- 8 Eylül 2012
- 3.243
- 1.934
- 398
Biliyorum ikinci oğlum olacak nasipse ve ilk çocuğumda kullanmadım emzik, önermemek ayrı şey de görürsem atarım ne demek, birçok kişiye göre değişebilecek bi karar, şu an Tracy Hogg bebek bakım sorunlarına mucize çözümler kitabını okuyorum, kadına katılmadığım noktalar da var tabi ama o da dünyaca çok ünlü ve o da emzik öneriyor ben de kararımı büyük ihtimalle emzik kullanmak yönünde kullanacağım bu sefer.Göğsü bırakmaması için önermiyorlar
Simdiden zeytinyagi surebilirsiniz. Ben ilk hamilelikte oyle yapmistim ama 5 gunluk bir meme ucu catlak durumum oldu. Garmastan krem kullandim 5 gunde gecti. Ici mavi renkli vazelin gibi birsey.Emzirmeye hazırlık için Göğüs kreme alışsın duyarlılık kazansın ve çok hafif masajla önden rahatlasın diye sanırım,
çünkü birden memene saldıran ve sık sık emmesi gereken bir kuzu düşüninanılmaz hassasiyet ve tahriş oluyormuş
Hatta 7.8.ayda başlayın diyorlarda bana erken geldi, zaten rutin olarak krem sürüyorum,
şimdi göğüs ucu için hindistan ceviziyağına geçeceğim,
bir 3-4 haftaya kalmazda kullanacağım göğüs kremine başlayacağım. Bir çok tecrübeli annenin de söylediği doğum öncesinde önlemlere başlamak daha sağlıklıymış
buarada e vitamini kapsülünü lansinoh gögüs ucu kremle karıştırıp süren de çok var
Bana doktor evigen ampül önerdi, yani e vitamini.Kızlar haftasonu arkadaşımın kardeşi doğum yaptı, göğüsleri hemen yara olmuş ağlayarak emziriyormuş
Ben baya araştırdım bazı emzirme koçlarının ve bazı ebelerin , doulaların da önerdiği mumsy natural isimli kremden alacağım 1 ay öncesinde kullanmaya başlayacağım. (ilgilenenler araştırsın bence) Organik sertifikalı bir ürün ve genelde yorumlar şu şekilde, her kremi denedim uzun süredir geçmeyen ağrı ve göğüs yaralarım bu krem sayesinde geçti, acısını kısa sürede dindirip 2 - 3 güne iyileşme sağlıyormuş
ama hem önceden başlayıp hemde hastane çantasına koyup hazırlıklı olmakta fayda var. Birde göğüs kalkanı gerekiyor, hava almasını sağlayıp gecelik veya bluza temas etmemesi için.
benim ablam doğum yaptığı gün emzirmeye çalıştığında bebek göğüs ucunu eziyor emmeye çalışırken, hemen göğüs kalkanı aldırmış birde mor krem Lansinoh olandan aldırmış, ve hiç yara olmadı çok şükür
bir ürün 100 kişiye yarar belki 1 kişiye yaramaz bunlarda olabilecek durumlar yani, ama kalkan ve önceden göğüs yarasında iyi bir kreme doğum öncesi başlayıp hastaneyede götürülmesi gerektiğini düşünüyorum, herşeyden önemli bence
Sürat kargo kafayı yemiş, hafif ürünleri zarf değil paket değiye işaretleyip fazla para alıyorlar alışkanlık haline gelmiş,yesilus sana şok olmustum ama 50 liralık zıbına 32,5tl kargo parası aldılar benden
Hemde zeytinburnundan mecidiyeköye
Taksiyle gönderseler bu kadar tutmazdı
Göndericiye sikayet ettim normalde 13.40tl fatura cıkmıstı dedi
Sürat kargoyu aradım yüz gramlık seye nasıl böyle bu kadar alınır diye cagrı olusturdular bakalım
Senin ne oldu kargo ücreti iade icin hic konustunmu kargo firmasıylaSürat kargo kafayı yemiş, hafif ürünleri zarf değil paket değiye işaretleyip fazla para alıyorlar alışkanlık haline gelmiş,
bunda sonra en iyisi karşı tarafa kargo dahil ödeme yapmak
Konuşmadım ya , tacı aldığım yer şubenizle görüşün dedi ama faturayı kesen kargo cinsini yanlış yazan onların şubesi aslında kazıklandığımla kaldımSenin ne oldu kargo ücreti iade icin hic konustunmu kargo firmasıyla
Cagırma biberonuuuHenüz almadım ablam bunu önerdi, Hepsiburada da İndirim var , birde küçük boy cam alacağım.
