Ben 8. Ay biterken catlamistim. Mor mor cok fenaydi. Sonra onlar beyaza donustu ve o kadar da kotu durmadi. Countaktubex ti sanirim adi ama yanlis yazmis da olabilirim, sezeryan izi icin verilen bir kremdi. O kremi catlaklara da surmustum hafifletmisti. Ben ise yarayip yaramadigini gormek icin sadece 1 tarafima surmustum o taraftaki catlak gorunumu daha az. Hala piyasada var mi bilmiyorum ama varsa ondan alip surerim catlarsam da. Onemli olan catlaklar beyaza donmeden kirmisiyken surmek.Iste ben de genetik oldugunu dusunuyorum hemen annemin karnina baktim :) ayni yerden catlamisiz..benim gogusler kucuktu buyudukce catliyor..bir de lieraci deneyeyim kizlar sizdeki etkiyi gorurum umarim @nitenite @yesilus cok uzgunum ya en berbat bu hissettirdi..hadi gogusler neyse karin bolgesi cok kotu duracak
Yagiz biz de dusunduk ama cidden yagizlar cok harwketli ve yaramaz oluyor. Vazgectik.Iyi akşamlar kızlar bana biraz isim konusunda yardımcı olun oğluma halâ isim bulamadık. Oğuzhan ve yağız alp düşündüklerimiz arasında sizler ne koyacaksınız
Aaa ikinci bir operasyon mu, ben de hiç duymamıştım. Sünneti zaten çocuk cerrahları yapıyor diye biliyorum, ürologlar da yapıyormuş sanırım, bugün biraz araştırdık da benim doğum yapacağım hastanenin üroloğu ve çocuk cerrahı beraber bir proje yapmışlar bilinçli sünnet adına, 300 çocuğu sünnet ederek.Benim esim de oyle istiyor ama bence Cocuk doktoru ve uroloji doktoruna danismadan karar vermemek lazim. Bir arkadasim sormus doktora, bazi durumlarda 2. Bir operasyon gerekebiliyormus. O nedenle bu konuda kararsizim.
Dogumdan once cocuk doktoruna ve bir urologa danisip karar verecegim.
Esime zaten cok baski yapiyorum simdiden annen hasta olursa da kardesin ilgilensin, sen bana bakacaksin diyorum. Ilk dogumumdaki gibi yapip ananin lafiyla beni uzeceksen 2 cocuk degil 10 cocugum olsa seni bosarim diyorum.
Bize de yazik canim. Artik maymun gozunu acti yok oyle aman uzulmesin kirilmasin. Bundan sonra ben uzulecegime onlar uzulsun.
Zaten sigara konusunda dogumun provasini yasamistik esim ile. Annesini acile goturunce bana diklenip terslenmeye baslamisti burada da yazmistim. Iyice gerildim dogum yaklastikca.
Eskiler gecekten bilip de soylemis kaynanayi kaynar kazana atmali diyehayir yani ben kocaman karnimla hastaneye goturup ilgileniyorum yine de yaranamiyorum. Kadin hala sikayet ediyor.
Iste benimde kirmizi morr insan kendini synada oyle gorunce kotu hissediyor..Ben cok sistim ya gobis 9 aylik gibiBen 8. Ay biterken catlamistim. Mor mor cok fenaydi. Sonra onlar beyaza donustu ve o kadar da kotu durmadi. Countaktubex ti sanirim adi ama yanlis yazmis da olabilirim, sezeryan izi icin verilen bir kremdi. O kremi catlaklara da surmustum hafifletmisti. Ben ise yarayip yaramadigini gormek icin sadece 1 tarafima surmustum o taraftaki catlak gorunumu daha az. Hala piyasada var mi bilmiyorum ama varsa ondan alip surerim catlarsam da. Onemli olan catlaklar beyaza donmeden kirmisiyken surmek.
