Haksiz degilsin, yapilacak cok is var, anneler, kayinvalideler destek olamiyorlarsa en azindan golge etmemeliler ama 65 yasinda konserde ne isi var kismina katilamayacagim, biz de 65 olacagiz. Ben o yaslarda dunyayi gezmeyi planliyorum
Dünyayı da gez canım konsere de git ama kimseye engel olmadan, ben öyle yapmayı düşünüyorum yani. Ne işi var kısmı biraz acımasız olmuş evet, böyle bir zamanda ne işi var demeliydim, ya da gitsin kocasıyla, neden oğlu haftalardır şoförlüğünü yapıyor, bir arpa yolu kadar yol katedemedik ev işlerinde. İki gün badana yaptı eşim evlerine, bana gelince kadın tut diyorlar temizliğe, iki tane bekar görümce var habire bizi oraya götür bizi buraya götür. İki haftadır da şehir dışındaki akrabalarına git gel yapılıyor, cidden gölge etmeseler başka ihsan istemiyorum.

Kilitli poşete koyma fikrini bir videoda gördüm gerçekten çok iyi fikir, kullanılmayanları da tekrar yıkamamız gerekmez. Üzerine etiket de yapıştırmışlardı, hemşireye ilk verilecek gibi.

Ben de büyük boy buzdolabı poşetlerine koydum her şeyi. İçindekiler net görünüyor hem de 1,5-2 ay tozlanmamış olur diye düşündüm. kırtasiyeden de beyaz etiket alıp açıklamalarıyla yazıp poşetlerin üzerine yapıştırıyorum. Mesela “Doğuma giderken hemşireye verilecek bebek kıyafetleri” gibi yazıyorum. Doğumda Ben alacak durumda olmasam bile eşim ya da annem hemen bakıp alabilir istediği eşyayı diye. Bebeğin eşyalarını küçük bir hurca doldurdum poşetledikten sonra, o hurç bebeğe ait direkt başka yere bakmaya gerek kalmayacak. Bu şekilde valize yerleştirdim.
Bez, ıslak mendil, pamuk, göğüs kremi, pişik kremi gibi bakım malzemelerini de ayrı bir grupta toplayayım diyorum. Elimizi attığımızda ne nerede biliriz. Valla daha eksiklerim mi var bilmiyorum ama tüm bu söylediklerim kabin boy valize sığdı benim :)) ben mi az eşya aldım anlamadım.

Bir de kızlar doğum eğitimene katıldığımda Doula söylemişti doğum çantanıza mutlaka hurma, badem, fındık, çubuk kraker vs gibi atıştırmalıklar koyun özellikle normal doğumda can kurtarıcı oluyor demişti :) sizinle de paylaşayım da unutmayın :)

Canım takılma onlara ya. Benim de mesela ilk doğumumda hep o peluş alt açmalardan kundaklardan falan almışlardı. Önceleri hiç kullanmam dedim ama evde bi yere yatıracağın zaman, alt değiştireceğin zaman hatta bazen ev tipi ana kucağının içine bile minder niyetine yumuşacık oluyor. Peluşun üzerine bi müslin örtü örtersin bitti gitti terletmez de :) boşver bazen hiç ummadığın şeyler çok işlevsel kullanılıyor. Kayınvaliden de süslü püskü gösterişli bir şey aldım torunuma diye mutlu oluyordur kendince :)

Canım takılma onlara ya. Benim de mesela ilk doğumumda hep o peluş alt açmalardan kundaklardan falan almışlardı. Önceleri hiç kullanmam dedim ama evde bi yere yatıracağın zaman, alt değiştireceğin zaman hatta bazen ev tipi ana kucağının içine bile minder niyetine yumuşacık oluyor. Peluşun üzerine bi müslin örtü örtersin bitti gitti terletmez de :) boşver bazen hiç ummadığın şeyler çok işlevsel kullanılıyor. Kayınvaliden de süslü püskü gösterişli bir şey aldım torunuma diye mutlu oluyordur kendince :)