Eki Görüntüle 2287033
Canım rabbim yardımcınız olsun inşallah elbette etrafımızda oluyo böyle şeyler daha kışın eşimin dedesi 87 yaşında yaşadı aynı olayı yurt dışındaki çocukları filan hep geldi yaşama ihtimali bile vermemislerdi sonra öyle güzel.iyilestiki iki aylık fizik tedaviyle eskisinden daha sağlıklı ... Hiç korkma inşallah rabbim en tez zamanda sağlıkla ayağa kaldirsin anne bu hiç birşeye benzemez. Sende güçlü olmaya çalış annende uzulmeni helede bu halde asla istemezdiAllah razi olsun hepinizden.bekliyoruz oglen 1gibi bilgi verecekler.ilk etapta kotu olan ne varsa soylediler..bilinc kapali dediler ama gozleri acik dun gece babamin elini sıkmıs,ustunu ortmeye calisti acilde.yogun bakimda ayaklarini oynatiyordu..sol ana daamar hasar gordugu icin verilecek ilac ters tepebilir patlatabilir ama iyide olabilir denildi..iyilessede konusma bozuklugu ya da konusamama sag tarafta tutmama olabilirmis.yeterki yasasin her seye raziyim cok zoruma gidiyor..daha dün yanyanaydik..bu sekilde pıhtı atip iyilesen cok insan varmis dunden beri herkes bir seyler anlatiyor ama doktorlar yuzde 50 50 konustu hep.simdilik durum bu yaapacak bir seyimiz yok beklemekten dua etmekten baska..sizlerinde moralini bozuyorum ama belki bu durumda olan yakininiz vs.vardir.bir umut olur banada.bir de insan icini hicbir yere dokemiyor babami uzecegim diye aglayamiyorum bile.dualarinizi eksik etmeyin
Yazsana kargo firmasına el kadar sey gönderiliyor bu kadar cıkarmı diyeKonuşmadım ya , tacı aldığım yer şubenizle görüşün dedi ama faturayı kesen kargo cinsini yanlış yazan onların şubesi aslında kazıklandığımla kaldım
He tabiki orası öyleCagırma biberonuuu
Kendime emziricem ilk üc bes ay gerek yok de :)
Evet haklısın ilk gün bende çok celallendim hatta işyerinde dalga geçtikler benimleYazsana kargo firmasına el kadar sey gönderiliyor bu kadar cıkarmı diye
Dün ankaradan avizem geldi dev gibi kutu yapmıslar 12lira aldı mng
Ctesi oda kokuları geldi en az 5kg 10lira aldı yurtici oda karşıdan geldi düşün
Cagrı merkezini araEvet haklısın ilk gün bende çok celallendim hatta işyerinde dalga geçtikler benimlenormalde hakkımı korurum ama bunun için uğraşmadım nedense , çünkü kargo şubesine ulaşmak ve onlara laf anlatmak çok yıpratıcı
eğer bana öyle bişey derse ben hemşireyi kovarım heralde oda dan sanane beee diyeAblam doğum yaptığında hemşire odaya girip kesinlikle emzik biberon kullanmıyorsunuz görürsem atarım demişti
Ya ama biberon kullandırmayın gercekteneğer bana öyle bişey derse ben hemşireyi kovarım heralde oda dan sanane beee diye
zaten biberon kullanmayı hemen düşünmüyorum ama ne olur ne olmaz diye koyacağım çantaya. görümcemin bebeği 10 gün tıpta yattı enfeksiyon kaptığı için süt götürdük biberonla verdiler. bazen mecbur kalınabilir. ne olur ne olmaz. ama emziği eve çıktığım gibi vermeyi deneyebilirimYa ama biberon kullandırmayın gercekten
