- 2 Temmuz 2015
- 2.840
- 5.101
- 158
Amin canım çok sağ ol. İyiyim .Sen nasılsın buarada psikolojin pis kaynananın dediklerinden sonra falan
Yavrun büyüyormus okudum saglıkla devam etsin insallah gelişimi :)
Bende hep sarı akıntı var krem dedigin belki bilemedim gecen hatta baya yoğun geldi doktor fitil verdi de az daha iyi oldu direk aklıma acaba dedim ama olsa dogurmustum coktan dimi
evetMaşallah ne güzel genç anne oluyorsun ❤
Ay illa bi fikir söyleyip gericeklerAmin canım çok sağ ol. İyiyim .
O psikolojimi rahat bırakmaz benim alıştım. Sütüm bebeğime yetiyormuş dedim iyi iyi dedi ama arkasından bak bunu diğeri gibi göğsüne alıştırma hep memede olur muymuş ya, emzir ver ondan sonra emziği yatır dedi de dedi . Daha oğlum gelmemiş hiç kucağıma alamamışım şimdiden alma demeye başladı . Amaaan istediği kadar desin. Tın.
Ben hislerim ben istediklerim neyse onu yaparım
Yok değildir nişan dedigin gibi doktor banada fitil verdi azaldı bu gayet gebelikte olan bişey demekkiShinSeGi nişan mı bu bahsettiğiniz? Benim sıvı akıntım var ama böyle kremsi bir yapı da var içinde, çamaşırımda tortu gibi kalıyor. Doktor bana iki defa fitil verdi evet o zaman hafifliyor. Arada sarı ama akışkan olmayan bir akıntı da oluyor, o hamilelikten sanırım, hamileliğe kadar öyle bir akıntım olmamıştı.
Öğretmenlerin yaz tatiline denk gelen doğum öncesi izinleri aktarılmıyor doğum sonrasına yazıyor yeni yönetmelikte, ama belli mi olur belki değişir, bence de yine de alayım ben. Otomatik nasıl başlayacak sistem benim bu haftada olduğumu nerden bilecek onu bilmiyorum, doktorum bildirdi mi hamileliğimi onu da bilmiyorum, sağlık ocağı mı bildirdi, sağlık ocağı bildirdiyse sat'a göre bildirmiştir, doktorum sat'ımı yeniden düzenlemişti 15 gün ileri olarak.Bence olur, cunku bildigim kadariyla izni goturmezsen dogum izni otomatik basliyor. Izni almak en saglami olur, risk alma bence. Ben bu aralar ise gitmedigim halde (aktif is yok) yarin alacagim iznimi. Zaten doktorun kendisi randevuyu ona gore ayarladi. Bu tarihi gecirme dedi.
Yok yok siz nişandan mı bahsediyorsunuz demek istedim. O zaten bambaşka bir şeymiş, benim arkadaşımın nişanı gelmiş ilk öyle anlamış, hemen hastaneye koşmuş tabi bebek hemen doğmamış bayaa uğraşmışlar.Yok değildir nişan dedigin gibi doktor banada fitil verdi azaldı bu gayet gebelikte olan bişey demekki
Evet ben de hem okudum, hem izledim bebek zaten aranıyor agzını açıyor falan ya memeyi dudagının kenarına yaklastırın diyorlar bebek kendisi kavrıyor, birde belki hepiniz biliyorsunuz ama geçen yeni bebegi olan arkadaşımda gördüm şu makas hareketini yapıyordu dedim yapılmaması gerekiyormuş dedi ne bileyim nefes alamıyor sanki diğer türlü, doktor elle alttan tutulması gerekiyor diyordu ki siz üstten nefes alamıyor sanıyorsunuz o yüzden yapıyorsunuz ama alttan göremiyorsunuz, bebeğiniz nefes alamazsa kendini iter zaten diyordu, makası sütünüz çok geliyorsa azaltmak için yapabilirsiniz diyordu, lazım olur belki yazayım dedim,Bir de hemşirenin söylediğine göre memeyi tak diye bebeğin ağzına vermeyecekmişiz, biraz aranmasını sağlayacakmışız, o kendini bulup kavrayacakmış.
Ay öyle bişey görsem korkarım yaYok yok siz nişandan mı bahsediyorsunuz demek istedim. O zaten bambaşka bir şeymiş, benim arkadaşımın nişanı gelmiş ilk öyle anlamış, hemen hastaneye koşmuş tabi bebek hemen doğmamış bayaa uğraşmışlar.Koyu ve kanlı yoğun bir şeymiş o.
Tesekkurler, bir bakayim, oyle boyle alisacagiz ❤Doğumdan bir iki hafta önce kantaron yağı yada lanolin krem sürmeye başlarsın. Doğumdan sonra güzelce temizlersin, kabuklar soyuluyor. biraz masaj yapıp bebeğinin ağzına meme ucunu tam verirsen bir sorunun olmaz. Meme ucunu tam kavramayla ilgili videolara bak istersen. Bebeğin kahverengi kısmı mümkünolduğunda ağzına alacak. Alt ve üst dudaklar dışa çıkık durucak.
Şuan hassas olması çok normal hazırlık yapıyor, ilk bikaç gün de hassas olur (eğer tam kavramasını sağlarsan bu bir gün olur tam kavramazsa bikaç hafta sürebilir memenin terbiye olması). Terbiye sonrası bebeğinin memende olduğunu bile hissetmeyebiliyorsun
su gelince vakit kaybetmeden hastaneye gidilmesi öneriliyor, bebek mikroba açık hale geliyormuşSancıdan önce su gelirse mesela ne yaparsınız?
