36-37 yi sağ salim bi ulaşsamBen
Bende öyle çok su içerim, yani hamile kalmadan öncede öyleydi. Günde 3 litre garanti içerim ama doktor bu işin öyle çok su içme ile alakası yok dedi. Sınırın altına inmemiş çok şükür suyum, bebeğimde çok hareketli şimdilik bir sorun yok biliyorum ama 36. - 37. haftada suyun çok azalmış hadi direk sezeryana demelerinden korkuyorum.
Doydugumu anlamıyorum ki salataylao zaman biraz alkali beslenmen gerekebilir yani sebze, salata ağırlıklısende etsiz yapamıyorsun ama
bak böyle çıkmıştıLökosit kac cıkmıstı hatrlıyormusun peki
Benim de herhangi bir şikayetim yoktuBanada simdi doktorum sikayetin yoksa sorun yok yüksek cıkması normal dedi
Asırı rahat bi doktor yahu :/
İnşallah canım ya inşallah evde düşmüştür de bulurumyesilus çok geçmiş olsun Allah korumuş
Ay çok güldüm
H Historyfati @Plm123 kızlar sizlere de çok geçmiş gitmiş olsun beterinden korusun Rabbim
ShinSeGi inşallah bi anda çıkıverir karşına yüzüğün ay burdan ben bile üzüldüm
Yok 1 haftada değil 1 ay önce çok iyi demişti doktor 2 hafta önce bişey dememişti son kontrolde azalmış dedi sınıra yaklaşmış ama evham yapacak bir durum yok dedi. Ben sızıntı olabilir mi deyince her ihtimale karşı 2 hafta sonra bi daha bakalım dedi. Burda çok arkadaşa dediler suyun azalmış diye, doktorum da artık su günden güne azalmaya başlayacak zaten dedi.Suyun 1 haftada ust sinirdan alt sinira mi indi? Yoksa yanlis mi anladim? oyle ani bir azalma sizintiya filan isaret etmesin? Doktoruna 1 hafta once suyunun fazla oldugunu hatirlatmis miydin? Benim suyum 1 aydir fazla, hala fazla... ya da ilac filan mi kullandin acaba?
Geçmiş olsun gerçektende zor zamanda olmuş ama kimseye bise olmamış Allah'tanKızla bunca sağlık problemi arasında bahsetmedim bende düşünüp canımı sıkmak istemedim,
cumartesi eşim beni biryerden alacaktı gelemiyorum dedi, arabayı ablama verdim vurdu dedi, ablası araba kullanan biri değil yanlış anlamayın 15 sene önce ehliyet almış hiç kullanmamış, 20 metre şuraya kadar gideyim demiş eşimde tamam demiş, tam o esnada karşılarına mahallede oynayan 2 çocuk fırlamış eşim frene bas frene bas diye kızı panikletmiş, oda fren yerine hızla gaza basınca karşı komşunun bahçesinin duvarına tam anlamıyla toslamış arabanın önü pert olmasada kötü durumda, görümce şoka girmiş kayınvalide tokatlayıp kendine getirmiş eşim şokta, inanamıyor..
herşey 15 saniyede oldu,karşıda hızla vurduğu mesafe bir kaç adım yani,
neyse eşim bana taksiyle eve geç sen ben çekici bekliyorum dedi, eve gittim baktım ilk kez anahtarımı unutmuşum
apartmanın önünde başladım ağlamaya zaten sinirim bozulmuştu, bir yandan mesaneye baskı olduğu için tuvaletim geldi, bir yandan diyaframa baskı nefesim kesilir gibi oldu kontrol edemedim, nefes alıp verdim uzun uzun ama ağlamam geçmedi, kayınpeder hemen taksiyle anahtar getirdi gitti, eve girince nefesim iyice gitti bende busefer korkmaya başladım muhtemelen tansiyonum düştü balkona çıktım ama yok hiç biryere sığamıyorum, korktum bu sefer eşim gelemedi hemen diye evde yanlızım,nefesimi kontrol edemiyorum , eşimi arayıp panikletmek istemedim 5 dakika fln sonra yatıştırdım kendi kendimi,
Şimdi araba serviste ,15-20 bin arası kaskodan gidecek iyiki kasko var, bir taraftan eşimin titizlikle baktığı araba yok yere kaza yaptı diye üzülüyoruz bir taraftan eşim sürekli yollarda kaza olacaksa çıkacaksa böyle olsun diyoruz. ya mahalledeki çocuklardan birine bişey olsaydı gibi gibi bir sürü senaryo,
sonuç olarak herşey anlık, herşey geçici, en önemlisi sağlık ve inançbenim tam ağırlaştığım dönemde arabasız kaldık diye eşimin ailesi zaten mahvoldu, kimin ne yaptığının bir önemi yok olacağın önüne kimse geçemez, önemli olan sağlıkla birarada olmak bu arada eşim işyerinden araba temin ettide onunla idare ediyoruz kaskodan araç verirlerse verene kadar.
