Protein olarak nasıl besleniyorsun canım, ben haftada iki üç kere 2 yumurta ,diğer günler 1. Günde 2-3 bardak süt öyle

Protein olarak nasıl besleniyorsun canım, ben haftada iki üç kere 2 yumurta ,diğer günler 1. Günde 2-3 bardak süt öyle
Ben de protein kaçağı var canım o yüzden normalden daha fazla protein almaya çalışıyorum. Her gün en az 2 yumurta, 1-2 bardak süt, 2-3 kase yoğurt, 2 kibrit kutusu lor peynir, öğlen akşam muhakkak et, balık, tavuk, köfte veya etli-kıymalı sebze yemeği, kurubaklagiller yiyorum bu şekilde protein alıyorum . Karbonhidrat çok az tüketiyorum

Banada iyi beslenmem için önerdi canım, bebeğin gelişimine iyi oluyormuş. Bende kahvaltıda peynir yumurta tüketirim

Selam kızlar, ben alt tarafa 2 gündür acayip baskı hissediyorum. Hiç keyfim yok. Haftasonuna doğru doktora gidecektim çalışabilir raporu icin. Böyle giderse erken gidicem
Aynısı bana da oldu, ayakları aşağıdaymış bebişin, bazen dönüyor ama ayaklar aşağıda olunca canıma okuyor. Benim 32. haftam yaz tatiline denk geldi ve dedim ki tatile denk gelmeseymiş de çalışamayacakmışım 37'ye kadar.

Kızlar benim de artık ayakta kalmasam bile sol ayağım hep şiş ayağımın üstünde bi ayak daha var gibi ve bileğim boğum boğum. Bacak derim o kadar sert ve gerginki pul pul dökülüyor kuruluktan çok gergin duruyo. Sanki kütük gibi oldu. İşin kötüsü otururken artık hep uzun oturuyorum ayağım hep popo hizamdan daha yüksek tutuyorum ama 3 gündür aynı. Tansiyonum 11-7 onda sıkıntı yok. Zaten hic güneşe maruz kalmıyorum heryere arabayla gidiyorum ama doktor 32ci haftadan sonra kullandırmaya bilirim dedi o zaman naparım bilmiyorum artık. Ve karnım sihirli bi değnek değmiş gibi büyüdü ve diklesti erkek hamileyim gibi sivri ve çok önde bende değişimler birden oldu. Varis çorabıni giymeyi denedim yok tek başına giymek imkansiz eşim giydirdi 1 saatten fazla duramıyorum içinde böyle bi sıkı darlık olamaz cok iğrenç bişey millet kokudan tiksinir ben bu çoraptan tiksindim nefret ettim o kadar para vermemle kaldım. Yarın bu şişlikten korktuğum için idrar ve kan testi yaptırıcam carsamba günüde kontrolümuz var zaten. Bakalım doktor ne der hepinizi çok çok öpüyorum

Çok çok sağ ol canım. İnan sabahtan beri telefon elimde araştırmaktan beynim yandı. Böyle bir dr bulmak da zor bu zamanda. Yükselip meşhur olan havaya giriyor hastaya tepeden bakıyor. Benim daha önce ameliyatımı yapan doç. Mustafa Acet’in (belki duymuşsundur bayaa tanınıyor) sırf egosu yüzünden gitmiyorum o da tüp bebek dr aynı zamanda perinatolog. Gitsem Tatmin olmadan döneceğimi biliyorum.
Senin doktoru bir deneyeceğim mutlaka. Doğumu da makulmuş pozisyonuna göre

Canım tek taraflı şişlik bazen rahmin idrar kanalına veya böbreğe baskı yapmasından kaynaklı da olabiliyormuş. Bence de tahlillerini yaptır ne olur ne olmaz. İdrara da protein de baktır.

Bence hic kendini sikintiya sokma, doktorun kadini erkegi olmaz. Sen, ben gitmesek bile onlar 100 lerce 1000lerce kadini muayene edip, dogumuna giriyorlar zaten. Tabi kendini nasil rahat hissedeceksen o da onemli. Hatta icine sinen bir perinatolog bulursan beninle de paylas

Mutlaka tatmin ayrılacaksın Rabbim sağlıkla kavuşmak nasip etsin hepimize

Canım tek taraflı şişlik bazen rahmin idrar kanalına veya böbreğe baskı yapmasından kaynaklı da olabiliyormuş. Bence de tahlillerini yaptır ne olur ne olmaz. İdrara da protein de baktır.
Bakalım teyzesi yarın onu da yaptırıcam mutlaka amacım o ilk. Ve bu kadar karnımın büyümesi kilomu aldım çocuk mu cok büyüdü anlamadm yani birden cok büyüdü 1 hafta içinde. Korktum sıkıntı olabileceğinden şimdi tansiyonmu ölçüm 13-8 çıktı normalden birer birim fazla ama paniklik durum yok yarın ola hayrola