Oğlumda gece 4:30 ‘da suyum gelmişti uyurken,dr.aradığımda hemen hastaneye demişti.16 saat sonra açılma tamamlandı ve oğlum doğdusu gelince vakit kaybetmeden hastaneye gidilmesi öneriliyor, bebek mikroba açık hale geliyormuş
bilenler aydınlatırsa seviniriz
zaten 29. haftadan sonra akıntı yoğunlaşıyormuş, benim de epey artmıştı doktor enfeksiyon riskine karşın fitil verdi.Yok değildir nişan dedigin gibi doktor banada fitil verdi azaldı bu gayet gebelikte olan bişey demekki
Artık biliyorsun o yüzden korkmazsın benceAy öyle bişey görsem korkarım ya
Ne güzel yavrumuz kilo almaya başlamışDoğumdan bir iki hafta önce kantaron yağı yada lanolin krem sürmeye başlarsın. Doğumdan sonra güzelce temizlersin, kabuklar soyuluyor. biraz masaj yapıp bebeğinin ağzına meme ucunu tam verirsen bir sorunun olmaz. Meme ucunu tam kavramayla ilgili videolara bak istersen. Bebeğin kahverengi kısmı mümkünolduğunda ağzına alacak. Alt ve üst dudaklar dışa çıkık durucak.
Şuan hassas olması çok normal hazırlık yapıyor, ilk bikaç gün de hassas olur (eğer tam kavramasını sağlarsan bu bir gün olur tam kavramazsa bikaç hafta sürebilir memenin terbiye olması). Terbiye sonrası bebeğinin memende olduğunu bile hissetmeyebiliyorsun
Çok sevindim Allah kuzucuklarına bağışladıAllah razi olsun simdi haber geldi odaya cikartiyorlar insallah kus gibi hafifledim
Benim amcamın kızı da öğleydi herkes erkek kesin diyordu top gibi yuvarlak karnı vardı ama kızı oldu etrafı çok takma benceYa kızlar bana hala erkek mi diye yorumlar geliyor
Karnım cok önde top gibi arkamdan genişlik var ama o kadar göze batmıyor
Cildim güzel bi kusuru yok hatta hamile güzelliği gelmiş diyorlar
Karnımın asagısında olan dogum cizgisi gölge halde yukarı dogruda ilerlemeye basladı
Bunlar hep erkek bebek belirtisiymiş
Var mı aynı belirtileri yasayan kız bebek anne adayı
Hahha demekki sen tatmin oluyosun işte bende ablan gbi tatmin olmam bi evet hayırla listelerce konusup beni ikna etmesi lazımYa aslında ilaca hic karsı değil
Benim bebegimde ilk üc ay sıkıntılıydı bende cok hasta oldum 4 kere antibiyotik kullandım iğneler yedim hala daha gıda takviyesi + ilaçla günde 9tane hap yutuyorum vs vs verdimi veriyor mecbur da işte dedigin gibi rutin hastalara bakmıs bakıyor
Senin durumunu anlayacak kapasitede değil :)
Bide bende bazı hamileler gibi prenses sendromuda olusmadı ekstra üstüme titremesi abartması vs istedigim bişey değildi öyle gideyim geleyim net olsun yeter modundaydım ondan elektirigimiz tuttu
Ablam gelmişti o begenmedi mesela onun doktoru şen şakrak cıvıl cıvıl bi kadındı bır bır susmadan konusurdu cok ilgilenirdi yazısırlardı falan
Ben iki kere whatsapptan yazdım ikisindede tamam evet hayır gibi cümle kurdu sadece
Saglik ocagina kayit yaptirdik ya, sanirim o yuzden biliyorlar. Cunku izleme haftalarinda hep saglik ocagindan arayip tahlile, asiya falan cagiriyorlar. Ama sizin sat degistiyse eskisini mi baz alir saglik ocagi bilemedim. Her durumda izni almak en dogrusu gibi.Öğretmenlerin yaz tatiline denk gelen doğum öncesi izinleri aktarılmıyor doğum sonrasına yazıyor yeni yönetmelikte, ama belli mi olur belki değişir, bence de yine de alayım ben. Otomatik nasıl başlayacak sistem benim bu haftada olduğumu nerden bilecek onu bilmiyorum, doktorum bildirdi mi hamileliğimi onu da bilmiyorum, sağlık ocağı mı bildirdi, sağlık ocağı bildirdiyse sat'a göre bildirmiştir, doktorum sat'ımı yeniden düzenlemişti 15 gün ileri olarak.
AH sorma yavas yavas dogum yaklasıyor hissediyorumArtık biliyorsun o yüzden korkmazsın bence ☺ O da çok telaş yapmış gerçi bildiği halde, yani böyle pembemsi yapışkan bir şey diyeyim.
Yalnız az zamanımız kalmış, iki buçuk hafta sonra bayram olduğunu farkedince şok oldum
Allahım inşallah son dk golu yemeyiz valla sorucam imayla karısık haftaya randevumda :)Ne güzel yavrumuz kilo almaya başlamış
Sütün daha da çok gelir artık
İnşallah sen sağdıkça daha da artsın
Çok sevindim Allah kuzucuklarına bağışladı
Az daha sabır inş eve de çıkar sonra yanınıza da gelir kavuşursunuz
En zor kısmını atlatmışsınız artık
Benim amcamın kızı da öğleydi herkes erkek kesin diyordu top gibi yuvarlak karnı vardı ama kızı oldu etrafı çok takma bence
Benim bi önceki düşüktü o yüzden bu gebeliğimede ümit vermiyordumHahha demekki sen tatmin oluyosun işte bende ablan gbi tatmin olmam bi evet hayırla listelerce konusup beni ikna etmesi lazımiste herkesin elektirigi tutmuyor. Ama önemli olan senin onda kafanin rahat olmasi kızında iyi cok sukur daha ne olsin
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?