- 1 Mart 2012
- 6.106
- 3.358
- 373
Şeker yükleme yapıldı normaldi. Zaten protein ağırlıklı besleniyorum, bir nevi şeker diyeti gibi. Eşimde ben de uzun boyluyuz, sanırım genetiğine de etkisi var ve bence proteinde bebeğin gelişimine bayağa olumlu etki ediyor.
18inde randevum ozaman soylicem ama tansiyonumun yükseldiğini anlarım die düşünüyorum yoksa sağlık ocağına mi gitsemDoktorunuzla görüşün bence. Tansiyon yüksekliği protein kaçağı vs var mı onlara bakabilir
Ben de protein kaçağı var canım o yüzden normalden daha fazla protein almaya çalışıyorum. Her gün en az 2 yumurta, 1-2 bardak süt, 2-3 kase yoğurt, 2 kibrit kutusu lor peynir, öğlen akşam muhakkak et, balık, tavuk, köfte veya etli-kıymalı sebze yemeği, kurubaklagiller yiyorum bu şekilde protein alıyorum . Karbonhidrat çok az tüketiyorumProtein olarak nasıl besleniyorsun canım, ben haftada iki üç kere 2 yumurta ,diğer günler 1. Günde 2-3 bardak süt öyle
Banada iyi beslenmem için önerdi canım, bebeğin gelişimine iyi oluyormuş. Bende kahvaltıda peynir yumurta tüketirimBen de protein kaçağı var canım o yüzden normalden daha fazla protein almaya çalışıyorum. Her gün en az 2 yumurta, 1-2 bardak süt, 2-3 kase yoğurt, 2 kibrit kutusu lor peynir, öğlen akşam muhakkak et, balık, tavuk, köfte veya etli-kıymalı sebze yemeği, kurubaklagiller yiyorum bu şekilde protein alıyorum . Karbonhidrat çok az tüketiyorum
Aynısı bana da oldu, ayakları aşağıdaymış bebişin, bazen dönüyor ama ayaklar aşağıda olunca canıma okuyor. Benim 32. haftam yaz tatiline denk geldi ve dedim ki tatile denk gelmeseymiş de çalışamayacakmışım 37'ye kadar.Selam kızlar, ben alt tarafa 2 gündür acayip baskı hissediyorum. Hiç keyfim yok. Haftasonuna doğru doktora gidecektim çalışabilir raporu icin. Böyle giderse erken gidicem
Çok çok sağ ol canım. İnan sabahtan beri telefon elimde araştırmaktan beynim yandı. Böyle bir dr bulmak da zor bu zamanda. Yükselip meşhur olan havaya giriyor hastaya tepeden bakıyor. Benim daha önce ameliyatımı yapan doç. Mustafa Acet’in (belki duymuşsundur bayaa tanınıyor) sırf egosu yüzünden gitmiyorum o da tüp bebek dr aynı zamanda perinatolog. Gitsem Tatmin olmadan döneceğimi biliyorum.Iki tane hastaneyle sanırım anlasmali biri acibadem biri kozyatagi central hospital. Ben centralde doğum yapıcam inşallah. Özel sağlık sigortam yok olsaydi acibadem isterdim tabiki. Ama central de olmasida farketmez önemli olan doktorum. Doğum fiyati maksimum 5000 işte normal 4küsür dedi sezaryen 5 dedi galiba. Doktorun fiyatinin iyi olmasının yani sira bilgisi hasta odaklı olması ve son derece içini rahatlatıcı konuşması gercekten harika. Sürekli sorar aklına takilan bisey var mi diye. Bende zor surecler sonrasi hamile kaldım diye bi qra sorularim hic bitmezdi odasinda 1saat soru sorduğumu bilirim. Yinede sorar aklına takilan bisey kaldı mi diye. Hadi kalk git havasında değil. Gerçekçi ve iyi bi doktor. Bu doktorda karar kılana kadar 4 doktor değiştirdim zaten pimpiriklerimden dolayı
