Genel cerrahi için yarına randevu bulabildim, ama cildiyeye bugün gidicem akşamüstü, cildiye doktoru kadınmış neysekiGeçmiş olsun canım hamilelikte mi oluştu?
Kıyamam neler yaşamışsın, ben bunların onda birinde isyanlardayım. İyi ki burası var birbirimize destek oluyoruz. Doktora ne desem naz gibi algılıyor, eşim de anlamış gibi görünse de anladığı yok, az kaldı deyip duruyor bana. Aslında az kaldı şöyle güvenli bir haftaya gelsek daha da rahatlicam.Ama ben burda dedim aylar önce. Sakın temassız almayın aynı noktadan ard arda ölçsen bile farklı çıkıyor dedim.
Ozamanlar benim oğlan ateşli hastaydı konu da ordan açılmıştı. Neyse sağlık olsun. Braun firma olarak çok iyi. İstersen Kutusu kitapçıkları falan duruyorsa bir şansını dene. En olmadı firmayı bir ara belki fark ödeyerek kulaktan ölçer gönderirler sana
sağlığın utanması olmaz canım. Onların işi bu, hergün kaç hasta görüyorlar
ÇOk sağ ol canım. Evliliğin ilk zamanları nelerle uğraşmışsın sende
Bana sık banyo da yasak. Haftada 1yeter dedi doktor. O da soğuğa yakın ılık duş. Sol yanıma yatmaktan başka iznim yok, plasenta sağ kasıkta.
Şu sıra herşey üst üste geldi.
Erken Doğum korkusu, 2gün önce yeğenimin ciddi bir hastalıktan hastaneye yatırıldığının haberi (duyunca çok ağladım), dün ise eşimin çok samimi arkadaşının bizim siteye taşınacaklarını duymam (karısı çok kıskanç . Beni görünce çok şişmişsin dedi.ki kendisi kilolu. Çok da iyi anlaşamayız. Eşim için katlanıyorum)
Bunlar olunca vücut alarm verdi. Kullandığım progestan dozları da çok yüksek o da yaparmış.
İnşaallah ilaçsız atlatırım . Gebelikte olun kurdeşen Doğum sonrası kendiliğinden geçermiş. Yarın kontrolüm var bakalım
hamilelikte oluyor canım maalesef, napalım Allah başka dert vermesin. Ben de hafif bir parça hissediorum ama ağrısı yok henüz. Birazdan gidicem cildiyeye ben de.cok sagol evet yeni oldu hatta
Cumartesi trendyol dolandırdı dedim ya onun kargosunu kendim götürdüm ilk o zaman biraz agrı vardı pazar günü parca hissetmeye basladım pazartesi oturamıyordum salıda göründüm işte doktora ilk muayne benim popomla acılısı yaptı garibim
Ağır kaldırmaktan zorlanmaktan dış hemoroid olurmus
Hamilelikte zaten müsaitmişiz benide buldu işte
Canım bende braun 400 cok araştırdım ve hosuma gitmisti ama almadan bi kendi doktoruma sorayım dedim. Adam dediki ne kdar bu 500 tl civari dedim. 3 çocuğum var benim evimde bundan yok 20 liraya a101den almıştım dedi omron marka. Hic bi sorun yaşamadım dedi. Sen zaten atesi çıkmaya başladı mı calpol veya peditus vereceksin dedi sonrasında ölçtüğünde düşme yoksa her türlü doktora götüreceksin dedi. Benimde evimde vardi 2 tane dijital o basit ates ölçerler. Biri omron biri baska bi marka. Kıyas yapmaksa amac ikisi arasında yaparım ikisinin maliyeti en baba 40 tlGünaydın kızlar bişey soracağım, ateşölçer olarak ne kullanıyorsunuz / ilk bebeği olanlar ne aldınız yada alacaksınız ? Ben Braun 400 temazsız ateş ölçer aldım. Eşimin yeğeni havale geçirdi hastanedeydi onlara verdik bi yanlarında olsun diye, hastaneyle ölçümler 1-2 derece farklı çıkıyormuş var mı böyle sorun yaşayan. Doktorlar Braun kulaktan ölçerini tavsiye etmiş
Iade edemezsin ama hata varsa kalibrasyon ayarı için braun yetkili servisle görüşebilirsin. O cihazlarda kalibrasyon sıkıntısı olabiliyor. Hata olduğuna eminsen gönder yetkili servise kalibrasyon ayarı yapılsın çöpe atacak değilsin ya elbet kullanman iyi olacak. Ayarını yaptır rahat etevet malesef kullanıldı, geri gönder itiraz et vs. kargolarda perişan olmasın daha fazla
çubuk derecede var zaten
zaten Braun kulaktan kullananlarda hastanede fark çıkabiliyormuş kısmet artık
Hadi inşallah o hallederde genel cerrahiye iş kalmazGenel cerrahi için yarına randevu bulabildim, ama cildiyeye bugün gidicem akşamüstü, cildiye doktoru kadınmış neysekiBugün temizlik yapayım diyordum ama yok yani illa bi şey çıkıcak
Ben braun yorumu okadar fazla okudum ki 1-2 olumsuz yorum vardı senin yazdığını hatırlamıyorumAma ben burda dedim aylar önce. Sakın temassız almayın aynı noktadan ard arda ölçsen bile farklı çıkıyor dedim.
