Daha önceki radyologtu 350 TL'ye gitmiştim doktorun önerisiyle. Şimdi perinatoloğa gitmek istiyorum aslında.Daha önce kime gittiysen ona git bence. Randevu alırken de belirt neden gitmek istediğini. Geri çevirmezler. Ben dün gittiğimde hamileler hep farklı farklı haftalardaydı.
Aaa benim oğluş her seferinde yüzünü gösterdi, adamın üç boyut özelliği de var cihazında ama açmıyor bilmiyorum diyor. Başka bir doktor göstermişti tombik yanakları vardı oğlumun çok merak ediyorum şuan nasıldırya o kısmet canım benim doktorun ultrasonunda bi boy bi bikinili poz verencadı kızım dün perinatologda
sırtı dönüktü
Nerde bu etkinlik ben de göndereyimAy torunum geliyor egitimine göndersene onu da belki üc bes bişey ögrenir
Az önce uyguladım. En son tık diye ucun atması lazım ya hani, o atmadı. Çok bastıramamışım. Bir hata yaptım herhalde dedim Öyle çıkardım bastırdım attı. Birşey olmaz heralde yaa. Amaan bıktım ilaç kullanmaktan bir de iğne çıktı poff.Ben de hep esime vurdurdum yaz tatilinde o memlekete gitti ben annemlere geçtim kendim yapmaya başladım inan daha az acıyor. Sadece ilk iğne batırırken korkma it diğer aşamalarda öyle ağrımıyor topla cesaretini yaparsın. Hem bir kaç tane az da sık dışını bebisimiz eve gelene kadar senin tamamem ayaklanman lazım annesi :)
foto da ki eli miAz önce uyguladım. En son tık diye ucun atması lazım ya hani, o atmadı. Çok bastıramamışım. Bir hata yaptım herhalde dedim Öyle çıkardım bastırdım attı. Birşey olmaz heralde yaa. Amaan bıktım ilaç kullanmaktan bir de iğne çıktı poff.
Bugün oğlumu daha iyi gördüm. Biraz daha kilo kaybetmiş bir zaman sonra almaya başlarmış .
Neyse ben kirlenen kıyafetlerini yıkayayım biriktiler akşama yetişsin
Senin dediğin de dogru ama şöyle bir durum var istisnalar dışında ne kaynanalar bizi evladı gibi görebiliyor ne biz onları annemiz gibi,mesela sabah bir arkadaş yazdı ya, annesinin hazırlığını, anne yapınca ne cici geliyor ama kv yapmış olsaBak ne guzel yazmissin, ben 1 gittim onlar 5 geldi. Ama biz birbirimize hic hadi sen 1 git demiyoruz, ben biraz o yuzden yazdim. Hemen kaynana moduna girip aslinda rahatsiz olmayacagimiz seylerden bile rahatsizlik cikariyoruz. Kulturumuz boyle. Tv deki programlar da hep bunu korukluyo. Beni uzen bu. Yoksa sevgisiz, negatif bir suru insan yok mu? Var. Ya bir de ben bizim kadinlarimiza hic kiyamiyorum. Cok eziliyorlar, cok eziyet goruyorlar. Hem eslerinden, hem kendi anne babalarindan, kayinvalidelerinden, cocuklarindan... Kaynana zulmu goren kadin, gelinine de oyle davranmaya basliyo. Ama iste bu zincirin artik kirilmasi lazim. Eger kotu niyetlilerse elbette mesafeli olmak lazim, ama yok altin takmadi, yok cok aradi, yok az geldi gibi durumlar kotu niyet yoksa tolere edilmeli diye dusunuyorum. Bir de baska topiclerde filan da okuyorum. Yok kardesi geldi bizde kaliyo