride. Bebekte anormallik gibi bir sey soylemedi. Sadece normal doğumun zorlasir belki bebek gelmez sezeryan bile olur dikkat etmelisin dedi. Bebekte haftasiyla uyumlu tek yeri uyluk kemigi. Kemikler kilo almaz bu yuzden tek dogru yer burasi dedi.sagliksiz beslendigim konusunda tatli tatli azarladi beni. Ama su an kafam cok karisik. Abur cubur degil de tatli cok yiyordum. Sut urunleri fazla tuketemiyordum. Ama bebegin kafasina karnina mi gitmis bu yediklerim yoksa cocukta sıkıntı mi var suyu da normalmis. Tansiyonum sekerim vs de yok. Cok mutsuz ve endiseliyim

Çilek mobilyaların hiçbir şekilde kokmayacağını bebekler için özel zararsız ve kokusuz boyalarla boyandığını söyledi bize. Temmuz’da gelecek bizimki, merak ettiğim konu, gerçekten koku olmayacak mı bakalım paylaşırım burada

Selam, gebelik sekerine bakilmis miydi? Iri bebekleri genellikle gebelik diyabetine bagliyorlar cunku.
Bakildi..sekerim yok..ama hep bir hafta onden gidiyordu en basindan beri..olcumlerinin hatali odugunuda dusunuyorum daha oncede ense kalinligini yanlis olcmustu

Benim en son boyutları normal gidiyordu ama çentiklerden dolayı kücük olabilir bebeginin kücük az kilolu veya büyük olması sorun değil saglıklı olmasına odaklan demişti
Ne guzel ya bizimki bir sey siyluyor dusun dur..3 hafta az degil o tedirgin etti ama dedigim gibi genetik olarak koca kafali brkliyorum :) esim cikinca ben senelerdir sapka takamadim diyo takmicam artik cidden..tatliyi kesicem iste

Bnada normal geldi canım da, sanki doktor çocuk geri gidiyormuş gibi protein artır dedi. Kalsiyum hapı yazdı, regenesis yazdı kullanıyorum bakalım

Herşeyi ile günü gününe uyumlu bir bebek de duymadım burada. Kiminin kafa ileri, kiminin karın çevresi geri, kiminin bacak boyu 2-3 hafta ileri. Sonuçta burada herkes farklı bir yapıda. Anne baba iri ve uzunsa çok da minyon birşey beklenmiyor (ben bu konuda istisna olsam da). Aksine anne baba minyonsa iri bebek beklenmez. Kilo konusuna bazı doktorlar çok takıntılı. Benimki beni çoğu zaman tartmıyor bile. Belki başından beri sezeryan olacağım belli olduğu için. Kimi doktor da normal doğum için çok az kilo almış olmayı şart koşuyor. Bu kadar kafaya takıp bunaltmayın kendinizi. Sağlıkla gelsin bebeklerimiz.

Canim once sakin ol. Sadece bebegin iri bebek olabilir. Hemen sıkıntı sorun arama. Benim kizimda hep 2 hafta onden gitti. Simdi de yasitlarindan 1 yas onde gidiyor gelisimi. Kilina dikkat etmeye ve doktorunun dediklerini yapmaya cakis birsey olmaz.

bende çilekten aldım ,paylaşırım inşallah çabuk geçer

Ben de pimpiriklenip kendini uzenlere cok sasirirdim ama basima gelince anladim. Her seyi her turlu ihtimali dusunuyor insan. Vicdan da yapiyorum duzgun beslenmedim diye. Neyse belki benim icin daha faydali olur bu endisem de yedigime ictigime daha dikkat ederim

Ne guzel ya bizimki bir sey siyluyor dusun dur..3 hafta az degil o tedirgin etti ama dedigim gibi genetik olarak koca kafali brkliyorum :) esim cikinca ben senelerdir sapka takamadim diyo takmicam artik cidden..tatliyi kesicem iste
takma tabi stres yapmak iyi değil, önemli olan senin dikkat etmen gerisi herşey olacağına varır

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…