Canım ben mustela kullanıyorum, sabah akşam karın bölgesine sürülüyor, doktor tavsiyesiyle, bir de her gün tüm vücuda bebe yağı demişti bana doktor ama kilo almadığım için bıraktım vücudumu yağlamayı şimdilik. Kremim bitince arada bebe yağı sürdüm karnıma. Hepsiburadada kampanyalı buldum 99 TL'ye aldım en son, normalde 150 lira ve üzeri civarı.Iste ben de genetik oldugunu dusunuyorum hemen annemin karnina baktim :) ayni yerden catlamisiz..benim gogusler kucuktu buyudukce catliyor..bir de lieraci deneyeyim kizlar sizdeki etkiyi gorurum umarim @nitenite @yesilus cok uzgunum ya en berbat bu hissettirdi..hadi gogusler neyse karin bolgesi cok kotu duracak
Bizimkinin ismi en başından belliydi :) Metehan olacak inşallah.Iyi akşamlar kızlar bana biraz isim konusunda yardımcı olun oğluma halâ isim bulamadık. Oğuzhan ve yağız alp düşündüklerimiz arasında sizler ne koyacaksınız
Kırkı çıkana kadar sadece suyla yıkamak daha doğruymuş.Kızlar bebek şampuanı olarak ne aldınız?
Aaa bunu ilk kez duydumKırkı çıkana kadar sadece suyla yıkamak daha doğruymuş.
Doğumdan hemen sonra yenidoğan bebeğinizin cildini yıkamak yerine verniksin koruyuculuğundan faydalanmak gerekir. Yenidoğan bebeğinin cildini sabunlamak yerine steril su ile silerek çok bastırmadan temizlemeyi tercih edin. Bir süre sonra bebeğinizin cildinin PH’ı ile uyumlu ürünleri tercih edebilirsiniz. Sabun, şampuan bebeğinizin cildinin ph dengesini bozar… Bebeğinizin cildini sık sık şampuanlayarak temizlemek yerine sadece su ile banyosunu yaptırabilirsiniz.Aaa bunu ilk kez duydum
1 ayda benim sutcu kizlarim 1.5 kg almislardi sutle alakali emmeyle ya da istahiyla bebisin 1 numarayi bende kisa kullanmistim sanki de hatirlamiyorum tam40 günde 2kg alırmı bilemedim ki :)
Biz de yapariz guzel bi takimi yayariz evlenirken kayinvalidem yastiga bas harflerimizi isletmisti pembe bir takim yaptirmisti ben onlari yayicam hani bebek gormeye gelen olursa odaya zaten sezeryanda ilk zaman yatiyosun dinleniyosun bir de annem yatagin ustunu ortmez tam falan gelenek iste igne oyali pike fln koyarlarKızlar günaydın
Lohusa yatagı diye bişey varmış
Hastaneden dönünce yatak odamızı süslüyorlar sanırım
Kaynanam söyledi ama biraz geçmişte yaptıklarını anlattıgı için yeni versiyon annelerden öğreneyim dedim :)
Nedir sadece carsaf takımımıdır bilen eden ?
Evet sarilik riskine karsi gogsun mastit olmasin diye bebegin kan sekeri dusmesin diye en fazla 2 saatte bir emzirmek lazim kardesimin kizi yatardi sabah altida kalkardi ama agir sarilik oldu bebegi uyandirmak gerek benim buyuk kiz yarim saatte bi aglar uyanirdi cok emzirmisim catliyomus cocuk meger ilk basta ay doymuyor ki agliyo diyor insan kac cc sut geliyo bilmiyoruz ya yavrum ilk cocuk hep deneme tahtasiAma bebek uykusunda acıktığını bilmez ki ilk dönemden bahsediyorum, zaten 2 saatte bir emzirmek senin uyuyan bebeğini uyandırman gerekmiyor mu. Olmazsa sen saat kurarsın alarm uyandırır
Valla o dönemde benim desteklenmeye ihtiyacım var
