İnşallah günden güne daha iyi olur canımMerhaba herkese bende bugun ziyarete gittim yine 1de annemi.annne ben geldim dedim uyuyordu hafif bir tebessum saniyelik gerisi hep ayni..neler söyledim anne gülce burda biz burdayiz iiyi ol tamam mi cabuk iyiles..ben bunlari soylerken o esniyordu..yıkıldım..tabiki hemen ayaklanmasini beklememem lazim ama cok zor 3gun once bicir bicir konusan kadin o halde..en son ben giderken biraz daha acti gozunu dayanamadim tekrar geri dondum gelicem yine dedim arkama bakmadan ciktim..cikamazsin cunku..aglaya aglaya cikinca yakinlarimida uzuyorum aama elde degil..doktor düne gore biraz daha iiyi dedi yemek verecektiniz dedim ? Yogurt yedirdik yedi dedi.nöroloji servisine cikartacaklarmis burada sadece hayati tehlikeye bakiyoruz dedi peki hayati tehlike 1gunde gecmis oluyor mu tamam servise cikacak ama dedim burada enfeksiyonda kapabilir vs.denildi..
3te 1 oraninda konusma ve algilama hasar görmüs dedi.yuruyebilirmi dedik kalkinca beyin ne cevap verecek bilemiyoruz dediler noroloji yarin daha detayli anlatacakmis.anestezi doktoru tam anlayamadigini adini soylediginde anlik acip baktigini soyledi mesela hocam pencereyi acti dondu bakti dedi banada aynisini yapiyor dedim..
Iyi ki aile baglarimiz guclu 3teyzem yanimizda annem gibi surekli bana bakiyorlar babama ayni sekilde burada yatiyoruz eve girsem perisan olurum herhalde..herkes cok umutlu benden baska..yarin goruse gidemeyecegim sanirim oyle gordukce kotu oluyorum..noroloji doktorundanda duyacaklari kaldiracak pek gucum yok..randevum ayin sonunda,Ankara'ya donemem bu halde esim pazar donecek..bana bakacakken annem ben ona bakacagim teyzemlerden baska kimse yok baska abim ablam yok.. hayat ne garip..oyle bir sinav ki..
Canim senin ebe supermis. Bak gebelik baslangicinda begenmiyordun ama kadin sana hayati bilgiler vermis. Bana bu bilgileri ilk bebekte verselerdi belki de bebegim emmeyi birakmazdi. Vitaminlere devam etmem gerektigini bilmiyordum mesela onceki hamilelikte ve deli gibi dacim dökülmüştü.Kızlar bugün saglık ocagında ki hemşire aradı bikaç bilgi verdi dogum ve sonrasıyla alakalı aklımda kaldıgı kadarıyla kendime not aldım sizle de paylasayım. Yanlış yazdıgım veya eklemek istedikleriniz olursa benle de paylasın :)
Suyun gelmesi hemen dogum basladıgı anlamına gelmiyor panik yapmaman lazım su geldikten birgün sonra bile doğuran var ne kadar sakin kalırsan o kadar kolay olur doğumun.
Her gebelik, her bebek, her doğum hikayesi farklı. Kimseyle kendini kıyaslama. Bebek az kilo doğmuş, erken gelmiş, süt az içiyormuş, ağlıyormuş hiç önemli değil herşey düzelecek. Sen ne kadar rahatsan süreci daha kolay atlatacaksın.
3 gün icinde tc kimlik cıkarıp saglık ocagına bilgi verilecek boyu kilosu dogum tarihi saati vs kimlikle birlikte.
İlk topuk kanı hastanede alınacak dogumdan bir hafta on gün sonra ikinci topuk kanı saglık ocagı alınacak.
1 su bardagına geceden kuru kayısı, kuru incir, hurma koy beklet sabah gazı alır sütü arttırır.
Bulgur, fırında sogan (soğan normalde gaz yapar ama halka halka dograyıp fırında pişirirsen hem gaz yapmaz hem tadı tatlanır hemde bol süt yapar), semizotu, irmik tatlısı süt arttırıcı besinler arasında.
Bebek memenin ucunun siyah halkalar dahil tamamını agzına almalı sadece ucunu aldıgında yaralar olur. Yara olursada korkma yaraya iyi gelen şey yine senin sütün.
İlk bir hafta iki saatte bir deselerde sen her saat bası sırayla gögüsleri emzirt hem bebegi alıştırırsın cene kasları calısır hem gögüslerin daha cok süt salgılar. Eger 3-4 saat deliksiz uyuyorsa uyandırmayayım diye düşünme bebek sarılığa doğru gidiyordur.
