Gel bir de bana sordikkat ediyorum da niye ediyorum? Bir ara dikkat etmedim 1 kavunu tek basima yiyordum. Sonra amniyon sivisinda artis oldu ve erken dogum riski olustu. Tabi direk bir alakasi olmayabilir. Cunku sekerim cikmadi. O gunden beri gozumun onunden pastalar borekler gitmiyor ama bebek icin ne faydaliysa onu yiyorum. Kiyamiyorum. Bence kendimizi kimseyle kiyaslamamamiz lazim. Hepimizin metabolizmasi, yapisi farkli. Siz bebek icin saglikli beslenin, kiloya takilmayin. Bir sure sonra insan alisiyo.
Doktor kızmadı mı peki kilo alımınaValla ben de yusuf Yusuf modunda gittim doktora hamurişleri, tatlılar bol karpuz ne varsa gömdüm tatilde. Bilmiyorum bebek normal olduğu halde şekerim fırlamış mıdır gerçi :/ kilosu çok artardı flan diye düşündüm kendimce.
Ben zaten çok kilolu olduğum İçin çok takılıyorum tabi daha da önemlisi bebeğimin sağlıklı beslenmesi yoksa bu kadar moralimi bozmazdım. Bakalım bugün iyi gidiyorum ilk 2-3 gün zorluyor sonra alışıyor insan zaten :))
Hepimize Allah kolaylık versin :))
Bence benim gibi obez hamile kalmadıysanız gayet güzel hiç takmayın kafanıza :)
bi tanıdık Gurur koymuş çok hoşuma gitmişti.Yiğit Egemen yada Metehan olarak düşüneceğim :) Aslında ikili isimleri de pek sevmiyorum ama bakalım
ben kendim makromeden bişiyler yapmayı düşünüyorum küçük bi detay . gecelikle aynı renklerde ipim var.Kokoş dantelli gecelik alan hamişler tac olarak ne aldınız benimlede fikir paylasırmısınız :)
Zıbın uzun kollu incecik beyaz yandan bağlamalı minik bi iç giysi oluyor, çıtçıtlı badi ayrı bi şey, ikisi aynı anda giydirilmez diye düşünüyorumZıbınla cıtcıtlı body aynı sey değil mi zaten
Bebeğin 6. ayında çalışmaya başlicam ben, mutlaka lazım olacak diye düşünüyorum o yüzden, ama Doğumdan sonraya da bırakılabilir tabi.Sut sagma makinesi sanirim hastanede oluyor, ihtiyac halinde. Belki de ihtiyac kalmaz bu yuzden ben almayacagim. Diger konularda benim de fikrim yok.
İç zıbın takımı dediğin takım değil de tek parça bi şey değil mi? Ayriyeten çıtçıtlı badi de koydun mu yanına?Ben iç zıbın takımı ve hastane çıkışı takımını bir araya koyarak paketledim. İç zıbın zaten iç çamaşırı gibi giydiriliyor. Artı kıyafetler de üstüne işte.
Çok şükür annen sağ hayatta öyle düşün zamanla toparlayacak kendini kolay Bi süreç değil sakin olmaya çalış çok zor biliyorum ama sende Bi annesin evladını düşün birazcıkta çok şükür yalnızda değilsin dinlenmeye çalış inşallah anacın da en kısa sürede toparlarCok zor gunler geciriyorum annemi servise cikardilar ama konusamiyor..altini bezliyoruz.. babamla teyzelerim nobetlese kalsada gunduz ben bakiyorum babam uyuyor biraz..istedigini anlatamadiginda sinirleniyor o agliyo ben agliyorum..bugun su bile icemedim dogru duzgun süt vs.idare ediyorum..anneme yavas yavas yari kati seyler püre yogurt vs.yedirmeye basladik..bu yorgunlukla erken dogumdan cok korkuyorum.her yerim agri icinde kasiklarim karnim..kaslarim..basimmm...esimde 1hafta izinliydi bugun gitti..beynim durdu benim ya dogumu nasil yapicam nerde ne sekilde olucam bilmiyorum..umarim dogum gerceklesene kadar en azindan ihtiyaclarini karsilayacak hale gelirde gozum arkada kalmaz.umarim kizimda annesi kadar guclu kalirda icerde uzun sure durur
bakalım bakalım çevreyeBak internette atasayda var 14 ayar 495lira
Gülaylar da 550lira
Bence cokta pahalı değil normal bi kuyumcu bu fiyata bi tık daha kalitelisini yapabilir
ben kronik bagrsak hastasıyım solgari övdükleri icin almistim bi dene...Ben de de son 3 haftadır aşırı kahve isteği başladı kokusu bile öyle güzel geliyor ki bir dönem içeyim dedim baktım ucu kaçıyor bıraktım ama deliriyorum kahve diye. O da kansızlıkla alakalı sanırım. Benim hemoglobin iyi de ferritin düşük doktor daha yeni vermişti kan ilacını ama kabız yapıp hemoroid olunca kestik. Nolacak bilmem kansız kansız doğuracağım bu gidişle :) çünkü azıcık kan olsun diye içtiğim kan ilacı hemoroid olunca farklı yollardan kan götürmeye başladı, ağızdan aldığım başka yoldan gidiyor hocam dedim doktora çok güldü :)
Ya kızlar maşallah bence gayet iyi kilo alımlarınız çünkü çok iyi kilolarda hamile kalmışsınız en azından.
Benim gibi 100 kg üzeri kalıp hamileliği hiç kilo almadan tamamlama hedefiniz varsa ve gittiğiniz açık büfe tatilden tam bir fiyasko olarak döndüyseniz durumlar fena
Son 3 haftaya kadar 2-3 kg kadar alıp veriyordum sürekli ve çok mutluydum nerdeyse 8. Aya giriyorum ve 2 kg aldım diye ama ne zaman ki tatile gittik 10 günün sonunda eve geldiğimde onun üzerine 6 kg aldığımı görüp şok oldum. Çok yedim tamam da 10 günde bir insan nasıl 6 kg alabilir çok moralim bozuldu valla.
