Biraz zayıf bana göre de üzülmeyin çocuk minyon ve zariftir. Bu ortalamaya bakarsaniz heralde 3 kilo civarı doğum yaparsınız ki bence bu gayet normal. Bizde dün konuştuk bu konuyu arkadaşlarla kilonun hiç önemi yok gelişim olarak sıkıntısı yok ise. Herkesin yapısı farklı doktorların bakış açısı da bazı doktor fit anne fit bebek istiyor, bazısı daha ananevi kiloyu sorun etmiyor. İçinizi hic sıkmayın gelişim de sıkıntı yoksa
Doktorunuz biraz abartmış,
benim doktorum dediki, haftasına uygun olan bebeklerin sağlıklı alt ve üst sınır kilosu vardır , fazlası veya azı olursa uyarıp bilgi veriyorlar zaten. Ama sizin dediğiniz gibi haftasına uyumlu görünüyor misal 1900 değilde 2 kgolması beklenebilir bu durumda da doktor beslenmeni düzenle der en fazla. Ama 33.hafta içindesin 2.500 kg olması gerekiyor gibi keskin bir bilgi vermesi yanlış olmuş. Ben 34+1 deyim bu haftanın sonuna kadar bebeğim maksimum 2500 kg a kadar normal alması beklenir yada normal karşılanır üst sınır 2500 kg yani 2200 de olabilir 2300 de olabilir. Doktorunuz biraz abartmış, bir başka doktora görünseniz normal karşılar büyük ihtimalle
Çok teşekkür ederim kızlar ben değilde eşim çok kafaya taktı bu durumu ve sürekli darlıyor beni . Ek olarak yiyeceğim şeyler hakkında bir fikriniz varmı muz kilo aldırıyor diye duydum muz süt yoğurt kuru meyveye ağırlık verdim haftaya tekrar kontrolüm var umarım almış olur . Ek olarak tavsiye edeceğiniz yiyecekler varsa memnun olurumHaftasonu 33+5 tim doktora gittigimde 2400küsür ve normal cıktı
Ancak doktorum en basından beri bebegi besleyen damarlarım tıkalı oldugu icin beni zayıf cocuk olucak fikrine alıstırmıstı
Zayıf olup olmaması önemli değil saglıklı olmasına odaklanıcaz demişti
Sende sıkma canını derim saglıklı mı değilmi ona bak
Proteine agırlık ver bebege kilo yapıcı seylerle beslen yeter
Yumurta ceviz et yogurt/kefir gibi süt ürünleri balıkÇok teşekkür ederim kızlar ben değilde eşim çok kafaya taktı bu durumu ve sürekli darlıyor beni . Ek olarak yiyeceğim şeyler hakkında bir fikriniz varmı muz kilo aldırıyor diye duydum muz süt yoğurt kuru meyveye ağırlık verdim haftaya tekrar kontrolüm var umarım almış olur . Ek olarak tavsiye edeceğiniz yiyecekler varsa memnun olurum
Geçenlerde hemşire de öyle söyledi, günde iki defa sürmek yeterliymiş pişik yoksa. Öyle kalın tabaka halinde de sürülmeyecekmiş.Deneyimli anneler aydınlatır bizi şimdi :)
Valla indirim vardı 3tane almıstım sürerim hic önemli değilGeçenlerde hemşire de öyle söyledi, günde iki defa sürmek yeterliymiş pişik yoksa. Öyle kalın tabaka halinde de sürülmeyecekmiş.
Kuru üzüm ve fındık ikilisini aynı anda yemeni tavsiye edebilirimÇok teşekkür ederim kızlar ben değilde eşim çok kafaya taktı bu durumu ve sürekli darlıyor beni . Ek olarak yiyeceğim şeyler hakkında bir fikriniz varmı muz kilo aldırıyor diye duydum muz süt yoğurt kuru meyveye ağırlık verdim haftaya tekrar kontrolüm var umarım almış olur . Ek olarak tavsiye edeceğiniz yiyecekler varsa memnun olurum
Bilir kisi olarak, hemen tavsiyelerimi siraliyorumÇok teşekkür ederim kızlar ben değilde eşim çok kafaya taktı bu durumu ve sürekli darlıyor beni . Ek olarak yiyeceğim şeyler hakkında bir fikriniz varmı muz kilo aldırıyor diye duydum muz süt yoğurt kuru meyveye ağırlık verdim haftaya tekrar kontrolüm var umarım almış olur . Ek olarak tavsiye edeceğiniz yiyecekler varsa memnun olurum
Adamin videosunu hic izlemedim ama bulentte aynısını dediydi dün yazdım kizlara hatta. Önemli olan sağlık. Premature doğan cocuga bi bakiyosun daha sisko olmus normal doğandan. Kilo sağlık için ölçüt degilve sağlıktan öte köy yok. Ama insan merak ediyo benimde randevum yarin tontilik yanaklarini cok özledim onunSeena
Dr kağan kocatepe nin youtube da bi videosu var
Bebeğimin doğum kilosunu nasıl artırırım?