Ozamanlar benim oğlan ateşli hastaydı konu da ordan açılmıştı. Neyse sağlık olsun. Braun firma olarak çok iyi. İstersen Kutusu kitapçıkları falan duruyorsa bir şansını dene. En olmadı firmayı bir ara belki fark ödeyerek kulaktan ölçer gönderirler sana
sağlığın utanması olmaz canım. Onların işi bu, hergün kaç hasta görüyorlar
ÇOk sağ ol canım. Evliliğin ilk zamanları nelerle uğraşmışsın sende
Bana sık banyo da yasak. Haftada 1yeter dedi doktor. O da soğuğa yakın ılık duş. Sol yanıma yatmaktan başka iznim yok, plasenta sağ kasıkta.
Şu sıra herşey üst üste geldi.
Erken Doğum korkusu, 2gün önce yeğenimin ciddi bir hastalıktan hastaneye yatırıldığının haberi (duyunca çok ağladım), dün ise eşimin çok samimi arkadaşının bizim siteye taşınacaklarını duymam (karısı çok kıskanç . Beni görünce çok şişmişsin dedi.ki kendisi kilolu. Çok da iyi anlaşamayız. Eşim için katlanıyorum)
Bunlar olunca vücut alarm verdi. Kullandığım progestan dozları da çok yüksek o da yaparmış.
İnşaallah ilaçsız atlatırım . Gebelikte olun kurdeşen Doğum sonrası kendiliğinden geçermiş. Yarın kontrolüm var bakalım
aynen kalibrasyon ayarına baktırabilirim birde evdede eczaneden aldığımız çubuk ateş ölçer var, dediğin gibi ateş kontrolüne göre hastaneye gidilir zatenIade edemezsin ama hata varsa kalibrasyon ayarı için braun yetkili servisle görüşebilirsin. O cihazlarda kalibrasyon sıkıntısı olabiliyor. Hata olduğuna eminsen gönder yetkili servise kalibrasyon ayarı yapılsın çöpe atacak değilsin ya elbet kullanman iyi olacak. Ayarını yaptır rahat et
Bana da oldu hepsinde korkmustum kemikten mi geliyor falan diye bi aciklamasi yok gercekten arastirmistimGünaydın. 1 saattir uyanıkım. Midem bulanmasın diye birşeyler atıştırdım. Oturuyorum. Karnımdan (bebek hareket ettikçe) iki kere çıt sesi duydum. Internette kesin bir açıklaması yok. Var mı bunu yaşayan? İlk hamileliğimde olmamıştı. Bakalım daha neler göreceğiz?!!
