Sordum sordum aynen devam sonuna kadar dedi iğneyi artık çok zor yapıyorum karnım çok gergin ve sert olduğu için
Benim pıhtılaşma sorunum yoktu ama sezeryan sonrası doktor yazmış. Rutin olarak tüm sezeryanlılara veriliyor artık dendi. Hastanedeyken de yapıldı fena birşey bu ya. Nasıl yapıyorsunuz helal olsun. Ben hala kendime yapmaya cesaret edemedim.
İnternetten okuduğum kadarıyla sezeryan sonrası solunum sıkıntısı olabiliyormuş bu yüzden veriliyormuş. İlk gün bir şeyim yoktu yapılmadı. İkinci gün hemşirelerin gazdan dolayı diye geçiştirdiği sağ kaburga diyafram ağrısı ve omzuma vuran tutukluk nedeniyle nefes alamıyorum diye bağırınca doktoru aradılar iğne yapıldı. Kime sorsam gazdan oluyor dendi ama ben defalarca gaz küçük büyük abdest ne varsa çıkmışım niye öyle olsun di mi. İğne yapılınca rahatladım biraz. Hiç bir şekilde de uzanamıyordum. Çığlık çığlığa kaldım. Kas gevşetici iğne de yapıldı hangisi etkili oldu bilmiyorum tabi. İlk doğumumda böyle sorunlarım olmamıştı

Günaydın kızlar.
Hani ultrasonda bebeğiniz sırtı dönük yatıyor güzel poz vermiyor ya bazen, bebeklerin en huzurlu pozisyonuymuş o.
Küvezde oğlum ağlarken hemşire gelip yüz üstü yatırmış oğlum susmuş. Eşim sormuş niye öyle yaptınız diye. Bebekleri anne karnında hissettiriyor huzurlu oldukları pozisyon demiş

Kan sulandırıcı iğnelerden kullanıyorsan karın da zorlaniyorsan bacağa geç istersen orası da rahat oluyor tabi gobise gore biraz daha yakiyor
Ya nedendir bilmem doktora sordum karından devam et sen dedi. Bu hafta kontrolde tekrar bi sorayım bakayım. İğneyi yapmak için karnımı sıkıştırınca bebiş de rahatsız oluyor

Canım ben 3 aşılama 5 tüp bebek oldum o kadar çok iğne yaptım ki göbekten kendime sayısını hatırlayamam bile. Üstelik iğneden deli gibi korkardım. Ama daha anne olmadan fedakarlıklar başlıyor, bi şekilde alışıyorsun. Önceden göbeğim hafif yağlı ve yumuşak olduğu için kolay yapıyordum ama son 1-2 aydır göbek taş gibi bayağa zorluyor. Senin olay da enteresan olmuş cidden, kas gevşetici de iyi gelmiş olabilir.

Ya nedendir bilmem doktora sordum karından devam et sen dedi. Bu hafta kontrolde tekrar bi sorayım bakayım. İğneyi yapmak için karnımı sıkıştırınca bebiş de rahatsız oluyor
Karından yap diyorlar ama benim doktorum fark etmez karın kol bacak hepsinden yapabilirsin dedi. Karın da morarma olunca ben degisiyordum birisi olunca kol şimdi vuracak kimse olmadığı için bacak gobis dönüşümlü gidiyorum. Doktoruna sor büyük ihtimalle o da farketmez yeterki vur diyecek:)

Pıhtılaşma sorunu olmayanlara da veriyorlarmış bir arkadaşıma doğumdan sonra 10 tane kullandirttilar, bana tedbir amaclı başladık dediler. Biraz daha garantiye kaçıyorlar galiba. Sen ilk kez vurdun ondan öyle yakmıştır sürekli vurunca alışıyorsun:)

günaydın kızlar. bu çatı kemiği ağrısı beni biraz zorlamaya başladı. yoruluyorum birkaç gündür o yüzden de şiddetlenmiş olabilir. ama artık yatakta sağ sol dönerken bile ağrı hissediyorum. tek hamlede dönemiyorum ağırlaştım mı noldu bana anlamadım tuvalete otururken, yürürken, merdiven inip çıkarken her yaptığım harekette kemiklerim ağrıyor

Cok sirin hediye ama benim cevrem kullanmaz diye böyle seyler yaptıramıyorum

Amin sagol canım
o çevre hikayesini hiç düşünmedim bak ben de
kitap ayracı yaptıracaktım baktım akademisyen arkadaşlarım dışı kullanmaz öyle olunca bu daha mantıklı geldi kitap ayracı da güzeldi
neyse bez çanta ve şekerlik de var

Biz de kızımı dün detaylı ultrasonda görmeye gittik. Ayrıntılı ultrason resimlerini karşılaştırdık. Tıpa tıp ablasına benziyor. 1950gr olmuş. Doktor az buldu. Özellikle anne baba olarak yapılı olduğumuz için. Duruma göre 36 haftalıkken sezeryan olabilirim. Tam bayrama denk geliyor. Bayram öncesi perinatologta kontrolüm var. O zaman karar verilecek. Şu önümüzdeki iki hafta iyi beslen dedi. 4-5 kilo daha alabilirsin dedi. Bebek en fazla 2400-2700gr arası doğarmış. Şaka maka doğum çok yakın olabilir. Bir heyecan sardı ki sormayın.