Canım tek taraflı şişlik bazen rahmin idrar kanalına veya böbreğe baskı yapmasından kaynaklı da olabiliyormuş. Bence de tahlillerini yaptır ne olur ne olmaz. İdrara da protein de baktır.Kızlar benim de artık ayakta kalmasam bile sol ayağım hep şiş ayağımın üstünde bi ayak daha var gibi ve bileğim boğum boğum. Bacak derim o kadar sert ve gerginki pul pul dökülüyor kuruluktan çok gergin duruyo. Sanki kütük gibi oldu. İşin kötüsü otururken artık hep uzun oturuyorum ayağım hep popo hizamdan daha yüksek tutuyorum ama 3 gündür aynı. Tansiyonum 11-7 onda sıkıntı yok. Zaten hic güneşe maruz kalmıyorum heryere arabayla gidiyorum ama doktor 32ci haftadan sonra kullandırmaya bilirim dedi o zaman naparım bilmiyorum artık. Ve karnım sihirli bi değnek değmiş gibi büyüdü ve diklesti erkek hamileyim gibi sivri ve çok önde bende değişimler birden oldu. Varis çorabıni giymeyi denedim yok tek başına giymek imkansiz eşim giydirdi 1 saatten fazla duramıyorum içinde böyle bi sıkı darlık olamaz cok iğrenç bişey millet kokudan tiksinir ben bu çoraptan tiksindim nefret ettimo kadar para vermemle kaldım. Yarın bu şişlikten korktuğum için idrar ve kan testi yaptırıcam carsamba günüde kontrolümuz var zaten. Bakalım doktor ne der hepinizi çok çok öpüyorum
Bence hic kendini sikintiya sokma, doktorun kadini erkegi olmaz. Sen, ben gitmesek bile onlar 100 lerce 1000lerce kadini muayene edip, dogumuna giriyorlar zaten. Tabi kendini nasil rahat hissedeceksen o da onemli. Hatta icine sinen bir perinatolog bulursan beninle de paylasAynen öyle. Eski evim yakındı oraya giderdim arada ama ne zaman gitsem bir daha bu hastaneye gelmicem dedim kendime, Kalabalığından dolayı. Şimdiki Evim yakın olsa Zeynep kamili yine de denerdim Ama çok uzak göze alamam. Bence de sen gidebilirsin. Perinatoloji binası ayrı oluyor zaten. Orası çok kalabalık değil ve daha temiz. Alabilirsen Oya Pekin’den ben memnun kalmıştım. Zeynep kamilden gelip emseyde akşamları ayrıntılı ultrason yapıyor kendisi. Bayaa canayakın samimiydi ama devlette öyle olmuyormuş biraz katıymış diye duydum. herşeyini incelemişti ozaman 40dk boyunca. Cem turan emseyde takip yapıp Doğuma da giriyormuş . Normal muayenesi 400₺ dediler. Kadın perinatolog bulamazsam gidicem mecbur
Mutlaka tatmin ayrılacaksın Rabbim sağlıkla kavuşmak nasip etsin hepimizeÇok çok sağ ol canım. İnan sabahtan beri telefon elimde araştırmaktan beynim yandı. Böyle bir dr bulmak da zor bu zamanda. Yükselip meşhur olan havaya giriyor hastaya tepeden bakıyor. Benim daha önce ameliyatımı yapan doç. Mustafa Acet’in (belki duymuşsundur bayaa tanınıyor) sırf egosu yüzünden gitmiyorum o da tüp bebek dr aynı zamanda perinatolog. Gitsem Tatmin olmadan döneceğimi biliyorum.
Senin doktoru bir deneyeceğim mutlaka. Doğumu da makulmuş pozisyonuna göre
Bakalım teyzesi yarın onu da yaptırıcam mutlaka amacım o ilk. Ve bu kadar karnımın büyümesi kilomu aldım çocuk mu cok büyüdü anlamadm yani birden cok büyüdü 1 hafta içinde. Korktum sıkıntı olabileceğinden şimdi tansiyonmu ölçüm 13-8 çıktı normalden birer birim fazla ama paniklik durum yok yarın ola hayrolaCanım tek taraflı şişlik bazen rahmin idrar kanalına veya böbreğe baskı yapmasından kaynaklı da olabiliyormuş. Bence de tahlillerini yaptır ne olur ne olmaz. İdrara da protein de baktır.
