evet huzursuzluğu bir kenara bırak bebeğine biraz odaklanmaya çalış canım. tabiki bebişinin bir günahı yok, o sadece annesinin ilgisine,sevgisine ve güzel enerjisine ihtiyacı varÖyle her sey imtihan diyorum..kelimeler cikmiyo agzindan gülceyle konusmaya baslayacak belkide yeniden..baska yol yok ki mecburen doguracagim bu cocugu duzenim ankarada zamanim geliyo bir sure babam ilgilenmek durumunda..iyiye gider insallah her sey o iyi olsunda ben esimlede hallederim bi sekilde ama kv dem de gelir eminim o da gunlerdir ariyor sagolsun.bakalim bi sekilde duzene koyulacak herhalee
Ne guzel kardesi olmasi..benim ne yazik ki bi kardesim yok gozum arkada kalmasin ama annemin kardesleri var cok sukur..yaslari ileride ama gunlerdir donusumlu kaliyorlar hastanede..her sey bizim icinmis 2ay kala yasamak cok uzuyor.dogmamis cocugumun ne gunahi var diyorum doya doya sevincimi yasayamayacagim belki ama huzursuzluguda bir kenara birakmaliyim..bu da benim sınavim..uzak degil düzce..3.5 saat..agustosun 5inden sonra falan donerim artik..
Cani sag ya daha ne olsun, bak taburcu da oluyor, cok sevindim. Bence sen uzulursen annen de uzulur. O da senin icin en iyisini istiyordur. Annecigin yalniz degil ki, gozun bence arkada kalmasin. Kardesleri var, esi var. Bebek gibi bakarlar ona. Sen artik hem annecigin icin hem Gulce bebek icin, kendine dikkat etmelisin. Yasadiklarin kolay degil, kendini kotu hissetmen cok dogal, ama yetersiz ve eksik hissetme. Senin yapabilecegin tek bir sey var, bebegine odaklanman. Hele bir gulce bebek dogsun, annen zaman icinde daha da toparlar. O zaman donup bu gunler icin uzulmek istemiyorsan, biraz kendine de zaman ayir. Annen iyilestiginde muhtemelen bu zamanlari hatirlamayacak bile. Cani sag, bence bunu dusunup dusunup mutlu olabilirsinBen kacinci haftada donecegim bilmiyorum..annemi taburcu ediyorlar bugün. artik yapacak bir uygulamalari yok..bundan sonrasi fizik tedavi..henuz hic kaldirmadik yuruyormu bilmiyoruz ama sag ayak ve kol kalkmiyor ve hala konusamiyor..istediklerini yapamayinca anlatamayinca cok hircinlasiyor agliyor..bezleniyor..bir baba evi var teyzelerim dayim hep orada 2teyzem var bakacak ve babam..doguma giderken bile gozum arkada kalacak yanimda alsam ilgilenemeyecegim onlar kadar hastanesi vs.burada..yasiyor,bilinc var ya bunada sukur diyoruz fakat boyleside cok zor..
Daha onca eksigim vardi,yikanacaklar utulenecekler..heveslerim vardi aldigim gecelikleri bile giymek icimden gelmiyo sonrada annem boyle olmami istemezdi diye dusunuyorum..30.haftamdayim ama kasilmalar hareketler fazla gülce'm de ..ne zaman döneyim sizce..sonraki surec bi sekilde ilerleyecek diyorum nereden nereye geldik..
