- 18 Haziran 2018
- 13.813
- 23.027
- 348
Aminn maşallah Rabbim zaten verdiklerimizin yüzü suyu hürmetine bizi koruyor tüm kaza beladanNe mutlu ki müslümanim. Aslında sadece şu dönem değil hep yapmaya çalışırım art niyet görmediğim herkese bi şekilde elimi uzatmaya çalışırım. Hicbisey yapamasam mutlaka ama mutlaka kapmdaki kedilerimi doyururum hergün. Ki onların en büyük duacım olduğunu düşünüyorum, bagajda 10 kilo mamayla geziyorumbeni en mutlu eden yardım sekli Allahin sessiz kuluna isteyemeyenine yardım etmek. Ki benim mucize kızım bana nasip olduğunu beni tanıyan herkes onların bana duasiyla olduğunu söyledi hep. Bende öyle düşünüyorum yer yaradilani Yaradandan ötürü sevmeye özen gösteriyorum. Allah daha fazlasını yapabilmek için hem fırsat versin hemde muhtacini karsima cikarsin
Ya aslında ilaca hic karsı değilEvet rahat ve sıkıntısız normal cocuguna kavuşmuştur icin. Bana tansiyon ilacını hemen bugun birak bence demişti. Biraksam centik olabilirmis ana damarda, sonradan Bülent iyiki birakmamissin dedi bide üstüne kan sulandırıcı verdi. Çünkü tüp bebekten direk çıktığım icin ilaçları vucudum atamadı balon balığı gibi ödem ödem geziyorum biliyosunya trilyon tane varisim var. Tansiyon ilacsiz 19u gördü. Adam benim gbi tipler tecrube etmemiş hep standart grup bakmis ama ben riskli gebelik modundayim birazda. Oda zaten benim bi universte hastanesine gitmem gerektiğini söyledi en son kendinin cok verimli olamayacagini bilip ama yine de israrla ilaci birak dedi. Sen standar normal seyrinde bi gebe oldugun icin rahatsın onun rahatlığı da sıkıntı olmaz bu durumdadoğumunu da bi güzel yaotirdimi işin bitiyor onunla zaten
Benim saglık ocagındaki ebem su geldikten yirmidört saat sonra bile doguran var panik olma olaki gelirse dediSancıdan önce su gelirse mesela ne yaparsınız?
Nişan tam olarak nedir kiBen başka bir grupta doğum yapan arkadaşlara aşama aşama şahit oldum. Nerdeyse hepsinde nişan geldi. Sancıları da belirgin haldeydi duşla, dinlenmeye vs geçmeyince kimisi nstye girdi doğum sancısı olduğu anlaşıldı kimisi süre tutmaya başladı sıklaşınca hastaneye gitti. Ama hepsi sancıları güzelce hissetti. Doğuma yakın karında aşağı inme de oluyormuş.
Gunaydin kizlar. Gece sabah 4 e kadar uyuyamadim. Bu bende yaklasik 1 haftadir boyle. Surekli dönüp durdum uyuyamadim. Gunduz de uyumuyirum. 4ten 9a9kaadar ne uyuduysam iste o uyku var bende sadece. Ay bu bebisim uykusuz mu olacak simdi. Insallah sakin bir bebdk olup kendisi de uyur anasini da uyutur.
Evet biliyorum izinden dönünce yeni kağıt imzalayacağım rapor dan önce çıkmışım gibi gösterecekler. Sgk ya 1 ay sonra bildiriliyor ya zaten onu öyle hallettik . İş verenim kendisi teklif ettiYanlış biliyor da olabilirim ama bir araştırın derim. Sanırım 32-37 hafta arası yıllık izin alınırsa o izin suresi analık izninden gidiyor yine
Hmm sagolasin merak ettigim aslinda raporun bozulup bozulamayacagiydi. Rapor ne zaman bozulursa izne o zaman cikmis oluyorum degil mi?2 kere çalışabilir raporu almana gerek yokki . Doktordan 37. Haftaya kadar rapor al eğer izin vermezse yöneticin ve çalışamıcak duruma gelirsen hemen verdiği raporu bozdurabiliyorsun . Dün aldım bende raporu doktorum 5 hafta çalışır gösterdim ama istediğin zaman gelip raporunu bozdurup doğum iznine çıkabilirsin dedi . Bende yıllık izinlerimi kullanacağım önümüzdeki pazartesi çıkıyorum. Ağustos ayında bir hafta 4 gün , 1 hafta 5 buçuk gün çalışıp 37. Haftaya denk getirdim izne çıkacağım .bir de Yıllık izin sgk ya bildirildiğinde rapor devredilmiyormuş sanırım daha önce arkadaşlar öyle yazmıştı .
Benim de gogus uclarim boyle kabuk bagladi gibi oldu, dokununca soyuldu ama hassaslasti, sanki kucuk catlaklar var gibi. Gogus uclarim hep boyle miydi hatirlamiyorumhamdolsun günden güne ikimiz de iyi oluyoruz. 2gündür kilo alımına geçti yakında kablolardan kurtulur kucağına alabilirsin dedi dr.
Endişelenme. Rabbim öyle güzel yaratmış ki meme ucu zamanla terbiye oluyor.
