- 18 Haziran 2018
- 13.813
- 23.027
- 348
Resmi gazetede zaten calısabilecegine dair rapor diyor iyi yapmıssın bence sagı solu belli olmaz baska bi müdür atanır nerde iznin der vs evrak evraktırEvet. Neolur ne olmaz diye gidip aldim rapor. Daha okula gondermedim. Erken dogum falan olursa yaz izninin bir kismi dogum sonrasina aktarilabiliyor. Vaktinde dogum olursa aktarilamiyor.
Yaz tatili tabiri sadece öğretmenler için var, diğer kamu ve özeller için yıllık izin diye geçiyor. Yaz tatiline denk gelen doğum öncesi izni doğum sonrasına aktarılamıyor, yanıyor yani, sizde öyle bir durum yok diye biliyorum.Aynısı bizim icinde gecerli erken dogum yaptıgımızda dogum sonrasına ekleniyor
İkinci maddede aynısı Yaz tatilinede denk gelse kısada denk gelse yasal süre neyse onu kullandırıyor
Yani fark yok aramızda
Bir arkadasimin da agustosa denk gelmisti dogumu o benim yaptigim gibi yapmis 35. Hafta dogum olunca da dogum sonrasina oncesini aktarabilmis. Hakkimizda hayirlisi olsun artik yapacak birsey yok. Kizimfaki hamileligimden farkli hissediyorum bu hamileligimi.Resmi gazetede zaten calısabilecegine dair rapor diyor iyi yapmıssın bence sagı solu belli olmaz baska bi müdür atanır nerde iznin der vs evrak evraktır
Aynen oyle. Ogretmenlerin yaza denk gelen izinleri yaniyor. Bundan 6-7yil once yanmiyormus. Bu da bizim sanssizligimiz. Nasip bakalim.Yaz tatili tabiri sadece öğretmenler için var, diğer kamu ve özeller için yıllık izin diye geçiyor. Yaz tatiline denk gelen doğum öncesi izni doğum sonrasına aktarılamıyor, yanıyor yani, sizde öyle bir durum yok diye biliyorum.
Mesela 39'da oldu diyelim Doğum, 40. haftayı aktaabiliyor muyuz? Benim 40. hafta seminer haftasına denk geliyor, yaz tatiline de değil.Bir arkadasimin da agustosa denk gelmisti dogumu o benim yaptigim gibi yapmis 35. Hafta dogum olunca da dogum sonrasina oncesini aktarabilmis. Hakkimizda hayirlisi olsun artik yapacak birsey yok. Kizimfaki hamileligimden farkli hissediyorum bu hamileligimi.
Karnim daha kucuk, bebek dogum pozisyonuna dondu kafasi asagida yani. Ve arada sirada sanki ayagi disari cikacak gibi minik sancilar hissediyorum. Acaba erken mi dogar diye ondan diyorum.
İlk evet, iki yıllık evliyim ben.ilk miydi senin ?
E Elwing6 çok geçmiş olsun anne hayat demek ki benim annem yok
@berroshh canım senin eşinin başka sağlık sorunu da vardır ta baştan beri demi
Allah kolaylık versin sana cocuklar ne alemde
yesilus cana geleceğine mala gelsin derler fakat yine de çok can sıkıcı maddi yıpratıcı Allah kolaylık versin inş.
Allah cümlemize sağlıklı huzurlu hayırlı doğumlarla yavrularimiza kavuşmak nasip etsin
Okudum 2 çocukta elbet daha elzemdir hayatı kolaylaştırıyordur ama yinede tercih meselesi yani ona bütçe ve evde yer açamıyorum klasik yöntem yaparım bende
Kizlar selamlar, ben unide ogretim gorevlisiyim. Gerci galiba hepimiz icin aynisi gecerli. Bizim icin durum soyle 32 bitince calisip calisamayacagimiza dair rapor goturmek zorundayiz. Maksimum 37'ye kadar calisabiliyoruz zaten. Yani dogum izni 32. Haftada ya da 37. Haftada baslayabilir. Toplam 16 hafta dogum iznimiz var. Hangi haftada dogum iznine ayrilmis olursak o hafta 16 haftalik iznimiz basliyo. Ogretmenler icin kafayi karistiran durum ne tam olarak anlayamiyorum. Siz simdi zaten tatildesiniz. O zaman 37. Haftada mecburi izne ayrilip 16 haftalik surenizin baslamasi lazim, yanlis anlamadiysam? Ya da 37. Hafta da tatile geliyorsa bir ihtimal dogum olunca 16 haftalik sure baslayabilir. Kafalari iyice karistirmis olabilirimoyle olduysa lutfen beni dikkate almayin, sadece mantik yuruttum, kamuya dair pek bilgim yok.
