Benim karnım hep aşağıda
Tuvalete 1saat gitmiyim zor yürüyorum öyle baskı yapıyor ki kuzum

Erkek bebek cok hareketlidir yanlis bir genelleme bence. Ben erkek bekliyorum ama hic burada anlatildigi kadar hareketini hissetmiyorum. Doktora bile sorsum. Normal dedi, bazi bebekler cok hareketli oluyor.
Ya zaten bence cinsiyet için söylenen bütün genellemeler yanlış bence. Neymiş kız bebek anneyi çirkinleştirirmiş, cildim-saçım gayet güzel valla. Ekşi-tatlı muhabbeti de tutmadı.

Benim karnım hep aşağıda
Tuvalete 1saat gitmiyim zor yürüyorum öyle baskı yapıyor ki kuzum
Benimki de ağırlığınu aşağı veriyor ama göbeğin aşağı düşmesi apayrı bişey. İkiz hamilesi bi arkadaş resim atmıştı ondan çok belirgin görmüştüm resmen o top gibi şişlik kasığa iniyor göğüs altı düzleşiyor bak şöyle bi fark oluyor

Herşey kadınlara zor, ilkinde nasıl etkilendiysen ikincisinde hevesini heyacınını durdurmuşsun
benimkide ilki 6haftalık düşüktü, biraz kendi halimde takıldım doktoruma gittim dediki bana 3 ay daha bekleyelim sonra gerekli detaylı karı-koca tetkiklerinize bakarız
tamam dedim doktorum beni hep rahatlattı ve güven verdi, o ay hamile kaldım. Öncekide öyle olmuştu herşey normal dediği ay hamile kalmıştım. Doktorada dedim, nezmaan 3 ay bekleyeli deseniz o ay hamile kalıyorum
ama ben 4 gözle bekldiğim için eşim wc kapısında benden haber beklediği için daha çok asıldım , kendime daha çok dikkat ettim fln. Herkesin bir hikayesi var :) Tabi insanın içindeki korku kolay gitmiyor, kalp atışını duyduktan sonraki kontrolümde doktorum ooo kocaman bebek olmuş dedi, ben bile güldüm doktora o daha bebek bile değil minicik diye düşündüm, ama doktorum pozitif yaklaşımı çok hoşuma gitmişti

O tarz akıntı bende de oluyor canım o hamilelikten. Nişan doğuma yakın geliyor bayağa yoğunmuş jole-balgam-sümük gibi ve de genelde hafif kanlı oluyormuş.
Benim ilk gebelikte sezeryan icin hastaneye gideceğim sabah gelmisti. Ama kendisini gormek nasip olmadi wcdeydim. Yogun birseyin oradan ciktigini hissettim suya dusme sesi de geldi. Zaten o gun de sezeryan oldum. Su gibi degil de daha katı birsey sanirim.

Evet kiminde bayağa yoğun geliyormuş. Bakalım bizlerinki nasıl olacak

Canım takma insanları . Benimde kız top gibi karnım ve çizgim göğsüme kadar neredeyse .

Uykusuzluk ve yorgunluk cok zorluyor beni. Evim cok daginik. Dun camasirlari katlayip yerlestirdim en azindan o bitti ama butun odalari elden gecirip toplayip yerlestirmem lazim cok saldim. Fakat hic icimden gelmiyor. Bakalim bebek dogunca ne yapacagim. Bu uykusuzluk durumu doguma ve bebek bakimina hazirlikmis oyle yaziyordu biryerlerde.Dua ediyorum iyi bir bakici bulabilmek icin. Su evi de toparlayip temizligini halletsem kafam rahatlayacak en azindan.
Dun aksam uzun bir aradan sonra sutcumuzden sut alip yogurt yaptim. Oglen de o yogurttan ayran yapip ictim Allahim ne guzelmis ev ayraninin tadi ozlemisim. Bindan sonra dikkat edecegim sut yogurt isine. Hergun 3 bardak sut urunu tuketecegim. Bebek benim kalsiyum depolarini bosaltirsa dogumdan sonra da dis agrisi cekerim. Kizlar siz de sut yogurt olayina dikkat edin. Emzirirken de kalsiyuma ihtiyacimiz olacak.