Temassizlar genelde yanlis olcuyor hastanede de temassiz olcuyolar ama 2 3 kezolcuyolar braun kulaktan daha dogru sonuc veriyo koltuk alti ztesiyle bas atesi ayni olmuyo o yuzden ben ucuz koltuk alti olcerden memnun kaldim 3 cocugumda yanimda tasiyodum ama braun kulaktan olcer de iyi sadece bozulabiliyor cabukGünaydın kızlar bişey soracağım, ateşölçer olarak ne kullanıyorsunuz / ilk bebeği olanlar ne aldınız yada alacaksınız ? Ben Braun 400 temazsız ateş ölçer aldım. Eşimin yeğeni havale geçirdi hastanedeydi onlara verdik bi yanlarında olsun diye, hastaneyle ölçümler 1-2 derece farklı çıkıyormuş var mı böyle sorun yaşayan. Doktorlar Braun kulaktan ölçerini tavsiye etmiş
Ne güzel yazmışsın canım çok sağ ol iyi ki var burası dediğin gibi. Bizi bizden başka anlayan yok. Ben de senin gibiyim. Kanamam olup hastaneye giderken bile eşimi sakinleştirdim iyiyim ben diye . Hep gülümsemeye iyi görünmeye çalıştım. Hastanede bile o halimle kendi sıramı bekledim. O sıra gözüm kararınca sinirlerim boşaldı ağladım herkes başıma toplandı. Tansiyonum düşmüş hemen içeri alıp yatırdılar, dr kanama taze deyince de eşim işin ciddiyetini öyle anladı. Ailesini seferber etti şimdi kv ve kb bakıyor bize, akşam da eşim.Kıyamam neler yaşamışsın, ben bunların onda birinde isyanlardayım. İyi ki burası var birbirimize destek oluyoruz. Doktora ne desem naz gibi algılıyor, eşim de anlamış gibi görünse de anladığı yok, az kaldı deyip duruyor bana. Aslında az kaldı şöyle güvenli bir haftaya gelsek daha da rahatlicam.
Benim ailem uzakta, eşimin ailesi dibimizde ama hiç faydaları yok, ayaklarım şişiyor normal diyorlar, doktor erken dedi diyorum kimsenin umru değil, eşimin annesi geldiğinde koltuğa yapışmış beyaz tozlar olur ya, onları sildiriyor eliyle, yerde birşey görse alıyor, yapma bari di mi, sinir oluyorum, kendimi yormaya korkuyorum bende de preeklampsi riski ve miyomlarım var. Ben kimseye ahlanıp vahlanmadığım için dört dörtlük oturuyorum sanıyorlar. Hepsine tamam da sağlıkta ters giden bir durum olunca bütün moralim altüst oluyor benim de. Ben kurdeşen olduğumda doktora gitmedim, nasıl bir basiretim bağlandıysa. Aylar sürdü, mevsim kıştı, uykumdan uyandırıyordu. Arkadaşımın ilacını kullanmıştım ara ara, sonra bir gün doktora gittim, o da aynı ilacı verdi tahlil fln yapmadı. Kendiliğinden geçti sonra. Seninki stresten ziyade hamilelikten olabilir, bağışıklık sistemimiz zayıflıyor malum. Yeğenin için ayrıca çok üzüldüm. İnşallah çok iyi olur bir an önce. Yeni hamile kaldığım günlerde benim de başıma geldi öyle bir durum, ben ağladıkça karnım ağrıdı, seni çok iyi anlıyorum.
Hepsini bir kenara koyalım, sağlıkla alıcaz inşallah bebeklerimizi kucağımıza
Hamilelikte simite oturdugumu bilirim oturamiyodum hemiroidden cok zor soguk suyla taharet alma girebiliyosan banyoya gir ilik suyla yika sicaga yakin buyuk abdestten sonra soguk su iyi gelmiyor cunku elinle ittir ice dogru cikan yuvarlaklari ilik suyla yikarken cok farkediyor tabi en onemlisi kabiz olmamak ayy tasinirken kan birikmis popo tarafimda bi ismi var aklima gelmedi simdi cok cektim oturamadim kalkamadim krem sicaga yakin dusla hallettim ama o doktira acarken cok utandim ya ben decok sagol evet yeni oldu hatta
Cumartesi trendyol dolandırdı dedim ya onun kargosunu kendim götürdüm ilk o zaman biraz agrı vardı pazar günü parca hissetmeye basladım pazartesi oturamıyordum salıda göründüm işte doktora ilk muayne benim popomla acılısı yaptı garibim
Ağır kaldırmaktan zorlanmaktan dış hemoroid olurmus
Hamilelikte zaten müsaitmişiz benide buldu işte
Kendini motive etmen , güçlü durmaya çalışman ne güzel, ama orda sıkıntıdasın kendine baktırt canım öncelik tanısınlar gerek yok bazı şeyler ihmale gelmezNe güzel yazmışsın canım çok sağ ol iyi ki var burası dediğin gibi. Bizi bizden başka anlayan yok. Ben de senin gibiyim. Kanamam olup hastaneye giderken bile eşimi sakinleştirdim iyiyim ben diye . Hep gülümsemeye iyi görünmeye çalıştım. Hastanede bile o halimle kendi sıramı bekledim. O sıra gözüm kararınca sinirlerim boşaldı ağladım herkes başıma toplandı. Tansiyonum düşmüş hemen içeri alıp yatırdılar, dr kanama taze deyince de eşim işin ciddiyetini öyle anladı. Ailesini seferber etti şimdi kv ve kb bakıyor bize, akşam da eşim.