Ben de 33 yasindayim, benim ilk haftalarda kanamam olmustu, sonra afp degerim sinirda cikti (2.13) genetik test yaptirdigimiz icin doktorlar pek onemsemedi, simdi de suyum fazla cikiyor ama seker yuklemede bir sey cikmadi. Boyle sebepsiz sorunlar olmasi beni cok endiselendiriyo. Aslinda illa bir perinatologun takip etmesi gerekmiyor ama ben ya bebekte bir sorun varsa diye endiseleniyorum. Cem beye 2 kez gittim ama gozunden bir sey kactiysa diye evham yapiyorum. En azindan 2. Bir doktor gorusu almak istiyorum. Diyabetim ciksaydi icim daha rahat olurdu, en azindan sebebi belli diyip ona gore hareket ederdim. Perinatologlar zaten pek takip yanlisi degil galiba. Kadin dogumcunuz uygun gorurse bakiyorlar. S3n kendi doktoruna guveniyosan, sikinti yapma bence kendine. Ya da benim gibi devlette sansini deneyebilirsin. Cunku butceyi baya bir zorluyo ozeldeki perinatologlar.Senin neden perinatologla devam etmen gerekiyormuş canım? Benim yaş 35, gebelik şekeri çıktı, bir de preeklampsi riskim var, doktorum demedi ama ben de perinatoloğa görünmek istiyorum, eşimse onunla devam etmen için problem yoksa da varmış gibi yapar diyor
14-9 olursa sıkıntı. 13-8 sınır oluyor. Sen doktoruna bunu da söyle canım ona göre inceler. Sıcaklar da çok etkiliyorBakalım teyzesi yarın onu da yaptırıcam mutlaka amacım o ilk. Ve bu kadar karnımın büyümesi kilomu aldım çocuk mu cok büyüdü anlamadm yani birden cok büyüdü 1 hafta içinde. Korktum sıkıntı olabileceğinden şimdi tansiyonmu ölçüm 13-8 çıktı normalden birer birim fazla ama paniklik durum yok yarın ola hayrola
Ben de central da yapacagim dogumu. Benim doktorum figen hanim. Aslinda senin izledigin yol da cok mantikli, fiyati da gercekten makulmus, diger doktorlara kiyasla.Iki tane hastaneyle sanırım anlasmali biri acibadem biri kozyatagi central hospital. Ben centralde doğum yapıcam inşallah. Özel sağlık sigortam yok olsaydi acibadem isterdim tabiki. Ama central de olmasida farketmez önemli olan doktorum. Doğum fiyati maksimum 5000 işte normal 4küsür dedi sezaryen 5 dedi galiba. Doktorun fiyatinin iyi olmasının yani sira bilgisi hasta odaklı olması ve son derece içini rahatlatıcı konuşması gercekten harika. Sürekli sorar aklına takilan bisey var mi diye. Bende zor surecler sonrasi hamile kaldım diye bi qra sorularim hic bitmezdi odasinda 1saat soru sorduğumu bilirim. Yinede sorar aklına takilan bisey kaldı mi diye. Hadi kalk git havasında değil. Gerçekçi ve iyi bi doktor. Bu doktorda karar kılana kadar 4 doktor değiştirdim zaten pimpiriklerimden dolayı
Canım benimde normalde son adet tarihi 11 Aralık ama ben yumurtladigim günü biliyorum demiştim bebekte ultrasonda en başta tam o tarihe göre ölçüldü o nedenle doktor 18 Aralık olarak alalım dedi bende şimdi kime gitsem 18 Aralık diyorum umarım yanlış yapmıyorumdur...ShinSeGi benim haftalar çok karışık. Son adet tarihine göre 32. haftadayım ama doktorum ultrasona göre hesaplıyor, başlangıçtan beri iki hafta geriden, yani 30. haftadayım ona göre. Doğumu neye göre hesaplayacağım bilmiyorum.
Dualarinizi eksik etmeyin annem suan yogun bakimda beyne pihti atti.kismi felc gibi bir durum.gozumun onunde..oylece kalakaldik..bekliyoruz sabahi.rabbim karnimdaki icin bagislar dilerim..dünyam yikildi..
yaa canım benim, çok çok geçmiş olsun anneciğineDualarinizi eksik etmeyin annem suan yogun bakimda beyne pihti atti.kismi felc gibi bir durum.gozumun onunde..oylece kalakaldik..bekliyoruz sabahi.rabbim karnimdaki icin bagislar dilerim..dünyam yikildi..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?