Kesinlikle öyle, akşamdan beri hızlandım bende, son aylar bana geçmedi bir türlü, hiç gelmeyecek sanıyorum dogum zamanı ama zaman hızlı akıyor ve ne olacagı da belli olmuyor işteyok ya ben kızmadım da öyle sohbet olsun diye söylenmiş bişey olduğu belli, ama şimdi arkadaş erken doğum yaptı ya bugün herkes farklı bir güne uyandı sanki , hızlanmamız lazım , çünkü günden güne ağırlaştıkça insan seriyor kendini
ayni durumdayızSorma benim de doktora tezi beni bekliyor. Bu kadar bos zamanim varken, aksama kadar yattigim icin cok pisman olacagimi biliyorum ama elim hic varmiyosana da kolayliklar. Biz galiba yumurta kapiya gelmeden bir sey yapamayanlardaniz
Önceden okumuştum ben de, evet bir sürü yazı var. Tek vazgeçemediğim şey çay ve kahve oldu, günde birer fincan. Sigarayı anında bıraktım, un tuz şeker kestim, ama kahve ne bileyim, günde bir fincan içen de çok var, doktor da kısıtlama getirmedi.Yerinde duramıyor kuzucuk desene :))
Ya kafeinsizleri araştırdım onlarla ilgili de bir sürü yazı okuyunca vazgeçtim yoksa alacaktım ben de :/
Hamilelikte kafein sınırı 200 mg a kadar serbest, ama başka gıdalardada kafein var çikolatada var meselaÖnceden okumuştum ben de, evet bir sürü yazı var. Tek vazgeçemediğim şey çay ve kahve oldu, günde birer fincan. Sigarayı anında bıraktım, un tuz şeker kestim, ama kahve ne bileyim, günde bir fincan içen de çok var, doktor da kısıtlama getirmedi.
Cok faydali bilgiler tesekkurler ama burun aspiratorlerini hic onermeyen doktorlar var. Cocugun mukoza tabakasini bozuyormus filan. Bilemedim.Kızlar bugün bebek bakım eğitimine gittim, anlatılanların %70'i bildiğim şeylerdi, çünkü sosyal medyada doula sayfalarını takip ediyorum, aklıma gelen bi şey olduğunda Google'a yazıyorum okuyorum. Yeni öğrendiğim şeyler de oldu, çok keyifliydi, gelenlerden bir kız 36. haftasındaydı ve çoğu şeyi ilk kez duyuruyordu, doğumdan da korkuyorum dedi, keşke dr.um zorunlu sezeryan dese de ben de vicdan yükümden kurtulsam dedi. Sanırım haftalar ilerledikçe oluyor bu korku, ben gayet rahatım ama tabi daha var gözüyle bakıyorum, ya da doktorum illa normal doğum diye tutturmadığındandır.
Emzirme tekniklerini de gösterdi doula, benim hep gördüğüm memeyi makas gibi tutup emzirmeler olmuştur, çok yanlışmış, sütün akışını kesiyormuşuz o şekilde. Eldiven tavsiye etmiyorum bebek elleriyle etrafı tanıyor dedi. Konak çok doğal bir şeymiş, bizim sütümüzle geçen hormonlardan kaynaklanıyormuş, geçsin diye kendini parçalamamak lazımmış, akışına bırakacakmışız, azıcık ocakta pıtırdatıp pH'ını dengelediğimiz zeytinyağını oda sıcaklığına getirip bebeğin başına sürecekmişiz, sonra şapkasını giydirip bekletecekmişiz, sonrasında bebek tarağıyla nazikçe tarayacakmışız. Başka bir şey yapmaya da gerek yokmuş. Eve gelen biri olduğunda (özellikle çocuk) bebeğin başına şapkasını takarak bıngıldağını koruyabilirsiniz dedi, çocuklar pek bilmiyorya nasıl dokunup seveceğini. Sonra mesela burun aspiratörü sıkmalı olanlar çok pratik dedi, ben nefesle çekmeli olanlardan aldım dedim, onu sadece sen kullan dedi, çünkü bebek sadece bize karşı bağışıklık kazanmış oluyormuş, bizden ona zarar gelmezmiş. Mesela hani bebek doymuyor diyorlarya, günde 6-7 kez çiş yapıyorsa ve haftada ortalama 150 gr, ayda en az 500 gr alıyorsa bu doyduğunu gösterirmiş. Bir de her seferinde kapkalın pişik kremi sürmeye gerek yokmuş, günde iki defa yeterliymiş eğer pişik yoksa, sabah akşam mesela. Arada bir özellikle yazın altını açık bırakıp havalandırmalıymışız. Bunlar benim yeni öğrendiklerim.