Doğumdan sonrada vitaminlerini / ilaçlarını bi süre daha kullanmaya devam et vücut hemen eski düzene dönmüyor takviyelere ihtiyacın olacak.
Sadece düzenli dengeli beslen bebegini emzir ve bol bol o uyurken dinlen. Biri sana dinlen uzan uyu diyorsa bunu yap bebeginle birlikte hareket edersen nispeten daha az yorulursun.
Merhaba herkese bende bugun ziyarete gittim yine 1de annemi.annne ben geldim dedim uyuyordu hafif bir tebessum saniyelik gerisi hep ayni..neler söyledim anne gülce burda biz burdayiz iiyi ol tamam mi cabuk iyiles..ben bunlari soylerken o esniyordu..yıkıldım..tabiki hemen ayaklanmasini beklememem lazim ama cok zor 3gun once bicir bicir konusan kadin o halde..en son ben giderken biraz daha acti gozunu dayanamadim tekrar geri dondum gelicem yine dedim arkama bakmadan ciktim..cikamazsin cunku..aglaya aglaya cikinca yakinlarimida uzuyorum aama elde degil..doktor düne gore biraz daha iiyi dedi yemek verecektiniz dedim ? Yogurt yedirdik yedi dedi.nöroloji servisine cikartacaklarmis burada sadece hayati tehlikeye bakiyoruz dedi peki hayati tehlike 1gunde gecmis oluyor mu tamam servise cikacak ama dedim burada enfeksiyonda kapabilir vs.denildi..
3te 1 oraninda konusma ve algilama hasar görmüs dedi.yuruyebilirmi dedik kalkinca beyin ne cevap verecek bilemiyoruz dediler noroloji yarin daha detayli anlatacakmis.anestezi doktoru tam anlayamadigini adini soylediginde anlik acip baktigini soyledi mesela hocam pencereyi acti dondu bakti dedi banada aynisini yapiyor dedim..
Iyi ki aile baglarimiz guclu 3teyzem yanimizda annem gibi surekli bana bakiyorlar babama ayni sekilde burada yatiyoruz eve girsem perisan olurum herhalde..herkes cok umutlu benden baska..yarin goruse gidemeyecegim sanirim oyle gordukce kotu oluyorum..noroloji doktorundanda duyacaklari kaldiracak pek gucum yok..randevum ayin sonunda,Ankara'ya donemem bu halde esim pazar donecek..bana bakacakken annem ben ona bakacagim teyzemlerden baska kimse yok baska abim ablam yok.. hayat ne garip..oyle bir sinav ki..
Cok gecmis olsun. Rabbim tez zamanda sifa versin insallah. Arada bir girip bakabiliyorum hasta olan ve hastasi olan herkese rabbim sifa versin tez zamanda. Ben de memlekete annecigimi ziyarete geldim ama bu sene mezarini ziyarete geldimMerhaba herkese bende bugun ziyarete gittim yine 1de annemi.annne ben geldim dedim uyuyordu hafif bir tebessum saniyelik gerisi hep ayni..neler söyledim anne gülce burda biz burdayiz iiyi ol tamam mi cabuk iyiles..ben bunlari soylerken o esniyordu..yıkıldım..tabiki hemen ayaklanmasini beklememem lazim ama cok zor 3gun once bicir bicir konusan kadin o halde..en son ben giderken biraz daha acti gozunu dayanamadim tekrar geri dondum gelicem yine dedim arkama bakmadan ciktim..cikamazsin cunku..aglaya aglaya cikinca yakinlarimida uzuyorum aama elde degil..doktor düne gore biraz daha iiyi dedi yemek verecektiniz dedim ? Yogurt yedirdik yedi dedi.nöroloji servisine cikartacaklarmis burada sadece hayati tehlikeye bakiyoruz dedi peki hayati tehlike 1gunde gecmis oluyor mu tamam servise cikacak ama dedim burada enfeksiyonda kapabilir vs.denildi..
