E Elwing6 yesilus biz ztn eşimle anlaştık doğuma kimseye haber vermiyoruz. Bnm ailem ztn uzakta gelmeleri uçakla en erken yarım gün sürer. Biz doğuma gidicez allahın izniyle bebeğimiz gelicek ben odaya çıkıp toparlanıp kendime gelene kdr eşim kimseyi aramicak ben ara dediğim zaman arayabilirsin ancak dedim çok yakın bir arkadaşım var birtek ona söylicem oda odaya aldığım ikramlık vsleri getiricek odayı hazırlicak o kdr. Sezeryan olursa tarih önceden belli olursada aynı şekilde yapıcaz. İnşallahh hayırlısıyla

Hepinizin odaları hayırlı olsun canım, güle güle kullansınlar. Nacizane kanepe koltuk gibi şeylere gerek olmaz diye düşünüyorm. Ilk 6 ay muhtemelen çoğunuz odanıza alacaksınız. Sonrasında zaten çok basında beklemek gerekmiyor. Ve yürümeye başlayınca o boş kısımları oyuncakları ve aktivite masaları fazlasıyla dolduruyor.

Kayinvalidelerin torunları dogmus oluyor, bizler lohusa falan olmuyoruz da ondan bu davranışları. Benimki iyidir hoştur ama doğum yapınca baya soğudum davranışları nedeniyle. Biz ne desek de onlar bildiğini okuyor, lohusa döneminin şaşkınlığı ile pek çok şeyi kabul ediyor insan. Biraz boşverip rahat olmak en iyisi. Normalde benden çekinir, ama dedim ya öyle şaşkın bir dönemki. Hayırlısı olsun hakkımızda. Sağlıkla gelsin bebişler gerisi mazi oluyor.

Kesinlikle canım ya. Çalışan arkadaşların Allah yardımcısı olsun. Normalde 7 de yiyorum akşam yemeğini ama akşam biraz geçikti 7.45te yedim, normalde uzun süredir pilav makarna yemiyordum dün 6-7 kaşık civarı yedim, az da olsa deniz börülcesi yedim o tuzluyu, akşam misafirlikte 1 dilim tiramisu... hepsi aleyhime oldu

Bencede bizde sadece aile gelir gider , 40ından önce misafir ağırlanmaz , gelmek isteyen olursa da kibarca reddederim çünkü orda önceliğim bebeğimi emzirme uyutma çabam ve dinlenmem olur
En iyisi. Ben çok yakınım olmadıkça kırkı çıkmadan kimseye gitmedim inşallah şimdi insanlar da bana aynı muameleyi yapar

Valla canım ben tersledim geçen saçma sapan hurafeler anlatmaya başladı dedim doğumdan sora bana böle şeyler söylerseniz daha ağır konuşurum eşimde hiç sevmez öyle koca karı masallarını o benden de fazla tepki verdi. Kendi çocuğuda tersleyince bi daha yapmaz diye düşünüyorum.

Yok ya benim kv zararsiz hatta soyle ki evlendigimizden beri 1 kez geldi eviimize bizde bazen buna bozuluruz gelsede yarari olur zarari olmaz hicbir seye karişmaz bilmislik yapmaz,bos konusmaz tam bi annedir.surekli yemek yapsin..biraz evlat kayirir o ayrı o yuzden gelmek isterse stresini yasayacagim bir durum yok ama eger oyle olsaydida soylenmiyo iste esinin annesi gelme diyemiyosun sabretmek kaliyo yani diyen der de ben de diyeemezdim gelme diye..kendi annem daha cok konusur asıl onu ne yapicam bilmiyorum bebegini dusun simdiden o kismi hic dusunme belki sandigin gibi olmayacak..daha huzurlu gecireceksin

Ben en uygunu yatak odası gelen olursa zaten sabahlığı takar geçeriz oturma odasına ne gerek var insanların yagak odasına girmeye ve odanın ortasında yagak olmasına dağı ıklık gelir bana

Bende aynı fikirdeyim bizim memlekete aramızda 2 saat var çok uzak değil ama ben yarın doğuma gidecem derim gelirler ertesi gün birlikte gideriz diye düşünüyorum annem yanımda olur kayınvalide evde yemek vs hazırlar buyuk kızım var ona bakar

Insallah hastalanmaz. Oglunun bana bakip benimle ilgilenmesi batiyor bizimkine. Biz ayni mahallede oturuyoruz. Esimi arar esim alir gelir bize.
Ben yemek yapmasini vs birseyini beklemiyorum zaten. Sadece ben lohusayken hasta olup esime el koymasin. Baska birsey istemem. Ilk hamileligimde 9. Ayimdayken corabimi bir turlu giyememistim gobegimden ayagima ulasamamistim da esim giydirmisti corabimi. Ben dogum yaptim geldi karsi koltuga da kaynanam yatti. Oglum corabimi giydir dedi. Boyle kucuk seyler ama beni gicik ediyor.

