- 21 Mart 2019
- 711
- 1.578
- 28
Aynen öyle kv diyoki ayy sen çok abartıyorsun ( ona kalsa niye gecelik almışım evde temizlikte giydiğim çamaşır sulu elbisem edepliymis onu giyseymisim ya bizbizeymisiz)Aman istediklerini desinler
Suanda abunlar moda bizimde hosumuza gidiyor yapıyoruz napalım :)
Benim dr 36 da bırakırsın dedi sezeryan falan olsaydın bi hafta öncesinden birakirdin dedi ben 36da birakcamCoraspin kullananlar 34.hafta sondu aklınızda olsun benim pazartesi son kullanımımım
Bende snin gibi düşünüyorum ama şöyle bir durum var , kayınvalidem beni kızlarından ayırmıyor , onlara gidince rahat edeyim keyifli olayım diye elinden geleni yapıyor , bende saygıda hiç kusur etmiyorum ve kendisine adaletli ve mantıklı olabildiği için iletişimimiz anne kız gibi nerdeyse. Bir hırsı yok sadece evlatları mutlu ve huzurlu olsun istiyor bu bizi birbirimize yaklaştırdı ve niyet tertemiz olunca hiç bit davranışı düşüncesinin altında bir şey aramıyorsun. Ve için rahat oluyor. Fakat yatak odasına girme konusunda dahi rahatsız olan arkadaşları kendi yerime koyduğumda acaba ne yaşadılar da böyle mesafeliler ve demeli kayınvalide annelik yapmamış diye düşündüm , emimin herkes anlaşabileceği inçe düşünceli bir kayınvalide ister ama maalesef bu çok nadir dolayısıyla insan ister istemez kendini korumaya almaya çalışıyor diye düşünüyorum. Yoksa bende her zaman iyi geçinme taraftarıyım ilk evlendiğim yıl da bununla ilgili ciddi anlamda kabuklarını kırdım ben emek verdim onlara 1 adım gittiysem onlar 5 adım geldi ama herkes malesef bu muameleyi görmüyorBen bu aralar evde fazla kaldim cenem dustu. Kvler ile sorun yasiyoruz ya, cogu findik kabugunu doldurmayacak seyler. Bence trip atip, eslerimizi ailesinden uzaklastirip, onlari uzecegimize, rahatsiz oldugumuz seyleri nazikce dile getirsek bence hic bir sorun kalmaz. Ben bu gelin-kaynana kulturunun beslenmesinden hoslanmiyorum. Inanin hepimiz farkli kulturlerden geliyoruz. Mesela bazilarimiz icin yatak odasi mahrem olabilir ama sahsen benim icin degil. Benim icin sadece bir oda. Kv gelse odaya girse hic bir art niyet gelmez aklima. Cogu zaman geldiklerinde kendi yatagimizi hem benim annemlere, hem kayinvalidemlere biz vermisizdir, salonda rahat uyuyamazlsr diye. Biz genciz ne olcak 2 gun koltukta yatsak? Onlar da hep karsi cikmistir ama biz israr etmisizdir. Lutfen yanlis anlamayin amacim kimseyi elestirmek degil. Bizim yaptigimiz da yanlis olabilir. Ama en onemlisi evdeki huzur. Ben aileye cok onem veririm. Esimle anlasamadigim bir milyon konu var ama kirmizi cizgim ailem. Aileme ennnn ufak bir saygisizlik yapsa, gozunu devirse bile affetmem. Sagolsun o da beni hic mahcup etmedi. Ben bunu bekledigim icin, ben de onun ailesine oyle davraniyorum. Bence kendi huzurunuz icin, eger gercekten kotu niyetli degillerse, empati kurarak, size ters gelen seyleri nazikce, sevgiyle dile getirerek cok daha mutlu olabilirsiniz. Ya bir tas corbalarini icmek bile nimet bence. Bizim kendi ailelerimiz cok mu mukemmel? Hic mi eksikleri yok? Ne bileyim, ben gelin kaynana olmaktansa anne kiz olamasak bile, iki arkadas olabiliriz diye dusunuyorum. Buradaki sorunlar hep seye benziyo tavsan daga kusmus dagin haberi olmamis. Belki onlar sizi cok samimi gordugu icin, cat kapi gelip gidiyorlar? Hem biz de birer kayinvalide adayiyiz. Empati kurunca bence butun sorunlar cozuluyo. Kusuruma bakmayin. Hic kimsenin neler yasadigini elbette bilmiyorum. Sadece burada anlatildigi kadar. Ama bakin yavrularimizi bekliyoruz, sevgi dolu ailelerde, anneanneleriyle, babanneleriyle, dedeleriyle buyusunler insallah.
