Pişman mısınız sezeryandan?

Yani şükürler olsun oğlum sağlıklı dünyaya geldi mühim olan oydu ancak ben öncesinde sancı çektim açılmam oldu vs ama sadece doktor beklemek istemediği çok beklersin çok çekersin dedikleri için sezaryene aldılar beni. Hayırlısı öyleymiş ama kendi doktorum Doğuma gelmeyip öyle nöbetteki doktorların keyfi kararlarına kalınca doğumum hep bir acaba kaldı aklımda? Acaba boşuna mı sezaryen oldum diye diye uzun süre kendimi yedim. Yoksa sancı çeken kadın %90 sezaryen için sesini çıkarmaz o kafayla zaten. Doktorda bitiyor iş.
O yüzden hem bebeğimin hem kendimin sağlığı İçin tekrar normal doğumu denemek istedim. Nasip olur mu Allah bilir ama en azından ben elimden geleni yaptım derim diye düşünüyorum. Bebek de ben de sağlıklı olalım yeter ki.
Ancak ilk doğumunuzsa tavsiyem keyfi sezaryen asla olmayın lütfen. Zaruriyet durumunda kesinlikle hayat kurtarır ancak düğün günü seçer gibi sezaryen günü tercih etmeyin derim eğer insiyatif sizdeyse.

Ne güzel hep pozitifsin ben de kendimi pozitif bilirdim iyiki varsın. Ben hep kendimi kilomdan dolayı tabiri caizse uzaylı sınıfına soktuğum için acaba diyorum bu sorunlar bitek bana mı özel. Kızımın varlığı hersey değer ama acaba diyorum daha fazla ilerleyemicekmiyim sağlıklı doğum yapamayacak mıyım. Ama senin anlattıklarına bakılırsa demekki normal süreç bu içime su serptin onları sağlıkla kucaklayalım inşallah. Bu arada bizde iki isimde karar kıldık babası İkra istedi Durunun yanına benimde manasından dolayı hoşuma gitti zarif. Allah nasip ederse İkra Duru koyacağız

M Mimicikk ben de biraz dizaltı sade bi gecelik arıyordum şöyle bi şey aldım belki hoşuna gider

Eklentiler

• A4374236-0E4B-48B1-A0E8-58FEB419F55A.webp
    20,5 KB · Görüntüleme: 54
M Mimicikk ben de biraz dizaltı sade bi gecelik arıyordum şöyle bi şey aldım belki hoşuna gider
Canım benim ne düşüncelisin cok tesekkur ederim evet bunu görüp beğendim bende ama fazla kilolu olduğum için penye tümden yapışır bana kötü görüntü olur diye almadım salaş olsaydı kaçmazdı

Kizlar hm den alisveris yaptiniz mi bebekler icin, ben ilk zamanlar icin bir seyler almak istiyorum ama bir muddet giysin istiyorum. Bedenleri 0, 0-1, 1-2, 2-4 diye ayirmislar. 0= 44cm, 0-1=50cm, 1-2= 56 cm, 2-4=62 cm ( foto ekleyemedigim icin yazayim dedim). Hangi beden almak mantikli sizce?

İsmiyle yasasın
İkra ne demek tam olarak bilmiyorum ama güzel olmuş okunusu
Hic kilona kusur bulma suanda 65kiloyum ama 37 numara ayaklarım artık 39 oldu
Hele biraz fazla ayakta kalayım bileklerimi neredeyse iki el tutucam o kadar sisiyorlar
Kızım agırlastı benide agırlastırdı sanki karnımın altını sarkıttı gibi
Normalde 15km yürüyeyim banamısın demezdim simdi penguen gibi 500mt yürüyeyim belim tutmuyor
Üstüne yavaslıgımda cabası sanki bes yüz kilo agırlıgım var paytak paytak yürüyorum
Ayaklarımı egilip yıkayamıyorum eşim her aksam masaj yapmasa rahatlamıyorum
E hemoroid im gazım vs de cabası
Yani herkesin derdi var emin ol arada kızıma dur nolur daha fazla hareket edip baskı yapma diyorum sonra ne yapıyorsun honey etsin hareket annelik kolaymı diyorum :)
Annem dün anlatıyor eskiden yardımcı almaya durummu vardı biriniz paçamda biriniz karnımda egilir yerleri siler cama cıkar camları temizlerdim vs diye
Emek olmadan bebek olmuyormus
Bunları yaşatanada sükür :)

