Ben de öyleydim, nasılsa kilo almıyorum deyip yedim içtim, şeker yüklemesi yüksek çıkınca beslenmen tarzınla alakalı muhtemelen dedi doktor, ama takip ediyorum, biraz diyetin dışına çıksam yükseliyor şeker. Alıştım böyle de, kilo almamaya devam en azındancanim biz ağır bir aşerme gecirdik
ben akabinde ne istiyorsa yedim canim
zaten serum dan v.s. senden daha azkilo vermiştim
şuan kaldığım kilodan +5 verdigimle beraber +9 dayim
bazen üzülüyorum ama
sonuçta sağlıkli ve mutlu olmak önemli sekerim v.s. yok serbetli tatli, dondurma v.s.cok seviyorum
keza simit poğaça
ve bunlar beniinanilmaz mutlu ediyor eğer diet e girsem iradem kuvvetlidir yaparim ama çok gerilirm
o yüzden benim politikam bu
canım ne isterse yiyorum
Kimse girmez herhalde ya, güzel çarşaflarını kendin serersin doğuma gitmeden önce. Balonları fln da salona koyuyorlar, pasta börek yapıp masa hazırlamışlardı ben de birkaç kişide gördüm, Sana ve bebeğine hoş geldin partisi gibi, yatak odama ben de istemem ama sezeryanlı olursak mecbur gircek yakınlarımız 1-2 gün yardım için, ya da evdeyse eşin halleder ihtiyaçlarını, benimki 10 gün izin kullanmayı düşünüyor. Olmadı salonda yatarız gündüzleriAy cok gereksiz ya sünnet cocugu gibi
Hic sevmem yatak odama ücüncü sahısın girmesini
Hani Allah vere yatalak vs olmazsam ne gerke var ki misafirin yatak odama girmesine
Biri gelirse odamda değil salonda sabahlıgımla agırlarım
Karpuz kavun muz yasak. Magnezyum takviyesi yazar belki dr, multivitaminin içindeki yetmiyor demekki. Bir de ben iki gündür çok yoruldum, alışverişe çıktık bebek için, sağ ayağım zaten şişiyordu, üzerine bu kadar gezinmek fazla geldi belki de.Muz yemen serbestse iyi geliyor kramplara
Yok sevmedim ben o olayi. Ya balonlardan biri patlarsa ve bebek korkarsa. Ben oturma odasinin ortasina lohusa yatagi yapmayacagim bu kez. Yatak odasinda yatsin bebek. Bende oyle. Canimin istemedigi gormek istemedigim bir durum olursa kapatir kapimi yatarim ne yapayim. Bebbekle oturmak istersem de alir oturma odasinda bir koltugun ustune yatiririm ne yapayim.Balonlar fln oluyor, evet dantelli çarşaf takımlarından seriliyor. Amaaan o halde dantelli güpürlü çarşaflara nasıl yatıcaz. Anne rahatını düşünen yok, herkes süs peşinde.
Yani annem ablam vs gelsin tabi odama tutup carsafıma dikkat etmezlerde atıyorum eşimin kuzenidir bilmen nesidir istemem gelmesini ben ona giderim :)Kimse girmez herhalde ya, güzel çarşaflarını kendin serersin doğuma gitmeden önce. Balonları fln da salona koyuyorlar, pasta börek yapıp masa hazırlamışlardı ben de birkaç kişide gördüm, Sana ve bebeğine hoş geldin partisi gibi, yatak odama ben de istemem ama sezeryanlı olursak mecbur gircek yakınlarımız 1-2 gün yardım için, ya da evdeyse eşin halleder ihtiyaçlarını, benimki 10 gün izin kullanmayı düşünüyor. Olmadı salonda yatarız gündüzleri
Kesinlikle etkisi varKarpuz kavun muz yasak. Magnezyum takviyesi yazar belki dr, multivitaminin içindeki yetmiyor demekki. Bir de ben iki gündür çok yoruldum, alışverişe çıktık bebek için, sağ ayağım zaten şişiyordu, üzerine bu kadar gezinmek fazla geldi belki de.
Az mı çok mu ?40 günde 2kg alırmı bilemedim ki :)
Benim kayınvalide lohusa yatağı demedi ama evlenirken diktirdiği pike takımını serersin dediKızlar günaydın
Lohusa yatagı diye bişey varmış
Hastaneden dönünce yatak odamızı süslüyorlar sanırım
Kaynanam söyledi ama biraz geçmişte yaptıklarını anlattıgı için yeni versiyon annelerden öğreneyim dedim :)
Nedir sadece carsaf takımımıdır bilen eden ?
Ay yoook kimse beni uyandirmasin emzir diye. Sadece bebegim uyandirsin. Bana zorla sarilik olmasin kalk emzir demesin kimse. Kac yasina gelmis insanlariz.Az mı çok mu ?