Ben de 33 yasindayim, benim ilk haftalarda kanamam olmustu, sonra afp degerim sinirda cikti (2.13) genetik test yaptirdigimiz icin doktorlar pek onemsemedi, simdi de suyum fazla cikiyor ama seker yuklemede bir sey cikmadi. Boyle sebepsiz sorunlar olmasi beni cok endiselendiriyo. Aslinda illa bir perinatologun takip etmesi gerekmiyor ama ben ya bebekte bir sorun varsa diye endiseleniyorum. Cem beye 2 kez gittim ama gozunden bir sey kactiysa diye evham yapiyorum. En azindan 2. Bir doktor gorusu almak istiyorum. Diyabetim ciksaydi icim daha rahat olurdu, en azindan sebebi belli diyip ona gore hareket ederdim. Perinatologlar zaten pek takip yanlisi degil galiba. Kadin dogumcunuz uygun gorurse bakiyorlar. S3n kendi doktoruna guveniyosan, sikinti yapma bence kendine. Ya da benim gibi devlette sansini deneyebilirsin. Cunku butceyi baya bir zorluyo ozeldeki perinatologlar.

Merhaba arkadaşlarİlk hamileliğim olduğundan fazla bilgi sahibi değilim ve bir sorum olacak memur annelere 32. Haftada çalışabilir raporu alırsam 35.haftamda kurban bayramına denk geliyor ve kurban bayramı 10 gün olursa bir nevi o hafta bayram izni olduğundan çalışmamış oluyorum. Sorum şu bayram izni olan o hafta çalışmadığım için Doğum sonrasına eklenmesinde bir sıkıntı olur mu?
İkinci sorum şu: çalışabilir raporu alıp çalıştığım hafta Doğum gerçekleşirse izinler yine Doğum sonrasına aktarılır mı yani 40 haftadan önce Doğum yapanların 40 hafta olarak hesapladığı izinler ne oluyor çok kafam karıştı Yardımcı olursunuz sevinirim

14-9 olursa sıkıntı. 13-8 sınır oluyor. Sen doktoruna bunu da söyle canım ona göre inceler. Sıcaklar da çok etkiliyor sıcak bir ortamda bulunup bunaldığım zaman tansiyon 13-8 civarı oluyor serin yerde olunca 10-5. Karın şişliği ödem kaynaklı olabilir. Benim de geçen muayeneye giderken acaip şişti çatlayacak gibi ve bi günde 1 kilo almışım gibi çıktım tartıda sonra doktor muayene de bir baktı karnın çok fena ödem olmuş dedi ultrasonla bebeği zor gördü ödemden.

Ben de central da yapacagim dogumu. Benim doktorum figen hanim. Aslinda senin izledigin yol da cok mantikli, fiyati da gercekten makulmus, diger doktorlara kiyasla.

Canım benimde normalde son adet tarihi 11 Aralık ama ben yumurtladigim günü biliyorum demiştim bebekte ultrasonda en başta tam o tarihe göre ölçüldü o nedenle doktor 18 Aralık olarak alalım dedi bende şimdi kime gitsem 18 Aralık diyorum umarım yanlış yapmıyorumdur...

Cok cok gecmis olsun, dualarim sizinle. Annecigine hic bir sey olmayacak, emin ellerde, hastanedesiniz. Kendini ve bebisi strese sokma. Hem annen, hem bebis icin sen ayakra dur. Kendini kotuyu dusunerek yorma.

Dualarinizi eksik etmeyin annem suan yogun bakimda beyne pihti atti.kismi felc gibi bir durum.gozumun onunde..oylece kalakaldik..bekliyoruz sabahi.rabbim karnimdaki icin bagislar dilerim..dünyam yikildi..

Cok cok uzuldum tez zamanda sifa bulsun insallah dualarimiz onunla bu kadar hamile hepimiz dua edecegiz hamilelerin duasi kabul olur icini ferah tut insallah hicbir sey olmayacak Allahin izniyle...

Dualarinizi eksik etmeyin annem suan yogun bakimda beyne pihti atti.kismi felc gibi bir durum.gozumun onunde..oylece kalakaldik..bekliyoruz sabahi.rabbim karnimdaki icin bagislar dilerim..dünyam yikildi..
yaa canım benim, çok çok geçmiş olsun anneciğine çok üzüldüm daha beraber hazırlıklar yapıyordunuz Allahım tez zamanda şifasını versin inşallah dualarımızdasınız, içini ferah tut

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…