- 18 Haziran 2018
- 13.813
- 23.027
- 348
Aldım iki tanePeki emzik aldınmı cnm yada hangisini almayı düşünüyorsun
Yalniz o modele alisinca baska model emzik almiyorlarmis diye duydim. Ve emzik tutucu takacak yeri de yok sürekli yere dusecek. Biraz buyuyunce bebek arabasindan asagiya atacak. Benim kiz cok atti ve emsik tutucu sayesinde yakasinda takili kaldi.Aldım iki tane
avent soothie miydi neydi onu önermişlerdi ikili
Delerim arkasınıYalniz o modele alisinca baska model emzik almiyorlarmis diye duydim. Ve emzik tutucu takacak yeri de yok sürekli yere dusecek. Biraz buyuyunce bebek arabasindan asagiya atacak. Benim kiz cok atti ve emsik tutucu sayesinde yakasinda takili kaldi.
Delerim arkasını
Hmm banada onu öneren oldu ama biyandanda ağır geldi tutmakta zorlandı diyen de oldu avent ultra softta güzel diyorlarAldım iki tane
avent soothie miydi neydi onu önermişlerdi ikili
Katılıyorum sana bende lansinoh göğüs ucu kremi aldim avent göğüs kalkaninida yengemden aldim kremi bi ay önceden kullanmak gerekiyormus hastane cantasinada koyucamKızlar haftasonu arkadaşımın kardeşi doğum yaptı, göğüsleri hemen yara olmuş ağlayarak emziriyormuş
Ben baya araştırdım bazı emzirme koçlarının ve bazı ebelerin , doulaların da önerdiği mumsy natural isimli kremden alacağım 1 ay öncesinde kullanmaya başlayacağım. (ilgilenenler araştırsın bence) Organik sertifikalı bir ürün ve genelde yorumlar şu şekilde, her kremi denedim uzun süredir geçmeyen ağrı ve göğüs yaralarım bu krem sayesinde geçti, acısını kısa sürede dindirip 2 - 3 güne iyileşme sağlıyormuş
ama hem önceden başlayıp hemde hastane çantasına koyup hazırlıklı olmakta fayda var. Birde göğüs kalkanı gerekiyor, hava almasını sağlayıp gecelik veya bluza temas etmemesi için.
benim ablam doğum yaptığı gün emzirmeye çalıştığında bebek göğüs ucunu eziyor emmeye çalışırken, hemen göğüs kalkanı aldırmış birde mor krem Lansinoh olandan aldırmış, ve hiç yara olmadı çok şükür
bir ürün 100 kişiye yarar belki 1 kişiye yaramaz bunlarda olabilecek durumlar yani, ama kalkan ve önceden göğüs yarasında iyi bir kreme doğum öncesi başlayıp hastaneyede götürülmesi gerektiğini düşünüyorum, herşeyden önemli bence
Reflüsü olan bebekler cok kustuğu için ilk zamanlar buyuzden kullanılıyo ama hastaneye koymak gerekmez bence ağız mendili konulabilir onun yerineKızlar bu zıbın takımlarının içinde bir sürü önlük var, ek gıdaya geçmeden önlük ne işlev görüyor?
Bir de hastane çıkışının içindeki önlükler hastanede lazım oluyor mu? Koymak gerekir mı çantaya?
Benim ogluma yogun bakımda hep şırıngayla verdiler ta ki bir hemşirenin yeni bir biberon çıkmış, şöyleymiş böyleymiş diye övmesi ve benim gaza gelip aldıgım zamana kadar, en büyük hatamdı benim emme konusunda ve sonrasında yaptığım hiçbir eds işe yaramadı, emzik içinde yalancı doyma hissi yarattıgıyla ilgili bişeyler okumuştum en az 40 gün verilmemeli diye,zaten biberon kullanmayı hemen düşünmüyorum ama ne olur ne olmaz diye koyacağım çantaya. görümcemin bebeği 10 gün tıpta yattı enfeksiyon kaptığı için süt götürdük biberonla verdiler. bazen mecbur kalınabilir. ne olur ne olmaz. ama emziği eve çıktığım gibi vermeyi deneyebilirimhayat kurtarıcı
Bende avent ultra air aldim onu önerdilerHmm banada onu öneren oldu ama biyandanda ağır geldi tutmakta zorlandı diyen de oldu avent ultra softta güzel diyorlar
Ultra softla air çok benziyormuş zaten birbirine bakalım inşlh tutarlarda bizde bu nebzede olsa rahat ederiz :)Bende avent ultra air aldim onu önerdiler
Çok teşekkür ederim aklımdaki sorulara cevap oldunuz1. Soru kurban bayramı resmi tatil hakkımız zaten. Çalışmış gibi sayılırsınız yani o hafta da aktarılır doğum sonrasına.