Mekanı cennet olsunCok
Cok gecmis olsun. Rabbim tez zamanda sifa versin insallah. Arada bir girip bakabiliyorum hasta olan ve hastasi olan herkese rabbim sifa versin tez zamanda. Ben de memlekete annecigimi ziyarete geldim ama bu sene mezarini ziyarete geldim. Anne hicbir seye benzemiyor. Yoklugu hicbir yoklukla kiyaslanamazmis bile. Annecigim tam 17 sene kanserle mucadele etti ve sonunda kaybetti ve bizi birakip gitti. Simdi onun evinde ve onun yataginda her gun aglayarak uyuyorum.Insallah annecigin bir an once sagligina kavusur ve guzel gunlerinize geri donersiniz.
Onu bilmiyorum canim.Mesela 39'da oldu diyelim Doğum, 40. haftayı aktaabiliyor muyuz? Benim 40. hafta seminer haftasına denk geliyor, yaz tatiline de değil.
Mekanı cennet olsun annenizinBol dua, bol sukur... Hemen koyuverme kendini. Annemizin hasta oldugunu ogrendigimizde ben 15 ablam 16 yasindaydik. Lisedeydik henuz. Lise bitti, universite bitti, ikimiz de ogretmenlik mezunuyuz ablam atandi goreve basladi, ben atanamadim, ablam evlendi, cocugu oldu, ben evlendim cocugum oldu, ablamin ikinci oldu , ucuncuye hamileyken annemin son 6 ayi kaldigini soyledi doktor ablam hamile ben gurbette. Her seyimi topladim kizimi da aldim annemin yanina geldim memlekete. Hastane surecleri kemoterapi, radyoterapi denemeleri derken gunlerce hastanelerde kaldik babamla basinda. Ablam dogum yaptigi gun annemi uyuttular cok aci cektigi icin. Ablamin 40i bile cikmadan 39 gunlukken kaybettik annemi. Ama icim cok rahat son 5 ayinda yanindaydim her seyiyle ilgilendim. Benim 2. cocugumu cok istiyordu ben de ya ona aniden bir sey olur kotulesirse ben de hamile olursam kim bakar anneme diye hep erteledim onun haberi olmadan. 2. Cocugumu goremedi benim atanmami coook istiyordu goremedi ama rabbime sukurler olsun ki yine de bircok seyimizi gordu. O yuzden sen de hemen kotu dusunme anneler her zaman gucludur ve hayata tutunmak icin bir sebepleri anne olduklari gun olmustur. Annene inan rabbimize guven...
Himmm, evet ya sizin durum karisikbirazcık öyle olmuş.
Biz şuan zaten yaz tatilindeyiz, 32. haftadan 37'ye kadar olan sürelerimiz yaz tatiline denk geldiği için o 5 haftamızı Doğum sonrasına aktaramıyoruz yani yanıyor o 5 hafta. 37'de ise 11 haftalık iznimiz başlıyor ama mesela benim o 11 haftanın 2 haftası da yaz tatiline denk geldiği için çok bir şey ifade etmiyor. Bu durumda 37'de çalışamaz raporu götürmem yeterli mi değil mi, yoksa yanacağını bile bile 32'de çalışabilir raporu mu alayım diyordum. Son haftalarım dönemine denk gelmese hiç birine gerek yoktu, direkt Doğum raporunu götürecektim, 8 haftalık izne ayrılacaktım.
Eğer sezeryan icin mecburi tıbbi bir gereklilik yoksa normal dogum en sağlıklısıBana da herkes sezeryan çok rahat 38 olunca hemen git aldır rahatla diyorlargerçekten zorlanmaya başladım ben de ama sırf keyfi gidip böyle bişey yapılır mı
Gozunuz aydin inş durumu daha da iyiye giderIstanbuldan teyzem geldi bugun ilk kez lazca nasilsin dediiginde lazca cevap vermeye calismis annem ..esim anne iyisin demis inleme seklindre de olsa tepki vermis ve sabahtan beri sesler cikartmaya baslamis dunyalar bizim oldu..cerrahi yogunbakimdan kalp(koroner yogun bakima) aldilar..kan sulandirici hapini almamis..keske takip etseydim..pihti buyukmus ama iyiye gidiyor demis doktor.cok sukur teyzemi tanimasi ve konusmaya calisasi bile mucize..
Bende yarin icin randevu aldim.kac gundur hirpalandim durumum ne diye bilgi alayim hem anlatayim durumu..ne yapacagimida sasirmis durumdayim dogum yaklasiyor Ankara'ya nasil dönerim bilmiyorum..zaten sezeryana meyilliydim acaba planli sezeryan istesem mi tarihi belli olur diger turlu memlekete git gel yaparken aksi durum yasamakta istemiyorum..babam burada teyzelerim burada anneme bebek gibi bakarlar banada esimin ailesi ve kuzenim bakar diyorum..dogumu yapar annemin yanina bir daha gelirim..ne yapacagimi bilmiyorum acikcasi.buradayken aniden dogum yapmaktanda cok korkuyorum..hastaneye odeme vs.olmasaydi belki burada yapardim daha rahat olurdu..