Merhaba eğer hastane çıkışı falan aldıysan yarısını 1-2 ay al. Yarısını 2-4 ay alabilirsin bir müddet giydirmek istediğin için söylüyorum. yani bebekten bebeğe de değişir eğer minik bir bebek değilse hiç 50 cm olanlardan alma bile bence.. Zaten 50 cm doğuyorlar 1 aylıkken bile en az 2-3 cm uzuyorlar yani sadece bir ay giydirmek zorunda kalırsın.

Ben öyle yaptım. İkinci bebeğe şimdi abisinin küçüklük kıyafetlerini giyecek inşallah.
Yine de tabii ki hastane çıkışı falan aldık. sadece onu 50 cm olanlardan aldık. Öbürlerini 2 ay için aldım bende en azından 2-3 ay giysin istiyorum.

O kasık ağrıları bende de var, iki adım atsam mesaneye baskı oluyor ya da tam alta, çıkacakmış gibi hissediyorum. Ben de anne yanı olabilen park beşik aldım, içine yarı ortopedik yatak sattılar bize, yanlış mı yaptık bilemiyorum Bu arada ben de kilolu hamile kaldım, gebelik şekerinden dolayı diyete başladım, iki kilo almıştım, beş kilo verdim sonra.

O gün gelince ne olur bilemem. Şimdilik gebelik şekerim var, preeklampsi riskim var, o yüzden 40 haftayı beklemeyi gözüm kesmiyor açıkçası. Hayırlısı Allahtan, sağlıkla bebeklerimize kavuşalım inşallah

Kesinlikle her cümlene katılıyorum vallahi aynı bende öyle hissediyorum. 25 haftalikken fingir fingir gezerdim bebek arabasi için 3 ilce değiştirip arac kullanip her mağazada 2 saat bebek arabasi tanır beğenmeye çalışırdik sanki biri birden arkadan pilimi çıkardı bu eski kadınlar da kadınsa biz neyiz ya annemde öyle diyor hele kayinvalidem karsta doğum yapmış kapıyı açardım ki kar boyumu aşmış evi kar kaplamış dışarı çıkmak imkansiz o karı kürerdim hergün derdi. Eşimi de evde kendi doğurup kordonunuda kendi kesmiş zeyna gibi kadınlarmıs eskiler. Bu arada İkra: Peygamber Efendimiz 'e gelen ilk vahiy. Oku! Emridir. Manasını bu yüzden sevdim Kuran'da geçme şartı yok ama geçmesi ve anlamı hoşuma gitti

Iyi yapmışsınız aklını bulandırma elbet bi şekilde yatıp uyuyacak bebeğin. Ben bu fikri birinden duymuştum sonra onun üstüne bi fikir veya beğenim olmadı. Amaç sert olması ise böyle yapayım dedim. Ilerde büyük yatak aldığımda o süngerin kılıfını değişip yer minderi yaparım diye düşündüm çocuk odasına kızım oynar vs vs ama seninkide herkesin tercihi zaten iyi yapmışsın. İçimi rahatlattiniz valla bi kac gundur de yazamadim size soramadım bitek ben böyleyim sandım korktum