Kayınvalide bu konuda iddialı hem bana iyi bakar hem habire sarılık olmasın diye beni uyandırır emzirme için , sekmez yanigörümceye öyle yapmıştı
Ama bebek uykusunda acıktığını bilmez ki ilk dönemden bahsediyorum, zaten 2 saatte bir emzirmek senin uyuyan bebeğini uyandırman gerekmiyor mu. Olmazsa sen saat kurarsın alarm uyandırırAy yoook kimse beni uyandirmasin emzir diye. Sadece bebegim uyandirsin. Bana zorla sarilik olmasin kalk emzir demesin kimse. Kac yasina gelmis insanlariz.
Benim kayinvalidemde kizdayken surekli bu bebek ac diyordu. Bebek bu elbet yalanacak dudaklarini emecek.
Benim hastanede son kontrol de 2 ölçüm yapıldı 14/8 13/9 çıkmıştı yanlış hatırlamıyorsam doktor da tamam artık tansiyon ilacına başlıyoruz dedi. Ama işin daha ilginç yanı sadece ordaki ölçümlerde yüksek çıkıyorBen tuzsuz yemeye alıştım, zaten şekerden dolayı da diyet yapıyordum. Maden suyu da içemiyorum sodyum var diye, iki gecedir bacağımda krampla uyanıyorum magnezyum ihtiyacım var sanırım. Peyniri akşamdan suya koyuyorum ya da labne yiyorum, yemekler salçasız. Benim tansiyon genelde 10-6. Bu ara küçüğü yükseliyor arada 7.8 filan oldu, 8'den sonra sı riskliymiş. İlacı kaç olunca başlatıyorlar canım? Ben günde 3-4 kez ölçüyorum. Yükselirse bana da başlatacak doktor, ödemi idrarla atmaya yardımcı oluyormuş.
Bizde salondaki cekyata da lohusa yatağı gibi yer ayarlarlar. Kaneviçe işlemeli çarşafla vs serilir anne bebeğini yanına alıp orda yatar gündüz gelen giden görsün diyeAy cok gereksiz ya sünnet cocugu gibi
Hic sevmem yatak odama ücüncü sahısın girmesini
Hani Allah vere yatalak vs olmazsam ne gerke var ki misafirin yatak odama girmesine
Biri gelirse odamda değil salonda sabahlıgımla agırlarım
Ben magnezyum içiyorum canım ona rağmen alt sınıra kadar düşmüş ve arada felaket kramplar giriyor. Muhakkak iste sen de magnezyumKarpuz kavun muz yasak. Magnezyum takviyesi yazar belki dr, multivitaminin içindeki yetmiyor demekki. Bir de ben iki gündür çok yoruldum, alışverişe çıktık bebek için, sağ ayağım zaten şişiyordu, üzerine bu kadar gezinmek fazla geldi belki de.
Daha dusunemiyorum. Isim bulamadik daha. Hic bir isim icime sinmedi. Bir isim buluyorum sonra gozumun onune o isimde yaramaz bir ogrencim geliyor ve isimden soguyorum. Kağan adini seviyordum koyalim dedik ama her yer kagandan gecilmiyor. Kizda zeynep erkekte kagan kakili. Populer isim de istemiyorum. Aras ismi hosuma gidiyor. Onu da esim sevmedi. O yigit olsun dedi onu ben sevmedim vs vs.Bebeği erkek olanlar ne isim koymayı düşünüyorsunuz kızlar
Allahtan 2 taraftanda uzagiz :))) Ankarada sadece arkadas cevremiz var..bazen muthis ise yariyor..kendi annem ,kv (gorumcem bir burada gelsede onda kalir) bir de bakma amacli teyzem var bekar o gelir gelirse..hatta normal olursa kimseye soylemeden doguma gitmeyi dusunuyorum samimi arkdsm var ona haber veririmKızlarr günaydınnn iyi pazarlarrr
Ya bu lohusa yatağı vs eski adetler anlıorum ama çok saçma değil mi? Kendin için güzel temiz çarşaflar sermek tmm ama ztn bebek eve geldikten sonra eve öle yol geçen hanı gibi herkesin gelmesine izin vermemek gerekli bence. Sonuçta yeni doğmuş doğru düzgün aşısı savunması olmayan mikroplara açık minicik bir bebek var ortada onu korumak kollamak değil mi bzm en büyük görevimiz tek önceliğimiz o değil mi? Grip nezle olmuş belki kendi bile henüz farkında olmayan bir misafiriniz gelse evinize size yada bebeğe mikrop bulaştırsa bunu hangimiz göze alabiliriz? Ki çok yakın zamanda tvde böyle bir haberde vardı ağzında uçuk olan bir akrabası bebeği öptüğü için uçuk bulaşan ve bebeği menenjit olan bir anneyi haber yapmışlardı. Neden yataklar süsleyip misafir ağırlanmak kekler börekler yapılmak zorunda. Ayrıca birbirini seven beraber bebek yapan bir karı kocanın bu anları beraber yaşaması paylaşması çok özel değil mi? Bu süreç neden bi altın/dolar gününe dönüştürülüyor? Devlet bile artık babalara 3 gün izin veriyor böyle bi hakları bile var. Tabii ki imkanlar dahilinde bence eşlerimiz yanımızda olmalı bize yardımcı olmalı öncelik her zmn eşlerimizin olmalı sonra anneler kvler yengeler.