Bencede oluyor sanki adet olcakmisim gibi hissediyorumKızlar ara ara dürtükleyen regl ağrısı oluyor bel ve kasıkta. Yalancı sancı bu mu tecrübeli anneler?
Şanslısın masallah Allah bozmasın ama herkes bir değil kimse benim annem gibi olamaz bende onun kızı gibi olamam benim annem gibi düşünemez beni zaten kendisinden de böyle bise gormedim oyuzden mesafe iyidirBende snin gibi düşünüyorum ama şöyle bir durum var , kayınvalidem beni kızlarından ayırmıyor , onlara gidince rahat edeyim keyifli olayım diye elinden geleni yapıyor , bende saygıda hiç kusur etmiyorum ve kendisine adaletli ve mantıklı olabildiği için iletişimimiz anne kız gibi nerdeyse. Bir hırsı yok sadece evlatları mutlu ve huzurlu olsun istiyor bu bizi birbirimize yaklaştırdı ve niyet tertemiz olunca hiç bit davranışı düşüncesinin altında bir şey aramıyorsun. Ve için rahat oluyor. Fakat yatak odasına girme konusunda dahi rahatsız olan arkadaşları kendi yerime koyduğumda acaba ne yaşadılar da böyle mesafeliler ve demeli kayınvalide annelik yapmamış diye düşündüm , emimin herkes anlaşabileceği inçe düşünceli bir kayınvalide ister ama maalesef bu çok nadir dolayısıyla insan ister istemez kendini korumaya almaya çalışıyor diye düşünüyorum. Yoksa bende her zaman iyi geçinme taraftarıyım ilk evlendiğim yıl da bununla ilgili ciddi anlamda kabuklarını kırdım ben emek verdim onlara 1 adım gittiysem onlar 5 adım geldi ama herkes malesef bu muameleyi görmüyor
Aventin aldım ben dev gibi bişey ama herkes memnun :)İşe yaramaz mı diyorsunsen kalkan mı almıştın
Ay torunum geliyor egitimine göndersene onu da belki üc bes bişey ögrenirAynen öyle kv diyoki ayy sen çok abartıyorsun ( ona kalsa niye gecelik almışım evde temizlikte giydiğim çamaşır sulu elbisem edepliymis onu giyseymisim ya bizbizeymisiz)ayol dedim bitane gelinin doğuruyor bu ne hevessizlik ben kendime yaksitirsam sen yakıştırma doğar doğmaz ağzına emzik vericem diyor, dedim ona sen karar veremezsin hata bende veremem doktoruna sorucaz dedim yandık senle diyor yan kül ol napiyim tabikisi evladım icin en iyisini istiyorum her anne gbi
Aa ilk seninkide 34de bırakırsın diyordu değiştirmişBenim dr 36 da bırakırsın dedi sezeryan falan olsaydın bi hafta öncesinden birakirdin dedi ben 36da birakcam
Benimde 3 hafta var işe gidiş gelişim rahat işyerinde ayaklarımı uzatma imkanımda var rahatım ama ağırlaşmaya başladığımı farkediyorumSelam kızlar Bir haftadır girmiyordum az once yanlışlıkla temmuz anneleri bölümüne girmişim. Herkes bebeğinden bahsedince bi heyecanlandım geri mi kaldım doğumdan diye :) bizde de doğum yapan var sanirim mavikelebek hayırlı olsun. Allah analı babalı büyütsün. 3 hafta daha işe gideceğim nasıl geçecek onu düşünüyorum...
Dikiz aynası süsü dedigin nasıl bişey ?