Ya zaten bence cinsiyet için söylenen bütün genellemeler yanlış bence. Neymiş kız bebek anneyi çirkinleştirirmiş, cildim-saçım gayet güzel valla. Ekşi-tatlı muhabbeti de tutmadı.
Evet, kayinvalidem de erkek bebek erken canlanir deyip duruyordu. Halbuki daha 7-8 haftalikken bile ultrasonda hareket ettigini goruyorduk. Sadece cok kucuktu diye hissetmiyordum. Ben hic bulanti, tiksinti, aserme vs de yasamadim. Boyle deyince de kimisi aa benim kizda da oyle oldu, seninki kesin kiz, ya da benim oglumda da oyle oldu seninki erkek diyorlardi. Herkes yasadigi hamilelige gore genelliyor iste.

Boşver en azından sen , merhametlisin ve onun bu duygulardan haberdar olmadığını ve anlayamadığının farkındasın. Bu gelişime kapalı olduğundan böyle ama insan bazen hayatını seçemiyor.
Benim kayınvalideminde çok eziyetli bir gençlik hayatı olmuş, nezamanki çocukları büyümüş o öyle kaybettiklerini geri almış resmen. Bütün hayaını evlatlarına adamış hepsine gözü gibi bakar ama merhametinden hiçbişey kaybetmemiş. bazen benimlede dertleşir hatta biz çok çektik evlatlarımız iyi olsun başka bişey istemem bizim nekadar ömrümüz kaldı siz iyi olun yeterki falan diye konuşur. Ve bende onca çekmesine karşın evlatlarından güç bulmuş ve onlarla hayata tutunmuş bir kadına o kadar saygı duruyorum ki, çok güçlü bir kadın , ama dezavantajı da evlatlarına karşı inanılmaz zaaflı birinin 1 derdi olsa günlerce gözüne uyku girmez, tüm hayatı onlar olmuş çünkü

Bende netten araştırdım . Eşlerin yapması daha iyi olur diyor masajı ben hayatta yaptıramam yaa
Ben desem de eşim yapmaz zaten yanlış bir şey yaparım korkusuyla Bakalım zaman ne gösterecek, doktorum normale sıcak bakmıyor gibi geldi bana, hem risklerim var şeker ve idrarda protein gibi, kesin bir şey de söylemiyor daha erken diyor, hayırlısı

Hastane eğitiminde nişan ın adetin başlangıcını haber veren lekelenme tarzı olduğunu söylediler. Nişan geldikten sonra aynı gün doğum yapanda var 1 hafta sonra da

Ay sorma kıyafetleri ayrı değiştir hediyelikleri ayrı hadi onlar maddi bide manevi boyutu var aylarca kızım diye sev erkek olsun
Eşimde soralım bi daha dedi :)

Benim göğüs altı bir kaç haftadır sertleşti. Ama bebek hep kasıklarımda hatta vajinaya baskı yapıyor, çok işi var orda, tıkır tıkır ne yapıyor bilmem. Doktor sakıncalı bir durum değil ama senin için zor anlıyorum dedi. İlk kez bana bir şeyde hak verdi hatta Genelde hamile kadınların naz yaptığına inanıyor çünkü.

Ama devir değişti artık anlamaları lazımda nasıl bilmiyorum
Olsun napalım umursamamayı ögrenmişsin ben bikaç yıllıl evli oldugum icin daha o aşamaya gelemedim :)

Ben görmedim işte onu
Edepli kız paso poposunu gönüyor

A
Hastane eğitiminde nişan ın adetin başlangıcını haber veren lekelenme tarzı olduğunu söylediler. Nişan geldikten sonra aynı gün doğum yapanda var 1 hafta sonra da
Ay benim 20'li haftalarda olmuştu, ödüm koptu bir ümitsizliğe kapıldım. Tatil günü doktoru aradık, baktı, meğersem polip varmış rahim ağzında, hep o yapıyormuş akıntıları fln da. Benden başka iki kişide daha görmüş iki yıl içinde. Bir kaç gün sonra aldı onu. Akıntılarım da bitmişti.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…