Biraz fazla büyüdüm..yasamadigim kalmadi o yuzden cogu seyin degerini zamaninda bildim senin gibi kucuk seylerle mutlu oldum.1 gün sonra ne yaşayacağımızı bilmiyoruz, hayat karşımıza zorluklar , korkular çıkarana kadar tozpembe. Hiç sorun, problem üretmeyi sevmem kendi yağımla kavrulur olanla yetinirim, fazlası olsa dünyalar benim olur ve benim olduğuna bile inanamam. öyle sever sahip çıkarım hayatımdaki her şeye, böyle bir düzene alışırken terslikler üstüste gelmeye başlayınca bile insan korkuyor, hele ki anne korkusunu düşünemiyorum çok zor ama işte böyle böyle büyüyoruz, hayatın gerçek yüzünü görüyoruz. Umarım kısa sürede normal hayatınıza döner 3 kuşak keyfini çıkarırsınız
Allah razi olsun öyle destek oldunuz ki bana burada.tanimadigim insanlarin duasini aldim sevenlerinin duasini aldik..insallah iyi olacagizAllah yardımcınız olsun şifa versin inşallah dua ediyorum size sürekliAma anneler güçlüdür torununu kucağına alacak Allah'ın izniyle buna inanıyorum ben ve sizden güzel haberler alacağımız günü bekliyorum inançla
Cok tesekkurler..insallahGozunuz aydin inş durumu daha da iyiye gider
Amin insallah cok tesekkur ederim.Mekanı cennet olsun annenizin
Sagol canim ya insallah bugun hepimiz daha umutluyuz
bak o da olabilir ama ankaradaki hastaneye ödeme mi yapmıştınız? öyle bisey okudum sanki.Sagol canim ya insallah bugun hepimiz daha umutluyuzcidden aglamakla gülmek kardesmis..o iyi olsun ben hallederim her şeyi.dogumu burada ozel bir hastanede bile dusunuyorum simdi bakalim zaman ne gosterecek
Demirhayat 2can sigortamiz var aslinda buradaki özelle anlasmasi var mi soracagim bir..eger varsa burada bile dusunuyorum simdi duruma göre..Ankarada olsamda bakacak birileri olur kv gelir gorumcem orda kuzenim gelir ama aklim burada olur herhalde bilmiyorum kibak o da olabilir ama ankaradaki hastaneye ödeme mi yapmıştınız? öyle bisey okudum sanki.
aynen öyle . Operasyon sonrası çok kanaman oldu mecbur rahmini aldım diyebilecek biri. O noktadan sonra hastaneyi yıksam ne fayda. Yol yakınken yollarımızı ayırdıkİçine sinmeyen doktoru kesinlikle değiştireceksin hele senin gibi durumu kritik olan bir hamileyse. Öyle tip doktorlar olan olduktan sonra aslında şu şöyleymiş bu böyleymiş diye bi sürü mazeret üretir baştan tedbir almak yerine
Bana da herkes sezeryan çok rahat 38 olunca hemen git aldır rahatla diyorlargerçekten zorlanmaya başladım ben de ama sırf keyfi gidip böyle bişey yapılır mı
Valla benimde kemiklerime baskı yapıyor nefes darlıgı yapıyor ama sezeryan hic düşünmüyorum
Eger gelişiminde bi sıkıntı yoksa bebegimin herşey normal gidiyorsa kesinlikle tercih etmem sanırım
Normal dogumda vucut hemen eski haline dönüyor sezeryanda hemen toparlanamıyor onunda etkisi var tabi
Kızlar korkutmak istemem ama herhangi bir problem yoksa normal Doğum en iyisi. Benim sorunumu araştırdığımda bütün makalelerde şu yazılı: daha önce sezaryen Doğum yapmış olmak ve bu nedenle plasentanın eski kesiye yapışmış olması.bu şekilde konuşanlara çok kızıyorum, ablamın kayınvalidesi bana sorduğunda ben akışına bıraktım inşallah normal olur ama hayırlısı neyse o olsun dedim. dediki aa eskiden teknoloji yoktu boydan boya dikiş attılar niye eziyet çekeceksin , sezeryan ol günün belli olsun fön çek makyajını yap sezeryana git diyorlar
bu neyin kafası ölüye makyaj yapan korkunç gelenekler gibi
tabiki sezeryan olursa bir tık planlı olursunda , millete güzel görüneceğim diye sezeryan olacağım bu ne saçma bir kafa ,
kasıtlı olarak kolayına kaçtığın herşey sana problem olarak geri dönüyor bunu çok tecrübe ettim etrafımdan o yüzden emeğin olduğu herşey güzeldir, insan elbet korkabilir ama ameliyat fikri nasıl sevimli geliyorda adı üstünde normal korkunç geliyor onu da anlamadım üstelik herkesin bünyesi farklı tamamen şans işi
kimseyi duyma , dinleme içinden geldiği gibi davran
Concord çok satan bir araba (eski ebebek çalışanıydım) Eltim de kullandı çok memnundu. ebebek mağazasını bir arayıp sor istersen müşteri hizmetleri de yardımcı olur.Kizlar bisi sorucam, bazi bloglarda concord neo diye bir arabaya rastliyorum, bir kac kere yolda da gordum ama internette bir kac site haric satisina rastlamiyorum. Bu araba turkiyeden cekildi mi acaba? Bilgisi olan var mi? 2. El alsam sonra sorun yasar miyim?