Bunların dışında mesela her gün ağız temizliği yapmamız gerekiyor kaynatılıp soğumuş suyla ısladığımız bezi parmağımıza doluyoruz, bununla bebeğin damaklarını ve ağız içini, dilinin üstünü sildiriyoruz, yapmazsak pamukçuk olurmuş canı yanarmış. Emzirirken sadece meme ucunu alırsa memelerimiz yara olurmuş, ağzının alabildiği kadarıyla kahverengi kısmı tamamen kavraması gerekiyor, ağzı ördek ağzı gibi duracak, yutma sesinden başka ses çıkmayacak, yanaklar çökmeyecek emerken, şişkin olacak. Bunlar da bildiklerimden aklımda kalanlar kızlar, doula sayfalarını takip etmiyorsanız edin derim. Bu öğrendiklerimizi güle güle kullanmak nasip olsun inşallah hepimize.
Sürekli kullanmaya karşıyım zaten dedi, günlük bakımda kaynatıp soğuttuğumuz suya batırılmış pamuklu çubukları hafif değdirsek burun içine yeterliymiş.Cok faydali bilgiler tesekkurler ama burun aspiratorlerini hic onermeyen doktorlar var. Cocugun mukoza tabakasini bozuyormus filan. Bilemedim.
Ben ablamın ve birkaç kişinin tavsiyesiyle Green Clean sensitive alacağı temiz içerikPeki sevgili anneler, aldiginiz camasir deterjanlarindan memnun kaldiniz mi? Gerci lekesiz seyler yikadiniz muhtemelen ama hangi deterjanlari oneriyosunuz? Muhendisinoglu nun gonderilerine bakiyorum ama yine kararsiz kaldim.
Tesekkur ederim dondugumde gidecegim zaten cok zor surec atlatiyorum..bugun cikarken doktor konusmasi cok zor dedi..Allahtan umut kesilmez diyorum..en azindan yururse her sey daha guzel olur..zaman birazcik..dedigin gibi babam var en azindan hayat arkadasligida boyle bir sey benim basima gelse en cok esimi isterdim yine yanimda diye dusunerek rahatlamaya calisiyorumm..her sey daha guzel olur umarim.. ❤Cani sag ya daha ne olsun, bak taburcu da oluyor, cok sevindim. Bence sen uzulursen annen de uzulur. O da senin icin en iyisini istiyordur. Annecigin yalniz degil ki, gozun bence arkada kalmasin. Kardesleri var, esi var. Bebek gibi bakarlar ona. Sen artik hem annecigin icin hem Gulce bebek icin, kendine dikkat etmelisin. Yasadiklarin kolay degil, kendini kotu hissetmen cok dogal, ama yetersiz ve eksik hissetme. Senin yapabilecegin tek bir sey var, bebegine odaklanman. Hele bir gulce bebek dogsun, annen zaman icinde daha da toparlar. O zaman donup bu gunler icin uzulmek istemiyorsan, biraz kendine de zaman ayir. Annen iyilestiginde muhtemelen bu zamanlari hatirlamayacak bile. Cani sag, bence bunu dusunup dusunup mutlu olabilirsineger yasadiklarin agir geliyor, kendini sucluyorsan filan bir seans da olsa bir uzmanla gorusmeni tavsiye ederim. Iyi gelecektir.
Bende içiyorum bana da günde 1 tane içebilirsin dedi . Bazen iki içtiğim bile oluyorÖnceden okumuştum ben de, evet bir sürü yazı var. Tek vazgeçemediğim şey çay ve kahve oldu, günde birer fincan. Sigarayı anında bıraktım, un tuz şeker kestim, ama kahve ne bileyim, günde bir fincan içen de çok var, doktor da kısıtlama getirmedi.
süper bilgiler, teşekkürlerKızlar bugün bebek bakım eğitimine gittim, anlatılanların %70'i bildiğim şeylerdi, çünkü sosyal medyada doula sayfalarını takip ediyorum, aklıma gelen bi şey olduğunda Google'a yazıyorum okuyorum. Yeni öğrendiğim şeyler de oldu, çok keyifliydi, gelenlerden bir kız 36. haftasındaydı ve çoğu şeyi ilk kez duyuruyordu, doğumdan da korkuyorum dedi, keşke dr.um zorunlu sezeryan dese de ben de vicdan yükümden kurtulsam dedi. Sanırım haftalar ilerledikçe oluyor bu korku, ben gayet rahatım ama tabi daha var gözüyle bakıyorum, ya da doktorum illa normal doğum diye tutturmadığındandır.
