- 8 Kasım 2018
- 5.964
- 14.753
- 248
Benim hep boyle. Burada gece uyutmadi hareketinden diye okudukca endiseleniyordum. En son doktor kontrolunde sordum doktora. Bazi bebekler oyle dedi, uyutmaz hareketten. Ama ultrasonda bakarken bak dedi bizimki de hareket ediyor, ama ben o an hissetmiyordum. Hissettiklerim de hep minik minik. Bazen donuyor onu hissediyorum. Ama yine de merak ediyorum, niye cok hissetmiyorum diye. Yani hic bi zaman gumbur gumbur hissetmedim, hele gece uyurken hareketinden uyandirdigi hic olmadi.Gunaydin herkese
2 gundur kuzum az hareket ediyor endiselenmeli miyim? Oyle gumbur gumbur tekme vs yok bazen minik bi hareket bazen donme gibi kipirdama. Onceden daha cok tekme atiyordu.
Amin inşallahCanım bende bu konuda tecrübemi yazıyım size bu benim inşallah 4.çocuğum ve hepside kilolu doğdular ilk oğlum 4250 doğdu ikinci oğlum 4750 doğdu ve çok şükür hiç bir sorun çıkmadı anne sütü alırlarkende kilolulardı ama iki yaşlarından sonra normal kilolarına indiler yani doğum kilosu ve anne sütünün yaptığı kilo obezlik yapmadı 3.kızımı doktor 5 kilo bekliyordu ama 34. Haftada kalp atışları yavaşlayınca suni sancı ile normal doğum yaptım oda 3650 gram doğdu şimdi üçüde gayet sağlıklılar ve normal kilodalar bu bebeğimde gelişim olarak şuan önden gidiyor ama doğum kilosu ne olur bilemiyorum kilolu veya zayıf onlar sorun değil bence yeterli sağlıkla gelsin kuzucuklarımız
Hareketleri alanı daraldıgı icin azalacak ama daha sertleşecek
Bide benim kız hareket etmediginde ben su icmeyi arttırıyorum acaba ondanda olabilir mi
Benim doktorumun olcumleri grami gramina tutmustu. Hatta adam 150 ile 200 gram yanilma payi var demisti. Yanilmamisti.Ya kızlar bi de o doğum kilosu tahminleri her zaman tutmuyor. Eltim ve eşi de çok uzun ve iriler doktoru hep 4 kiloyu geçer çok uzun olur vs dedi ama çocuk 3buçuk kilo civarı normal bir boyda doğdu.
Evet buyudukleri icin insan sert hareket bekliyor ama belirgin hareket alamayinca ister istemez kafasina takiyor insanBenim hep boyle. Burada gece uyutmadi hareketinden diye okudukca endiseleniyordum. En son doktor kontrolunde sordum doktora. Bazi bebekler oyle dedi, uyutmaz hareketten. Ama ultrasonda bakarken bak dedi bizimki de hareket ediyor, ama ben o an hissetmiyordum. Hissettiklerim de hep minik minik. Bazen donuyor onu hissediyorum. Ama yine de merak ediyorum, niye cok hissetmiyorum diye. Yani hic bi zaman gumbur gumbur hissetmedim, hele gece uyurken hareketinden uyandirdifi hic olmadi.
evet bende az hareket ediyor diye gittiğimde doktor bak hareket ediyor dedi, sen hissetmiyorsun hepsini suyun biraz artmış demişti. Hiç hareket yoksa doktora görün derim ama azda olsa varsa bişey olmaz , bence bir süre sonra daha çok hissedersinBenim hep boyle. Burada gece uyutmadi hareketinden diye okudukca endiseleniyordum. En son doktor kontrolunde sordum doktora. Bazi bebekler oyle dedi, uyutmaz hareketten. Ama ultrasonda bakarken bak dedi bizimki de hareket ediyor, ama ben o an hissetmiyordum. Hissettiklerim de hep minik minik. Bazen donuyor onu hissediyorum. Ama yine de merak ediyorum, niye cok hissetmiyorum diye. Yani hic bi zaman gumbur gumbur hissetmedim, hele gece uyurken hareketinden uyandirdifi hic olmadi.