Bir arkadasimin da agustosa denk gelmisti dogumu o benim yaptigim gibi yapmis 35. Hafta dogum olunca da dogum sonrasina oncesini aktarabilmis. Hakkimizda hayirlisi olsun artik yapacak birsey yok. Kizimfaki hamileligimden farkli hissediyorum bu hamileligimi.
Karnim daha kucuk, bebek dogum pozisyonuna dondu kafasi asagida yani. Ve arada sirada sanki ayagi disari cikacak gibi minik sancilar hissediyorum. Acaba erken mi dogar diye ondan diyorum.
Korkma canım. Ben 5kez histeroskopi oldum bunlardan biri H+L şeklinde oldu. Çok derin septumum vardı. Rahim ağzına kadar uzanıyordu. 5.operasyonda ancak alabildiler septumu. Hala %10luk bir bölümü var rahmimde. Ameliyatımı yapan kişi istersen bu şekilde gebelik dene ama bir kez daha yaptırmanı tavsiye ederim dedi. Ki ozamanlar 10bin falandı fiyatı.Hep normal Doğum heveslenmiştim.
Geçen doktoruma sorduğumda Sezeryan şart dedi
3 sene kdr önce rahimden perde ameliyat ılmuştım
Bu tarz rahim ameliyatı olanlarda normal doğum riskliymiş ,Doğum anında rahim yırtılabilirmiş.
Hatta Sezeryan bile işi bilir ellerde olmalı dedi kafamı karıştırdı .
Şimdi içime bi korku düştü
Ya erken Doğum yaparsam
Ya Sezeryan alınmadan açılmam çok olmuş olursa ve Doğum başlarsa .
Bi de doktorum ameliyatımı yapan kişi perinatolog.
Bize 2 saat uzakta
Şimdi içime korku düştü yani sezaryen illa o yapsa moduna girdim
Of allahm kafam karıştı ben mi fazla evham yapıyorum
Ne yani Sezeryan burda herhangi bi doktorda yapınca sorun olma ihtimali mi var demek olıyor
Ben de 30 haftalık hamileyim geçen hafta bizimde ölçümler genelde 2 hafta civarı önde çıktı ama doktorum hiç öyle bişey demedi. Bunu söylemek için erken değil mi zaten. Siz normal, sağlıklı beslenmenize rağmen bebiş önde gidiyorsa da yapacak bişey yok. Yalnız şu da kafa karıştırıcı aynı şeyi yeğenime söylediler, 4 kilo doğacak normal doğum zor olur vs deyip sezeryana aldılar gayet normal ölçüler de doğdu.Merhaba kızlar uzun zamandır konuyu uzaktan uzaktan takip ediyordum. Aklıma takılan bir konuda yazmak istedim belki benim durumumda olanlar vardır. 29+3 günlük hamileyim bebeğimin gelişimi hep önde gidiyor doktorum bugün kontrolde bebeğimin karın çevresi vs. 31 haftayla kafa çapının 32 haftayla uyumlu olduğunu söyledi. Kilosu ve boyuda aynı şekilde önde gidiyor. Şeker yüklemesi yaptırdım. Tahlillerim falan hepsi normal hiç bi sıkıntım olmadı çok şükür.gelişimi böyle devam ederse sezeryan ihtimalinin arttığını söyledi hayırlısı tabi ama ona da ayrı moralim bozuldu. Herhangi bi gelişim bozukluğundan dolayı böyle olabilirmi diye içime bir şüphe düştü acaba aynı durumda olan arkadaşlar varmı? Cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim Rabbim hepimize hayırlı doğumlar nasip etsin
Sakın düşünüp de kötüyü çağırma canım. Zaten böyle bir durumun varsa planlı sezeryan olur 38. Veya 39.haftada alınır bebiş. İçin rahat edecekse sana yakın bir hastanede de iyi bir doktor bul arada ona da git ne olur ne olmaz. Benim de özelde ki doktorum 1-1buçuk saat uzaklıkta nolur nolmaz diye devlet hastanesinde de iyi bir doktor buldum evime 10 dk mesafede oraya da gidiyorum.Hep normal Doğum heveslenmiştim.
Bu tarz rahim ameliyatı olanlarda normal doğum riskliymiş ,Doğum anında rahim yırtılabilirmiş.
