Gogus pedi emzirme sutyeni emzik koltukalti roll on terlik de koydum benKızlar bende hastane cantama girecekleri ütüledim paketledim çantaya koydum, daha koyacağım şeyler var ama zor olan kısmı çıksın dedim aradan derli toplu oldu şuan için
* 10 lu hastane çıkışı
* 5 li hastane çıkışı
* 1er adet yedek 0 kollu zibin, uzun kollu zibin ve ayaklı pijama
* 3 adet kızıma 3 adet kendime çorap
* 1 adet cift katlı Müslin örtü
* 1 adet pamuktan battaniye
* sleepy yeni doğan bez ( şuan için bütün paketi koydum ama azalticam sanırım paket 40lı)
* 2 adet alt açma bezi
* 1 paket unibaby yenidogan ıslak mendil
* 2 adet penye küçük bez annem kestirdi ya ağzını silmek için yada sırtına koymak için
* 1 adet annenin Müslinden yaptığı kundak
* Kendime 2 adet pijama takımı
* kendime 1 adet sabahlik ve gecelik
* 1adet en büyük boy gece boyu orkit
* 2 adet askılık
* 2 adet lohusa kulodu 1 adet normal külot
Şimdilik bu kadar eksiklerimi de tamamlayıp kpaticam çantayı kafami toparlayamadıgim için ne eksik dha ne koymalıyım karar veremiyorum mesela bi tacım terliğim yok geri kalanı da en kisa zamanda tamamlicam iste bakalim
benim dr da 4.sezeryan olunca 37 sonrasi alicak sanirim bu hafta belirleyecegiz 3.kizim da nstde sancim cikti acil sezeryan olmustum rahimde delinme riski olabiliyor gec kalinca diye erken alacak 4.yu oyle dedi ama 2.de 38 sonunda fln almislardihayır 2. ama bugün bülent bey de ( perinatolog 39 zorlanmali dedi) benim doktorum da 38+2 3 ...
demişti
o detayı bilmiyorum ama dün bülent beybenim dr da 4.sezeryan olunca 37 sonrasi alicak sanirim bu hafta belirleyecegiz 3.kizim da nstde sancim cikti acil sezeryan olmustum rahimde delinme riski olabiliyor gec kalinca diye erken alacak 4.yu oyle dedi ama 2.de 38 sonunda fln almislardi
Sordum sordum aynen devam sonuna kadar dediiğneyi artık çok zor yapıyorum karnım çok gergin ve sert olduğu için
ya o kısmet canım benim doktorun ultrasonunda bi boy bi bikinili poz verenEvet canım 21'de gitmiştim sanırım ben de, başı biraz geri demişti, kendi doktorum normal diyor. Şimdiki ölçümlerde ise baş bir buçuk hafta ileri. Ben de istiyorum gitmeyi. Bir de yüzünü detaylı görmek istiyorum bizim doktor 2 boyutlu gösteriyor sadece, yüzünü de merak ediyorum kuzumun. Ya da bir perinatoloğa rutin muayene gibi mi gitsem hiç bilemedim. Gittiğimiz kişi gidiş amacımızı soracaktır.
Ben de hep esime vurdurdum yaz tatilinde o memlekete gitti ben annemlere geçtim kendim yapmaya başladım inan daha az acıyor. Sadece ilk iğne batırırken korkma it diğer aşamalarda öyle ağrımıyor topla cesaretini yaparsın. Hem bir kaç tane az da sık dışını bebisimiz eve gelene kadar senin tamamem ayaklanman lazım annesi :)Aynen benimki de 10 tane. Hemşire eşime gösterdi o yapacak diye konuştuk ama şimdi kendisiyle küsüm konuşmuyorum isteyemem de. Kızgınlığımdan bir cesaret saplayacağım mecbur. Sonrası kolay.
Pıhtılaşma testi maliyetli bir testmiş özeller 3bin civarına yapıyor, devlet ise 3tane 10haftalık gebelik kaybında ücretsiz yapıyormuş diye duydum. Zaten maliyetli olan şeyler fayda zarar hesabıyla rutine dönüştürülüyor
Evet bende o aşamayı geçemiyorum işte. İğne elimde 1-2-3 diye başa sarar sarar dururum artık.
Baş ağrım bunda hiç olmadı. İlkinde olmuştu . Acı kahve içer dururdum .
Çok ilginç ki ilk gebeliğim ve Doğum sonrasında olan ne varsa bunda tam tersi oldu. İkisi de erkek ve aradan sadece 2sene geçmesine rağmen.