İlaç falan kullanmadın dimi :)Benim de herhangi bir şikayetim yoktu
Bende enfeksiyon çıkıyordu ama hiç şikayetim olmuyordu yine de tek kullanımlık suda eriyen ilaç vermişti doktor ama bu son gittiğimde böbrekte ağrıyla,wcde yanma,mide bulantısı istifra şikayetiyle gitim enfeksiyon baya artmış lökosit 10-15 ++ bakteri görüldü yazıyor tahlilde.antibiyotik iğne başlattı doktor 7 adet.İlaç falan kullanmadın dimi :)
Ya bende hemoroid de cıktı onun icinde günde iki kere ilac kullanıyorum krem kullanıyorumBende enfeksiyon çıkıyordu ama hiç şikayetim olmuyordu yine de tek kullanımlık suda eriyen ilaç vermişti doktor ama bu son gittiğimde böbrekte ağrıyla,wcde yanma,mide bulantısı istifra şikayetiyle gitim enfeksiyon baya artmış lökosit 10-15 ++ bakteri görüldü yazıyor tahlilde.antibiyotik iğne başlattı doktor 7 adet.
Bende geçenlerde atlattım idrar yolu enfeksiyonunu eritrosit 4 lökosit 30 çıkmıştı sağlık ocağında dr yüksek dedi 5 günlük antibiyotik vermişti kullandım mecbur bigun sora dahada kötü oldum kaşıntı akıntı ağrıyla acile gittim serum taktılar oyle kendime geldim fitil ve kremde kullandım bende günde 7 tane ilaç kullanıyorum artik ilaç içmekten sıkıldımYa bende hemoroid de cıktı onun icinde günde iki kere ilac kullanıyorum krem kullanıyorum
İki cesit magnezyum/ kalsiyum alıyorum
Demir hapı iciyorum
Balık yagı iciyorum
Probiyotik icin bi hap iciyorum
Derken günde on kere ilac alıyorum baktıgında ve artık ilac icmek istemiyorum
Kan sulandırıcıyı unutmusum :)
Yok, benim özelde ki doktorum da hiç ilaç verme taraftarı değil.İlaç falan kullanmadın dimi :)
süper, teşekkürlerKızlar bugün saglık ocagında ki hemşire aradı bikaç bilgi verdi dogum ve sonrasıyla alakalı aklımda kaldıgı kadarıyla kendime not aldım sizle de paylasayım. Yanlış yazdıgım veya eklemek istedikleriniz olursa benle de paylasın :)
Suyun gelmesi hemen dogum basladıgı anlamına gelmiyor panik yapmaman lazım su geldikten birgün sonra bile doğuran var ne kadar sakin kalırsan o kadar kolay olur doğumun.
Her gebelik, her bebek, her doğum hikayesi farklı. Kimseyle kendini kıyaslama. Bebek az kilo doğmuş, erken gelmiş, süt az içiyormuş, ağlıyormuş hiç önemli değil herşey düzelecek. Sen ne kadar rahatsan süreci daha kolay atlatacaksın.
3 gün icinde tc kimlik cıkarıp saglık ocagına bilgi verilecek boyu kilosu dogum tarihi saati vs kimlikle birlikte.
İlk topuk kanı hastanede alınacak dogumdan bir hafta on gün sonra ikinci topuk kanı saglık ocagı alınacak.
1 su bardagına geceden kuru kayısı, kuru incir, hurma koy beklet sabah gazı alır sütü arttırır.