Oyle tabi esler en cok yardim eden oluyor ama misafir de geliyor gelme diyemiyosun 40 gun gelmeseler super olur gece uyumuyo insan emzir alt degis fln zor ama anne ve kv destek olcaksa gelsin yemek yapsin isitsin onune koysun camasir yikasin toplasin evi fln insan insana muhtac kaliyor bu donem de odana sokmak istemezsen sokmazsin en dogal hakkin ama en yakinlar giriyor bebegi de ben boyle annem bana dikmisti ici sunger disi fisto kapli ona koyup oyle veriyordum almak isteyene ustune yanagina yapistirmasin cocugu diye ama korumak kolay degil hastaneye gideceksin 2 gun sonra yok topuk kani yok isitme testi hep mikroplu alanlar Allah a emanetler ama ben de kucucuk bebekleri opmelerini kesinlikle istemiyorum kucuk kizim ablasi okula gidiyordu bi mikrop aldi 1 aylikken 3 gun yogun bakimda kaldi atesten menenjit var mi diye belinden su aldilar 10 gun hastanede kaldi okul cocuklari ozellikle mikrop getiriyor haberiniz olsun cok perisan olmustumKızlarr günaydınnn iyi pazarlarrr
Ya bu lohusa yatağı vs eski adetler anlıorum ama çok saçma değil mi? Kendin için güzel temiz çarşaflar sermek tmm ama ztn bebek eve geldikten sonra eve öle yol geçen hanı gibi herkesin gelmesine izin vermemek gerekli bence. Sonuçta yeni doğmuş doğru düzgün aşısı savunması olmayan mikroplara açık minicik bir bebek var ortada onu korumak kollamak değil mi bzm en büyük görevimiz tek önceliğimiz o değil mi? Grip nezle olmuş belki kendi bile henüz farkında olmayan bir misafiriniz gelse evinize size yada bebeğe mikrop bulaştırsa bunu hangimiz göze alabiliriz? Ki çok yakın zamanda tvde böyle bir haberde vardı ağzında uçuk olan bir akrabası bebeği öptüğü için uçuk bulaşan ve bebeği menenjit olan bir anneyi haber yapmışlardı. Neden yataklar süsleyip misafir ağırlanmak kekler börekler yapılmak zorunda. Ayrıca birbirini seven beraber bebek yapan bir karı kocanın bu anları beraber yaşaması paylaşması çok özel değil mi? Bu süreç neden bi altın/dolar gününe dönüştürülüyor? Devlet bile artık babalara 3 gün izin veriyor böyle bi hakları bile var. Tabii ki imkanlar dahilinde bence eşlerimiz yanımızda olmalı bize yardımcı olmalı öncelik her zmn eşlerimizin olmalı sonra anneler kvler yengeler.
Bana kendi kadın doğumcum vermedi de ondan sormuştum acile gittim çok fena oldum bugünBen kullanıyorum doktorum vermişti arada hafif yanma olduğu için ama haftada 2 3 kez fln kullanıyorum
Uni baby aldim ben naturalive diye bir marka var tamamen dogal biir de onu alicamKızlar bebek şampuanı olarak ne aldınız?
Hastaneden cikmadan 2.gun sunnet ettirmistim verdigim en dogru kararmis kuzucugum 1 haftada iyilesti fakat sarilik olabilir diye bazi hastaneler yapmiyor hemen bizim cocuk cerrahi ve cocuk dr u muayene edip oyle onayladilar 1 hafta pipisine krem sikiyorsun iyilesiyor oy bir cis yapiyor o erkek bebisler kizim vardi ilk oglan olunca bilemedim altini tam actim sen fiskiye gibi bi cis yapti babasi bas tarafindaydi yikandi resmen ben de aaa diye kaldim o sokla kapatamadim bezi sonrasinda alt degistirirken hep kucuk mendil koyuyodum silerkenErkek bebek bekleyen anneler, bizim evde mevzu bu ara sünnet. Göbeği düşünce kestirin diyor herkes, bunu söyleyenler yapmamış ama pişmanmışlar, nasıl kıyarım bilmiyorum, hissetmiyorlarmış çabuk iyileşiyormuş ve narkoz almamış oluyorlarmış.
Bana da vermislerdi o kremden conturetubex miydi biseydi sezeryan izi icinBen 8. Ay biterken catlamistim. Mor mor cok fenaydi. Sonra onlar beyaza donustu ve o kadar da kotu durmadi. Countaktubex ti sanirim adi ama yanlis yazmis da olabilirim, sezeryan izi icin verilen bir kremdi. O kremi catlaklara da surmustum hafifletmisti. Ben ise yarayip yaramadigini gormek icin sadece 1 tarafima surmustum o taraftaki catlak gorunumu daha az. Hala piyasada var mi bilmiyorum ama varsa ondan alip surerim catlarsam da. Onemli olan catlaklar beyaza donmeden kirmisiyken surmek.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?