Bebiş iyi teyzesi bende toparlamaya çalışıyorum . Canım kv ve eşime sıkıldı dün göğsümün ikisi birden kitle oldu. Duş masaj pompa ne varsa gece saatlerce yaptım birini zor açtım kısmen o da. Bugün sütümü boşaltmakta zorlanıyorum o yüzden. Saat 12de görüş var ona yetiştirmeye çalışıyorum şuan
niye 36 hftlk aliyoBiz de kızımı dün detaylı ultrasonda görmeye gittik. Ayrıntılı ultrason resimlerini karşılaştırdık. Tıpa tıp ablasına benziyor. 1950gr olmuş. Doktor az buldu. Özellikle anne baba olarak yapılı olduğumuz için. Duruma göre 36 haftalıkken sezeryan olabilirim. Tam bayrama denk geliyor. Bayram öncesi perinatologta kontrolüm var. O zaman karar verilecek. Şu önümüzdeki iki hafta iyi beslen dedi. 4-5 kilo daha alabilirsin dedi. Bebek en fazla 2400-2700gr arası doğarmış. Şaka maka doğum çok yakın olabilir. Bir heyecan sardı ki sormayın.
Bu durumda senin canını nasıl sıkabilirler gerçekten mi ya , yoksa sen hassas dönemde olduğun için mi alıngansınAynen benimki de 10 tane. Hemşire eşime gösterdi o yapacak diye konuştuk ama şimdi kendisiyle küsüm konuşmuyorum isteyemem de. Kızgınlığımdan bir cesaret saplayacağım mecbur. Sonrası kolay.
Pıhtılaşma testi maliyetli bir testmiş özeller 3bin civarına yapıyor, devlet ise 3tane 10haftalık gebelik kaybında ücretsiz yapıyormuş diye duydum. Zaten maliyetli olan şeyler fayda zarar hesabıyla rutine dönüştürülüyor
Evet bende o aşamayı geçemiyorum işte. İğne elimde 1-2-3 diye başa sarar sarar dururum artık.
Baş ağrım bunda hiç olmadı. İlkinde olmuştu . Acı kahve içer dururdum .
Çok ilginç ki ilk gebeliğim ve Doğum sonrasında olan ne varsa bunda tam tersi oldu. İkisi de erkek ve aradan sadece 2sene geçmesine rağmen.
Bebiş iyi teyzesi bende toparlamaya çalışıyorum . Canım kv ve eşime sıkıldı dün göğsümün ikisi birden kitle oldu. Duş masaj pompa ne varsa gece saatlerce yaptım birini zor açtım kısmen o da. Bugün sütümü boşaltmakta zorlanıyorum o yüzden. Saat 12de görüş var ona yetiştirmeye çalışıyorum şuan
Ne kadar dursa o kadar iyi keske sancisiyla acil sezeryan olsa ama iste ben de risk var sen 38 +6 da bile dogursan kar karindaki 1 gun 1 haftaya bedel cunku hakkimizda hayirlisi insallah bende diyorum esim iyilesse o da gorebilse dogum sonrasi bebegi ama nasip bakalim agustos 15den sonraki hafta alir gibi geliyor bebegio detayı bilmiyorum ama dün bülent bey
erken alınan bebeklerde solunum riski yaşandığını bunu yasamamak için böyle yaptığını söyledi
Bende gogus pedi rollon ve terlik koyayım. Hepsi aklimdaydi da rollonu düşünemedim benim gibi cok terleyen için olmazsa olmaz aslında tesekkur ederimGogus pedi emzirme sutyeni emzik koltukalti roll on terlik de koydum ben
Allah Allah bana sonda 2 kere takıldı hiç bişey hissetmedim ben amaBen de sondayi dusunmek bile istemiyorum of
Kilo alımı durursa alacaklar. Büyük kızımda da öyle olmuştu.niye 36 hftlk aliyo
Bence hiç korkma. Ben ilk sezeryanda kasmıştım kendimi. Takan hemşire çok sempatik, tatlı dilli biriydi. O konuşunca gevşedim, takması sıkıntı olmadı.Ben de sondayi dusunmek bile istemiyorum of
hadi INŞAALLAH çıkarNe kadar dursa o kadar iyi keske sancisiyla acil sezeryan olsa ama iste ben de risk var sen 38 +6 da bile dogursan kar karindaki 1 gun 1 haftaya bedel cunku hakkimizda hayirlisi insallah bende diyorum esim iyilesse o da gorebilse dogum sonrasi bebegi ama nasip bakalim agustos 15den sonraki hafta alir gibi geliyor bebegi
Coraspin kullananlar 34.hafta sondu aklınızda olsun benim pazartesi son kullanımımım