filan diye dert yaniyorlar. Ya tabi ki gelip kalacak. Kardes kardes. Benim kardesimin de, esimin kardesinin de basimin ustunde yeri var. Bazen tas atip, kolumuz yoruldu diyoruz. Ama yine kendimize yapiyoruz. Kayinvalide oldugumuzda da bize boyle davranacaklar, biz bu kulturu besledigimiz muddetce... bu arada lafim kimseye degil, kimler neler yazdi hatirlamiyorum bile. Benimki sadece bir ozelestiri. Bu ara gunduz kusagindaki gelin kaynana programlarinin etkisi olabilir
Anlatması uzun aslında. Ben kafamda belli bir program yaptım çıkmadan 1saati sağım yapmaya ayırıcam diye, eşime de tüm sabah uyuması için müsade ettim oğlanla ben ilgilendim. eşim büyük oğlanı yıkayalım öyle dedi. Banyo süresi uzadı giydir vs üstüne huysuzluğu üstündeydi oğlanın derken, eşim de banyodan çıkmak bilmedi, oğlanı uyutması lazım çıkıp. (Oğlan uyuyacak kv gelip 1saat evde durucak biz gidip geleceğiz o sırada), kv de geç gelince benim sinirler attı, tutamadım kendimi. Üstüne kv geldi kendi de gördü oğlunun süsü püsü bitmediğini. Neye gerginsin böyle dedi olayı anlattım. Sinirle bir yandan hazırlanmaya çalışıyorum oğlan bacağımdan ayrılmıyor. Neyse gittik (hemşire geç kalmayın bir daha sıkıntı oluyor dedi). Eve geldik ben hemen pompaya geçtim çünkü biliyorum başıma gelecekleri (göğsüm sızlıyor tıkanıcak). Onlar balkonda konuşuyorlar sonra eşim yanıma geldi annem sana alınmış çıktı gitti ara özür dile gönlünü al dedi (çok düşkündür anasına). Sağımdayım diye ses etmedim olan bana ve yavruma olucak. Ama o an kesildi zaten. Eşim işe gitti annesini aradım “ben senin kızındım hani, ben sana bu kadar yakınken niye oğlunu tutuyorsun vs sözler söyledim, ağzımdan kötü birşey çıktıysa diye de özür diledim. O evin huzuru kadındadır bozma falan dedi. Akşam eşimde baktım aynı tas aynı hamam, “ olan oldu ikisi de kitlendi göğsümün, gerekmedikçe konuşmayalım en azından sağlığımdan olmam diye mesaj attım. Tüm gece kitleyi açmaya çalıştım o da gördü. Bir gelişme yok ondan sonra da. Şuan umrumda değil, oğlumu düşünüyorum resimlerine bakıyorum, benim sütüm olursa kilo alabilecek çünkü.Bu durumda senin canını nasıl sıkabilirler gerçekten mi ya , yoksa sen hassas dönemde olduğun için mi alıngansınSütün etkilenmesin üzmesin kimse seni sende üzülmemeye çalış
biliyorum canım ilk oğlumdaki durumlar tekerrür ediyor. Doğumum çok sıkıntılı geçti ama Eşim benden daha lohusa. Kv desen oğlum da oğlum. Umrum değil alsın götürsün koynunda yatırsın. (Aynı sitede oturuyoruz)Mavikelebek0134 canim sen o kocayi da kayinvalideyi de bosver ne halleri varsa gorsunler. Sutune ve bebeğine odaklan. Dertleri neymis bu insanlarin anlamiyorum.
Bende de oyle kitle olmustu memisler ve hala dis taraflari sert. Biraz daha sertlesecek olursa doktora git. Ben gitmeyi akil edemedim. Dikkat et kendine atesin falan cikarsa hic bekleme.