Canım seni en iyi ben anlarım. İnsan kilolu olunca ne yazık ki her konuda suçu kendinde arıyor kendimize karşı çok acımasız olabiliyoruz. İnan ilk hamileliğimde 120 kg nun üzerinde hamile kaldım ve sonuna kadar Harika bir hamilelik geçirdim hiçbir sıkıntım olmadı yürüme zorluğu, nefes darlığı bile yaşamadım en son haftalarda bile.
Bu hamileliğimde ondan 20-25 kg daha eksiğim yine şükür bir sıkıntım yok ancak yürürken kasıklarıma baskı benim de oluyor bir de karnımda toplanma sertleşme olunca çok rahatsız oluyorum ve sık sık da oluyor. Bebek çok hareketli ilk oğlum hiç öyle değildi doğru düzgün hareket hissetmezdim.
Yani işin özü gerçekten her hamilelik farklı her beden farklı. Kilo yüzünden bunları yaşıyorum diye asla düşünme, kendini suçlama.

Gecelik olarak da hangi şehittesin bilmiyorum da ben Relax Mode diye bir mağazadan gecelik aldım. Aynı özelliklerde aradım hep dizaltı ve kısa kollu. Bulursan mutlaka bak. Bir de normal Doğum nasip olursa o sırada giymek üzere salaş bi dükkanda denk geldim çok sevimli bir elbise gecelik arası bir şey hem de 25 TL. Çamaşırcılara flan mutlaka gir hiç umulmadık yerlerde umulmadık şeyler oluyor :) bir tane de kapri siyah dantelli bir pijama takımı aldım. Lohusa haldeyken açık renk pijama giymek pek mantıklı gelmiyor bana. Sosyete pazarlarında flan da çok şık ve uygun fiyatlı gecelik ve pijama takımları oluyor mutlaka çok ağırlaşmasan bak derim :)

Hmm anladim. Cok tesekkurler. ❤

Dediğim gibi riskli durumlarda ve zaruriyet durumlarında sezaryenden iyisi olamaz elbette öyle bir durum varsa gönlünü ferah olsun. Yeter ki sağlıklı olun siz de bebek de Doğum şekli mühim değil.
Benim kastım hiçbir sıkıntı olmadığı halde normal Doğumdan çekinmek ya da vücudum bozulmasın diye sezaryen günü almaktı. O arkadaşlara önerim Doğum Eğitimi alıp korkularını yenmeleri ve ellerindeki fırsatları kaçırmamaları olur.

Hemen yarın bakıcam inşallah senin ki gibi içime sinen bişey bulurum. Smdi dediğin mağazayı da internetten araticam istanbul maltepede oturuyorum umarım vardır mağaza ismi bana umut verdi kilo konusunda içimi cok rahatlattiniz vallahi Allah razı olsun. Kucağıma alacağım günü hayal edip zorlukları şükürle atlatmaya çalışıyorum bütün tosuncuklar sağlıkla gelsin inşallah

Ayyy istanbuldaysan relax mode olmama ihtimali yok. Aşırı süslü püslü takımlar da var eğer o tarz bir şey istiyorsan gayet spor takımlar da var :) hem de 2XL a kadar bedenler var. Ben mercan rengi aşırı sevimli hem de şık bir gecelik aldım. Oğlan anası olup hastane koridorlarında turuncu turuncu gezen bi ben olurum sanırım :))) hastane modasına farklı bir bakış açısı getireceğim :) herkes mavi alıyor genelde :))

senin tup bebek miydi canım kaç hafta kaç günde 2250
erken döllenme olabilir mi

Maşallah cok güzelmiş anlamı :)
Valla sorma hala dedigin gibi karsta agrıda köylerde dogum yapan ev işi yapan karnında biri sırtında biri büyüten bi dünya kadın vardır
Biz biraz rahata alısmısız zora gelemiyoruz eve yardımcı geliyor kocam zaten her konuda yardımcım yemeginden bulasıgına
Oturup bi bebek büyütücem ondada söyleniyorum diye bazen kendimi silkeliyorum böyle :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…