Yok ben saka yapayim dedim, yoksa neyden bahsettigini anliyorum. Insanin bu zamanlarda destege cok ihtiyaci oluyor. Destek olmak bir yana, mesgul edip, kendi islerinize de mani olmuslar. Bence icine atacagina, esinle plan yap. Haftasonu sunu sunu halledicez diye. Sonra kayinvaliden bir sey isterse, bizim islerimiz var dersiniz. Muhtemelen kotu niyetle de yapmiyorlardir. Benim kayinvalidemler mersinde yasiyor, annemler yazlari balikesir burhaniyedeler. Dediler ki, bu yaz sizinkileri ziyaret etmek istiyoruz. Bizimkiler de ok dedi. Tarih: agustos basi: ben 34 haftalik hamileyken hep birlikte tatil yapicaz yani hadi kendimi gectim ilk hamileligim, annem bile agustos cok gec demedi insan her sey yolunda olacak, hop hop gezicez saniyor. Tabi ki butun planlar suya dustu. Senin eksiklerinden, temizlikten, planlarindan bihaberler muhtemelen. Bizim yanlisimiz, biz soylemeden anlamalarini beklememiz bence.

Nasıl yani sade soda içilebiliyor günde 2 tane neden yasak koydun, birde soğuk içecek olarak ayran ,cacık içebilirsin ferah ferah

Ay yok ben eşimi her bir olayda işliyorum ondan farkında
Birincisi annesiyle yaşadığımız en kücük bir laf sokmasını bile anlatıyorum ama tabi bak annen bana ne dedi diye değil gecen konusurken böyle dedi cok kırıldım veya üzüldüm vs gibi
İkincisi de olaki ailesini savunmaya gecer onlara uyar vs benim istemedigim bişeyi bana yaptırmaya calısırsa sen evlenerek kendi aileni kurdun farkındamısın evet annen ablan onlar tabiki onlarda geniş ailen ama sorumlu oldugun asıl kişi asıl ev önceliğin biziz vs diye dürtüyorum
Yüz kerede olsa benzer konusmaları yaptım her olaydada yapıyorum eşimde cunku kıramıyor kırmak istemiyordu basta
Aksamları kaynanam arar bi anda 8de napıyorsunuz geliyorum der 8.15te bizdedir ilk evlendik haftanın üc günü en az böyle bizdeydi ya ben müsaitmiyim belki don paça yatıyorum belki halim yok belki evim pis belki kocamla sevişiyorum vs vs düşünen yok eşimede bunu bak artık annen bu saatte aradıgında acmayacagım haberin olsun diyip haftada bire kadar düşürdüm baskın seklinde gelmelerini
Ama alıncaklarda benimkide ne ucuzsa ona yöneliyor malesef perde almıs stor çocuğun odasına bize sormadan bizim cam boyumuzu bilmeden nasıl bişey istiyoruz bilmeden gitmiş dümdüz stor almıs bide kısacık oldu tabi mecbur iadeye gitti
Bi dünya cicili bicili model var veya bi sor bize bi konus dimi

İnşallah yaa beden konusu kafama takıldı çok
ben ne yapacağım ozaman , kocaman gece pedlerinden alayım tamam , ama bir arkadaş demiş doğumu beklerken sürekli suyum geliyordu sadece kanamayı düşünmeyin dedi, bende depend almak istiyorum orta boy kocaman gelirse yine akacak ben kullanamayacakmıyım

İnsanlar çok garip, yerinde olsam eşimle konuşur, organize olma konusunda sorumlulukları hatırlatırdım, her haftasonuna iş koy, vakti kalırsa tabi ailesiyle de ilgilensin ama sen kendi kendine kalkışma sakın bazı şeylerin telafisi yok,

