Evet. Neolur ne olmaz diye gidip aldim rapor. Daha okula gondermedim. Erken dogum falan olursa yaz izninin bir kismi dogum sonrasina aktarilabiliyor. Vaktinde dogum olursa aktarilamiyor.
Resmi gazetede zaten calısabilecegine dair rapor diyor iyi yapmıssın bence sagı solu belli olmaz baska bi müdür atanır nerde iznin der vs evrak evraktır

Aynısı bizim icinde gecerli erken dogum yaptıgımızda dogum sonrasına ekleniyor
İkinci maddede aynısı Yaz tatilinede denk gelse kısada denk gelse yasal süre neyse onu kullandırıyor
Yani fark yok aramızda
Yaz tatili tabiri sadece öğretmenler için var, diğer kamu ve özeller için yıllık izin diye geçiyor. Yaz tatiline denk gelen doğum öncesi izni doğum sonrasına aktarılamıyor, yanıyor yani, sizde öyle bir durum yok diye biliyorum.

Resmi gazetede zaten calısabilecegine dair rapor diyor iyi yapmıssın bence sagı solu belli olmaz baska bi müdür atanır nerde iznin der vs evrak evraktır
Bir arkadasimin da agustosa denk gelmisti dogumu o benim yaptigim gibi yapmis 35. Hafta dogum olunca da dogum sonrasina oncesini aktarabilmis. Hakkimizda hayirlisi olsun artik yapacak birsey yok. Kizimfaki hamileligimden farkli hissediyorum bu hamileligimi.
Karnim daha kucuk, bebek dogum pozisyonuna dondu kafasi asagida yani. Ve arada sirada sanki ayagi disari cikacak gibi minik sancilar hissediyorum. Acaba erken mi dogar diye ondan diyorum.

Aynen oyle. Ogretmenlerin yaza denk gelen izinleri yaniyor. Bundan 6-7yil once yanmiyormus. Bu da bizim sanssizligimiz. Nasip bakalim.

Mesela 39'da oldu diyelim Doğum, 40. haftayı aktaabiliyor muyuz? Benim 40. hafta seminer haftasına denk geliyor, yaz tatiline de değil.

İlk evet, iki yıllık evliyim ben.

Kizlar selamlar, ben unide ogretim gorevlisiyim. Gerci galiba hepimiz icin aynisi gecerli. Bizim icin durum soyle 32 bitince calisip calisamayacagimiza dair rapor goturmek zorundayiz. Maksimum 37'ye kadar calisabiliyoruz zaten. Yani dogum izni 32. Haftada ya da 37. Haftada baslayabilir. Toplam 16 hafta dogum iznimiz var. Hangi haftada dogum iznine ayrilmis olursak o hafta 16 haftalik iznimiz basliyo. Ogretmenler icin kafayi karistiran durum ne tam olarak anlayamiyorum. Siz simdi zaten tatildesiniz. O zaman 37. Haftada mecburi izne ayrilip 16 haftalik surenizin baslamasi lazim, yanlis anlamadiysam? Ya da 37. Hafta da tatile geliyorsa bir ihtimal dogum olunca 16 haftalik sure baslayabilir. Kafalari iyice karistirmis olabilirim oyle olduysa lutfen beni dikkate almayin, sadece mantik yuruttum, kamuya dair pek bilgim yok.

Kizlar bisi sorucam, bazi bloglarda concord neo diye bir arabaya rastliyorum, bir kac kere yolda da gordum ama internette bir kac site haric satisina rastlamiyorum. Bu araba turkiyeden cekildi mi acaba? Bilgisi olan var mi? 2. El alsam sonra sorun yasar miyim?

birazcık öyle olmuş.
Biz şuan zaten yaz tatilindeyiz, 32. haftadan 37'ye kadar olan sürelerimiz yaz tatiline denk geldiği için o 5 haftamızı Doğum sonrasına aktaramıyoruz yani yanıyor o 5 hafta. 37'de ise 11 haftalık iznimiz başlıyor ama mesela benim o 11 haftanın 2 haftası da yaz tatiline denk geldiği için çok bir şey ifade etmiyor. Bu durumda 37'de çalışamaz raporu götürmem yeterli mi değil mi, yoksa yanacağını bile bile 32'de çalışabilir raporu mu alayım diyordum. Son haftalarım dönemine denk gelmese hiç birine gerek yoktu, direkt Doğum raporunu götürecektim, 8 haftalık izne ayrılacaktım.

