Sizin isim hoş olmuş babasıylada uyumlu :) bakalım oğuzun anlamı da güzel o yüzden koymayı düşünüyorumBizimkinin ismi en başından belliydi :) Metehan olacak inşallah.
Oğuzhan ismi çok güzel bana göre, çünkü eşimin ismi :)))
Alp de güzel bence, gökalp de güzel bir isim, düşünülebilir
Sağlıkla kucağına al inşallah, sağlık ve mutlulukla da büyüsün. Oğuz veya oğuzhan bence de çok güzel isimler. Hem modern hem eski, herkesin bildiği. Hem de türkçe :)Sizin isim hoş olmuş babasıylada uyumlu :) bakalım oğuzun anlamı da güzel o yüzden koymayı düşünüyorum
O uyandırma kısmı en zoruydu benim için. Alarm kuruyordum uyanıp emzirmek için ama oğlan uyanmıyordu. Uykusunda ağzını da kilitliyordu resmen. Ayağını gıdıklıyordum bezini açıyordum yok. Eşimi uyandırıyordum uyandırsın diye. O daha iyi beceriyordu.Evet sarilik riskine karsi gogsun mastit olmasin diye bebegin kan sekeri dusmesin diye en fazla 2 saatte bir emzirmek lazim kardesimin kizi yatardi sabah altida kalkardi ama agir sarilik oldu bebegi uyandirmak gerek benim buyuk kiz yarim saatte bi aglar uyanirdi cok emzirmisim catliyomus cocuk meger ilk basta ay doymuyor ki agliyo diyor insan kac cc sut geliyo bilmiyoruz ya yavrum ilk cocuk hep deneme tahtasi
Ohh ne güzel maşallah. Allah herkese böyle eltiler nasip etsinPijamalarım geldi. Bu hafta yıkama ütüleme işine başlıyoruz biz kızlar. Benim malum riskimden dolayı erkenden hazır edelim dedik. İş yapmam da yasak. Sağ olsun elticanım gelip hepsini halledecek.
Bir şeye ihtiyacın var mı , yardım edeyim dedi ısrarla. Bende ben şimdi kendimi kaptırırım farketmeden yorarım, çamaşırlar ayıklanıp yıkanacak ütülenecek dedim. Sağ olsun haftaiçi gelip yapacak hepsini. 4çocuklu ve tecrübeli ve el bezlerini bile ütüleyen birisi olunca gönlüm rahat. Diğer her şey de hazır zaten. Hafta sonu herşeyi koyar valizi kapatırız
34+6 da normal mi doğdu34+6 da geldi sabırsız kizim inşallah bu bebiş zamanında gelir
Bencede genetik ama genede önlem amaçlı kullanmakta fayda belki kullanmasam daha çok catlıycaktım
Ahahah evet bezin açılmasını bekliyorlarmış gibi yıkıyorlarmış sağı soluHastaneden cikmadan 2.gun sunnet ettirmistim verdigim en dogru kararmis kuzucugum 1 haftada iyilesti fakat sarilik olabilir diye bazi hastaneler yapmiyor hemen bizim cocuk cerrahi ve cocuk dr u muayene edip oyle onayladilar 1 hafta pipisine krem sikiyorsun iyilesiyor oy bir cis yapiyor o erkek bebisler kizim vardi ilk oglan olunca bilemedim altini tam actim sen fiskiye gibi bi cis yapti babasi bas tarafindaydi yikandi resmen ben de aaa diye kaldim o sokla kapatamadim bezi sonrasinda alt degistirirken hep kucuk mendil koyuyodum silerkenpoposunu acarsin bez de bisey yok acar acmaz yapar yeni bez takarsin takar takmaz yapar annem soba gibi derdi ustten sut ver alttan al
İlk bir ayın içinde yaptırıcaz kısmetse canım biz de.Evet ilk 2 ay mi ne yaptirmak gerektigini soylediler bana da. Muhtemelen yaptiririz biz de o civarlarda
Güle güle kullanmk nasip olsun insaallah..sen cok güclüsun masallah sana güzel annePijamalarım geldi. Bu hafta yıkama ütüleme işine başlıyoruz biz kızlar. Benim malum riskimden dolayı erkenden hazır edelim dedik. İş yapmam da yasak. Sağ olsun elticanım gelip hepsini halledecek.
