- 8 Kasım 2018
- 5.964
- 14.753
- 248
:)) doktorda tartilmayi sevmiyorum ben de cunku saglikli tatlrtmiyorlar. Ben sabahlari ac karna, uzerimde ince giysilerle tartiliyorum, benim olcum bu. Sabah mesela.62 cikiyorum, dr randevum ogleden sonra. Bi bakiyorum 66 olcuyorCok yuksek kiloyla hamile kaldığım için asla tartilmiyorumdoktorumda sob 1 aydir tartmiyor kendimi iyi hissetmediğimin farkında evdeki tartıya da beddua etmişim gibi geçen oda buhardan yoğuşma olup banyoda tuzla buz oldu düşünce gücüyle tartıları yok edecek kadar kilo konusundan rahatsızım o yüzden kac kilo aldım duymak bile istemiyorum, dogururken de tartilmaktan yırtarsam tamamdır benim iş normalde kiloluydum ama kilomla ve kendimle barışıktım direk söylerdim ama gebelikte üstüne alınca duymak görmek beni hic iyi hissettirmiyor
Saglikli beslediyseniz bir sorun çıkacağını sanmam. Ilk gebeliğimde gebelik şekeri nedeniyle diyete başlayınca 8. Ayimda 2 kilo vermiştim bir sıkıntı olmamıştı. Yine gebelik şekeri nedeniyle diyetteyim son 1 ayda 1 kilo aldım bebekte sıkıntı yok. Önemli olan sağlıklı beslenmekKizlar, 2-3 haftadir kilomda bir artis olmuyor. Bu durum beni biraz tedirgin etmeye basladi. Bebegimin kilosu simdiye kadar hep ortalamanin biraz ustundeydi. Simdi durum ne bilmiyorum. Haftaya doktor kontrolum var ama kendi kiloma bakarak acaba bebek de hic almadi mi diye dusunmeye basladim. Sizde durum nedir?
Evet biliyorum bencede cok hoş karşı değilim ama almadım önce hep esas eşyasına önem verdim diyorum ya kendimin bi tacı terliği bile yok yada hastanede ne ikram ederim bilmiyorum ikram işine cok girmicem çünkü sadece cekirdek aile olacagiz 40 mevludune ağırlık vericem şimdiden planımı yaptım. Ama şimdi geriye kalan süs fotograf işini düşünüp ağırlık vericem, sende mutlaka içinde kalmasın yap ben çocuğumun olacağını duydugum andan beri düğünümde ki gibi herseyin içimde kalmamasi için elimden geleni yapıcam dedim öyle de oldu ve inşallah olur. İstediğimiz herseyi yapabilme imkani ve fırsatı versin Allahım
Yara olursa gümüşün iyileştirme etkisi de oluyormuşMantigi ne bu kapakların süt akmasin diye mi?
Kızlar ara ara dürtükleyen regl ağrısı oluyor bel ve kasıkta. Yalancı sancı bu mu tecrübeli anneler?
Aminnn amin inşallah Rabbim hatmini kabul etsin inşallahSenin de mi dugununde icinde kalan seyler oldu maalesef benim cok sey icimde kaldi gelinlikci onunden gecsem sanki giymemis gibi bakarak uzulerek geciyorum icimde kalan cok fazla sey oldu insallah kardeslerimin dugunlerini mutlu gorurum diye bekliyorum. Dogumdan sonra cok beklentim yok acikcasi sadece dedigim gibi o animiz olsun istiyorum. Oyle ikramlik vs masrafa girecek durumda su an degiliz maalesef biraz sıkıntili donemdeyiz Allah herkesin yardimcisi olsun. Sadece ikramlik cikolata tutariz diye dusunuyorum gelene.