Ben de evime müdahale edilmesinden hiç hoşlanmam ama görmezden geliyorum bu dönem sen de umursama. Yaptığı hareket buraları bir süpür demek ama boşver. Yapma, ne yaparsan kendin için bebeğin için yap. Preeklempsi hiç hafife alınacak bir şey de değil. Ne kadar üstünü örtmeye çalışsan da Hep bir korku içinde.
Havalar da sıcak, senin için risk artıyor aman dikkat et. Sıcak hava ve stresten tamamen uzak olman lazım senin
Ağustos annesi olarak selamlar son 1 haftadır uc gün duydum baya araştırma yaptım forumda da araştırırken sizin yazinizi gordum cevap vermek istedimBana da oldu hepsinde korkmustum kemikten mi geliyor falan diye bi aciklamasi yok gercekten arastirmistim
Doktora gitmeden önce eşimle yazılar vs okuduk içeri itmeyle ilgili yapıyorum yapıyorum eşim soruyor oldu mu diye valla oldu gibi ama olmadı anlamıyorum ki ben giriyormu girmiyormu el atınca hala orda falan diyordum eşimde kızıyordu nasıl anlamazsın diyeHamilelikte simite oturdugumu bilirim oturamiyodum hemiroidden cok zor soguk suyla taharet alma girebiliyosan banyoya gir ilik suyla yika sicaga yakin buyuk abdestten sonra soguk su iyi gelmiyor cunku elinle ittir ice dogru cikan yuvarlaklari ilik suyla yikarken cok farkediyor tabi en onemlisi kabiz olmamak ayy tasinirken kan birikmis popo tarafimda bi ismi var aklima gelmedi simdi cok cektim oturamadim kalkamadim krem sicaga yakin dusla hallettim ama o doktira acarken cok utandim ya ben de
Banada sag veya sol ayırmadan yana yat sırt üstü yatma uzanma artık dedikızlar bu arada dün doktor sola yat artık dedi. bende aksine ben 5-10 dk sırt üstü yattığım zaman yorgunluğumu atıyorum sanki dedim. kendini kısıtlama sol diye öyle rahat ediyorsan öyle yatabilirsin genelde anneler sırt üstü yattığında nefes daralması yaşıyorlar dedi. sağ-sol-sırt kısıtlaması yok nasıl rahatsak öylezaten 5-10 dk yatsam yetiyor bana yorgunluğum çıkıyor sonra sola dönüyorum
Anne olunca kadin olunca heryer aciliyor ne yazik ki sezeryanda genel anesteziyken hic gormuyosun kim var oda da spinal olurken ne cok erkek vardi oda da ogrenciler fln ayy utaniyosun ama dogumda adam vardi basimda hemsire dedim elinizi tutabilir miyimDoktora gitmeden önce eşimle yazılar vs okuduk içeri itmeyle ilgili yapıyorum yapıyorum eşim soruyor oldu mu diye valla oldu gibi ama olmadı anlamıyorum ki ben giriyormu girmiyormu el atınca hala orda falan diyordum eşimde kızıyordu nasıl anlamazsın diye
Meger benimki dış hemoroid miş içeri itilmiyor
Kortizonlu bi krem verdi birde hap malesef ikisinide kullanıyorum ve gercekten rahatlatıyorlar
Oturma banyosu senin dedigin sanırım hafif sıcak/ılık arası suya onbes dk oturuyorum aksamları nispeten oda agrıyı kesiyor
Doktorun kapısından girene kadar ay cok ayıp nasıl yapıcam vs diye cok korktum utandım ama adam o kadar rahattıki soluna dogru yatıp iç çamaşırını sıyırman yeterli dedi falan en son gelmesini beklerken napıyorum ben ya diyordum içimden
Doktordan geldim, fucidin krem işe kara merhem yazdı, bir zararı yok dedi, inşallah dediği gibidir. Kıl kökü iltihabıymış.Hadi inşallah o hallederde genel cerrahiye iş kalmaz
Sağda toplar damar varmış ama eğer bebekte gelişme geriliği gibi takip edilen bir durum yoksa sakıncası yok diyor sağa yatmanın Kağan Kocatepe.Banada sag veya sol ayırmadan yana yat sırt üstü yatma uzanma artık dedi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?