Mevlüt’ü hic düşünmedim bile daha
Onu başka dr demişti bana bunu her zaman gittigim dr dedi şimdi gittigim dr a soramadim bileAa ilk seninkide 34de bırakırsın diyordu değiştirmiş
Benim bebegin gelişimide iyi cok sükür coraspin işe yaramıs bakalım bundan sonra ne olacak
kâbusMalesef köprülerde calısma var trafik felaket ama cekiyoruz 3haftam kaldı
Hangisini alırsanız buraya da yazın kozlar bana da fikir olurAy inşallah memnun kalırız seçimimiz ne olursa olsun. Silvermoon araştırmak lazım, yorumları varsa fln güzel olur, biraz işim var bugün bakamadım, akşam bir araştırma yapayım çok sağol ☺
Çok düzenli yapmışsın Çok güzel olmuşKızlar bende hastane cantama girecekleri ütüledim paketledim çantaya koydum, daha koyacağım şeyler var ama zor olan kısmı çıksın dedim aradan derli toplu oldu şuan için
* 10 lu hastane çıkışı
* 5 li hastane çıkışı
* 1er adet yedek 0 kollu zibin, uzun kollu zibin ve ayaklı pijama
* 3 adet kızıma 3 adet kendime çorap
* 1 adet cift katlı Müslin örtü
* 1 adet pamuktan battaniye
* sleepy yeni doğan bez ( şuan için bütün paketi koydum ama azalticam sanırım paket 40lı)
* 2 adet alt açma bezi
* 1 paket unibaby yenidogan ıslak mendil
* 2 adet penye küçük bez annem kestirdi ya ağzını silmek için yada sırtına koymak için
* 1 adet annenin Müslinden yaptığı kundak
* Kendime 2 adet pijama takımı
* kendime 1 adet sabahlik ve gecelik
* 1adet en büyük boy gece boyu orkit
* 2 adet askılık
* 2 adet lohusa kulodu 1 adet normal külot
Şimdilik bu kadar eksiklerimi de tamamlayıp kpaticam çantayı kafami toparlayamadıgim için ne eksik dha ne koymalıyım karar veremiyorum mesela bi tacım terliğim yok geri kalanı da en kisa zamanda tamamlicam iste bakalim
Amin saol canım , tabiki dediğim gibi karşılıklı iletişimle alakalı o iletişimi yakalayamıyorsan mesafe şart. Anne kız gibi dediysem tabi kimse öyle olamaz fakat o düşünceyi ve emeği görüyorum o yüzden , ben de en başından beri mesafeliyim saygılıyım o yüzden bir şey söylerken bile düşünürler üzülmesin kırılmasın kafasına takmasın vs diye zaten çok merhametli insanlar , mesafe bizde olumlu anlamda işe yarıyorŞanslısın masallah Allah bozmasın ama herkes bir değil kimse benim annem gibi olamaz bende onun kızı gibi olamam benim annem gibi düşünemez beni zaten kendisinden de böyle bise gormedim oyuzden mesafe iyidir
Selamlar bende hastane ça tamı hazırladım Bez ve benim pijamaları eksik ben burçlara koymuştum ama kilitli poşet daha mantıklı geldi bende alayım onlardan
Regl ağrısı gibi ağrılar bende de oluyor belim sırtım kopacak gibi oluyor bazen dnormal artık demekki ilk doğumu sezeryan dk ve hiç b öyle ağrılarım yoltu normal doğum sancısı nasıl bişey bilmiyorum k yüzden doğum 10 Eylül görünüyor Bi sıkıntımız var okullar 9 eylülde açılıyor diyorlar benim büyük kız 1. Sınıfa başlayacak öğretmen arkadaşlar bilgisi olan varmı uyum haftası erken başlıyorlar ya 2 eylül de mi başlayacaklar doğum haftasına denk gelirse diye tedirginim
o zaman 9 eylülde açılıyor normal de drmekki ana sınıfları ve 1. Sınıflar 2 eylülde başlayacak böyle olursa süper olacak ilk ben götürüp getirmiş olurumMerhaba. Benim kızım da okula başlayacak. 5-6 diye 2 gün söylendi bize uyum haftası. Özel okul devlet farkeder mi bilmiyorum ama.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?