Kayınvalide yün yorgan yaptı büyüyünce kullansın diye , beşiğinin altına da yünden yatak gibi bişey yaptı sert olması iyi ama acaba dedim vücut şeklini alırda yorgan altta ezilir mi omurga rahatsız olur mu dedim kayınvalide dediki kuş gibi bebek yorgan mı ezecek çok mantıklı geldi
Evet ya hatta bir yerde bunun yanlış olduğuyla alakalı bir görsel görmüştüm. Nerde gördüğümü de hatırlamıyorum şimdi. Tutma kulbundan tente gibi ayak bölümüne uzanan gergin birşey olmalıymış yanlar açıkta kalacak şekilde.
montessori bana yenidoğandan itibaren pek kullanışlı gelmiyor açıkçası. odası ayrı mı? ben dahil birkaç arkadaş 1 yaş gibi odasını ayırıp montessori düşündük ama süt kuzusu daha cok erken değil mi tabi sizin kararınız. biz böyle düşünüp idaretenlik beşikler aldık anne yanı gibi sepet beşik gibi.
Ah canım , evim 1+1 oda amerikan mutfak yani yatak odamda yatıracağım. 2 sene bu şekilde idare etmek durumundayız.
Ama yatak odam büyük yani montessori model sığacak kadar. Bu yüzden ilerisi içinde kullanışlı olur diye tercihim bundan yana oldu. Ama dediğim gibi belki 6 aya kadar yatağın içinde babynestte yatar ne gibi problem olabilir ki :/
Kizlar doktora gittim bugun. Bebis 31+0 da 1.800 gram olmus. 3 kilo ile 3.300 civari dogar dedi. Kan tahlilim iyi bebegin sivisi vs iyi dedi. Ama idrarda enfeksiyon cikti diye kultur istedi. Benim idrar yolu enfeksiyonu gecmemis ramazan bayramindan beri. Pazartesi sonuc alacagim. Gerek gorursem yatirip antibiyotik tedavisi baslarim dedi.
Ben kilo vermistim bu hafta 500 gram kadar onun icin de kilo vermeyi tavsiye etmiyoruz dedi. Bende bugun saldim kendimi herseyi yedim. Karpuz da yedim tatli da yedim. Dogumdan sonra veririm dedim kendi kendime.
Kizlar doktora gittim bugun. Bebis 31+0 da 1.800 gram olmus. 3 kilo ile 3.300 civari dogar dedi. Kan tahlilim iyi bebegin sivisi vs iyi dedi. Ama idrarda enfeksiyon cikti diye kultur istedi. Benim idrar yolu enfeksiyonu gecmemis ramazan bayramindan beri. Pazartesi sonuc alacagim. Gerek gorursem yatirip antibiyotik tedavisi baslarim dedi.
Ben kilo vermistim bu hafta 500 gram kadar onun icin de kilo vermeyi tavsiye etmiyoruz dedi. Bende bugun saldim kendimi herseyi yedim. Karpuz da yedim tatli da yedim. Dogumdan sonra veririm dedim kendi kendime.
Ah canım , evim 1+1 oda amerikan mutfak yani yatak odamda yatıracağım. 2 sene bu şekilde idare etmek durumundayız.
Ama yatak odam büyük yani montessori model sığacak kadar. Bu yüzden ilerisi içinde kullanışlı olur diye tercihim bundan yana oldu. Ama dediğim gibi belki 6 aya kadar yatağın içinde babynestte yatar ne gibi problem olabilir ki :/
Canim 6 ay babynestte yatamaz bence. 5. Ayda hareketleniyor. Sana oyunparki yataklari oneririm. Benim kizim 3 yasina kadar yatti icinde. Babynesti en fazla 3 ay kullanirsin. Kizimda park besik ve bebek arabasindan baska birsey almadim. Ve ihtiyac da olmadi.
Madem evin 1+1 montesoridense park yatak daha kullanisli ve uygun fiyatli olur.
Su en az 2 litre iciyorum ama meyve az yemeye calistim kilo almamak icin. Normalde cok meyve yiyen biriyim. Hatta yemek uerine meyve tuketiyordum. 90 kilo olacagim korkusundan yemedim. Ama bugun tartilip kilo versigimi gorunce yemeye karar verdim.
Bebegin kilosu icin de doktorum haftasiyla uyumlu dedi. Sence az mi kilosu. Basi 2 hafta onde karin cevresi haftasiyla uyumlu dedi. Saglikli guzel bakmissin boyle devam dedi.
Canim 6 ay babynestte yatamaz bence. 5. Ayda hareketleniyor. Sana oyunparki yataklari oneririm. Benim kizim 3 yasina kadar yatti icinde. Babynesti en fazla 3 ay kullanirsin. Kizimda park besik ve bebek arabasindan baska birsey almadim. Ve ihtiyac da olmadi.
Madem evin 1+1 montesoridense park yatak daha kullanisli ve uygun fiyatli olur.
Su en az 2 litre iciyorum ama meyve az yemeye calistim kilo almamak icin. Normalde cok meyve yiyen biriyim. Hatta yemek uerine meyve tuketiyordum. 90 kilo olacagim korkusundan yemedim. Ama bugun tartilip kilo versigimi gorunce yemeye karar verdim.
Bebegin kilosu icin de doktorum haftasiyla uyumlu dedi. Sence az mi kilosu. Basi 2 hafta onde karin cevresi haftasiyla uyumlu dedi. Saglikli guzel bakmissin boyle devam dedi.
Oh masallah bebisine. Cok gecmis olsun bol bol su ic.keske benim doktorum da bana kilo verme dese bu arada dun haberlerde duydum karpuzlar fazla gubrelendiginde zehirlenme yapabiliyormuş bu yuzden guvendiginiz yerden alin karpuzu. Biz hic riske girmeyip karpuz almicaz artik. Allah korusun basimiza bsey gelmesin
Kizlar besikle gelen yatak ortapedik sanirim..baya bizim yataklarin kucugu..iyi degil diyorlar reflu yatagi ya da yaptirmak mi lazim..ustune bu yün yorganlardan koysak is gorur mu ki nasil olmali?
Biz yarı ortopedik aldık anne yanı olabilen park yatağın içine. Satıcı öyle yönlendirdi, inşallah doğru yapmışızdır. Yumuşak değil. Reflü yatağı da alıcam ilk zamanlar için. Yün yorgan fln asıl yumuşak olur bence.
ya pardon tabi herkesin bi odası olacak diye bisey yok ki
yatak odanda yer varsa mantıklı bence, uzun süre yatar onda. yeni eve taşınırsanız da götürürsün 5-6 yaşa kadar götürür rahat
Plm123
bana da başlarda öyle demişti, ilk trimesterden sonra kilo almazsan bebek minyon doğar demişti. Şimdi şeker ve tuz diyeti sayesinde kilo veriyorum, her seferinde takdir ediyor, eee hani 100 kg olacaksın demiştiniz diyorum, sesi çıkmıyor. Senin yap ve kas depoların iyi, verdiğin bir kaç kilonun bebeğe zararı yok diyor şimdi.
ya pardon tabi herkesin bi odası olacak diye bisey yok ki
yatak odanda yer varsa mantıklı bence, uzun süre yatar onda. yeni eve taşınırsanız da götürürsün 5-6 yaşa kadar götürür rahat
Yeni eve taşınılmazsa ne olur o yatak 2 sene sonra, bilemedim. Biz de bir buçuk yaşından sonra yapıcaz odasını kısmetse, o zaman kanz montessori istiyorum ben de. Şimdilik anne yanı olabilen park yatak aldık.