Ne kadar biz evde dolansak esas işi eşimiz yapsada ara ara dinlenmek gerekiyor , gerçekten artık fark etmeye başlıyor, bende de nefes darlığı var su içerken bile nefessiz kalıyorum sankiBenim hastanede son kontrol de 2 ölçüm yapıldı 14/8 13/9 çıkmıştı yanlış hatırlamıyorsam doktor da tamam artık tansiyon ilacına başlıyoruz dedi. Ama işin daha ilginç yanı sadece ordaki ölçümlerde yüksek çıkıyorben burda sağlık ocağı, eczane, devlet hastanesi vs ölçtürüyorum sadece bir kere 13/8 çıktı onun haricinde genelde 11/7 civarı.
Dün eşimle birlikte evi temizledik biraz çoğu işi eşim yaptı, akşam yemeğini beraber hazırladık ona rağmen acaip ayaklarım, bacaklarım ağrıdı. Akşam yemeğinde et, pilav ve az deniz börülcesi yedim. Sonra misafirliğe gittik orda da 1 dilim tiramisu yedim. Bunları hangisi yaptı bilmiyorum ama ayaklarım öyle bir şiştiki şok oldum, bi de misafirlikte şişti ev sahipleri bile üzüldü. Şu ana kadarki en şiş halini görmüş oldumcidden çok dikkat etmemiz gerekiyor
Bencede bizde sadece aile gelir gider , 40ından önce misafir ağırlanmaz , gelmek isteyen olursa da kibarca reddederim çünkü orda önceliğim bebeğimi emzirme uyutma çabam ve dinlenmem olurKızlarr günaydınnn iyi pazarlarrr
Ya bu lohusa yatağı vs eski adetler anlıorum ama çok saçma değil mi? Kendin için güzel temiz çarşaflar sermek tmm ama ztn bebek eve geldikten sonra eve öle yol geçen hanı gibi herkesin gelmesine izin vermemek gerekli bence. Sonuçta yeni doğmuş doğru düzgün aşısı savunması olmayan mikroplara açık minicik bir bebek var ortada onu korumak kollamak değil mi bzm en büyük görevimiz tek önceliğimiz o değil mi? Grip nezle olmuş belki kendi bile henüz farkında olmayan bir misafiriniz gelse evinize size yada bebeğe mikrop bulaştırsa bunu hangimiz göze alabiliriz? Ki çok yakın zamanda tvde böyle bir haberde vardı ağzında uçuk olan bir akrabası bebeği öptüğü için uçuk bulaşan ve bebeği menenjit olan bir anneyi haber yapmışlardı. Neden yataklar süsleyip misafir ağırlanmak kekler börekler yapılmak zorunda. Ayrıca birbirini seven beraber bebek yapan bir karı kocanın bu anları beraber yaşaması paylaşması çok özel değil mi? Bu süreç neden bi altın/dolar gününe dönüştürülüyor? Devlet bile artık babalara 3 gün izin veriyor böyle bi hakları bile var. Tabii ki imkanlar dahilinde bence eşlerimiz yanımızda olmalı bize yardımcı olmalı öncelik her zmn eşlerimizin olmalı sonra anneler kvler yengeler.
Bebek yeniyken gitmemek lazim zaten. Tamam insanlar hevesli oljyor ama lohusa annenin halini de anlamak lazim. Yazik bebek de hassas oluyor. Anneyi en iyi anne va kayinvalidenin anlamasi lazim ama ne hikmetse kaynanalar sanki bu surecleri yasamamis gibi bunaltici olabiliyorlar.Allahtan 2 taraftanda uzagiz :))) Ankarada sadece arkadas cevremiz var..bazen muthis ise yariyor..kendi annem ,kv (gorumcem bir burada gelsede onda kalir) bir de bakma amacli teyzem var bekar o gelir gelirse..hatta normal olursa kimseye soylemeden doguma gitmeyi dusunuyorum samimi arkdsm var ona haber veririmsezeryan olursa anneler gelir..insan ilk gün kimseyi görmek istemez birakin balonu suslu ortuleri..insanlar inanilmaz anlayissiz zaten bagisiklik sistemi zayif bebislerin,anneler daha toparlanmadan milletin basina ususmesi cok gereksiz bence iyi dgil deyip kibar bir dille esler reddedebilir... H honey bunch hic takilma illaki sevdigin takimin vardir ser gitsin baska da biseyle ugrasma bence..kv bana evlenirken yaptirmisti bir takim annemde öyle onlardan birini serer gecerim susleme yok pasta borek cörek hiiiiccc ugrasaammam kimsede gelmesin mumkunse bir 2 hafta sonra
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?