Bir şeye ihtiyacın var mı , yardım edeyim dedi ısrarla. Bende ben şimdi kendimi kaptırırım farketmeden yorarım, çamaşırlar ayıklanıp yıkanacak ütülenecek dedim. Sağ olsun haftaiçi gelip yapacak hepsini. 4çocuklu ve tecrübeli ve el bezlerini bile ütüleyen birisi olunca gönlüm rahat. Diğer her şey de hazır zaten. Hafta sonu herşeyi koyar valizi kapatırız
Ahhh kıyamam ya. Bir ayını doldursun diyorum ben de en azından, çok hareketlenmeden yaptırırız, sonra narkoz gerekiyor yoksaCanım biz hemen doğum sonrası düşünüyorduk fakat geçen bir arkadaş anlattı. Enfeksiyon kapmış çocuk hastanede yatmış verimli emememiş sarılık olmuş falan. Yani sünnet temelli herhangi bir sıkıntının akabinde daha ciddi problemler gelebiliyor şimdiki aklım olsa bebek kendini toplayana dek beklerdim dedi. O sebeple ben de bahar gibi yaptırırım diye düşünüyorum
Öyle canım. En güzel uğraş aslında ama neyseki 1.de doya doya yaptım o işleri. O kıyafetlerden bir etiket pisliği çıkıyor ki şaşarsınız. Kes kes bitmiyor. Çok vakit alıyor. 1makinaya da sığmıyor. Ütüsü desen minik minik, ütüle ütüle sanki hiç birşey ütülememiş gibi oluyor. Ciddi vakit alan şeyler. Ben oğlumda o kadar heyecanlıydım ki yıkanırken makinanın önüne geçtim izledim sık sık.Ohh ne güzel maşallah. Allah herkese böyle eltiler nasip etsinbenim eltilerim de iyidir ama uzaktalar belki yakın olasalar çok faydaları olurdu. Aman sakın sen bişey yapma. Zamanın çabuk geçmesi adına kendine küçük hedefler koy mesela şuanki hedefin aman şu 32.haftayı bi atlayım olsun 32.haftaya kadar paso yatacak şekilde motive et kendini. Bebek gelince yatamayacaksın o günleri düşün
Çok sağ ol canım.Güle güle kullanmk nasip olsun insaallah..sen cok güclüsun masallah sana güzel annehic yorma kendini isler illa ki hallolur..
Ben oğluma 40.gün yaptırmıştım. Süreç çok kolay onda sıkıntı yok. Pipiye uyuşturucu iğne yapıyorlar, sonra sen alıp emziriyorsun. 1saatdi sanırım etki edince sedye üstünde operasyonu yapıyorlar. Benimki hiç ağlamadı. Ben şarkı söyledim kulağına eğilip. Yanağımı yanağına koydum sık sık. Operasyon sırasında doktoru suladı bayaa bir. Sünnetten 40dk sonra ilaçlarını veriyorsun. Onun gecikmemesi lazım. İlk çişinde çok fena ağlıyor, sonrası rahat.Ahhh kıyamam ya. Bir ayını doldursun diyorum ben de en azından, çok hareketlenmeden yaptırırız, sonra narkoz gerekiyor yoksa
Yaa işte bir de bunlar var di mi. Ne zaman çok bastıramıyormuşsun onu anlayamadım canım.Ben oğluma 40.gün yaptırmıştım. Süreç çok kolay onda sıkıntı yok. Pipiye uyuşturucu iğne yapıyorlar, sonra sen alıp emziriyorsun. 1saatdi sanırım etki edince sedye üstünde operasyonu yapıyorlar. Benimki hiç ağlamadı. Ben şarkı söyledim kulağına eğilip. Yanağımı yanağına koydum sık sık. Operasyon sırasında doktoru suladı bayaa bir. Sünnetten 40dk sonra ilaçlarını veriyorsun. Onun gecikmemesi lazım. İlk çişinde çok fena ağlıyor, sonrası rahat.