Merhaba kızlar uzun zamandır konuyu uzaktan uzaktan takip ediyordum. Aklıma takılan bir konuda yazmak istedim belki benim durumumda olanlar vardır. 29+3 günlük hamileyim bebeğimin gelişimi hep önde gidiyor doktorum bugün kontrolde bebeğimin karın çevresi vs. 31 haftayla kafa çapının 32 haftayla uyumlu olduğunu söyledi. Kilosu ve boyuda aynı şekilde önde gidiyor. Şeker yüklemesi yaptırdım. Tahlillerim falan hepsi normal hiç bi sıkıntım olmadı çok şükür.gelişimi böyle devam ederse sezeryan ihtimalinin arttığını söyledi hayırlısı tabi ama ona da ayrı moralim bozuldu. Herhangi bi gelişim bozukluğundan dolayı böyle olabilirmi diye içime bir şüphe düştü acaba aynı durumda olan arkadaşlar varmı? Cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim Rabbim hepimize hayırlı doğumlar nasip etsin

Hep normal Doğum heveslenmiştim.
Geçen doktoruma sorduğumda Sezeryan şart dedi
3 sene kdr önce rahimden perde ameliyat ılmuştım
Bu tarz rahim ameliyatı olanlarda normal doğum riskliymiş ,Doğum anında rahim yırtılabilirmiş.
Hatta Sezeryan bile işi bilir ellerde olmalı dedi kafamı karıştırdı .
Şimdi içime bi korku düştü
Ya erken Doğum yaparsam
Ya Sezeryan alınmadan açılmam çok olmuş olursa ve Doğum başlarsa .
Bi de doktorum ameliyatımı yapan kişi perinatolog.
Bize 2 saat uzakta
Şimdi içime korku düştü yani sezaryen illa o yapsa moduna girdim
Of allahm kafam karıştı ben mi fazla evham yapıyorum
Ne yani Sezeryan burda herhangi bi doktorda yapınca sorun olma ihtimali mi var demek olıyor

Mekanı cennet olsun

Mekanı cennet olsun annenizin

Himmm, evet ya sizin durum karisik yoneticiler nasil bilmiyo aklim almiyo, niye yonetici olmuslar bunu bile bilmiyorlarsa... google da mi bilmiyor? calisma bakanliginin bir hatti var ya 170 belki oradan yardimci olabilirler.

Bana da herkes sezeryan çok rahat 38 olunca hemen git aldır rahatla diyorlar gerçekten zorlanmaya başladım ben de ama sırf keyfi gidip böyle bişey yapılır mı
Eğer sezeryan icin mecburi tıbbi bir gereklilik yoksa normal dogum en sağlıklısı

Gozunuz aydin inş durumu daha da iyiye gider

Ne guzel, daha da iyi olacak. Guclu aile baglari ne kadar onemli. Iste bu yuzden hic gelin kaynana triplerine bile girmemek lazim. Saglikliyken her sey iyi hos ama hastalikta insan yaninda birilerini ariyor. Aslinda cocuklarimiz da bizden ogreniyor. Biz onu bunu cekistirip, laf soyleyip rahatliyoruz belki ama cocuklarimizi da sartliyoruz aslinda. Sen ve annen ne kadar sansli ki bakin etrafinizda bir suru seveniniz var. Bence hic erken dogum vs. getirme aklina. Olacagi varsa olur. Basa gelince her sey halloluyor. Ne olacak senin aldigin hastane cikis setini giymez de, hastaneden verileni giyer en fazla. Ben kac haftadir bebege hic bir sey almaya elim gitmedi, erken dogum riskinden dolayi. Yeni yeni toparliyorum. Ben bile korkmuyorum erken dogumdan. Sen hic korkma. Aslinda forumlarda filan okuyup kendimizi de tedirgin ediyoruz. Dertlesmek guzel de, fazla da empati yapmamak lazim. O yuzden bence akisina birak, nerede, ne zaman dogarsa dogsun. Saglikla dogsun da...

Cok haklisin.kalp kirmamaya calismak ve arkanda guzel anilar birakabilmek ne kadar onemli..biraz daha zaman gecsin her sey yoluna girer insallah.hevesle hazirladigim ne varsa acaba bunlari yapabilcekmiyim tedirginligi vardi icime dogmus demekki 2cesit gecelik kizima aldiklarim..dogum hazirliklarim...hicbir sey yok gözümde suan..sagliktan gerisi bos diyordum bir kez daha yasadim..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…