Ben de mevludunu yapmak istiyorum insallah o zaman ufakta olsa hediyelik vermek istiyorum. Kuran-ı Kerim hatmettim onun da indirilmesini istiyorum kuzumun mevludunde.Allah bundan sonra kuzumlarimizla ilgili hicbir seyi icimizde koymasin insallah once saglik versin sonra hayirli evlatlar yetisirelim
Tam ben bunu sormak için girdim senin mesajını gördüm aynen regl ağrısı oluyor kasık ve bel aynı andaKızlar ara ara dürtükleyen regl ağrısı oluyor bel ve kasıkta. Yalancı sancı bu mu tecrübeli anneler?
Bu muSuslu takim da aldin mi hani anne bebek pozlari oluyor ya anne tac takiyor bebekte ayrica suslu bi tulum giyiyor hastanede beraber fotograflari oluyor bayiliyorum onlaraen cok istedigim anlardan birisi o poz. Ben su arkasi kanatli bebek tulumlarina bayiliyorum gordunuz mu hic bilmiyorum ama bana cok masum geliyor oyle bi poz istiyorum kuzumla Ne de olsa masum kuzularimiz
Ayyy Allahim onun zarif adını yerimmmm maşallahhhh
Ellerine saglıkkkKızlar bende hastane cantama girecekleri ütüledim paketledim çantaya koydum, daha koyacağım şeyler var ama zor olan kısmı çıksın dedim aradan derli toplu oldu şuan için
* 10 lu hastane çıkışı
* 5 li hastane çıkışı
* 1er adet yedek 0 kollu zibin, uzun kollu zibin ve ayaklı pijama
* 3 adet kızıma 3 adet kendime çorap
* 1 adet cift katlı Müslin örtü
* 1 adet pamuktan battaniye
* sleepy yeni doğan bez ( şuan için bütün paketi koydum ama azalticam sanırım paket 40lı)
* 2 adet alt açma bezi
* 1 paket unibaby yenidogan ıslak mendil
* 2 adet penye küçük bez annem kestirdi ya ağzını silmek için yada sırtına koymak için
* 1 adet annenin Müslinden yaptığı kundak
* Kendime 2 adet pijama takımı
* kendime 1 adet sabahlik ve gecelik
* 1adet en büyük boy gece boyu orkit
* 2 adet askılık
* 2 adet lohusa kulodu 1 adet normal külot
Şimdilik bu kadar eksiklerimi de tamamlayıp kpaticam çantayı kafami toparlayamadıgim için ne eksik dha ne koymalıyım karar veremiyorum mesela bi tacım terliğim yok geri kalanı da en kisa zamanda tamamlicam iste bakalim
Her yere ismini kazıyorumAyyy Allahim onun zarif adını yerimmmm maşallahhhh
Emzirme sutyeni almicam çünkü zaten iri göğüslüyum diye ben süngerli destekli takamıyorum dantelli bez sutyen kullandım hep kom'dan. Onun icin ekstra bisey almicam yani ama bu göğüs kalkanı işini gümüş kapak istiyorum ama karar veremedim ki bi türlü napsamEllerine saglıkkk
Diş fırcası macunu
Gögüs kalkanı kremi pedi
Emzirme sütyeni
Eksik gibi
Görünce aklıma gelenler :)
Benimde öyle heryere yazasım var halıya yazdırdım diye perdesine yazdırmadim ama ilerde beşikten yatağına geçirince isimli nevresim takımları cok hosuma gitti ondan yaptırıcam bana kalsa oda da da her yere yazdıracagim ama gormemis çocuğu oldu dicekler diye zor duruyorumHer yere ismini kazıyorum
İlerde saklayacagım bunu cok pislenmezse büyüyünce bakar hatırlarız diye :)
Ben kullanıyorum ecoprin ama bakalım doktorum ne dicek tam 33cu hafta bitiminde randevum var sorucam canım cok sağolCoraspin kullananlar 34.hafta sondu aklınızda olsun benim pazartesi son kullanımımım