2. Soru doğum herhangi bir nedenle erken gerçekleşse bile o erken doğduğu dönem kadarı yine doğum sonrasına aktarılıyor. Mesela ben sezeryan olduğum için 38 haftam dolunca bebek alınacak. 40 haftaya kadarki süre (14 gün erken doğmuş olduğu icin) doğum sonrasına eklenecek (önceki doğumlarımda da böyle oldu bunda da öyle olacak)
Inşallah kurtarıcı bence emzikUltra softla air çok benziyormuş zaten birbirine bakalım inşlh tutarlarda bizde bu nebzede olsa rahat ederiz :)
Deneyimli annenin hali bir başka oluyorCanim ilk defa duydum. Ben kizimda emzirirken kucuktu hemen doyuyordu. Fazla sutu sagip olmayan gunler icin depolamak adina pompa almistim cunku cok sutum vardı.(sonra kesildi kaynana faktorleri ve gorumce olaylarindan ve eş tepkisinden) Kizim benim stresimden midir nedir 2 aylikken emmemeye basladi 4 aylikken tamamen emmeyi kesti ben de mecbur sagip vermek zorunda kaldim. Zaten bebegin emmesi ile pompa ile sagmak arasinda cok fark var. Sut giderek azaldi 8.5 aylikken de sit bitti. Tamamaen mamaya gectik.
Bebeklerde stres olsa olmasa 3-4 aylikken cevreye bakinip cevredeki uyaranlardan dikkati dagilip etrafini incelerken de memeyi birakmalar yasaniyormus. Gebe kursunda ebeler anlatti. O donemde israr etmeliymisiz bebege ve emzirirken bebek ile yalniz olmaliymisiz.
Esine kim o okli versiye aferin ona. Bize de gelsin diyecegim ama artik esim akillandi. 2. De hamileligimde bole daha bir destek olmaya basladi. Zatek kizdan deneyimli. Mamasi olsun, anne sutunun isitilmasi olsun hatırlayıp verir.
Allah'ım acil şifalar versin bebeğine ve sana bağışlasın inşallahDualarinizi eksik etmeyin annem suan yogun bakimda beyne pihti atti.kismi felc gibi bir durum.gozumun onunde..oylece kalakaldik..bekliyoruz sabahi.rabbim karnimdaki icin bagislar dilerim..dünyam yikildi..
Ne zaman başlamayı düşünüyorsun peki emzik kullanmaya kimi hemen hastanede tutturuyo kimi 1 ay sonra diyoInşallah kurtarıcı bence emziksoft biraz daha yumuşakmış sanirim
Rica ederim sevgilerÇok teşekkür ederim aklımdaki sorulara cevap oldunuzsevgiyle kalın
Allah şifasını versin inş dualarımız sizinleAllah razi olsun hepinizden.bekliyoruz oglen 1gibi bilgi verecekler.ilk etapta kotu olan ne varsa soylediler..bilinc kapali dediler ama gozleri acik dun gece babamin elini sıkmıs,ustunu ortmeye calisti acilde.yogun bakimda ayaklarini oynatiyordu..sol ana daamar hasar gordugu icin verilecek ilac ters tepebilir patlatabilir ama iyide olabilir denildi..iyilessede konusma bozuklugu ya da konusamama sag tarafta tutmama olabilirmis.yeterki yasasin her seye raziyim cok zoruma gidiyor..daha dün yanyanaydik..bu sekilde pıhtı atip iyilesen cok insan varmis dunden beri herkes bir seyler anlatiyor ama doktorlar yuzde 50 50 konustu hep.simdilik durum bu yaapacak bir seyimiz yok beklemekten dua etmekten baska..sizlerinde moralini bozuyorum ama belki bu durumda olan yakininiz vs.vardir.bir umut olur banada.bir de insan icini hicbir yere dokemiyor babami uzecegim diye aglayamiyorum bile.dualarinizi eksik etmeyin
Bebeğin için dikkat etmen gerek. Bende de gebelik şekeri var mecburen diyet yapıyorum yediğim birçok şeyden feragat ettim yeter ki bebeklerimiz sağlıklı olsunBen neyin yüreğini yediysem anlamış değilim hala tuz hayatımda sanki ilk andan beri tansiyonu olan ben değilim illa başıma bişey gelince akıllanıcam heralde. Yemek tuzsuzsa bide ben tuz döküyorum iyi bi halt edermiş gibi. İşe yarar mı bilmem bundan sonrası için ama çıkartırım tuzu hayatımdan artık bi zahmet. Bacak full varis kilo o biçim tansiyon zaten en başından beri benimle ne çorap giyebiliyorum ne tuzsuz yiyorum kendimde hata. Bişey çıkarsada sonuçlarda bu benim suçum insallah kızıma dokunmaz ucu bu saatten sonra dahada dikkatli olucam
Emzik olarak philips avent biberon olarak lansinohEn güzelinden emzik biberon tavsiyelerini de bekliyorum
Çok geçmiş olsun, Allahım acil şifalar versin inşallah, bu kadar hamilenin duasıyla sapasağlam ayağa kalkar inşallahSagolun kizlar.girdim gördüm verilen ilaclar agir sanirim tanimiyo gibi oldu ama yaklasip anne dedim hafif tebessum etti cam kenarindaydii oo dedim yerin guzel manzarayi gosterince pencereye döndü..bir daha bilgiyi yarin bir de aliriz buyuk ihtimal..damari acmaya calisiyorlar hala ama azar azar veriliyor sanirim..bir de takma disleri vardi alalim mi dedim yemek yemeyi deneyecek doktor dedi..iyi olacak sanki inaniyorum ama bir yanim paramparca.gülce gülceee diye seslenisi kulagimdan gitmiyo.odasini bir günde yerlestirdi hevesle dayanmaya calisiyorum ama cok acı.. dün aksam teyzemin yaptigi yemegi yerken babam cocuk gibi agladi..gram uyku yok Allah evladimada banada güc versin..kizim bana destek olacak biliyorum..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?