- 12 Mart 2019
- 1.041
- 1.480
- 53
- 29
Neden almadınızBen bebeğime daha tek çöp almadım. Doğum çantam da yok.
İşte ilk cocuk değilse o rahatlık oluyor :)Ben bebeğime daha tek çöp almadım. Doğum çantam da yok.
Ben bebeğime daha tek çöp almadım. Doğum çantam da yok.
Canım benim içimi erittin inanki seni çok iyi anlıyorumBen kacinci haftada donecegim bilmiyorum..annemi taburcu ediyorlar bugün. artik yapacak bir uygulamalari yok..bundan sonrasi fizik tedavi..henuz hic kaldirmadik yuruyormu bilmiyoruz ama sag ayak ve kol kalkmiyor ve hala konusamiyor..istediklerini yapamayinca anlatamayinca cok hircinlasiyor agliyor..bezleniyor..bir baba evi var teyzelerim dayim hep orada 2teyzem var bakacak ve babam..doguma giderken bile gozum arkada kalacak yanimda alsam ilgilenemeyecegim onlar kadar hastanesi vs.burada..yasiyor,bilinc var ya bunada sukur diyoruz fakat boyleside cok zor..
Daha onca eksigim vardi,yikanacaklar utulenecekler..heveslerim vardi aldigim gecelikleri bile giymek icimden gelmiyo sonrada annem boyle olmami istemezdi diye dusunuyorum..30.haftamdayim ama kasilmalar hareketler fazla gülce'm de ..ne zaman döneyim sizce..sonraki surec bi sekilde ilerleyecek diyorum nereden nereye geldik..
Evetİşte ilk cocuk değilse o rahatlık oluyor :)
İnşallah. İnsan en güzelini almak istiyor elbette ama her şey çok pahalanmış. İlk çocuğumda rahatlıkla aldığım şeyleri bu defa çok düşünüyorum.Benim de yok daha maalesef yatagi bile yok bakalim aliriz insallah hayirlisi ile kisa surede...
Kendimden başımı alamadım daha. İnsan daha çok zaman var diyor ama erkendoğuran arkadaş her an her şeyin olabileceğini hatırlattı.Neden almadınız
ilk doğumumdan bir ay önce ben de taşınmıştım baya baya uğraşmıştım dediğin gibi eşim helak olmuştu sabah iş akşam ev ... ben de risk yoktu yardim ediyordum ama ne de olsa son aydı şimdi de tadilata kalkıştık ortalık yine dumanSiz yine iyisiniz. Biz tasindik, daha dogrusu esim tasidi evi. Ben hic bir sey yapamiyorum malum riskli gebelik. Esimin de tasinmaktan anladigi:her seyi bir yerlere dolusturup yeni eve getirmekona da kiyamiyorum, sabah ise gidiyo, geliyo gece 2 ye kadar esya yerlestiriyo. Ikimiz de baskasindan yardim isteyebilen tipler degiliz. Ben annem bile gelip yemek yapsa, temizlik yapsa huzursuz oluyorum. Her seyin altindan kendimiz kalkmaya calisiyoruz bakalim nereye kadar. Bu erken dogum riski bana bir rahatlik getirdi. Amaaan olursa olur olmazsa olmaz kafasindayim. Bebege hastane cikis seti almistim 1 tane. Baska da bir seyi yok kuzumun. Her yer e bebek dolu, en kotu gidilir alinir 10dkda. Cok yormayin kendinizi.