İsimli
Sen onu bi izle eşinede izlet derim
2500gr ile 4000gr dogan bebek arasında hic bir fark yok diyor
Doğumdan 6 hafta sonra dönülebiliyormuş eski cinsel hayataZaten simdi dogumdu lohusalıktı kırkı cıksındı vs derken üc ay daha rahatsın o zaman ne diyim
Sen her hafta mı gitmeye basladın artık bide nts ye basladınız mı :)Adamin videosunu hic izlemedim ama bulentte aynısını dediydi dün yazdım kizlara hatta. Önemli olan sağlık. Premature doğan cocuga bi bakiyosun daha sisko olmus normal doğandan. Kilo sağlık için ölçüt degilve sağlıktan öte köy yok. Ama insan merak ediyo benimde randevum yarin tontilik yanaklarini cok özledim onun
Cokmus dicem ama zaten ameliyattı yeni bi düzene alısmaktı bi aya anca kendimize geliriz zaten :)Doğumdan 6 hafta sonra dönülebiliyormuş eski cinsel hayata
Tabi ceviz, badem, süt ,yoğurt, balık mümkünse somon , kırmızı et , bunların yanına bol salata /sebze , sabahları 1 haftasonu mümkünse 2 yumurta, peynir, kaşar miktarını arttırabilirsin bebeği inanılmaz besleyen gıdalarÇok teşekkür ederim kızlar ben değilde eşim çok kafaya taktı bu durumu ve sürekli darlıyor beni . Ek olarak yiyeceğim şeyler hakkında bir fikriniz varmı muz kilo aldırıyor diye duydum muz süt yoğurt kuru meyveye ağırlık verdim haftaya tekrar kontrolüm var umarım almış olur . Ek olarak tavsiye edeceğiniz yiyecekler varsa memnun olurum
Kaşar için en kötü peynir türü diyorlar lordan bile gereksizmiş ama bilemedim ben tost harici tüketmedigim için:)Tabi ceviz, badem, süt ,yoğurt, balık mümkünse somon , kırmızı et , bunların yanına bol salata /sebze , sabahları 1 haftasonu mümkünse 2 yumurta, peynir, kaşar miktarını arttırabilirsin bebeği inanılmaz besleyen gıdalar
senin sezeryan kesinleşti mi yoksa normal doğumdan mı uzaklaştın , sanki istiyordun diye hatırlıyorumCokmus dicem ama zaten ameliyattı yeni bi düzene alısmaktı bi aya anca kendimize geliriz zaten :)
kaşarda da kalsiyum oranı yüksek o yüzden öneriyorlar , kars kaşarı tüketiyorum ben ama market kaşarlarını bende tost harici yemiyorum gereksiz oluyor, lorda olur evetKaşar için en kötü peynir türü diyorlar lordan bile gereksizmiş ama bilemedim ben tost harici tüketmedigim için:)
Yok suanda doktorla en son konustugumuzda normal dogum yapabilecegimi söyledi korkum bebegin kilosuydu ama o konuda cok güzel aydınlattı birde tabi degerleri en azından simdilik normal oldugu icin sezeryandan uzagızsenin sezeryan kesinleşti mi yoksa normal doğumdan mı uzaklaştın , sanki istiyordun diye hatırlıyorum
öyle değilse çağırma sezeryanı
o kesik çok küçük bir detay ya ilk keserlerken zaten anlamıyormuşsun, dikerlerkende uyuşuk gibi bişey , onu umursamıyorsun bile o acıyla . sadece eve gidince dikişine iyi bakman gerekiyor birde dikiş çıkmaya yakın sertleşince ufaktan batıyormuş okadar, bunların hepsi normal doğum yapan arkadaşlarımdan yadigar bilgilerYok suanda doktorla en son konustugumuzda normal dogum yapabilecegimi söyledi korkum bebegin kilosuydu ama o konuda cok güzel aydınlattı birde tabi degerleri en azından simdilik normal oldugu icin sezeryandan uzagız
Ama normal dogumdada kesik atıp dikiyorlar ya
Şampuan mustela alıcam ama küçük boy 100 ml filan dediğin gibi bi deniyeyim beğenirsem çok alırım. Pişik kremi desitin alıcaktım ama bepanthol pişik kremi numunesi verdiler hastaneden ilk etapta onu kullanırım. Bezle, ıslak mendili sleepy aldım hem fiyat olarak uçuk değil hem de temiz içerik.Kızlar merhaba. Hastane çantası icin sampuan pisik kremi bez ıslak mendil gibi ürünleri ne aldınız. Arastirdikca kafam karisiyor. Hepsini gectim stok yapamiyorum ya iyi gelmezse siye sizler nasil yapıyorsunuz
H honey bunch beni kesikten çok düşündüren konu , göğüs yarası ve emzirmeye alışma süreci,o kesik çok küçük bir detay ya ilk keserlerken zaten anlamıyormuşsun, dikerlerkende uyuşuk gibi bişey , onu umursamıyorsun bile o acıyla . sadece eve gidince dikişine iyi bakman gerekiyor birde dikiş çıkmaya yakın sertleşince ufaktan batıyormuş okadar, bunların hepsi normal doğum yapan arkadaşlarımdan yadigar bilgiler
Canım benim de 31.haftada 2200 gram civarıydı bana da doktor 2 hafta önde gidiyor böyle devam ederse sezeryan olabilir dedi. Her doktorun bakış açısı farklı sanırımKızlar merhaba 33+3 günlük hamileyim dün doktorum çocuğun 1900kg olduğunu zayıf olduğunu söyledi . Haftasına göre baktığımda normal yazıyor internette bilgisi olan varmı çok canım sıkıldı açıkcası doktor bu haftaya göre 2500kg olması gerekiyor dedi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?