Evet canım kavramaya çabaladıfoto da ki eli mi❣
canım ayip etmişler Allaha havale etAnlatması uzun aslında. Ben kafamda belli bir program yaptım çıkmadan 1saati sağım yapmaya ayırıcam diye, eşime de tüm sabah uyuması için müsade ettim oğlanla ben ilgilendim. eşim büyük oğlanı yıkayalım öyle dedi. Banyo süresi uzadı giydir vs üstüne huysuzluğu üstündeydi oğlanın derken, eşim de banyodan çıkmak bilmedi, oğlanı uyutması lazım çıkıp. (Oğlan uyuyacak kv gelip 1saat evde durucak biz gidip geleceğiz o sırada), kv de geç gelince benim sinirler attı, tutamadım kendimi. Üstüne kv geldi kendi de gördü oğlunun süsü püsü bitmediğini. Neye gerginsin böyle dedi olayı anlattım. Sinirle bir yandan hazırlanmaya çalışıyorum oğlan bacağımdan ayrılmıyor. Neyse gittik (hemşire geç kalmayın bir daha sıkıntı oluyor dedi). Eve geldik ben hemen pompaya geçtim çünkü biliyorum başıma gelecekleri (göğsüm sızlıyor tıkanıcak). Onlar balkonda konuşuyorlar sonra eşim yanıma geldi annem sana alınmış çıktı gitti ara özür dile gönlünü al dedi (çok düşkündür anasına). Sağımdayım diye ses etmedim olan bana ve yavruma olucak. Ama o an kesildi zaten. Eşim işe gitti annesini aradım “ben senin kızındım hani, ben sana bu kadar yakınken niye oğlunu tutuyorsun vs sözler söyledim, ağzımdan kötü birşey çıktıysa diye de özür diledim. O evin huzuru kadındadır bozma falan dedi. Akşam eşimde baktım aynı tas aynı hamam, “ olan oldu ikisi de kitlendi göğsümün, gerekmedikçe konuşmayalım en azından sağlığımdan olmam diye mesaj attım. Tüm gece kitleyi açmaya çalıştım o da gördü. Bir gelişme yok ondan sonra da. Şuan umrumda değil, oğlumu düşünüyorum resimlerine bakıyorum, benim sütüm olursa kilo alabilecek çünkü.
biliyorum canım ilk oğlumdaki durumlar tekerrür ediyor. Doğumum çok sıkıntılı geçti ama Eşim benden daha lohusa. Kv desen oğlum da oğlum. Umrum değil alsın götürsün koynunda yatırsın. (Aynı sitede oturuyoruz)
Evet canım kavramaya çabaladı
Yaa çok tatlı ne güzel hevesli maşallahBenim annem gitmiş kendine 2 elbise 1 pijama takimi almış. Elbisenin birini sabah gidince giyecekmiş. Birini ben doğumdan çıkıp foto falan cektirince. Pijama gece yanimda kalınca. Dedim tacın terliğin nerde? Alayım mı diyo saf saf :) benim daha hastanede giyecek bişeyim yok çok sukur :)
Canım benim aslında sıradan bir konu sen streslisin normal olarak herkesin senin programına uyması hatta seni alttan alması gerekirken , bide kv alınmasıyla uğraştın pardon ama alınacak ne var ? Sanki normal bir zaman da sen kapris yapıyorsun. İnsanları değiştiremezsin bazen bazı şeyler içten gelir , o yüzden sen boşver olan sana ve sütüne oluyor , bebeğini düşün dediğin gibi bu günler geçecek Allah’ın izniyle ama herşey kadına zor ben bile burdan sana kıyamıyorum neyseki burası var ve insan biraz rahatlıyorAnlatması uzun aslında. Ben kafamda belli bir program yaptım çıkmadan 1saati sağım yapmaya ayırıcam diye, eşime de tüm sabah uyuması için müsade ettim oğlanla ben ilgilendim. eşim büyük oğlanı yıkayalım öyle dedi. Banyo süresi uzadı giydir vs üstüne huysuzluğu üstündeydi oğlanın derken, eşim de banyodan çıkmak bilmedi, oğlanı uyutması lazım çıkıp. (Oğlan uyuyacak kv gelip 1saat evde durucak biz gidip geleceğiz o sırada), kv de geç gelince benim sinirler attı, tutamadım kendimi. Üstüne kv geldi kendi de gördü oğlunun süsü püsü bitmediğini. Neye gerginsin böyle dedi olayı anlattım. Sinirle bir yandan hazırlanmaya çalışıyorum oğlan bacağımdan ayrılmıyor. Neyse gittik (hemşire geç kalmayın bir daha sıkıntı oluyor dedi). Eve geldik ben hemen pompaya geçtim çünkü biliyorum başıma gelecekleri (göğsüm sızlıyor tıkanıcak). Onlar balkonda konuşuyorlar sonra eşim yanıma geldi annem sana alınmış çıktı gitti ara özür dile gönlünü al dedi (çok düşkündür anasına). Sağımdayım diye ses etmedim olan bana ve yavruma olucak. Ama o an kesildi zaten. Eşim işe gitti annesini aradım “ben senin kızındım hani, ben sana bu kadar yakınken niye oğlunu tutuyorsun vs sözler söyledim, ağzımdan kötü birşey çıktıysa diye de özür diledim. O evin huzuru kadındadır bozma falan dedi. Akşam eşimde baktım aynı tas aynı hamam, “ olan oldu ikisi de kitlendi göğsümün, gerekmedikçe konuşmayalım en azından sağlığımdan olmam diye mesaj attım. Tüm gece kitleyi açmaya çalıştım o da gördü. Bir gelişme yok ondan sonra da. Şuan umrumda değil, oğlumu düşünüyorum resimlerine bakıyorum, benim sütüm olursa kilo alabilecek çünkü.