Ben 9 kavanoz yaptim visne. 2 tane de erik yaptim. Bu cuma gunu pazara gidip varsa devamini da alayim diyorum. Burada bulunuyordu gecen cumartesi ama bu hafta durum ne olur bilemem.Ya varya vişne kompostosu yapıcam diye herkesi seferber ettim ancak yok yok
Pazarcılar bile sabahtan getiriyoruz bitti diyor
Veya kurtlanmıstı getirmedim diyor
Hayır ucuda değil 12liraya satmıs gecen haftaki pazarcı abi
Sanal marketlerde zaten satılmıyor
İnstagramda bikac recel yapan bahcesi olan satıcılara yazdım recel yapmadıkları varsa alayım diye ama fiyatları yarım kgya 8tl üstüne birde kargo parası diyen oldu
En son hale gidip bakıcam bulmak icin
Veya dondurulmuslar son care
Siz ne yaptınız kompostolar hazırmı
Başın sağolsun canımCok
Cok gecmis olsun. Rabbim tez zamanda sifa versin insallah. Arada bir girip bakabiliyorum hasta olan ve hastasi olan herkese rabbim sifa versin tez zamanda. Ben de memlekete annecigimi ziyarete geldim ama bu sene mezarini ziyarete geldim. Anne hicbir seye benzemiyor. Yoklugu hicbir yoklukla kiyaslanamazmis bile. Annecigim tam 17 sene kanserle mucadele etti ve sonunda kaybetti ve bizi birakip gitti. Simdi onun evinde ve onun yataginda her gun aglayarak uyuyorum.Insallah annecigin bir an once sagligina kavusur ve guzel gunlerinize geri donersiniz.
Allah razi olsunHer şeyde bir hayır vardır Allah yardımcınız olsun. Ben de bahsetmiştim daha önce mesajlarımda çok sorunlu bir hamilelik geçiriyorum o yüzden şu an sadece sağlık diyorum. Günlerce hastanede yattım bitmez dediğim günler bitti sizin de bitecek dualarımdasınız.
Aynen aynen biliyorum ablam yasadı onu :)İnadına 41de gelmeyen de varbakalım artık nasip
Bu sene çok yağmur yağdığı için hepsi kurtlanmış malesef . Teyzemin bahçesinde ağaçları var ama hepsi kurtluYa varya vişne kompostosu yapıcam diye herkesi seferber ettim ancak yok yok
Pazarcılar bile sabahtan getiriyoruz bitti diyor
Veya kurtlanmıstı getirmedim diyor
Hayır ucuda değil 12liraya satmıs gecen haftaki pazarcı abi
Sanal marketlerde zaten satılmıyor
İnstagramda bikac recel yapan bahcesi olan satıcılara yazdım recel yapmadıkları varsa alayım diye ama fiyatları yarım kgya 8tl üstüne birde kargo parası diyen oldu
En son hale gidip bakıcam bulmak icin
Veya dondurulmuslar son care
Siz ne yaptınız kompostolar hazırmı
Bu o değil kiCanim senin ebe supermis. Bak gebelik baslangicinda begenmiyordun ama kadin sana hayati bilgiler vermis. Bana bu bilgileri ilk bebekte verselerdi belki de bebegim emmeyi birakmazdi. Vitaminlere devam etmem gerektigini bilmiyordum mesela onceki hamilelikte ve deli gibi dacim dökülmüştü.
Insallah cnm egitim arastirmaya aldik ama daha onlarda odaya yatirmadilar inceleme yapiyorlar bacaginin yaninda morarma oldu onu bulmaya calisiyorlar bugun cok agladim yine ne zor saglikla imtihanInş bu günleri en kısa sürede atlatır neşeyle sağlıkla bebeğinizi kucaklarsınız sen ve eşin
Sonunda mini hale gidip buldum bende zafer benimdirBen 9 kavanoz yaptim visne. 2 tane de erik yaptim. Bu cuma gunu pazara gidip varsa devamini da alayim diyorum. Burada bulunuyordu gecen cumartesi ama bu hafta durum ne olur bilemem.
Basın sagolsun Rabbim mekanını cennet eylesinCok
Cok gecmis olsun. Rabbim tez zamanda sifa versin insallah. Arada bir girip bakabiliyorum hasta olan ve hastasi olan herkese rabbim sifa versin tez zamanda. Ben de memlekete annecigimi ziyarete geldim ama bu sene mezarini ziyarete geldim. Anne hicbir seye benzemiyor. Yoklugu hicbir yoklukla kiyaslanamazmis bile. Annecigim tam 17 sene kanserle mucadele etti ve sonunda kaybetti ve bizi birakip gitti. Simdi onun evinde ve onun yataginda her gun aglayarak uyuyorum.Insallah annecigin bir an once sagligina kavusur ve guzel gunlerinize geri donersiniz.
