Zaten anne ve babanin dogum kilolari da etkiliyormus bebegin dogum kilosunu. Ilk dogumumda oyle demisti doktorum. Bu biraz minnos benim. Saglikli olsunlar kilolari hic onemli degil.Yok tüp bebek değil ama erken döllenme de değil. 26ci haftaya kadar hep günü gününeydi. Tam 31+0 da 2250ydi boyuda 47 cmdi. eşim cok uzun bende uzun sayılırım 1.75 benim boyum 1.90 eşim. Ve bende 4kilo doğmuşum kardeşm de öyle bizde bebekler hep cok iriydi kimi gördüysem. Doktorum cok normal anne iri baba iri bebekte normal dedi. Şekerin olsaydı bu bi sorundu ama şekerin yok dedi. Ve inan beslenmem de yok gibi sabah kahvalti öğlen karpuz akşam bi iki galeta flan iştahım yok yaklaşık 3 4 haftadır
Bak bundan aldim lcw den. Cok rahat ve genis ben L beden aldim ama 2xl vardiKactane yerdeki lcwye baktim hic diz alti bulamadim yoksa oranin bedenleri bana tam oluyor. Aldığını paylaşma şansın var mi
Evet doğru söylüyorsun, en mantıklısı çok kıyafet almamak her bedenden 4-5 tane olsa yeter çünkü çok çabuk büyüyorlar ilk ay, en kötü eşini yollarsın alır ya da birlikte gidip alırsınız ihtiyaç olanlardan. :)Bu spesifik cevap icin tesekkurler, aydinlandim. Ben bebeklerin kac cm dogdugunu bilmiyormusum. Tabi erken de dogabilirler ya da iri. Biraz sans isi galiba.
Pentiden de bunu aldim. Yakasinda dugme falan yok. Icinin geceligi de rahat. Sabahlik da incecik. Yumusak.Bak bundan aldim lcw den. Cok rahat ve genis ben L beden aldim ama 2xl vardi
Ay cok tesekkur ederim hemen bakıcam istediğimden daha kısa ama geceliksiz dogurucam bi yerdeBak bundan aldim lcw den. Cok rahat ve genis ben L beden aldim ama 2xl vardi
Kesinlikle bende hep o kafadayim şişman zayif farketmez sağlıklı olduktan sonra. Bebekler premature doğuyor normal doğan çocuktan daha şişman oluyo zamanla. Sonrası da çok önemli Allah eli ayağı sağlam aklı yerinde bağışlasın bize de kilo takılacak şey değilZaten anne ve babanin dogum kilolari da etkiliyormus bebegin dogum kilosunu. Ilk dogumumda oyle demisti doktorum. Bu biraz minnos benim. Saglikli olsunlar kilolari hic onemli degil.
Valla benim bebisim sadece hastane cikisi var.bu gidisle hic bir sey alamayacagimEvet doğru söylüyorsun, en mantıklısı çok kıyafet almamak her bedenden 4-5 tane olsa yeter çünkü çok çabuk büyüyorlar ilk ay, en kötü eşini yollarsın alır ya da birlikte gidip alırsınız ihtiyaç olanlardan. :)
Canım bende 100+ ile hamile kaldım ilk aylar iyiydi sonra dikkat ettim filan derken kilo bile vermiştim ama son bir ayda üç kilo almışım bende yani son aylarda alınıyor herald bide bizim gibi kiloya müsaitse bünye is dahada zor. Sağlıkla bebeklerimizi dünyaya getirelim insallahYa kızlar maşallah bence gayet iyi kilo alımlarınız çünkü çok iyi kilolarda hamile kalmışsınız en azından.
Benim gibi 100 kg üzeri kalıp hamileliği hiç kilo almadan tamamlama hedefiniz varsa ve gittiğiniz açık büfe tatilden tam bir fiyasko olarak döndüyseniz durumlar fena
Son 3 haftaya kadar 2-3 kg kadar alıp veriyordum sürekli ve çok mutluydum nerdeyse 8. Aya giriyorum ve 2 kg aldım diye ama ne zaman ki tatile gittik 10 günün sonunda eve geldiğimde onun üzerine 6 kg aldığımı görüp şok oldum. Çok yedim tamam da 10 günde bir insan nasıl 6 kg alabilir çok moralim bozuldu valla.
