36-37 yi sağ salim bi ulaşsam yok tansiyon, yok ödem, yok suyu azaldı derken zaten 40.haftafan ümidini keseli çok oldu. Sağlıkla gelişsinler inşallah da doktorum 36dan sonra doğarsa sıkıntı olmaz dedi. Tabi gönül ister zamanında doğal şekilde olsun

Yok 1 haftada değil 1 ay önce çok iyi demişti doktor 2 hafta önce bişey dememişti son kontrolde azalmış dedi sınıra yaklaşmış ama evham yapacak bir durum yok dedi. Ben sızıntı olabilir mi deyince her ihtimale karşı 2 hafta sonra bi daha bakalım dedi. Burda çok arkadaşa dediler suyun azalmış diye, doktorum da artık su günden güne azalmaya başlayacak zaten dedi.

Kızlar bugün saglık ocagında ki hemşire aradı bikaç bilgi verdi dogum ve sonrasıyla alakalı aklımda kaldıgı kadarıyla kendime not aldım sizle de paylasayım. Yanlış yazdıgım veya eklemek istedikleriniz olursa benle de paylasın :)

Suyun gelmesi hemen dogum basladıgı anlamına gelmiyor panik yapmaman lazım su geldikten birgün sonra bile doğuran var ne kadar sakin kalırsan o kadar kolay olur doğumun.

Her gebelik, her bebek, her doğum hikayesi farklı. Kimseyle kendini kıyaslama. Bebek az kilo doğmuş, erken gelmiş, süt az içiyormuş, ağlıyormuş hiç önemli değil herşey düzelecek. Sen ne kadar rahatsan süreci daha kolay atlatacaksın.

3 gün icinde tc kimlik cıkarıp saglık ocagına bilgi verilecek boyu kilosu dogum tarihi saati vs kimlikle birlikte.

İlk topuk kanı hastanede alınacak dogumdan bir hafta on gün sonra ikinci topuk kanı saglık ocagı alınacak.

1 su bardagına geceden kuru kayısı, kuru incir, hurma koy beklet sabah gazı alır sütü arttırır.

Bulgur, fırında sogan (soğan normalde gaz yapar ama halka halka dograyıp fırında pişirirsen hem gaz yapmaz hem tadı tatlanır hemde bol süt yapar), semizotu, irmik tatlısı süt arttırıcı besinler arasında.

Bebek memenin ucunun siyah halkalar dahil tamamını agzına almalı sadece ucunu aldıgında yaralar olur. Yara olursada korkma yaraya iyi gelen şey yine senin sütün.

İlk bir hafta iki saatte bir deselerde sen her saat bası sırayla gögüsleri emzirt hem bebegi alıştırırsın cene kasları calısır hem gögüslerin daha cok süt salgılar. Eger 3-4 saat deliksiz uyuyorsa uyandırmayayım diye düşünme bebek sarılığa doğru gidiyordur.

Doğumdan sonrada vitaminlerini / ilaçlarını bi süre daha kullanmaya devam et vücut hemen eski düzene dönmüyor takviyelere ihtiyacın olacak.

Sadece düzenli dengeli beslen bebegini emzir ve bol bol o uyurken dinlen. Biri sana dinlen uzan uyu diyorsa bunu yap bebeginle birlikte hareket edersen nispeten daha az yorulursun.

Geçmiş olsun gerçektende zor zamanda olmuş ama kimseye bise olmamış Allah'tan

İlaç falan kullanmadın dimi :)
Bende enfeksiyon çıkıyordu ama hiç şikayetim olmuyordu yine de tek kullanımlık suda eriyen ilaç vermişti doktor ama bu son gittiğimde böbrekte ağrıyla,wcde yanma,mide bulantısı istifra şikayetiyle gitim enfeksiyon baya artmış lökosit 10-15 ++ bakteri görüldü yazıyor tahlilde.antibiyotik iğne başlattı doktor 7 adet.

Ya bende hemoroid de cıktı onun icinde günde iki kere ilac kullanıyorum krem kullanıyorum
İki cesit magnezyum/ kalsiyum alıyorum
Demir hapı iciyorum
Balık yagı iciyorum
Probiyotik icin bi hap iciyorum
Derken günde on kere ilac alıyorum baktıgında ve artık ilac icmek istemiyorum

Kan sulandırıcıyı unutmusum :)

Son düzenleme:
Bende geçenlerde atlattım idrar yolu enfeksiyonunu eritrosit 4 lökosit 30 çıkmıştı sağlık ocağında dr yüksek dedi 5 günlük antibiyotik vermişti kullandım mecbur bigun sora dahada kötü oldum kaşıntı akıntı ağrıyla acile gittim serum taktılar oyle kendime geldim fitil ve kremde kullandım bende günde 7 tane ilaç kullanıyorum artik ilaç içmekten sıkıldım

süper, teşekkürler

Aynen canım güya sorma bende de daha bişey alamadım. Arabayı abimler almış sağolsun bakım çantamı arkadaşım aldı beşikte gelicek bı yerden bı kaç az kullanılmış temiz zıbın var elimde onun dışında daha hiç bişey alamadım kuzuma ama hallolur elbette naoalim yeterki sağlık olsun sevdiklerimiz yanımızda olsun

Bu lökosit dedigi idrarda bulunan kanmış hemşire öyle söyledi
Ama senin tahlille benimkine bakınca benimki kan aglıyor
Bende hic bir kasıntı yanma değişik akıntı agrı vs yok doktorumda onu sordu yoksa sıkıntı yok dedi ilac veya ekstra tahlil istemedi
Ne yapalım dahada ilerlerse yada farklı rahatsızlıgım olursa gene konusurum

Haklısın canım dediğim gibi ben de bu güne kadar idare ettim çünkü hiç şikayetim olmuyordu ama.enfeksiyon hamilelerde zaten çıkıyor ben biraz da üşüttüm memlekete gelince ondan oldu bence şikayetin yoksa önemseme.Allah korusun yavrularımızı az kaldı inşallah şu günleri de sağlıcakla atlatırız

Ay ya kıyamam
Nolur karnındaki icin üzme kendini
Hem caresiz dert değil bak cok sükür ameliyatı varmıs yavrun dogana kadar iyileşicek aranıza katılacak
Bugun haber geldi ameliyatta yapmiyolar simdilik teshis kiyamiyorlar yani tani koymamiz lazim dediler 4 tane test yapicaklarmis aglaya aglaya perisan oldum annemde kalicam artik sanirim evde esyalara baktikca agliyorum yemek yedikce o yiyemiyor diye agliyorum engel olamiyorum kendime bu seferde bebek itiyo asagiyi imtihan oldu tam bize

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…