biliyorum canım ilk oğlumdaki durumlar tekerrür ediyor. Doğumum çok sıkıntılı geçti ama Eşim benden daha lohusa. Kv desen oğlum da oğlum. Umrum değil alsın götürsün koynunda yatırsın. (Aynı sitede oturuyoruz)
Canım ben o tık diye ucunu attırma işini iğneyi çıkardıktan sonra yapıyorum zaten içinde 1 damla dan az ilaç kalmış oluyor.Az önce uyguladım. En son tık diye ucun atması lazım ya hani, o atmadı. Çok bastıramamışım. Bir hata yaptım herhalde dedim Öyle çıkardım bastırdım attı. Birşey olmaz heralde yaa. Amaan bıktım ilaç kullanmaktan bir de iğne çıktı poff.
Bugün oğlumu daha iyi gördüm. Biraz daha kilo kaybetmiş bir zaman sonra almaya başlarmış .
Bu zamana kadar göremedim bende yüzünü sırtı dönüktü bizeGünaydın kızlar.
Hani ultrasonda bebeğiniz sırtı dönük yatıyor güzel poz vermiyor ya bazen, bebeklerin en huzurlu pozisyonuymuş o.
Küvezde oğlum ağlarken hemşire gelip yüz üstü yatırmış oğlum susmuş. Eşim sormuş niye öyle yaptınız diye. Bebekleri anne karnında hissettiriyor huzurlu oldukları pozisyon demiş
Ahhh canım ya kıyamam. Hepsinin kovuvereceksin de neyse. Sen olabildiğince geniş, relax olmaya çalış. Bebişim bi çıksın küvezden ben hepinize soracam de içinden. Şuan her koşulda sadece kendine odaklanmaya çalışki sütün gelsin. Bebişin de çooook tatlı çıkmış, kuzum benim kıyamam onaAnlatması uzun aslında. Ben kafamda belli bir program yaptım çıkmadan 1saati sağım yapmaya ayırıcam diye, eşime de tüm sabah uyuması için müsade ettim oğlanla ben ilgilendim. eşim büyük oğlanı yıkayalım öyle dedi. Banyo süresi uzadı giydir vs üstüne huysuzluğu üstündeydi oğlanın derken, eşim de banyodan çıkmak bilmedi, oğlanı uyutması lazım çıkıp. (Oğlan uyuyacak kv gelip 1saat evde durucak biz gidip geleceğiz o sırada), kv de geç gelince benim sinirler attı, tutamadım kendimi. Üstüne kv geldi kendi de gördü oğlunun süsü püsü bitmediğini. Neye gerginsin böyle dedi olayı anlattım. Sinirle bir yandan hazırlanmaya çalışıyorum oğlan bacağımdan ayrılmıyor. Neyse gittik (hemşire geç kalmayın bir daha sıkıntı oluyor dedi). Eve geldik ben hemen pompaya geçtim çünkü biliyorum başıma gelecekleri (göğsüm sızlıyor tıkanıcak). Onlar balkonda konuşuyorlar sonra eşim yanıma geldi annem sana alınmış çıktı gitti ara özür dile gönlünü al dedi (çok düşkündür anasına). Sağımdayım diye ses etmedim olan bana ve yavruma olucak. Ama o an kesildi zaten. Eşim işe gitti annesini aradım “ben senin kızındım hani, ben sana bu kadar yakınken niye oğlunu tutuyorsun vs sözler söyledim, ağzımdan kötü birşey çıktıysa diye de özür diledim. O evin huzuru kadındadır bozma falan dedi. Akşam eşimde baktım aynı tas aynı hamam, “ olan oldu ikisi de kitlendi göğsümün, gerekmedikçe konuşmayalım en azından sağlığımdan olmam diye mesaj attım. Tüm gece kitleyi açmaya çalıştım o da gördü. Bir gelişme yok ondan sonra da. Şuan umrumda değil, oğlumu düşünüyorum resimlerine bakıyorum, benim sütüm olursa kilo alabilecek çünkü.