Bulgur, fırında sogan (soğan normalde gaz yapar ama halka halka dograyıp fırında pişirirsen hem gaz yapmaz hem tadı tatlanır hemde bol süt yapar), semizotu, irmik tatlısı süt arttırıcı besinler arasında.
Bebek memenin ucunun siyah halkalar dahil tamamını agzına almalı sadece ucunu aldıgında yaralar olur. Yara olursada korkma yaraya iyi gelen şey yine senin sütün.
İlk bir hafta iki saatte bir deselerde sen her saat bası sırayla gögüsleri emzirt hem bebegi alıştırırsın cene kasları calısır hem gögüslerin daha cok süt salgılar. Eger 3-4 saat deliksiz uyuyorsa uyandırmayayım diye düşünme bebek sarılığa doğru gidiyordur.
Doğumdan sonrada vitaminlerini / ilaçlarını bi süre daha kullanmaya devam et vücut hemen eski düzene dönmüyor takviyelere ihtiyacın olacak.
Sadece düzenli dengeli beslen bebegini emzir ve bol bol o uyurken dinlen. Biri sana dinlen uzan uyu diyorsa bunu yap bebeginle birlikte hareket edersen nispeten daha az yorulursun.
teşekkür ederim canım , evet kimseye bişey olmamasına seviniyoruz napalımGeçmiş olsun gerçektende zor zamanda olmuş ama kimseye bise olmamış Allah'tan
Aynen canım güya sorma bende de daha bişey alamadım. Arabayı abimler almış sağolsun bakım çantamı arkadaşım aldı beşikte gelicek bı yerden bı kaç az kullanılmış temiz zıbın var elimde onun dışında daha hiç bişey alamadım kuzuma ama hallolur elbette naoalim yeterki sağlık olsun sevdiklerimiz yanımızda olsunAyy grupta bu kacinci araba yahu. Bizimki de gecen hafta geldi tamirden.burada yapilamadi istanbulu gezip geldi ustelik. Benim ozelde dogum parasi arabaya gitti resmen.
Butcemize kocaman bir delik acildi ama yapacak birsey yok. Araba bebekle cok lazim.
Daha hastane cantasi bile hazirlamadim.
Bu lökosit dedigi idrarda bulunan kanmış hemşire öyle söylediBende geçenlerde atlattım idrar yolu enfeksiyonunu eritrosit 4 lökosit 30 çıkmıştı sağlık ocağında dr yüksek dedi 5 günlük antibiyotik vermişti kullandım mecbur bigun sora dahada kötü oldum kaşıntı akıntı ağrıyla acile gittim serum taktılar oyle kendime geldim fitil ve kremde kullandım bende günde 7 tane ilaç kullanıyorum artik ilaç içmekten sıkıldım
Haklısın canım dediğim gibi ben de bu güne kadar idare ettim çünkü hiç şikayetim olmuyordu ama.enfeksiyon hamilelerde zaten çıkıyor ben biraz da üşüttüm memlekete gelince ondan oldu bence şikayetin yoksa önemseme.Allah korusun yavrularımızı az kaldı inşallah şu günleri de sağlıcakla atlatırızYa bende hemoroid de cıktı onun icinde günde iki kere ilac kullanıyorum krem kullanıyorum
İki cesit magnezyum/ kalsiyum alıyorum
Demir hapı iciyorum
Balık yagı iciyorum
Probiyotik icin bi hap iciyorum
Derken günde on kere ilac alıyorum baktıgında ve artık ilac icmek istemiyorum
Kan sulandırıcıyı unutmusum :)
Bugun haber geldi ameliyatta yapmiyolar simdilik teshis kiyamiyorlar yani tani koymamiz lazim dediler 4 tane test yapicaklarmis aglaya aglaya perisan oldum annemde kalicam artik sanirim evde esyalara baktikca agliyorum yemek yedikce o yiyemiyor diye agliyorum engel olamiyorum kendime bu seferde bebek itiyo asagiyi imtihan oldu tam bizeAy ya kıyamam
Nolur karnındaki icin üzme kendini
Hem caresiz dert değil bak cok sükür ameliyatı varmıs yavrun dogana kadar iyileşicek aranıza katılacak
Bencede etkilenirdin kötü bi olay Allah korusunteşekkür ederim canım , evet kimseye bişey olmamasına seviniyoruz napalım
iyiki bende orda yoktum fena etkilendirdim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?