Gun icinde minik minik hissediyorum hep cok sukur. Ama akilli oglum hic tekme tokat girismedi annesineevet bende az hareket ediyor diye gittiğimde doktor bak hareket ediyor dedi, sen hissetmiyorsun hepsini suyun biraz artmış demişti. Hiç hareket yoksa doktora görün derim ama azda olsa varsa bişey olmaz , bence bir süre sonra daha çok hissedersinyani burda hepimiz kendi düşünce ve tecrübemize göre yorum yapıyoruz en iyisini sen ve doktorun bilirsiniz
Kibar bir erkek olacak deseneGun icinde minik minik hissediyorum hep cok sukur. Ama akilli oglum hic tekme tokat girismedi annesine
Bakalim, benim de 2 gun sonra randevum var, 32 bitecek Cuma gunu. Belki ben de hissederim daha fazla artik.Kibar bir erkek olacak desene13 Temmuzdaki randevumda 32 .haftanın sonundaydım. Doktor hareketleri nasıl dedi biraz ağırlaştı dedim yani sertleşti ama daha azdı doktor şaşırdı baktı gayet iyi dedi, o haftadan sonra daha yoğun ve sık hissetmeye başladım, şimdi ise kımıldamaya yeltense hissedecek vaziyetteyim bütün karnımı kapladı sanki
Rabbim herkese vicdan merhamet versin ne diyimBilmiyorumki bir kac gundur yine stres ve uzuntu yasadim ondan mi aslinda unutmaya calisip dikkatimi dagitmaya calisiyorum ama yine de aynihamile birini bile uzmeye calisan vicdansizlar var maalesef. Yarin devlette randevum var insallah icim rahatlar.
Gunde 2 yumurta, yogurt, sut, badem, ceviz, et, balik. yesillik sadece bebege yarayacak seyler yiyorum yine de haftasiyla uyumlu kilo aliyor. Yani cok protein alarak bile bebise fazla kilo aldiramiyorum. Hep ayni seyleri yaziyorum ama inanin sizi cok iyi anliyorum, gozumun onunden pastalar, kekler eksik kalmiyo ama son aylarimiz. Bu aylar bebegin kilosu neredeyse 2ye katlayacak. Simdiye kadar dikkat edemediyseniz bile hem kendimiz icin, hem bebis icin su son 2 ayi iyi degerlendirmeliyiz diye dusunuyorum. Ben de bir ara haftafa 1 kilo almaya basladim, 1 tane kavun yiyodum, zayifim diye... "amniyon sivin fazla sadece sekerle mi besleniyosun"dedi doktor, o gun bitti benim icin karbonhidrat ve seker. Bu arada ekmek de seker, meyve de seker, makarna da seker. Aslinda oyle uzun uzun yemek yapmaya gerek yok. Bol yumurta ve peynirli kahvalti. Ara ogun 2 kayisi bir kase yogurt, oglenleri genelde yogurt corbasi iciyorum, icinde nohut, bugday. Aksam da buzluktan fasulye, barbunya, kofte ne varsa onlari pisiriyorum (anneler sagolsun) haftada 2 balikciya gidiyoruz. Kavun karpuz almayin eveCanim cok tesekkurler. Benim doktorum kendisi de minyon ufacik biri. Belki de ondan boyledir bilemiyorum. Insallah saglikla aliriz kucagimiza hepimiz bebeklerimizi.