Hatta ilk bikac gün emzikte kullandırmayın
Hemen alısıyorlarmıs biberonda luk luk rahata :)
Bende bir iki hafta sonra emziğe baslarım diye düşünüyorumzaten biberon kullanmayı hemen düşünmüyorum ama ne olur ne olmaz diye koyacağım çantaya. görümcemin bebeği 10 gün tıpta yattı enfeksiyon kaptığı için süt götürdük biberonla verdiler. bazen mecbur kalınabilir. ne olur ne olmaz. ama emziği eve çıktığım gibi vermeyi deneyebilirimhayat kurtarıcı
Cok geçmis olsun Allah size bagislasin anneni insallah en kisa zamandaSagolun kizlar.girdim gördüm verilen ilaclar agir sanirim tanimiyo gibi oldu ama yaklasip anne dedim hafif tebessum etti cam kenarindaydii oo dedim yerin guzel manzarayi gosterince pencereye döndü..bir daha bilgiyi yarin bir de aliriz buyuk ihtimal..damari acmaya calisiyorlar hala ama azar azar veriliyor sanirim..bir de takma disleri vardi alalim mi dedim yemek yemeyi deneyecek doktor dedi..iyi olacak sanki inaniyorum ama bir yanim paramparca.gülce gülceee diye seslenisi kulagimdan gitmiyo.odasini bir günde yerlestirdi hevesle dayanmaya calisiyorum ama cok acı.. dün aksam teyzemin yaptigi yemegi yerken babam cocuk gibi agladi..gram uyku yok Allah evladimada banada güc versin..kizim bana destek olacak biliyorum..
Canim ilk defa duydum. Ben kizimda emzirirken kucuktu hemen doyuyordu. Fazla sutu sagip olmayan gunler icin depolamak adina pompa almistim cunku cok sutum vardı.(sonra kesildi kaynana faktorleri ve gorumce olaylarindan ve eş tepkisinden) Kizim benim stresimden midir nedir 2 aylikken emmemeye basladi 4 aylikken tamamen emmeyi kesti ben de mecbur sagip vermek zorunda kaldim. Zaten bebegin emmesi ile pompa ile sagmak arasinda cok fark var. Sut giderek azaldi 8.5 aylikken de sit bitti. Tamamaen mamaya gectik.He tabiki orası öyleben şu açıdan düşündüm eşim artık kimden duyduysa 40ından sonraki süreçte en azından , sen arada sağarsın gece bazen ben süt içiririm dedi de o bakımdan
Bu arada yeri gelmişken tecrübeli analar daha iyi bilir ama artık herkesin etrafı ana dolu herkes bilebilir , Şimdi Allah’ın izniyle düzenli emziriyoruz fakat kanalların açılması ve süt gelişinin artması içinde sütü sağmak gerektiğini söylüyorlar , yani sadece meme reddinde değil veya anne dışarda işi olduğunda biberonla beslenilmesi açısından değilde %70 anne memesi %30 sağılan süt ile verilme durumu varmış , bu hem sütü arttırmak için hem anne yokluğunda idare edilsin diye yapılıyor var mı bilgisi olan ?
Peki emzik aldınmı cnm yada hangisini almayı düşünüyorsunBende bir iki hafta sonra emziğe baslarım diye düşünüyorum
İlk bi hem ben hem bebegim alıssın memeye sonra ufaktan yalancıyıda dayarım :)
Ama biberon dedigin gibi durumlar olmazsa kullanmak istemem sırıngayla beslesinler kasıkla beslesinler
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?