Bosver hic takilma orada esin bir kez cevap verse bir daha yapamaz bir kere geldiginde caniniz istemesin kisin olan bir sey yaptik firinda sonra benim elim yandi esim sonra ayikladi bana verdi kv bak goruyomusun karisina ayikladi verdi dedi saka yapiyo guya esimde karimin kanadi kirildi senindr kirilsin sanada yaparim dedi o aldi mesaji ben hic takilmiyorum ama o tarz seylere..sarilsin onada opsun sevsin anasidir hosuma bile gider kiskanmam belki o bana karsida yapiyor bilemem ama bende yok..ama hastalanip seninle ilgilenmesine engel olmasi tam bir ilgiler bende toplansin taktigi ne fenalar yaa..

H honey bunch balon patlamasa bile koku yapıyor. Az olursa anlaşılmaz belki ama çok olunca nefes alamıyorsun plastik kokusundan. Ya bir de ne gerek var. Bebek 10cm sonrasını görmüyor, tek derdi annesinin hep onunla olması. Bir rahat bıraksınlar şu lohusa ve bebeleri ya. Ben odaya sokturmadım, biri gelince salona çıktık. Annem madem öyle salona yatak yapalım dedi. Anne dedim ben hasta değilim yatalak değilim, rol mü yapıcam biri gelince, darlama beni nolur dedim.

Her kelimene katılıyorum.
Bir de kızlar bebeğinizi istemekte hiç çekinmeyin, boşverin aman laf ederler, görmemiş derler kaygılarını. En olmadı bahane bulun. Benimki çok sık çiş ve kaka yapıyordu. Onu bahane edip alıyordum ki gerçekten öyleydi. Hemen dışına sızıyordu. Sarılı olduğu battaniye falan hep batıyordu. Bize gelenler de genelde namazlı insanlar olduğu için onu da söyleyip alıyordum. Tabi ben kıyamadığımdan çok sıkmadığım için sızıyormuş, yapa yapa öğrendim sonraları da.
Bir de Hastalığın kuluçka süresi oluyor . Size gelen kişi o an hasta değilmiş gibi görünse de 3gün sonra bebeğiniz hasta olduğunda anlıyorsunuz ve 3gün sonra o kişinin de hasta olduğunu duyunca bağlantı tamam oluyor. Ben hep bundan çektim. Olan sabiiye ve anneye oluyor

Valla ben geçenlerde teneten temasını ve bebeklerin doğumdan sonra göbekbağı düşene kdr yıkanmadığını doktorların tavsiye etmediğini bahane ederek çocuğun ilk dönemde sadece anne babanın kucağına alması gerektiğini herkesin kucağına vermiceğimi söyledim kv kp in yanında eşimde destekleri çok pipiriktir ztn benden çok kıskanıyor daha doğmayan kızını bozuldular kp mevzu çıkarmaya çalıştı ben öpücem koklicam gbi korkunç şeyler söyledi eşim baya bildiğin celallendi siz yavru köpek alıcaz sanıosunuz herhalde bebek bu herşeyde çok titiz olucaz kimse darılmasın kusura bakmasın fln dedi susturdu. Bnm ailem çok anlayışlı ve mantıklıdır ama işte malesef eşimin ailesi çok cahil bu şekilde atlatıcaz artık napalım.
Benim bgne kdr bir sürü arkadaşım akrabam doğum yaptı bebekleri oldu asla bi anneden izin almadan bebeğini kucağıma almadım en yakın kardeşim dediğim arkadaşımın dahil. Ama malesef çoğu insan çok düşüncesiz böyle konularda.

Bende dogum vs hic dusunmuyorum sadece bu kv kismini dusunuyorum 1 hafta kalir sanirim ama bir ömre bedel olur

Bende dogum vs hic dusunmuyorum sadece bu kv kismini dusunuyorum 1 hafta kalir sanirim ama bir ömre bedel olur
Esime zaten cok baski yapiyorum simdiden annen hasta olursa da kardesin ilgilensin, sen bana bakacaksin diyorum. Ilk dogumumdaki gibi yapip ananin lafiyla beni uzeceksen 2 cocuk degil 10 cocugum olsa seni bosarim diyorum.
Bize de yazik canim. Artik maymun gozunu acti yok oyle aman uzulmesin kirilmasin. Bundan sonra ben uzulecegime onlar uzulsun.
Zaten sigara konusunda dogumun provasini yasamistik esim ile. Annesini acile goturunce bana diklenip terslenmeye baslamisti burada da yazmistim. Iyice gerildim dogum yaklastikca.
Eskiler gecekten bilip de soylemis kaynanayi kaynar kazana atmali diye hayir yani ben kocaman karnimla hastaneye goturup ilgileniyorum yine de yaranamiyorum. Kadin hala sikayet ediyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…