H
Sezeryan sonrasi kan sulandirici igne mi verdiler. Su an acayip tirstim. En cok sonda ve spinal igneden korkarken simdi de kan sulandirici korkusu geldi.gobusum cok morarmisti tup bebek tedavilerinden sonra ve o igne batirilmiyor. 8nsanin elini birsey tutuyor.
ShinSeGi sana da kolay gelsin az kaldi.
Mavikelebek bebis nasil sen simdi nasilsin. Omuz aglilari ve bas agrisi icin bana nescafe ic demisti ebeler ilk dogumda. Aklinda bulunsun. Belki soylem8slerdir.

Haklısın canım bu aralar biraz naz yapmam lazım bitti zaten önümüzde ne kaldı Yatak odası kısmına gelince bebek doğunca daha çok fırsatları olcak girmeye, sinir oluyorum, keşke imkanım olsa da bir yıl ücretsiz izne ayrılsam. Ama 5. aydan sonra çalışmam gerek.

Ben de detaylıya girmek istiyorum bir kez daha, bu haftalarda yapıyorlar mı?

Ben de detaylıya girmek istiyorum bir kez daha, bu haftalarda yapıyorlar mı?
Ben 20 haftalıkken gittim. 32de tekrar görmek istiyorum dedi. Dün gittik. Şimdi de iki hafta sonra kontrol için çağırdı. İlk gebeliğimdeki sorunlardan dolayı sıkı takip ediliyorum.
Ama bence bu sana kalmış. Aklında soru işaretlerin varsa mutlaka git.

Ben de sondayi dusunmek bile istemiyorum of

Kızlar aramızda Cleane ya da oksapar gibi iğne kullananlar vardı onlar ne zamana kadar kullancaklar doktorları bişey söylemiş miydi

Doğumdan önce birakiliyo 2-3 yada 1 hafta gibi. Ben kızımda erken dogum yapmıştım doğumdan 1 gün önce hastanede yattım sadece o gun vurulmadı, baya dusunduler anestezi uzmanıyla spinal mi genel mi olsa diye önce genel dediler son anda spinal oldu

Aynen benimki de 10 tane. Hemşire eşime gösterdi o yapacak diye konuştuk ama şimdi kendisiyle küsüm konuşmuyorum isteyemem de. Kızgınlığımdan bir cesaret saplayacağım mecbur. Sonrası kolay.
Pıhtılaşma testi maliyetli bir testmiş özeller 3bin civarına yapıyor, devlet ise 3tane 10haftalık gebelik kaybında ücretsiz yapıyormuş diye duydum. Zaten maliyetli olan şeyler fayda zarar hesabıyla rutine dönüştürülüyor
Evet bende o aşamayı geçemiyorum işte. İğne elimde 1-2-3 diye başa sarar sarar dururum artık.
Baş ağrım bunda hiç olmadı. İlkinde olmuştu . Acı kahve içer dururdum .
Çok ilginç ki ilk gebeliğim ve Doğum sonrasında olan ne varsa bunda tam tersi oldu. İkisi de erkek ve aradan sadece 2sene geçmesine rağmen.
Bebiş iyi teyzesi bende toparlamaya çalışıyorum . Canım kv ve eşime sıkıldı dün göğsümün ikisi birden kitle oldu. Duş masaj pompa ne varsa gece saatlerce yaptım birini zor açtım kısmen o da. Bugün sütümü boşaltmakta zorlanıyorum o yüzden. Saat 12de görüş var ona yetiştirmeye çalışıyorum şuan

Evet canım 21'de gitmiştim sanırım ben de, başı biraz geri demişti, kendi doktorum normal diyor. Şimdiki ölçümlerde ise baş bir buçuk hafta ileri. Ben de istiyorum gitmeyi. Bir de yüzünü detaylı görmek istiyorum bizim doktor 2 boyutlu gösteriyor sadece, yüzünü de merak ediyorum kuzumun. Ya da bir perinatoloğa rutin muayene gibi mi gitsem hiç bilemedim. Gittiğimiz kişi gidiş amacımızı soracaktır.

Daha önce kime gittiysen ona git bence. Randevu alırken de belirt neden gitmek istediğini. Geri çevirmezler. Ben dün gittiğimde hamileler hep farklı farklı haftalardaydı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…