Bak ne guzel yazmissin, ben 1 gittim onlar 5 geldi. Ama biz birbirimize hic hadi sen 1 git demiyoruz, ben biraz o yuzden yazdim. Hemen kaynana moduna girip aslinda rahatsiz olmayacagimiz seylerden bile rahatsizlik cikariyoruz. Kulturumuz boyle. Tv deki programlar da hep bunu korukluyo. Beni uzen bu. Yoksa sevgisiz, negatif bir suru insan yok mu? Var. Ya bir de ben bizim kadinlarimiza hic kiyamiyorum. Cok eziliyorlar, cok eziyet goruyorlar. Hem eslerinden, hem kendi anne babalarindan, kayinvalidelerinden, cocuklarindan... Kaynana zulmu goren kadin, gelinine de oyle davranmaya basliyo. Ama iste bu zincirin artik kirilmasi lazim. Eger kotu niyetlilerse elbette mesafeli olmak lazim, ama yok altin takmadi, yok cok aradi, yok az geldi gibi durumlar kotu niyet yoksa tolere edilmeli diye dusunuyorum. Bir de baska topiclerde filan da okuyorum. Yok kardesi geldi bizde kaliyo filan diye dert yaniyorlar. Ya tabi ki gelip kalacak. Kardes kardes. Benim kardesimin de, esimin kardesinin de basimin ustunde yeri var. Bazen tas atip, kolumuz yoruldu diyoruz. Ama yine kendimize yapiyoruz. Kayinvalide oldugumuzda da bize boyle davranacaklar, biz bu kulturu besledigimiz muddetce... bu arada lafim kimseye degil, kimler neler yazdi hatirlamiyorum bile. Benimki sadece bir ozelestiri. Bu ara gunduz kusagindaki gelin kaynana programlarinin etkisi olabilirBende snin gibi düşünüyorum ama şöyle bir durum var , kayınvalidem beni kızlarından ayırmıyor , onlara gidince rahat edeyim keyifli olayım diye elinden geleni yapıyor , bende saygıda hiç kusur etmiyorum ve kendisine adaletli ve mantıklı olabildiği için iletişimimiz anne kız gibi nerdeyse. Bir hırsı yok sadece evlatları mutlu ve huzurlu olsun istiyor bu bizi birbirimize yaklaştırdı ve niyet tertemiz olunca hiç bit davranışı düşüncesinin altında bir şey aramıyorsun. Ve için rahat oluyor. Fakat yatak odasına girme konusunda dahi rahatsız olan arkadaşları kendi yerime koyduğumda acaba ne yaşadılar da böyle mesafeliler ve demeli kayınvalide annelik yapmamış diye düşündüm , emimin herkes anlaşabileceği inçe düşünceli bir kayınvalide ister ama maalesef bu çok nadir dolayısıyla insan ister istemez kendini korumaya almaya çalışıyor diye düşünüyorum. Yoksa bende her zaman iyi geçinme taraftarıyım ilk evlendiğim yıl da bununla ilgili ciddi anlamda kabuklarını kırdım ben emek verdim onlara 1 adım gittiysem onlar 5 adım geldi ama herkes malesef bu muameleyi görmüyor
Kesinlikle haklısın . Yani kültürümüzde kayınvalide antipatisi var genel olarak ve bu da belki kendi annemiz yapsa rahatsız olmayacağımız şeylerin batmasına sebep oluyor. Ben de öyleyim ama ne yalan söyleyeyim ...Bak ne guzel yazmissin, ben 1 gittim onlar 5 geldi. Ama biz birbirimize hic hadi sen 1 git demiyoruz, ben biraz o yuzden yazdim. Hemen kaynana moduna girip aslinda rahatsiz olmayacagimiz seylerden bile rahatsizlik cikariyoruz. Kulturumuz boyle. Tv deki programlar da hep bunu korukluyo. Beni uzen bu. Yoksa sevgisiz, negatif bir suru insan yok mu? Var. Ya bir de ben bizim kadinlarimiza hic kiyamiyorum. Cok eziliyorlar, cok eziyet goruyorlar. Hem eslerinden, hem kendi anne babalarindan, kayinvalidelerinden, cocuklarindan... Kaynana zulmu goren kadin, gelinine de oyle davranmaya basliyo. Ama iste bu zincirin artik kirilmasi lazim. Eger kotu niyetlilerse elbette mesafeli olmak lazim, ama yok altin takmadi, yok cok aradi, yok az geldi gibi durumlar kotu niyet yoksa tolere edilmeli diye dusunuyorum. Bir de baska topiclerde filan da okuyorum. Yok kardesi geldi bizde kaliyo filan diye dert yaniyorlar. Ya tabi ki gelip kalacak. Kardes kardes. Benim kardesimin de, esimin kardesinin de basimin ustunde yeri var. Bazen tas atip, kolumuz yoruldu diyoruz. Ama yine kendimize yapiyoruz. Kayinvalide oldugumuzda da bize boyle davranacaklar, biz bu kulturu besledigimiz muddetce... bu arada lafim kimseye degil, kimler neler yazdi hatirlamiyorum bile. Benimki sadece bir ozelestiri. Bu ara gunduz kusagindaki gelin kaynana programlarinin etkisi olabilir
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?