Emzirme tekniklerini de gösterdi doula, benim hep gördüğüm memeyi makas gibi tutup emzirmeler olmuştur, çok yanlışmış, sütün akışını kesiyormuşuz o şekilde. Eldiven tavsiye etmiyorum bebek elleriyle etrafı tanıyor dedi. Konak çok doğal bir şeymiş, bizim sütümüzle geçen hormonlardan kaynaklanıyormuş, geçsin diye kendini parçalamamak lazımmış, akışına bırakacakmışız, azıcık ocakta pıtırdatıp pH'ını dengelediğimiz zeytinyağını oda sıcaklığına getirip bebeğin başına sürecekmişiz, sonra şapkasını giydirip bekletecekmişiz, sonrasında bebek tarağıyla nazikçe tarayacakmışız. Başka bir şey yapmaya da gerek yokmuş. Eve gelen biri olduğunda (özellikle çocuk) bebeğin başına şapkasını takarak bıngıldağını koruyabilirsiniz dedi, çocuklar pek bilmiyorya nasıl dokunup seveceğini. Sonra mesela burun aspiratörü sıkmalı olanlar çok pratik dedi, ben nefesle çekmeli olanlardan aldım dedim, onu sadece sen kullan dedi, çünkü bebek sadece bize karşı bağışıklık kazanmış oluyormuş, bizden ona zarar gelmezmiş. Mesela hani bebek doymuyor diyorlarya, günde 6-7 kez çiş yapıyorsa ve haftada ortalama 150 gr, ayda en az 500 gr alıyorsa bu doyduğunu gösterirmiş. Bir de her seferinde kapkalın pişik kremi sürmeye gerek yokmuş, günde iki defa yeterliymiş eğer pişik yoksa, sabah akşam mesela. Arada bir özellikle yazın altını açık bırakıp havalandırmalıymışız. Bunlar benim yeni öğrendiklerim.
Bunların dışında mesela her gün ağız temizliği yapmamız gerekiyor kaynatılıp soğumuş suyla ısladığımız bezi parmağımıza doluyoruz, bununla bebeğin damaklarını ve ağız içini, dilinin üstünü sildiriyoruz, yapmazsak pamukçuk olurmuş canı yanarmış. Emzirirken sadece meme ucunu alırsa memelerimiz yara olurmuş, ağzının alabildiği kadarıyla kahverengi kısmı tamamen kavraması gerekiyor, ağzı ördek ağzı gibi duracak, yutma sesinden başka ses çıkmayacak, yanaklar çökmeyecek emerken, şişkin olacak. Bunlar da bildiklerimden aklımda kalanlar kızlar, doula sayfalarını takip etmiyorsanız edin derim. Bu öğrendiklerimizi güle güle kullanmak nasip olsun inşallah hepimize.
Doktorların olmaz dediği çok zaman olmuştur. Allahtan ümidini kesme asla canım yürüyecek de konuşacak da göreceksin, zaman alıyor evet ama ilk andaki gibi kalmıyor. Anne insanın en yakın dert ortağıdır kıyaslanmaz hiçkimseyle çok iyi biliyorum. Bize söylemesi kolay tabi ama bebeğinin de sana ihtiyacı var bunu unutma, hepiniz Allah'a emanet olunTesekkur ederim dondugumde gidecegim zaten cok zor surec atlatiyorum..bugun cikarken doktor konusmasi cok zor dedi..Allahtan umut kesilmez diyorum..en azindan yururse her sey daha guzel olur..zaman birazcik..dedigin gibi babam var en azindan hayat arkadasligida boyle bir sey benim basima gelse en cok esimi isterdim yine yanimda diye dusunerek rahatlamaya calisiyorumm..her sey daha guzel olur umarim.. ❤
Benim de bazen iki tane içtiğim oluyorBende içiyorum bana da günde 1 tane içebilirsin dedi . Bazen iki içtiğim bile oluyor
Rica ederimsüper bilgiler, teşekkürler
bu arada bende rahatım doğum konusunda en başından beri akışına bırakmış vaziyetteyim, her doğum şeklinin zorluğu farklı ve kişiye göre değişiyor biraz şans işi olduğunu düşünüyorum . Umarım bu düşüncemi son haftalarda da korurumRica ederim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?