Hatta kontrole gittiğimde korkudan doktora dedim inşallah şekerim flan fırlamamıştır bebek tosun olmamıştır diye. Allahtan tam haftasında çıktı kilosu şükür ki. Bugünden itibaren çok dikkat etmeye başladım inşallah kendime söz geçirebilirim ve en azından şu aldıklarımın birkaç kilosunu atabilirim üzerimden.
magic fruit vallahi helal olsun 50 ki kilolarda hamile kalıp böyle dikkat takdire şayan. Bizim kilomuzla bebeğin kilosunun alakası olmadığını ben Ramazan ayında anladım. 1 ay boyunca oruç tuttum günde 17 saat açlığa rağmen bebeğim öyle güzel gelişip kilo aldı ki gerçekten mühim olan sağlıklı beslenmek ve fazla kilo almamak.
Bende devlete gidiyorum 29da gitmistim bide bugün gittim 32de dr dan cok memnunum her yerini söyledi ben göremedim tabi ama eşim gördü kilosunu falan soyluyo gayet kibar dr dan dr a degusiyo bence simdi ben baska devlet hastanesine gidicem malesef burdaki hastanemde doğum yapılmıyo gece acilde dr yok inşallah gideceğim yerdeki dr da iyidirÖyle bilgi vermedi bana. Anlamıyorum şu doktorları illa sormak mı lazım herşeyi. İlk gebeliği olan neyi nerden bilsin ki. Çocuğumun kilosu nasıl diye sormasam belki onu da söylemeyecek herşey yolunda deyip gönderecek. Gel de devlette doğum yap şimdi, çok teşvik ediyorlar ya sağolsunlar. Bu haftaya randevu alayım ozaman.
Yiğit güzel isim yeğenimin ismiYa Yiğit Egemen yada Metehan olacak. Yada daha farklı bişey
2-3 ay gibiMerhaba eğer hastane çıkışı falan aldıysan yarısını 1-2 ay al. Yarısını 2-4 ay alabilirsin bir müddet giydirmek istediğin için söylüyorum. yani bebekten bebeğe de değişir eğer minik bir bebek değilse hiç 50 cm olanlardan alma bile bence.. Zaten 50 cm doğuyorlar 1 aylıkken bile en az 2-3 cm uzuyorlar yani sadece bir ay giydirmek zorunda kalırsın.
Ben öyle yaptım. İkinci bebeğe şimdi abisinin küçüklük kıyafetlerini giyecek inşallah.
Yine de tabii ki hastane çıkışı falan aldık. sadece onu 50 cm olanlardan aldık. Öbürlerini 2 ay için aldım bende en azından 2-3 ay giysin istiyorum.
Aynen benim oğlum da pek hareketli maşallah, hep kasıklarımda genelde, tap tap vuruyor. Başı aşağıda olduğunda da yürürken çişim geliyor iki adım atınca, bazen çıkıcak bu diyorum sanki öyle zorluyor. Bunlar doğunca da canımıza okuyacak bizim galibaCanım seni en iyi ben anlarım. İnsan kilolu olunca ne yazık ki her konuda suçu kendinde arıyor kendimize karşı çok acımasız olabiliyoruz. İnan ilk hamileliğimde 120 kg nun üzerinde hamile kaldım ve sonuna kadar Harika bir hamilelik geçirdim hiçbir sıkıntım olmadı yürüme zorluğu, nefes darlığı bile yaşamadım en son haftalarda bile.
Bu hamileliğimde ondan 20-25 kg daha eksiğim yine şükür bir sıkıntım yok ancak yürürken kasıklarıma baskı benim de oluyor bir de karnımda toplanma sertleşme olunca çok rahatsız oluyorum ve sık sık da oluyor. Bebek çok hareketli ilk oğlum hiç öyle değildi doğru düzgün hareket hissetmezdim.
Yani işin özü gerçekten her hamilelik farklı her beden farklı. Kilo yüzünden bunları yaşıyorum diye asla düşünme, kendini suçlama.
Gecelik olarak da hangi şehittesin bilmiyorum da ben Relax Mode diye bir mağazadan gecelik aldım. Aynı özelliklerde aradım hep dizaltı ve kısa kollu. Bulursan mutlaka bak. Bir de normal Doğum nasip olursa o sırada giymek üzere salaş bi dükkanda denk geldim çok sevimli bir elbise gecelik arası bir şey hem de 25 TL. Çamaşırcılara flan mutlaka gir hiç umulmadık yerlerde umulmadık şeyler oluyor :) bir tane de kapri siyah dantelli bir pijama takımı aldım. Lohusa haldeyken açık renk pijama giymek pek mantıklı gelmiyor bana. Sosyete pazarlarında flan da çok şık ve uygun fiyatlı gecelik ve pijama takımları oluyor mutlaka çok ağırlaşmasan bak derim :)
İsim konusu çok göreceli bence fikir almayın daha fazla kafanız karışmasınMerhaba kızlar nasılsınız? Çok uzun zamandır giremiyorum ara ara sayfalara bakayım dedim 2 arkadaşımı gördüm birinin eşi birinin annesi rahatsızmış :/ Allah şifa versin yardımcınız olsun çok geçmiş olsun.