50-90kg arası orta boy diye arkadas fotograf koymus zaten kocaman gelmez

Ben tülden kese yaptırıyorum
Belki evinde bohcasından vs olan varsa aklında olsun benim bohcamı kaynanam sagolsun icinde etiketleriyle aldıgımız yerlerin poşetleriyle getirdigi icin hic öyle paketler vs yoktu
ayy iyi hatırlattın ya kilitli poşeti düşünüyordum tam üstüne etiket iyi fikir fln diye
anneme tül kese yaptırayım birkaç ay önce düşünmüştüm aklımdan çıktı, annem çok hamarattır hala modacılarda gelinlik abiye fln işler , benim kına keselerimi fln annem yapmıştı
hemen tül ayarlamam lazım

Son düzenleme:
Eve gelince koltuğa uzanıp kalıyor. Haftasonu şu iş var bu iş var deyince de haftaiçi yapalım diyor. İnan alışverişe bile zorla götürdüm, ki tek kuruş harcamadı daha bebeği için. Harcadıysa da ne bileyim o ay kredi kartını ödeyemedi ben ödedim. Bütün sene çalıştım şimdi izindeyim, tabi ev yoldan çıkmış. Bebeğe para lazım olacak her istediğimi alabileyim diye ek olarak bir yerde bir gün daha çalıştım hamile halimle her hafta, sonra ne oldu, nasılsa limelemon'un parası var temizliğe kadın tutsun. Ya ben evimin mahremini açmak istemiyorum kimseye, elimiz ayağımız tutuyor şükür, benim dolaplarımın içini elalem mi düzenleyecek.
Çok dert yandım bugün affedin kızlar. Bu konser ve deniz meselesi bu hafta bardağı taşırdı çok doldum. Bu arada depend meselesini kafana takma, ben bir paket alıp deniycem şimdiden. Bir arkadaşımın kardeşi üniversite sınavına giderken almış denemiş, altına çişini yapmış öncesinden hatta sızdırır mı diye, iyi yöntem bence, denemeyi düşünüyorum aklım rahat olur. Ben en büyük boy alıcam kilom 80. Gece pedi de alıcam tabi. Bir de aklınızda bulunsun sezeryan olursa düşük bel çamaşır giyilmiyor tabi biliyorsunuzdur, bir anneye doktoru hamile külodu önermiş doğumdan sonraya. Ben hamileliğimde kullanmadım ama doğum sonrası için bir kaç tane alıcam.

evet evet farkında olmasalar tam sıkıntı , neyseki garip konu ve söylemlere eşim benden önce tepki veriyor
kayıncalidemde senin kaynanaya ihtiyacın yok eşin var deyip gülüyor halbuki aynı fikirdeyiz eşimle

evet evet farkında olmasalar tam sıkıntı , neyseki garip konu ve söylemlere eşim benden önce tepki veriyor
kayınvalidemde senin kaynanaya ihtiyacın yok eşin var deyip gülüyor halbuki aynı fikirdeyiz eşimle

Evet cok sık oluyor kenarlarına pembe kumaş gecmişler bide

Kilitli poşete koyma fikrini bir videoda gördüm gerçekten çok iyi fikir, kullanılmayanları da tekrar yıkamamız gerekmez. Üzerine etiket de yapıştırmışlardı, hemşireye ilk verilecek gibi.
Bende öyle yapmayı düşünüyorum banada mantıklı geldi

ben 1 tane alayımm bakayım hastane için en azından
Ya ben aldım ama ablam depend ne onu bile bilmiyor
Özelde dogum yapacagımız icin ilk onlar vericek zaten sonrasındada gece boyu pedler yeterli dedi gereksiz vs dedi
Bide ped alıcam simdi

M Mimicikk yarın central a gidicem dogum fiyatları hakkında unutmazsam eger (notlar kısmına konusacaklarımı yazıp her defasında unuttugum icin) görüşücem yazarım sanada :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…