Ay o hissiyat değil, ben de geçen sene yaptım aynı şeyi bir kadına parkta otururken dogum yakın galiba kaç aylık dedim(göbeği epey büyüktü ben de unutmuşum ne zaman ne kadar olur) 33 haftalık dedi, bu hafta hep o kadını düşünüyorum, ne kızmıştır bana içinden diyeevet evet bencede , hatta elimdeki işimi bitirip minik bir deftere kalan tüm işlerimi ve eksiklerimi yazıp güncel hale getireyimde bir şeyi atlamayayım
aman ya öyle de denir mi insanın aklına yerleşiyor sonrabanada işyeri binasının asansöründe 2 ayrı kadın doğum yakın galiba dedi bu sabah evet 1.5-2 ay arası kaldı dedim, hiç daha erken gibi düşünmedim çünkü göbek biraz aşağıya inmişte dediler
Evet
İnşallah. İnsan en güzelini almak istiyor elbette ama her şey çok pahalanmış. İlk çocuğumda rahatlıkla aldığım şeyleri bu defa çok düşünüyorum.
canım Allah yardımcın olsun annen yavaş yavaş düzelecek inşaallah benim annem hasta yatarken ablam doğum yapmıştı ben anneme bakıyordum o kuzum bize o kadar mutluluk getirmiştikiBen kacinci haftada donecegim bilmiyorum..annemi taburcu ediyorlar bugün. artik yapacak bir uygulamalari yok..bundan sonrasi fizik tedavi..henuz hic kaldirmadik yuruyormu bilmiyoruz ama sag ayak ve kol kalkmiyor ve hala konusamiyor..istediklerini yapamayinca anlatamayinca cok hircinlasiyor agliyor..bezleniyor..bir baba evi var teyzelerim dayim hep orada 2teyzem var bakacak ve babam..doguma giderken bile gozum arkada kalacak yanimda alsam ilgilenemeyecegim onlar kadar hastanesi vs.burada..yasiyor,bilinc var ya bunada sukur diyoruz fakat boyleside cok zor..
Daha onca eksigim vardi,yikanacaklar utulenecekler..heveslerim vardi aldigim gecelikleri bile giymek icimden gelmiyo sonrada annem boyle olmami istemezdi diye dusunuyorum..30.haftamdayim ama kasilmalar hareketler fazla gülce'm de ..ne zaman döneyim sizce..sonraki surec bi sekilde ilerleyecek diyorum nereden nereye geldik..
Canım benim içimi erittin inanki seni çok iyi anlıyorumen ufak bir moral bozukluğu bile yıpratıyor insanı zaten hassas dönemdeyiz, birde anne hasta olunca olay bambaşka bir süreç , dönem. Yaşanması gerekiyormuş yaşandı, Demekki böyle olması gerekiyormuş, bizim elimizde olmayan şeyler için kendine en azından ekstradan yüklenme. Anne için üzerine düşenden daha fazlasını yapmakta istiyorsundur ama el kol bağlı, bakarsın torun oluncaya kadar daha iyiye gider, torununu sevince daha da iyiye gidecek bilemiyoruz ki..
Ben olsam evde de annamle birkaç gün vakit geçirir sonra evime geçerdim, sende minik minik hazırlığını yaparsın kuzenin , eşin ve kayınvaliden yardım eder , öyle hallolur işlerin
Ne guzel kardesi olmasi..benim ne yazik ki bi kardesim yok gozum arkada kalmasin ama annemin kardesleri var cok sukur..yaslari ileride ama gunlerdir donusumlu kaliyorlar hastanede..her sey bizim icinmis 2ay kala yasamak cok uzuyor.dogmamis cocugumun ne gunahi var diyorum doya doya sevincimi yasayamayacagim belki ama huzursuzluguda bir kenara birakmaliyim..bu da benim sınavim..uzak degil düzce..3.5 saat..agustosun 5inden sonra falan donerim artik..canım Allah yardımcın olsun annen yavaş yavaş düzelecek inşaallah benim annem hasta yatarken ablam doğum yapmıştı ben anneme bakıyordum o kuzum bize o kadar mutluluk getirmiştiki
hepsi geçecek küsme lütfen yine mutluluğunu yaşa herşey bir arada hayatta annnen hangi ildeydi ankaraya çok mu uzaktı uzaksa 32 den sonra yolculuk zorlaşacak uçak belki kullandirmiycaklar
ona göre hareket et ...