Senin için zor ben evdeyim kendim bakıcam kaynanan mi bakicak seninHaklısın canım bu aralar biraz naz yapmam lazım bitti zaten önümüzde ne kaldıYatak odası kısmına gelince bebek doğunca daha çok fırsatları olcak girmeye, sinir oluyorum, keşke imkanım olsa da bir yıl ücretsiz izne ayrılsam. Ama 5. aydan sonra çalışmam gerek.
Aynı ağrı bendede var cok zorlanıyorum uyurken yürürken otururken eğilirken bile batiyo dr normal dedi bende bise diyemedimgünaydın kızlar. bu çatı kemiği ağrısı beni biraz zorlamaya başladı. yoruluyorum birkaç gündür o yüzden de şiddetlenmiş olabilir. ama artık yatakta sağ sol dönerken bile ağrı hissediyorum. tek hamlede dönemiyorum ağırlaştım mı noldu bana anlamadımtuvalete otururken, yürürken, merdiven inip çıkarken her yaptığım harekette kemiklerim ağrıyor
Neden 36 da sezeryan oluyorsun inşallah bebisin kilo alır protein olarak beslenBiz de kızımı dün detaylı ultrasonda görmeye gittik. Ayrıntılı ultrason resimlerini karşılaştırdık. Tıpa tıp ablasına benziyor. 1950gr olmuş. Doktor az buldu. Özellikle anne baba olarak yapılı olduğumuz için. Duruma göre 36 haftalıkken sezeryan olabilirim. Tam bayrama denk geliyor. Bayram öncesi perinatologta kontrolüm var. O zaman karar verilecek. Şu önümüzdeki iki hafta iyi beslen dedi. 4-5 kilo daha alabilirsin dedi. Bebek en fazla 2400-2700gr arası doğarmış. Şaka maka doğum çok yakın olabilir. Bir heyecan sardı ki sormayın.
Valla ne yalan söyleyeyim ben hem sabırlıyım hem hoşgörülü hem güleryüzlüBak ne guzel yazmissin, ben 1 gittim onlar 5 geldi. Ama biz birbirimize hic hadi sen 1 git demiyoruz, ben biraz o yuzden yazdim. Hemen kaynana moduna girip aslinda rahatsiz olmayacagimiz seylerden bile rahatsizlik cikariyoruz. Kulturumuz boyle. Tv deki programlar da hep bunu korukluyo. Beni uzen bu. Yoksa sevgisiz, negatif bir suru insan yok mu? Var. Ya bir de ben bizim kadinlarimiza hic kiyamiyorum. Cok eziliyorlar, cok eziyet goruyorlar. Hem eslerinden, hem kendi anne babalarindan, kayinvalidelerinden, cocuklarindan... Kaynana zulmu goren kadin, gelinine de oyle davranmaya basliyo. Ama iste bu zincirin artik kirilmasi lazim. Eger kotu niyetlilerse elbette mesafeli olmak lazim, ama yok altin takmadi, yok cok aradi, yok az geldi gibi durumlar kotu niyet yoksa tolere edilmeli diye dusunuyorum. Bir de baska topiclerde filan da okuyorum. Yok kardesi geldi bizde kaliyo filan diye dert yaniyorlar. Ya tabi ki gelip kalacak. Kardes kardes. Benim kardesimin de, esimin kardesinin de basimin ustunde yeri var. Bazen tas atip, kolumuz yoruldu diyoruz. Ama yine kendimize yapiyoruz. Kayinvalide oldugumuzda da bize boyle davranacaklar, biz bu kulturu besledigimiz muddetce... bu arada lafim kimseye degil, kimler neler yazdi hatirlamiyorum bile. Benimki sadece bir ozelestiri. Bu ara gunduz kusagindaki gelin kaynana programlarinin etkisi olabilir
Benim çocuk kokusunda hiç tecrübem yok ama annemler hep oyle der başlarda zayıflar şişlik iner sonra kilo almaya başlar diye oglusumuz da öyle olmuştur.Az önce uyguladım. En son tık diye ucun atması lazım ya hani, o atmadı. Çok bastıramamışım. Bir hata yaptım herhalde dedim Öyle çıkardım bastırdım attı. Birşey olmaz heralde yaa. Amaan bıktım ilaç kullanmaktan bir de iğne çıktı poff.