Hatta kontrole gittiğimde korkudan doktora dedim inşallah şekerim flan fırlamamıştır bebek tosun olmamıştır diye. Allahtan tam haftasında çıktı kilosu şükür ki. Bugünden itibaren çok dikkat etmeye başladım inşallah kendime söz geçirebilirim ve en azından şu aldıklarımın birkaç kilosunu atabilirim üzerimden.
@magic fruit vallahi helal olsun 50 ki kilolarda hamile kalıp böyle dikkat takdire şayan. Bizim kilomuzla bebeğin kilosunun alakası olmadığını ben Ramazan ayında anladım. 1 ay boyunca oruç tuttum günde 17 saat açlığa rağmen bebeğim öyle güzel gelişip kilo aldı ki gerçekten mühim olan sağlıklı beslenmek ve fazla kilo almamak.
Doktorum ilk gittiğimde olmam gereken son sınır kiloyu bana söyledi ve beni bu zamana kadar hiç tartmadı. Hiçbir konuda stres yaşamamı İstemiyor sağolsun ben de o öyle olduğu İçin zaten çok dikkat ediyordum ta ki tatile kadar :) ama toparlayacağım inşallah :)Doktor kızmadı mı peki kilo alımına
Benimki 5 haftada 2.5kg aldım diye bir kilo fazla almısız dedi en son ben şok
Bende ne güzel er haftaya yarım kilo sıgdırdım diye mutlu oluyordum
ben kronik bagrsak hastasıyım solgari övdükleri icin almistim bi dene...
Bende 59 kilo ile hamile kaldim kilo verdim tekrar eski kiloma döndüm haftalardır eski kilomdaydim ama 2 haftada 2 kilo almışım 61 kiloyum suan şok oldum umarim bu hızla gitmez
Ben de egemeni çok beğendimYa ömer ablamın yavrusu adaş olmalarını istemiyorumAslında düşündüklerim şu şekilde
Muhammed Aslan
Muhammed Tuğra
Ertuğrul
Metehan
Egemen
Ama bunlardan da emin olamadım tabi doğunca isimsiz kalacak gümbürtüye gidecek diye korkuyorum
Çok tatlı olmuş annesii çok beğendimBen ismiyle uyumlu olsun diye böyle birşey yaptırdım (Deniz)
Ben de 12 kilo almışım ama başlangıç kilom çok düşüktü şimdi çok memnunumMerhaba kızlar nasılsınız? Çok uzun zamandır giremiyorum ara ara sayfalara bakayım dedim 2 arkadaşımı gördüm birinin eşi birinin annesi rahatsızmış :/ Allah şifa versin yardımcınız olsun çok geçmiş olsun.
Ben de tam hastane çantası hazırlama ve isim konusunda hala bir yol katedemediğim için sizlere danışayım diye girdim ve baktım ki tam da o muhabbetler dönüyormuş.
Oğluma hala isim bulamadık. Ege sıcak geliyor eşim Emir diyor ben ilk oğlumun ismiyle uyumlu diye Utku olabilir diyorum ama hala bambaşka isimler de konuşuyoruz var mı önerisi olan? :)
Ben de daha dün bebek çamaşırlarını ve gecelikleri yıkadım ütüledim ama çantayı hazırlamaya geçemedim. İkinci çoçuğum olmasına rağmen oturdum YouTube tan bir sürü Doğum çantası videosu izledim not aldım :)) her şeyi unutmuşum 3 senede çok ilginç.
Bir de kilolar ne alemde kızlar? Kaç kilo aldınız şimdiye kadar? :)
Evet oluyor biraz tempolu yürüsem bi yere toplanıyor dinlenince geçiyorKızlar yürüyünce kasıklarda baskı oluyor mu? Benim bazen çok fazla oluyor ya hele de elimde biraz ağır sayılabilecek bir poşet flan taşıyorsam.
Bir de sık sık bir yere toplanıyor kalıyor öyle sertleşiyor. Yalancı kasılmalar mı başladı nedir..
sizlerin de böyle oluyor mu?
Ben de egemeni çok beğendim
Çok tatlı olmuş annesii çok beğendim
Ben de 12 kilo almışım ama başlangıç kilom çok düşüktü şimdi çok memnunum
Herkesin kiloyla derdi başka hayatımda ilk defa bu kilolara çıktım ve çok mutluyum
Eşim bile bu koca göbeklş halimi daha çok beğeniyor
Doğumdan sonra inşallah vermem dhep bu kilolarda kalırım
Evet oluyor biraz tempolu yürüsem bi yere toplanıyor dinlenince geçiyor
Ama diğer zamanlarda toplanma çok nadir
Benim kalça ağrım çok yürümemi oturmamı yatmamı bile çok zorluyor ☹
Bugün randevumuz vardı çok şükür her şey yolundaymış oğluşum ilk defa yüzünü göstermedi
Yalancı kasılmalar artık başlayacak demişti doktor seninki öyle olabilir
Makrome sevmiyorum ben ya kücüklükten kalma el becerisi dersinden sanırım bi nefretim var kendisineben kendim makromeden bişiyler yapmayı düşünüyorum küçük bi detay . gecelikle aynı renklerde ipim var.
Benim kızımın zıbını yok o zamanZıbın uzun kollu incecik beyaz yandan bağlamalı minik bi iç giysi oluyor, çıtçıtlı badi ayrı bi şey, ikisi aynı anda giydirilmez diye düşünüyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?