Kızlar doğum öncesi memelere masaj yapmayın derim rahimdeki kasları uyarıp kasılmasına yol açabilir.Emzirmeye hazırlık için Göğüs kreme alışsın duyarlılık kazansın ve çok hafif masajla önden rahatlasın diye sanırım,
çünkü birden memene saldıran ve sık sık emmesi gereken bir kuzu düşüninanılmaz hassasiyet ve tahriş oluyormuş
Hatta 7.8.ayda başlayın diyorlarda bana erken geldi, zaten rutin olarak krem sürüyorum,
şimdi göğüs ucu için hindistan ceviziyağına geçeceğim,
bir 3-4 haftaya kalmazda kullanacağım göğüs kremine başlayacağım. Bir çok tecrübeli annenin de söylediği doğum öncesinde önlemlere başlamak daha sağlıklıymış
buarada e vitamini kapsülünü lansinoh gögüs ucu kremle karıştırıp süren de çok var
Hastanede değilde eve gelindiğinde verilebilir die düşünüyorum tabi o zaman geldiğinde belki fikrimiz değişirNe zaman başlamayı düşünüyorsun peki emzik kullanmaya kimi hemen hastanede tutturuyo kimi 1 ay sonra diyo
Esimin derdi yirtik degilmis bagirsaginin bir kismi alinacak kan dolasmayip orayi kurutmus gibi cok sikintimiz var dua edin insallah bebekte cok inmis asagiya dinlenmen gerek dedi bakalim Allahim yardimcimiz olsunberroshh eşin nasıl oldu
@eslemvera annen nasıl iyi mi Allah şifa versin
@Elwing6 çok çok geçmiş olsun Rabbim acil şifalar versin sen hiç üzmeyesin kendini hayırlısıyla ayağa kalkacak inşallah doğuma beraber gidip bebişe beraber bakacaksınız
Evet fazla sütü sağan Ablam ve arkadaşlarım vardı. Benim izlediğim birkaç videoda vardı yanılmıyorsam bulursam paylaşırım , süt azsa günden güne de ihtiyaç artıyor neticede , arada süt kanallarını harekete geçirmek için sağmak faydalıymış , zaten fazla sütü sağmanın diğer mantığı da o sanırım sağdıkça artıyormuş bilmiyorum me kadar doğruCanim ilk defa duydum. Ben kizimda emzirirken kucuktu hemen doyuyordu. Fazla sutu sagip olmayan gunler icin depolamak adina pompa almistim cunku cok sutum vardı.(sonra kesildi kaynana faktorleri ve gorumce olaylarindan ve eş tepkisinden) Kizim benim stresimden midir nedir 2 aylikken emmemeye basladi 4 aylikken tamamen emmeyi kesti ben de mecbur sagip vermek zorunda kaldim. Zaten bebegin emmesi ile pompa ile sagmak arasinda cok fark var. Sut giderek azaldi 8.5 aylikken de sit bitti. Tamamaen mamaya gectik.
Bebeklerde stres olsa olmasa 3-4 aylikken cevreye bakinip cevredeki uyaranlardan dikkati dagilip etrafini incelerken de memeyi birakmalar yasaniyormus. Gebe kursunda ebeler anlatti. O donemde israr etmeliymisiz bebege ve emzirirken bebek ile yalniz olmaliymisiz.
Esine kim o okli versiye aferin ona. Bize de gelsin diyecegim ama artik esim akillandi. 2. De hamileligimde bole daha bir destek olmaya basladi. Zatek kizdan deneyimli. Mamasi olsun, anne sutunun isitilmasi olsun hatırlayıp verir.
Sling ilk 6 ay can kurtaran oldu benim için. Neko wrap sling almıştım bağlamalı olanlardan. İkinci oğluma da onu kullanacağım inş. 6. Aydan sonra da mamadus kanguruya geçtim.Kızlar sling almayı düşünen var mı
Çeşit çeşitmiş onlar da bi halkalı olan var bi bağlanan var kullanan oldu mu hangisi rahattı
Yalniz o modele alisinca baska model emzik almiyorlarmis diye duydim. Ve emzik tutucu takacak yeri de yok sürekli yere dusecek. Biraz buyuyunce bebek arabasindan asagiya atacak. Benim kiz cok atti ve emsik tutucu sayesinde yakasinda takili kaldi.
Masajdan kasıt kremi sürerken yayarken illaki temas ve ovma işlemi yapıyorsun , detaylı masaj sakıncalı olduğunu okumuştum bendeKızlar doğum öncesi memelere masaj yapmayın derim rahimdeki kasları uyarıp kasılmasına yol açabilir.
YaaEsimin derdi yirtik degilmis bagirsaginin bir kismi alinacak kan dolasmayip orayi kurutmus gibi cok sikintimiz var dua edin insallah bebekte cok inmis asagiya dinlenmen gerek dedi bakalim Allahim yardimcimiz olsun
Ben de doğumdan sonra alayım slingi senin dediğinden çoğu kişi memnun kalmış aklımda olsun onu alayım ben de inşSling ilk 6 ay can kurtaran oldu benim için. Neko wrap sling almıştım bağlamalı olanlardan. İkinci oğluma da onu kullanacağım inş. 6. Aydan sonra da mamadus kanguruya geçtim.