Yemek hazirlamak inanilmaz zor geliyor zaten. Hazir yemek varsa hic kismadan yiyorum ama yoksa ve ben yapacaksam basitce gecistirmeye calisiyorum. Meyve veya salata ile falan. Yada makarna yapiyorum sebzeli veya yogurtlu. Veya yumurta pisiriyorum sabah yemediysem oglen icin.
erken doğum riski olmadıkça son güne kadar devam edilebilir diye biliyorum canım. bizim durduğumuz çok oldu tabi deKızlar bende cinsel hayatımıza ne zaman dur diyoruz yada diyormuyuz bilen var mı :)
ben de başlarda çok hızlı kilo aldım, son gittiğimde baktık ki 1 ayda 1 kilo almışım sadece, onun da 700 gram ı bebeğe gitmiş zaten. doktor çok iyisin dedi. benim merak ettiğim şu var yalnız, artık bebeğin kilosu 2 ye katlanacak ve bu süreçte bizim hiç kilo almamamız mümkün mü? yani kilomuz sabitken bebek büyüyor olabilir mi? bunun mümkün olması için bebeğin benden alması gerekiyor, yani kilo kontrolü yapayım derken o da geri kalsın istememGunde 2 yumurta, yogurt, sut, badem, ceviz, et, balik. yesillik sadece bebege yarayacak seyler yiyorum yine de haftasiyla uyumlu kilo aliyor. Yani cok protein alarak bile bebise fazla kilo aldiramiyorum. Hep ayni seyleri yaziyorum ama inanin sizi cok iyi anliyorum, gozumun onunden pastalar, kekler eksik kalmiyo ama son aylarimiz. Bu aylar bebegin kilosu neredeyse 2ye katlayacak. Simdiye kadar dikkat edemediyseniz bile hem kendimiz icin, hem bebis icin su son 2 ayi iyi degerlendirmeliyiz diye dusunuyorum. Ben de bir ara haftafa 1 kilo almaya basladim, 1 tane kavun yiyodum, zayifim diye... "amniyon sivin fazla sadece sekerle mi besleniyosun"dedi doktor, o gun bitti benim icin karbonhidrat ve seker. Bu arada ekmek de seker, meyve de seker, makarna da seker. Aslinda oyle uzun uzun yemek yapmaya gerek yok. Bol yumurta ve peynirli kahvalti. Ara ogun 2 kayisi bir kase yogurt, oglenleri genelde yogurt corbasi iciyorum, icinde nohut, bugday. Aksam da buzluktan fasulye, barbunya, kofte ne varsa onlari pisiriyorum (anneler sagolsun) haftada 2 balikciya gidiyoruz. Kavun karpuz almayin eveeslerinizi degil, kendinizi ve bebisinizi dusunun hanimlar... bu arada ben 165im esim 193. Ama bebis 3200 filan dogar dedi doktor. Yani genler onemli ama bebek kilolu doguyorsa bunun ne yazik ki tek aciklamasi seker diye biliyorum cok useniyosan, ac guzel bir dizi, veya youtubedan bir kanal, yavas yavas dinlene dinlene yap yemekleri. Ben oyle yapiyorum
Son gün cok iddialı olur da bi doktoruma sorayım hic öyle erken dogum riski demedi ama bellide olmaz tabi dogumu kolaylastırıyorsa simdiden durdurabilirerken doğum riski olmadıkça son güne kadar devam edilebilir diye biliyorum canım. bizim durduğumuz çok oldu tabi de
tanıdığım ebe ablam doğumu rahatlatıyor kasları güçlendiriyor, bebeğin rahim kanalından geçişi rahatlıyor demişti. yani bir nevi kas güçlendirmek için de yapılabilirSon gün cok iddialı olur da bi doktoruma sorayım hic öyle erken dogum riski demedi ama bellide olmaz tabi dogumu kolaylastırıyorsa simdiden durdurabilir
Hmm siz niye bıraktınız peki doktormu söyledi kendiniz mi istemiyorsunuztanıdığım ebe ablam doğumu rahatlatıyor kasları güçlendiriyor, bebeğin rahim kanalından geçişi rahatlıyor demişti. yani bir nevi kas güçlendirmek için de yapılabilir
geçen hafta okuduğumda doktorunuz cinsel hayata henüz kısıtlama getirmemiştir gibi birşey yazıyordu, kendini kötü hissetmediğin sürece ve risk olmadığı sürece sorun yok benceKızlar bende cinsel hayatımıza ne zaman dur diyoruz yada diyormuyuz bilen var mı :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?