Ya erken Doğum yaparsam
Bize 2 saat uzakta
Ne yani Sezeryan burda herhangi bi doktorda yapınca sorun olma ihtimali mi var demek olıyor
Ah be canım, hayat böyle bir şey işte, çok etkilendim yazdıklarından yaşadıklarından. İkimiz de annemizden uzaktaydık, bu yüzden daha bir canı yanıyor insanın. Anne başka bir şeye benzemiyor hakikaten. Bayramdan dönerken ne ağladım, bir daha kim bilir ne zaman gelirim diye, ödemlerden dolayı artık uzun yola çıkamayacağımı anlamıştım çünkü, ama her şeyin başı sağlık işte, anneciğin ek kısa sürede sağlığına kavuşacak inanıyorum, yengemin annesi de böyle bir rahatsızlık geçirdi ve şuan hafif düzeyde hasarlar kaldı. Allah yardımcınız olsun ailece canım benim içini ferah tutmaya çalış.Demirhayat 2can sigortamiz var aslinda buradaki özelle anlasmasi var mi soracagim bir..eger varsa burada bile dusunuyorum simdi duruma göre..Ankarada olsamda bakacak birileri olur kv gelir gorumcem orda kuzenim gelir ama aklim burada olur herhalde bilmiyorum ki
Süreç yaklaşınca uygun bir zamanda sezeryan günü verirler strese girme , iyi düşün iyi olsunHep normal Doğum heveslenmiştim.
Ya erken Doğum yaparsam
Bize 2 saat uzakta
İnşallahBiraz fazla büyüdüm..yasamadigim kalmadi o yuzden cogu seyin degerini zamaninda bildim senin gibi kucuk seylerle mutlu oldum.
Öyle de olunmali..boyle zamanda yanimda olamamasi cok koyuyor ama şukur etmekte dua etmekten baska caremde yok.iyiki evdeydim iiyki erken buldum diyorum mesela..gonul istiyor hemen kalksin ama konusmasada olur bilinci olsun torununu gorsun yeter diyorum mesela..insallah canim..insallah kucagina aldiginda daha moral olacak.hamile oldugumu ogrendiginden beri kalp vardi unutmustuk uzun suredir rahatsizlik gecirmiyordu bizde haber iyi geldi genclesti resmen diyorduk..insaallah gordugunde de cicek acacak
Ben de anlamiyorum doktor soyledi.Hayırlısı , ben pozisyonunu hiç anlamıyorum ya
Aaa benimki nts demedi hic acaba benimkide baglarmı haftayaTeyzeleri bizde geldik doktordan cok şükür gelişimi önde gidiyormuş hersey yolunda yalnız böyle giderse sezaryen konusu gündeme gelebilir ama son ana kadar normal doğum diyelim son an karar vericez dedi. Artik kontrol 2 haftada bire düştü. 2 hafta sonra gidicem ve nst başlıyor dedi. Bi sonraki gidişimde nst ye bağlanacakmisim. Çatı muanesi yapmicam bebek önde giderse doğum şekli belli demektir dedi. Anne iri baba iri cocukta iri dedi. O sağlıklı olsunda sorun değil tabi sezaryen yada normal doğum. Bakalım iki hafta sonrası nst bağlanmak nasıl biseymis tecrübe edicembu arada H honey bunch ben doktora gitmeden idrar testi yaptırmistim yine bugun kontrol etti lokosit hala pozitif dedi üstelik bakteride pozitif çıkmış dedi. Tek kullanımlık monurol sase ve fitil verdi. Hocam ben enfeksiyona dair hiçbişey hissetmiyorum dedim. Daha kötü çünkü birdeb yüksek ateş olarak kendini gösterir dedi. Seninde haberin olsun ilk seferde bisey dememisti lokosit icin normal demjsti ama demekki bu haftalarda normal değil. Bide bakteri değeri de pozitif olunca ilac şart mutlaka kullan dedi senjnde haberin olsun üstüne düş
Yürüyüş tavsiye ediyorlar ama sizinki 10km üstü oluyor sanırım biraz fazla değil miİyi geceler herkeseBen 30+2 deyim. Yaklaşık 2 haftadır eşimle günde en az 12bin en çok 16bin adım atıyoruz. Ama bunu hiç ara vermeden değil gün içinde Aralıklı olarak tamamlıyoruz.zaten yaklaşık 3bini normal ev içinde ya da kısa mesafelerde atılan adımlar. Bu hafta kontrolüm var doktoruma danışacağım ama bu kadar yürüyüş sorun olur mu sizce? Ben kendimi rahatsız hissetmiyorum sırt ağrılarıma çok iyi geldi ama fazla mı yürüyorum diye de düşünüyorum. Kilo alımım dengelendi 2 haftada ben hiç kilo almadım bu da beni mutlu etti ama yemek rutinimi değiştirmedim kesinlikle her şeyden dengeli beslenmeye çalışıyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?