Rabbim acil şifa versinEsimin derdi yirtik degilmis bagirsaginin bir kismi alinacak kan dolasmayip orayi kurutmus gibi cok sikintimiz var dua edin insallah bebekte cok inmis asagiya dinlenmen gerek dedi bakalim Allahim yardimcimiz olsun
Canim Allah sifa versin. Neredesiniz bilmiyorum ama Istanbulda falan iyi bir doktor bulup aneliyatini ona yaptirin. Sanirim ciddi birseye benziyor. Takibini de iyi yapsinlar.Esimin derdi yirtik degilmis bagirsaginin bir kismi alinacak kan dolasmayip orayi kurutmus gibi cok sikintimiz var dua edin insallah bebekte cok inmis asagiya dinlenmen gerek dedi bakalim Allahim yardimcimiz olsun
Öyle yapmalısınız zaten kesinlikle geriden gelenler olarak heycanla bekliycezKorkuyorum ki , yolda hastaneye giderken, doğum yaptıktan sonra ilk fırsatta telefon ellerimizde burdan birbirimize haber vereceğiz
Tamam soz ben dogum gunu belli olunca yazacagim buraya. Doğurunca da oğlum geldi diye mesaj atacagim.Öyle yapmalısınız zaten kesinlikle geriden gelenler olarak heycanla bekliycez
Kendini çok yorma, öne eğilme ve çömelme kesinlikle.Kendime gorev verdim. Ev islerini cok saldim ya evde en azindan toz akayim diyorum yarin. Şoyle pencerelerin onlerini tv unitesini falan sileyim bunlar beni cok yormaz sanirim. Evde toz gormemis olurum. Sonra ciceklerin bakimini yapayim.
Gececek insallah artik dr um bile ne diyecegini sasirdi oyle bir hamilelik yasiyorum ki erken dogsa bile takma dedi kadincagiz insallah dogmaz 38. Haftaya birakmayacakmis zaten de bebegin kafasi rahmimun bitis yerinde bir de uzuldukce kasildi yavrum ama elimde degil mahvoldum resmen evde sag salim oldugumuza bile sukretmek lazim esim birdenbire bu hale geldi inşallah kolay atlatirizYaaAllah yardımcınız olsun inşallah tüm hastalara da acil şifalar
Bi an önce toparlanıp aranıza katılır
Sen de çok dikkat et kendine azıcık kaldı artık Allah güç kuvvet versin sana
Geçecek bugünler sıkıntı anı insana hiç geçmeyecek gibi geliyor ama Allah daha kötü şeylerden korusun bunlar atlatılır birşekilde bebişini düşün hep
Ben de doğumdan sonra alayım slingi senin dediğinden çoğu kişi memnun kalmış aklımda olsun onu alayım ben de inş
Kanguruya da daha sonra bakarım inş
Amin canim nerede varsaRabbim acil şifa versin
Canim atlatirsiniz her sey insan basina. Bir tanidigimizinda esiniz gibi olmustu. Iyi bir doktor buldular ameliyatini oldu. Cok sukur iyilesti simdi. Arada rutin kontrollerine gidiyor.Gececek insallah artik dr um bile ne diyecegini sasirdi oyle bir hamilelik yasiyorum ki erken dogsa bile takma dedi kadincagiz insallah dogmaz 38. Haftaya birakmayacakmis zaten de bebegin kafasi rahmimun bitis yerinde bir de uzuldukce kasildi yavrum ama elimde degil mahvoldum resmen evde sag salim oldugumuza bile sukretmek lazim esim birdenbire bu hale geldi inşallah kolay atlatiriz
Medicalparkta ameliyat olacak gatanin dr uymus benim kadin dogumcum bile ovdu inşallah kolay olur 2 kez kolonoskopi yapildi kullandigi psikiyatrik igne veya ilaclardan oldugunu dusunuyorlar kimyasal birsey bozmus yapiyi dedi cunku baya da ciddi bozmus kolit de var idrar yollarida mikrop almis baya ustuste geldi bugun bagira bagira agladim annemde artik ne kadar zor ki zor birsey yedirmiyolar sivi besleniyor yemek bile yiyemedim bende onun yanindaCanim Allah sifa versin. Neredesiniz bilmiyorum ama Istanbulda falan iyi bir doktor bulup aneliyatini ona yaptirin. Sanirim ciddi birseye benziyor. Takibini de iyi yapsinlar.
Sen de esine cok uzulup saki stres yapma. Babasi ve bebek saglikla eve donecekler diye olumlu dusun hep.
Insallah annen ve kayinvaliden destek olurlar.
Annem var bakan cocuklarima 3 tane cocugum var ama hastaneye gelme diyorlar mikrop almiyim diye icim rahat etmiyor benimde gecer di mi ameliyat sonrasi nasil bir surec acaba onu bilmiyorum simdi is fln yapmicam evde olabildigince az kucuk kizim 3 yasinda o yoruyor biraz ayakta salliyorum kayinpeder esimin yaninda refakatci kaliyor icim sizliyor kalamiyorum diye onunla Allahim tez sifasini versinCanim atlatirsiniz her sey insan basina. Bir tanidigimizinda esiniz gibi olmustu. Iyi bir doktor buldular ameliyatini oldu. Cok sukur iyilesti simdi. Arada rutin kontrollerine gidiyor.
Sen bebegi tut tutabildigin kadar. Ailenizden size destek olan var mi. Bu sireci yalniz mi atlatiyorsuniz. Sanirim evde baska cocuklarin da vardi onlara bakan biri var mi. Allah yardimciniz olsun.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?