Ben bu aralar evde fazla kaldim cenem dustu. Kvler ile sorun yasiyoruz ya, cogu findik kabugunu doldurmayacak seyler. Bence trip atip, eslerimizi ailesinden uzaklastirip, onlari uzecegimize, rahatsiz oldugumuz seyleri nazikce dile getirsek bence hic bir sorun kalmaz. Ben bu gelin-kaynana kulturunun beslenmesinden hoslanmiyorum. Inanin hepimiz farkli kulturlerden geliyoruz. Mesela bazilarimiz icin yatak odasi mahrem olabilir ama sahsen benim icin degil. Benim icin sadece bir oda. Kv gelse odaya girse hic bir art niyet gelmez aklima. Cogu zaman geldiklerinde kendi yatagimizi hem benim annemlere, hem kayinvalidemlere biz vermisizdir, salonda rahat uyuyamazlsr diye. Biz genciz ne olcak 2 gun koltukta yatsak? Onlar da hep karsi cikmistir ama biz israr etmisizdir. Lutfen yanlis anlamayin amacim kimseyi elestirmek degil. Bizim yaptigimiz da yanlis olabilir. Ama en onemlisi evdeki huzur. Ben aileye cok onem veririm. Esimle anlasamadigim bir milyon konu var ama kirmizi cizgim ailem. Aileme ennnn ufak bir saygisizlik yapsa, gozunu devirse bile affetmem. Sagolsun o da beni hic mahcup etmedi. Ben bunu bekledigim icin, ben de onun ailesine oyle davraniyorum. Bence kendi huzurunuz icin, eger gercekten kotu niyetli degillerse, empati kurarak, size ters gelen seyleri nazikce, sevgiyle dile getirerek cok daha mutlu olabilirsiniz. Ya bir tas corbalarini icmek bile nimet bence. Bizim kendi ailelerimiz cok mu mukemmel? Hic mi eksikleri yok? Ne bileyim, ben gelin kaynana olmaktansa anne kiz olamasak bile, iki arkadas olabiliriz diye dusunuyorum. Buradaki sorunlar hep seye benziyo tavsan daga kusmus dagin haberi olmamis. Belki onlar sizi cok samimi gordugu icin, cat kapi gelip gidiyorlar? Hem biz de birer kayinvalide adayiyiz. Empati kurunca bence butun sorunlar cozuluyo. Kusuruma bakmayin. Hic kimsenin neler yasadigini elbette bilmiyorum. Sadece burada anlatildigi kadar. Ama bakin yavrularimizi bekliyoruz, sevgi dolu ailelerde, anneanneleriyle, babanneleriyle, dedeleriyle buyusunler insallah.
[/
Benimde yaklaşık 2 -3 haftadır aynı daha doğrusu iniyorum tekrar eski kilomu yakalıyorum o şekilde seyrediyor bebek alıyor her türlü anne güzel beslen yeterKizlar, 2-3 haftadir kilomda bir artis olmuyor. Bu durum beni biraz tedirgin etmeye basladi. Bebegimin kilosu simdiye kadar hep ortalamanin biraz ustundeydi. Simdi durum ne bilmiyorum. Haftaya doktor kontrolum var ama kendi kiloma bakarak acaba bebek de hic almadi mi diye dusunmeye basladim. Sizde durum nedir?
Bana pazarlama harikası bir ürün gibi geliyor bilemedimEmzirme sutyeni almicam çünkü zaten iri göğüslüyum diye ben süngerli destekli takamıyorum dantelli bez sutyen kullandım hep kom'dan. Onun icin ekstra bisey almicam yani ama bu göğüs kalkanı işini gümüş kapak istiyorum ama karar veremedim ki bi türlü napsam
Aman istediklerini desinlerBenimde öyle heryere yazasım var halıya yazdırdım diye perdesine yazdırmadim ama ilerde beşikten yatağına geçirince isimli nevresim takımları cok hosuma gitti ondan yaptırıcam bana kalsa oda da da her yere yazdıracagim ama gormemis çocuğu oldu dicekler diye zor duruyorumhayır öyle deselerde çokta yalan değil ya neyse görmedik napalım
İşe yaramaz mı diyorsunBana pazarlama harikası bir ürün gibi geliyor bilemedim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?