Canim cok sukur annen hayatta. Kendine yuklenme. Birkacgun daha kalip annen ile ilgilen. Sonra da evine dönersin. Bebegin ile ilgilenirsin. Hersey insan başına. Zamanla fizik tedavi ile de annen duzelir inşallah. Bol bol sabir diliyorum sana.Öyle her sey imtihan diyorum..kelimeler cikmiyo agzindan gülceyle konusmaya baslayacak belkide yeniden..baska yol yok ki mecburen doguracagim bu cocugu duzenim ankarada zamanim geliyo bir sure babam ilgilenmek durumunda..iyiye gider insallah her sey o iyi olsunda ben esimlede hallederim bi sekilde ama kv dem de gelir eminim o da gunlerdir ariyor sagolsun.bakalim bi sekilde duzene koyulacak herhalee
Ne guzel kardesi olmasi..benim ne yazik ki bi kardesim yok gozum arkada kalmasin ama annemin kardesleri var cok sukur..yaslari ileride ama gunlerdir donusumlu kaliyorlar hastanede..her sey bizim icinmis 2ay kala yasamak cok uzuyor.dogmamis cocugumun ne gunahi var diyorum doya doya sevincimi yasayamayacagim belki ama huzursuzluguda bir kenara birakmaliyim..bu da benim sınavim..uzak degil düzce..3.5 saat..agustosun 5inden sonra falan donerim artik..
Sağlıkla kucağımıza alıp mutlulukla büyütebilelim de gerisinin çok ta önemi yok.Bizim ilk bebek heves cok ama maddi durum sıkıstırinca boyle oluyor maalesef
Yikar getirirler herhaldeAma yıkayıp ütülemekte lazım pis pis mi giydireceksin bişey olsa alınır tabi de ne bileyim vakit varken yapmak lazım bişeyleri
Sagol canim oyle yapmak zorundayim..elden baska bir sey gelmiyor..zamanla duzenee girecek her sey..Canim cok sukur annen hayatta. Kendine yuklenme. Birkacgun daha kalip annen ile ilgilen. Sonra da evine dönersin. Bebegin ile ilgilenirsin. Hersey insan başına. Zamanla fizik tedavi ile de annen duzelir inşallah. Bol bol sabir diliyorum sana.
Sorma benim de doktora tezi beni bekliyor. Bu kadar bos zamanim varken, aksama kadar yattigim icin cok pisman olacagimi biliyorum ama elim hic varmiyoilk doğumumdan bir ay önce ben de taşınmıştım baya baya uğraşmıştım dediğin gibi eşim helak olmuştu sabah iş akşam ev ... ben de risk yoktu yardim ediyordum ama ne de olsa son aydı şimdi de tadilata kalkıştık ortalık yine dumanherşey her yerde ve benim ders çalışmam gerek ama na mümkün
Ay o hissiyat değil, ben de geçen sene yaptım aynı şeyi bir kadına parkta otururken dogum yakın galiba kaç aylık dedim(göbeği epey büyüktü ben de unutmuşum ne zaman ne kadar olur) 33 haftalık dedi, bu hafta hep o kadını düşünüyorum, ne kızmıştır bana içinden diyehiçte yapmam böyle şeyler konuşmaya çalıştıysam demek
Ya aslinda surekli e bebek, hepsiburada vs.deyim ama hep bir kafam karisiyo aman sonra alirim diyip birakiyorum. Neyse simdi gaza geldim. Reflu yatagi, emzirme yastigi. Bir kac zibin, corap filan aldim. Hm de filan cok begendigim seyler var, almak istedigim ama bedene hala karar veremiyorum. Kendime cizgili gecelik almistim, ayni ton ve desende bebek pijamasi buldum. Hastanede giydirmek icin kucuk alsam hemen kuculecek, buyuk alsam fotolarda kotu cikar, bu yuzden alamiyorum aslinda. Erteleyip duruyorum. Yoksa haklisiniz, yikayip hazirlamak lazim.Kolay gelsin taşınma zaten zor birde eşiniz tek ama başa gelen yapılıyor hallediliyor bir şekilde bencede sıkma kendini , herşey olacağına varır
Ama evet bebek ihtiyaçlarını da aldırmanı tavsiye ederim yıkanıp hazır olsun
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?