Ne guzel, daha da iyi olacak. Guclu aile baglari ne kadar onemli. Iste bu yuzden hic gelin kaynana triplerine bile girmemek lazim. Saglikliyken her sey iyi hos ama hastalikta insan yaninda birilerini ariyor. Aslinda cocuklarimiz da bizden ogreniyor. Biz onu bunu cekistirip, laf soyleyip rahatliyoruz belki ama cocuklarimizi da sartliyoruz aslinda. Sen ve annen ne kadar sansli ki bakin etrafinizda bir suru seveniniz var. Bence hic erken dogum vs. getirme aklina. Olacagi varsa olur. Basa gelince her sey halloluyor. Ne olacak senin aldigin hastane cikis setini giymez de, hastaneden verileni giyer en fazla. Ben kac haftadir bebege hic bir sey almaya elim gitmedi, erken dogum riskinden dolayi. Yeni yeni toparliyorum. Ben bile korkmuyorum erken dogumdan. Sen hic korkma. Aslinda forumlarda filan okuyup kendimizi de tedirgin ediyoruz. Dertlesmek guzel de, fazla da empati yapmamak lazim. O yuzden bence akisina birak, nerede, ne zaman dogarsa dogsun. Saglikla dogsun da...Istanbuldan teyzem geldi bugun ilk kez lazca nasilsin dediiginde lazca cevap vermeye calismis annem ..esim anne iyisin demis inleme seklindre de olsa tepki vermis ve sabahtan beri sesler cikartmaya baslamis dunyalar bizim oldu..cerrahi yogunbakimdan kalp(koroner yogun bakima) aldilar..kan sulandirici hapini almamis..keske takip etseydim..pihti buyukmus ama iyiye gidiyor demis doktor.cok sukur teyzemi tanimasi ve konusmaya calisasi bile mucize..
Bende yarin icin randevu aldim.kac gundur hirpalandim durumum ne diye bilgi alayim hem anlatayim durumu..ne yapacagimida sasirmis durumdayim dogum yaklasiyor Ankara'ya nasil dönerim bilmiyorum..zaten sezeryana meyilliydim acaba planli sezeryan istesem mi tarihi belli olur diger turlu memlekete git gel yaparken aksi durum yasamakta istemiyorum..babam burada teyzelerim burada anneme bebek gibi bakarlar banada esimin ailesi ve kuzenim bakar diyorum..dogumu yapar annemin yanina bir daha gelirim..ne yapacagimi bilmiyorum acikcasi.buradayken aniden dogum yapmaktanda cok korkuyorum..hastaneye odeme vs.olmasaydi belki burada yapardim daha rahat olurdu..
Cok haklisin.kalp kirmamaya calismak ve arkanda guzel anilar birakabilmek ne kadar onemli..biraz daha zaman gecsin her sey yoluna girer insallah.hevesle hazirladigim ne varsa acaba bunlari yapabilcekmiyim tedirginligi vardi icime dogmus demekki 2cesit gecelik kizima aldiklarim..dogum hazirliklarim...hicbir sey yok gözümde suan..sagliktan gerisi bos diyordum bir kez daha yasadim..Ne guzel, daha da iyi olacak. Guclu aile baglari ne kadar onemli. Iste bu yuzden hic gelin kaynana triplerine bile girmemek lazim. Saglikliyken her sey iyi hos ama hastalikta insan yaninda birilerini ariyor. Aslinda cocuklarimiz da bizden ogreniyor. Biz onu bunu cekistirip, laf soyleyip rahatliyoruz belki ama cocuklarimizi da sartliyoruz aslinda. Sen ve annen ne kadar sansli ki bakin etrafinizda bir suru seveniniz var. Bence hic erken dogum vs. getirme aklina. Olacagi varsa olur. Basa gelince her sey halloluyor. Ne olacak senin aldigin hastane cikis setini giymez de, hastaneden verileni giyer en fazla. Ben kac haftadir bebege hic bir sey almaya elim gitmedi, erken dogum riskinden dolayi. Yeni yeni toparliyorum. Ben bile korkmuyorum erken dogumdan. Sen hic korkma. Aslinda forumlarda filan okuyup kendimizi de tedirgin ediyoruz. Dertlesmek guzel de, fazla da empati yapmamak lazim. O yuzden bence akisina birak, nerede, ne zaman dogarsa dogsun. Saglikla dogsun da...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?