Ben de tam hastane çantası hazırlama ve isim konusunda hala bir yol katedemediğim için sizlere danışayım diye girdim ve baktım ki tam da o muhabbetler dönüyormuş.
Oğluma hala isim bulamadık. Ege sıcak geliyor eşim Emir diyor ben ilk oğlumun ismiyle uyumlu diye Utku olabilir diyorum ama hala bambaşka isimler de konuşuyoruz var mı önerisi olan? :)
Ben de daha dün bebek çamaşırlarını ve gecelikleri yıkadım ütüledim ama çantayı hazırlamaya geçemedim. İkinci çoçuğum olmasına rağmen oturdum YouTube tan bir sürü Doğum çantası videosu izledim not aldım :)) her şeyi unutmuşum 3 senede çok ilginç.
Bir de kilolar ne alemde kızlar? Kaç kilo aldınız şimdiye kadar? :)
10 günde 6 kilo gerçekten inanılmaz insan şok olur tartıyı çöpe atsaydınYa kızlar maşallah bence gayet iyi kilo alımlarınız çünkü çok iyi kilolarda hamile kalmışsınız en azından.
Benim gibi 100 kg üzeri kalıp hamileliği hiç kilo almadan tamamlama hedefiniz varsa ve gittiğiniz açık büfe tatilden tam bir fiyasko olarak döndüyseniz durumlar fena
Son 3 haftaya kadar 2-3 kg kadar alıp veriyordum sürekli ve çok mutluydum nerdeyse 8. Aya giriyorum ve 2 kg aldım diye ama ne zaman ki tatile gittik 10 günün sonunda eve geldiğimde onun üzerine 6 kg aldığımı görüp şok oldum. Çok yedim tamam da 10 günde bir insan nasıl 6 kg alabilir çok moralim bozuldu valla.
Hatta kontrole gittiğimde korkudan doktora dedim inşallah şekerim flan fırlamamıştır bebek tosun olmamıştır diye. Allahtan tam haftasında çıktı kilosu şükür ki. Bugünden itibaren çok dikkat etmeye başladım inşallah kendime söz geçirebilirim ve en azından şu aldıklarımın birkaç kilosunu atabilirim üzerimden.
magic fruit vallahi helal olsun 50 ki kilolarda hamile kalıp böyle dikkat takdire şayan. Bizim kilomuzla bebeğin kilosunun alakası olmadığını ben Ramazan ayında anladım. 1 ay boyunca oruç tuttum günde 17 saat açlığa rağmen bebeğim öyle güzel gelişip kilo aldı ki gerçekten mühim olan sağlıklı beslenmek ve fazla kilo almamak.
Bende 5 haftada 1.5 almışım doktorum iyi dedi demek fazla alsam kızacaktıDoktor kızmadı mı peki kilo alımına
Benimki 5 haftada 2.5kg aldım diye bir kilo fazla almısız dedi en son ben şok
Bende ne güzel er haftaya yarım kilo sıgdırdım diye mutlu oluyordum
Evet aynı şekilde bi yerde toplanıp duruyor bazen nefesimi kesiyo bazen de ani bi çığlıkla geçiyor :) ne olduğunu anlamış değilimKızlar yürüyünce kasıklarda baskı oluyor mu? Benim bazen çok fazla oluyor ya hele de elimde biraz ağır sayılabilecek bir poşet flan taşıyorsam.
Bir de sık sık bir yere toplanıyor kalıyor öyle sertleşiyor. Yalancı kasılmalar mı başladı nedir..
sizlerin de böyle oluyor mu?
Canım benim iyiyi düşünelim iyi olsunCok tesekkur ederim boyle guzel haberleri benimlede paylas olur mu duyarsan beni psikoloji cok etkiliyor eşimde biraz üzülmüştüm şimdi iyi deneyimleri paylaştıklarınızi ona da anlatıcam
Yok öyle değil o girmez doğumuma psikolojimi bozma diyorBalikesir devlet hastanesine gidiyorum. Dogum normal olacaksa esiniz doguma girebiliyormus.
Ozaman 2'li olandan almışsınız. Benim şansıma bir tane de 3'lü vardı + ayaklı pijaması ☺3 parçalı mı? Benimkiler sadece üst, diğer parçaları neler?
Yani iki üst, bir alt3 parçalı mı? Benimkiler sadece üst, diğer parçaları neler?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?