Biz suanda aşırı hassasız yada ben öyleyim normalde de fazla koku alırdım ama gebelikle arttı ondanda olabilir eşim almıyor mesela
Koku dedigim odun kokusu boya vs değil odunu kokuyor mobilyacıya girmişim gibi hissediyorum her odaya girdigimde

Bnada normal geldi canım da, sanki doktor çocuk geri gidiyormuş gibi protein artır dedi. Kalsiyum hapı yazdı, regenesis yazdı kullanıyorum bakalım
Banada proteini arttır dedi, bebğin gelişimi gayet iyiyken, geri gitmesiyle alakası yokta, bilelim diye tedbiren söylüyorlar protein bebek gelişimi için çok önemli kaliteli protein bebeğe kilo aldırıyor anneye aldırmıyor
Proteini arttır dediği zaman sürekli kıymalı yemekler gelmesin akla sulu yemekler ekmekte yedirtiyor. Etin yanına bol salata, köftenin yanına yine bol salata sebze, yumurta peynir süt arttırmak besin değeri çok yüksek gıdalar, besleyici ama bize kilo aldırmayor bana doktor arttır veya tatlıyı azalt dediği zaman herşeyi bebeğin o anki durumuna göre yorumlamamak lazım , önlem ve bilgi amaçlı da söyleniyor.

Ne guzel ya bizimki bir sey siyluyor dusun dur..3 hafta az degil o tedirgin etti ama dedigim gibi genetik olarak koca kafali brkliyorum :) esim cikinca ben senelerdir sapka takamadim diyo takmicam artik cidden..tatliyi kesicem iste
Yani bence doktorunu pek takma asıl kilolu cocuk iyi değildir derler hep seker hastalıgı vs olabiliyormus ama sana kücük iyi değil demiş
Su haftalarda kilo vs gelişimi tamı tamına tutan yoktur benimki 32.haftadan sonra belli olucak gelişimi normalmi geri mi demişti mesela

Sen yediklerine dikkat et, kaliteli şeyler yemeye çalış seçici ol, bebeğin en ihtiyacı olan dönem bence ona odaklanmalıyız. Kendini üzüp , sıkma stres iyi değil.

Bu doktorlar neden böyle felaket tellalı olurki
Sanki rejim yapıyoruz üc kilo almak normal değil ne demek yahu illa standart 2kg mu almak gerekiyor
Bebegin daha bi dünya gelişicek haftası var normalede dönebilir büyük kafalıda kalabilir dogduktan sonra düzelir vs
Saglıgına odaklan derim bebek ha normal dogmus ha sezeryan bi skeilde cıkıcak icimizden :)

Evet sakin olmak lazim da elde degil esim iri ben minyon yapidayim. Belki babasina cekmistir diye dusunuyorum. Bakalim su son 3 ay bari yediklerime ictiklerime dikkat edeyim ben elimden geleni yapayim da pisman olmayim sonra

Sen yediklerine dikkat et, kaliteli şeyler yemeye çalış seçici ol, bebeğin en ihtiyacı olan dönem bence ona odaklanmalıyız. Kendini üzüp , sıkma stres iyi değil.
Evet herkes yogurt ye sut ic deyip duruyordu cevremde ben sevmedigim icin yemedim hic. Simdi hazirladim koydum yanima yiyecegim :) bu saatten sonra bebegime ne gelirse onu yapacagim insallah

Bakma ben de burda akıl veriyorum ama Pazartesi randevum var. En son bebeğin karın çevresi 2 hafta gerideydi. Ben de o kadar şekere, abur cubura dikkat ederken kaçamakları çoğalttım. Vicdanım sızlıyor. Pzartesi günü için endişeliyim ama yapacak birşey yok.

Detaylida her sey yolunda demisti zaten..kafa capi icin dedi iriligi o da onermiyo :) her cocugun gelisimi farkli en iyisi takmamak..bir de devlete giderim belki bir kac gun sonra orada da cok sevdigim bir doktor var bir de onunla konusurum

P Pekmutlu bugun bende ayni seyleri duydum :) kafa 3 hafta karin 10 gun onde dedi banada nr yiyosun dedi tatli dedim yememen lazim zaten makarna ekmekten aliosun iyi bir sey yapmiyosun dedi..boyle giderse normal doguramam dedim daha belli olmaz o dedi :)) bende tatli agzima surmemeye karar verdim hergun bir dondurma gomuyordum bir de sutlu tatli cocuk napsin:)

Kizlarr bisi sorcammm. Sizde de oluyor mu bende cok sık olmaya basladi. Sabit biyerde atiyo gibi ritmik sekilde 5-6 dk araliksiz suruyo.

P Pekmutlu 1 ayda 3 kilo alması şöyle normal değil demiştir. 3 ayda 9 kilo eder, bu da ani kilo alımı demek. Bence önlem alınmasında fayda var, bişeyler yanlış gidiyorsa doktor söyleyince kızmak çözüm değilki, bazı doktorlar takıntılı ve abartmayı sevsede herşey bebeklerimizin iyi olması için ufak değişikliklerle emin ol sende rahat edersin bu sıcaklarda ağırlaştıkça zorlanacağız çünkü

insan bazen durduramıyor kendini insanız, hamileyiz, kadınız hormonlarımız var , bebeğimiz var farklı bir süreçteyiz yani inşallah bişey olmaz Allahın izniyle korkma

Söyleme sekli yanlıs bence
Hamileler olarak fazlasıyla duygusal ve paniğiz
Daha fazla paniğe süreklemeye gerek olmadan hemen ultrasona sokmak olumsuz seyler konusmak bence güzel değil
Bende 4-5ay arası bi anda 2.5kg almıstım doktor niye böyle yaptın diye konusmustu bebekte sorun olur söyle olur hadi hemen ultaosna girmen lazım seklinde değildi tavrı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…