ya biz normalde küs kalamayız zaten ama kv işin içine karıştığı için bu kadar çıkılmaz yola girdi. Normalde üzülürdüm küsken ama lohusalık kafası heralde umrumda değil şuan. Ne zaman gelirse öyle. Kv bugün geldi benim yanıma yapma etme o senin kocan diyor. Karı koca arasında olur böyle şeyler sen dert etme dedim. Babam seni kızdırdığında sende konuşmuyorsun anne dedim. (Ki fena trip yapar kocasına)Canım benim aslında sıradan bir konu sen streslisin normal olarak herkesin senin programına uyması hatta seni alttan alması gerekirken , bide kv alınmasıyla uğraştın pardon ama alınacak ne var ? Sanki normal bir zaman da sen kapris yapıyorsun. İnsanları değiştiremezsin bazen bazı şeyler içten gelir , o yüzden sen boşver olan sana ve sütüne oluyor , bebeğini düşün dediğin gibi bu günler geçecek Allah’ın izniyle ama herşey kadına zor ben bile burdan sana kıyamıyorum neyseki burası var ve insan biraz rahatlıyor
o damla bile önemliymiş. Öyle dedi anlatan hemşire.Canım ben o tık diye ucunu attırma işini iğneyi çıkardıktan sonra yapıyorum zaten içinde 1 damla dan az ilaç kalmış oluyor.
Koyverdim zaten. Ben hatalı olsam dahi destek için güzel konuşmalılar, yapamıyorsan sus di mi. Ama yok varsa yoksa anasının nazı. Bir de hemen ağlarAhhh canım ya kıyamam. Hepsinin kovuvereceksin de neyse. Sen olabildiğince geniş, relax olmaya çalış. Bebişim bi çıksın küvezden ben hepinize soracam de içinden. Şuan her koşulda sadece kendine odaklanmaya çalışki sütün gelsin. Bebişin de çooook tatlı çıkmış, kuzum benim kıyamam ona
Evet vaktinde doğan büyük oğlum 3.900doğdu. 2gün sonra taburcu olurken 3.640kiloya düştü. Bu oğlumda dün 80gram bugün ise 50 gram vermiş. Git gide azalıyor sonra artışa geçecekmiş. Çok daha minikler var yaBenim çocuk kokusunda hiç tecrübem yok ama annemler hep oyle der başlarda zayıflar şişlik iner sonra kilo almaya başlar diye oglusumuz da öyle olmuştur.
Hangi iğne kullanıyorsun bende Hibor 3500 var ama kendiliginden atmıyor iğneyi tamamen bastığında içindeki bitince 5 sn bekle sonra çıkar karin bölgesine vurarsann üstüne bastırma ama bacak kol yaparsan alkollü mendil ya da ıslak mendil ile bastırabilirsin kan gelmediği sürece korkma kan geldiğinde yine korkma o zaman sadece birazcık morarma oluyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?