Bana hastanede ameda pompa getirdiler sağım için. Allahım yok böyle bir vakum. Hemşire sonuna getirmiş vakum ayarını. Zaten büyüktü uçları makina dev gibi yaptı. Görsen korkarsın. Dipleri yara oldu Meme başı yerinden kopacak gibi bir görüntü aldı. Yine de sağım yapmaya (süt gelmese de uğraşmaya ) devam ettim.
Eve gelince sabah akşam doktorun yazdığı melhemi sürdüm, gün arasında lansinoh kullandım. Aynı gün eski haline döndü yara geçti. Kendi sütünü sürdüğünde de iyileşiyor. Süt üstüne kremleri sürdüm zaten. Geceleri de sırt üstü yatıyorum rahim daha hızlı toplanırmış ve şu sıra ağrısız en rahat pozisyonum. Yatmadan önce meme uçlarını açıkta bırakıp üstünü tülbent yazma ile kapatıyorum ki hava alsın hep diye. Kalkan’lar ne kadar hava geçirgen dense de ıslak kalıyor . Melhemi sürdüğümde kalkanı kapatıyorum sadece
Aa o zaman yillik izin anlamsiz benim durumumda, peki doktor 32. Haftada calisabilir diyip 35. Haftada calisamaz raporu verebiliyor mu?Evet biliyorum izinden dönünce yeni kağıt imzalayacağım rapor dan önce çıkmışım gibi gösterecekler. Sgk ya 1 ay sonra bildiriliyor ya zaten onu öyle hallettik . İş verenim kendisi teklif etti
Tabiki verir olaki erken dogum yaptın ne olcakAa o zaman yillik izin anlamsiz benim durumumda, peki doktor 32. Haftada calisabilir diyip 35. Haftada calisamaz raporu verebiliyor mu?
Benim doktorum kendini kotu hissettigin an calisamaz raporu alabilirsin demisti.Aa o zaman yillik izin anlamsiz benim durumumda, peki doktor 32. Haftada calisabilir diyip 35. Haftada calisamaz raporu verebiliyor mu?
Konusucam da, kadin da "elimi verdim, kolumu kaptirdim" desin istemiyorumBence yöneticine sor , madem güzellik yapıyor halden anlıyor böyle düşündüm nedersiniz mümkün değilse yıllık izin mi kullansam fln de belki yardımcı olur
Hmm super, cok tesekkurler.K
Benim doktorum kendini kotu hissettigin an calisamaz raporu alabilirsin demisti.
Evet mesela 35. Haftanda çalışacak halin yok doktora gidip hemen izin raporunu alabiliyorsun . Doktorum öyle dediHmm sagolasin merak ettigim aslinda raporun bozulup bozulamayacagiydi. Rapor ne zaman bozulursa izne o zaman cikmis oluyorum degil mi?
Tesekkurler ❤Evet mesela 35. Haftanda çalışacak halin yok doktora gidip hemen izin raporunu alabiliyorsun . Doktorum öyle dedi
Evet verebiliyorAa o zaman yillik izin anlamsiz benim durumumda, peki doktor 32. Haftada calisabilir diyip 35. Haftada calisamaz raporu verebiliyor mu?
tabi yazarım. iyi güzel de doğumu iliklerime kadar hissetmek istiyorum cahil cesaretiSen öğrenince bize de anlat. Benim doktor epiduralci. Tup gelişti niye nimetlerinden faydalanmayalım hiç boşa ağrı çektiremem sana diyor, benim canıma minnet
ohh ne güzel haberhamdolsun günden güne ikimiz de iyi oluyoruz. 2gündür kilo alımına geçti yakında kablolardan kurtulur kucağına alabilirsin dedi dr.
Doğumdan bir iki hafta önce kantaron yağı yada lanolin krem sürmeye başlarsın. Doğumdan sonra güzelce temizlersin, kabuklar soyuluyor. biraz masaj yapıp bebeğinin ağzına meme ucunu tam verirsen bir sorunun olmaz. Meme ucunu tam kavramayla ilgili videolara bak istersen. Bebeğin kahverengi kısmı mümkünolduğunda ağzına alacak. Alt ve üst dudaklar dışa çıkık durucak.Benim de gogus uclarim boyle kabuk bagladi gibi oldu, dokununca soyuldu ama hassaslasti, sanki kucuk catlaklar var gibi. Gogus uclarim hep boyle miydi hatirlamiyorumben de zeytinyagi surmeye basladim, toparladi ama hassasiyet var. Bebis emmeye baslayinca ne olacak bilemiyorum.
Canim bebegin nasil? Esinin tavir ve davranislari da umarim degismistir. Metak ettim seni.Doğumdan bir iki hafta önce kantaron yağı yada lanolin krem sürmeye başlarsın. Doğumdan sonra güzelce temizlersin, kabuklar soyuluyor. biraz masaj yapıp bebeğinin ağzına meme ucunu tam verirsen bir sorunun olmaz. Meme ucunu tam kavramayla ilgili videolara bak istersen. Bebeğin kahverengi kısmı mümkünolduğunda ağzına alacak. Alt ve üst dudaklar dışa çıkık durucak.
Şuan hassas olması çok normal hazırlık yapıyor, ilk bikaç gün de hassas olur (eğer tam kavramasını sağlarsan bu bir gün olur tam kavramazsa bikaç hafta sürebilir memenin terbiye olması). Terbiye sonrası bebeğinin memende olduğunu bile hissetmeyebiliyorsun
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?