Hadi ya cok kötü olmusBu sene çok yağmur yağdığı için hepsi kurtlanmış malesef . Teyzemin bahçesinde ağaçları var ama hepsi kurtlu
Merhaba,oğluma hamileliğimde 32.haftadan sonra suyum azaldı,dr.um bol su içmemi ve dinlenmemi söyledi.Tabi her hafta kontrole çağırdı.Sonunda 41.haftada normal doğdu.Şimdi ise tekrar suyum az 27.haftadan bu yana neyseki normale döndü.Endişe etmeyin,biraz dinlenme ve bol su ile normale döner umarım.Merhaba kızlar! Bugün bizin kontrolümüz vardı. 1525 gr olmuş kızım. Doktorumuz haftasıyla uyumlu dedi boyu kilosu. Çok şükür sağlıklı görünüyor dedi ama yine suyu normalin alt sınırındaymış. Bebek sağlıklı bir şekilde büyümüş, herşeyi normal görünüyor belkide senin yapın bu şekildedir canını sıkma bol su ve havuç suyu iç dedi. Artık 2 haftada bir kontrollere gitmeye başlayacakmışım dedi ama benim içim rahat değil. Var mı aranızda bu durumda olan, yada tanıdıkları bu durumda olup zamanında doğum yapanlar?
Allah razi olsunberroshh eşinin hakkında hayırlısını versin Rabbim
En doğru zamanda ameliyat olsun inşallah
Annenlerin yanına gitmen iyi olabilir gerçekten evde yalnız kalmamak daha iyi gelir sana
Temmuz ayı çok yoğun geçiyor iş yerinde ama gün içinde aklıma geliyorsunuz dua ediyoruz ömerle biz de sizlere
Ben kaynatip sicak sicak sikica kapatip ters cevirdim ve ustlerini orttum 2 gun kendi halinde sogumaya biraktim. Kapaklar kendini iceri cekti. Kayisiyi ise marmelat gibi yapmistim gecen yil. Az seker ile recel gibi kaynatip blendrdan gecirip sicak kapatip sardim. Buzdolabina koymaya gerek kalmadan kisin acip su ekleyip meyvesuyu gibi ictim. 1 lt kayisi marmelatindan 2 lt meyvesuyu cikti. Sekeri az koymak lazim.Sonunda mini hale gidip buldum bende zafer benimdir
Hos nasıl yapmam gerekiyor bilmiyorum üc kg vişneye 5kg su koyup pişiriyorum suanda
Üc kg daha var yarın devam edicez onada
Erikte yapıcam hatta taze kayısıdanda yapayım dedim
Kavanozları sonra buzdolabındamı bekletmek gerekir
Egitim arastirmaya aldik acilde hala tetkikleri epikrizi degerlendiriyorlar bu seferde bacaginin yaninda yara gibi morluk olmus onu cozemediler bi turlu bi ciksa ne olduguİnşallah en yakında zamanda sıkıntısı tespit edilir ve iyileşir canım. Ne kadar ağır hastalıklar bile tedavi edilebiliyor artık, kendini koyverme doğru teşhisten sonra tedavi olacaktır inşallah. Annene gitmekle en iyisini yaparsın bence de
Amin canim insallahberroshh canım benim Allah şifa versin bir an önce Bebeğine tutun, hepsini atlattığınız günler yakın olsun
Beklemek cok zor insallah hayirli sonuclar cikarcanım aslında acele edilmemesi bir bakıma iyi, yanlış bir işlem olmasın herşeyden emin olunsa bile ameliyatta farklı durumlarla karşılaşabiliyorlar , o yüzden iyice araştırılması daha sağlıklı. Sadece beklemek çok zor , bununda hayrınıza olduğunu düşün, bir şekilde atlatılacak bir kaç aya herşey normale döner yıpratma kendini
Ölcüsünü nasıl yaptın vişnenin :)Ben kaynatip sicak sicak sikica kapatip ters cevirdim ve ustlerini orttum 2 gun kendi halinde sogumaya biraktim. Kapaklar kendini iceri cekti. Kayisiyi ise marmelat gibi yapmistim gecen yil. Az seker ile recel gibi kaynatip blendrdan gecirip sicak kapatip sardim. Buzdolabina koymaya gerek kalmadan kisin acip su ekleyip meyvesuyu gibi ictim. 1 lt kayisi marmelatindan 2 lt meyvesuyu cikti. Sekeri az koymak lazim.
Visme 2 kg da dondurucuya attim ben. Kisin kaynatip iciyorum. Bu yil dondurucuda cok yer kaplamasin diye kavanoza yaptim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?