Fakat bunda 1,5yaşında yaptırmayı planlıyorum. Tabi tıbbi bir gereklilik olmazsa. Bebek dokusu taze olduğu için çabuk kaynama oluyor ve bizim oğlanın pipisi kilodan da dolayı yapıştı. Gümülü kaldı, sonra açtılar yine yapıştı.
Ben kıyamadığımdan çok bastıramıyormuşum o yüzden yapışmış.
Bebeğin kilolu doğarsa tavsiye etmem ama zayıf yada ortalamada olursa yaptır ve pipi masajı ve yeterli ittirme konusunda bilgi al mutlaka
Sünnetten bir gün sonra pansumana gidiyorsun. Doktor sana anlatır uygulamayı. Pipinin diplerinden bastırman gerekiyor, dikleştiriyorsun. İlk zaman dikişlerden dolayı korkuyor insan ama doktor yapacağın miktarı anlatır. Dikiş eridikten sonra yine kontrole gidip durumu öğrenirsin. Biz çok uzak diye kontrole gidemedik. Dr da gelmenize gerek yok resim atın dedi ama sonradan çok pişman olduk. O zaman gitseydik daha iyi olabilirdi. 2 yaşına kadar ara ara bu bastırma masajı gerekliymiş. Mantar gibi olan tepe kısmı dışarda olacak yani.Yaa işte bir de bunlar var di mi. Ne zaman çok bastıramıyormuşsun onu anlayamadım canım.
Evet canım ben kullandım bir dönem. Çok fena mide yanmalarım vardı rahatlatıyordu. Doktorum bir zararı yok demişti. günde 2 defa aldığım bile oluyordu.Aranızda rennie tablet kullanan var mı reflü için
Ablama yapıldıgını hatırlamıyorum da kaynanam yapılır dediBizde salondaki cekyata da lohusa yatağı gibi yer ayarlarlar. Kaneviçe işlemeli çarşafla vs serilir anne bebeğini yanına alıp orda yatar gündüz gelen giden görsün diyeşahsen öyle bişey yapma niyetim yok ama annem illa yapcaz derse onu da kırmak istemem (adetlere çok önem verir ) ne isterse yapsın zaten uzun da kalamıcak. 3-5 gün ses etmem artık.
Ya ben zaten evde bile olmayacagım anneme gidicem nasipse ama olsamda danteldir satendir yataklar hosuma gitmiyorAllahtan 2 taraftanda uzagiz :))) Ankarada sadece arkadas cevremiz var..bazen muthis ise yariyor..kendi annem ,kv (gorumcem bir burada gelsede onda kalir) bir de bakma amacli teyzem var bekar o gelir gelirse..hatta normal olursa kimseye soylemeden doguma gitmeyi dusunuyorum samimi arkdsm var ona haber veririmsezeryan olursa anneler gelir..insan ilk gün kimseyi görmek istemez birakin balonu suslu ortuleri..insanlar inanilmaz anlayissiz zaten bagisiklik sistemi zayif bebislerin,anneler daha toparlanmadan milletin basina ususmesi cok gereksiz bence iyi dgil deyip kibar bir dille esler reddedebilir... H honey bunch hic takilma illaki sevdigin takimin vardir ser gitsin baska da biseyle ugrasma bence..kv bana evlenirken yaptirmisti bir takim annemde öyle onlardan birini serer gecerim susleme yok pasta borek cörek hiiiiccc ugrasaammam kimsede gelmesin mumkunse bir 2 hafta sonra
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?