Canım kk de doğum yapan arkadaşlar nişan geldiği zaman hep anladılar. Bayağa yoğun jole-balgam-sümük gibi bişey oluyormuş ve de genelde kırmızı - kahve kanlı oluyormuş. Tabi nişan geldikten sonra hemen doğum olmayabilirmiş bi kaç gün sonra olabilirmiş. Nişan gelince bizde anlarız herhalde. Zaten öncesinde karın bayağa aşağı iniyormuş göğüste bir boşluk - rahatlama oluyormuş
Ya zaten bence cinsiyet için söylenen bütün genellemeler yanlış bence. Neymiş kız bebek anneyi çirkinleştirirmiş, cildim-saçım gayet güzel valla. Ekşi-tatlı muhabbeti de tutmadı.Erkek bebek cok hareketlidir yanlis bir genelleme bence. Ben erkek bekliyorum ama hic burada anlatildigi kadar hareketini hissetmiyorum. Doktora bile sorsum. Normal dedi, bazi bebekler cok hareketli oluyor.
Benimki de ağırlığınu aşağı veriyor ama göbeğin aşağı düşmesi apayrı bişey. İkiz hamilesi bi arkadaş resim atmıştı ondan çok belirgin görmüştüm resmen o top gibi şişlik kasığa iniyor göğüs altı düzleşiyor bak şöyle bi fark oluyorBenim karnım hep aşağıda
Tuvalete 1saat gitmiyim zor yürüyorum öyle baskı yapıyor ki kuzum
Herşey kadınlara zor, ilkinde nasıl etkilendiysen ikincisinde hevesini heyacınını durdurmuşsunBenim bi önceki düşüktü o yüzden bu gebeliğimede ümit vermiyordum
İlk üc kontrole bile kendi kendime işyerime yakın bi hastaneye ögle aralarımda gittim ne zamanki kalp duyulacak o zaman eşime söyledim
Hatta yeni yıla ben gebe oldugumu bilip ama kimsenin haberi olmadan girdim
Eşime gebelik haberimi salonda uzanmısken yanına gidip fotografı bi anda verip sanırıö hamileyim ama bu defada kaybedebiliriz sevinme diyerek moron bi sekilde verdim
E ilk üc ay malum ritmi düşüktü gelişimi geriydi ben sürekli hastaydım vs derken bebegime tutunmadım hic her an kaybetme korkusuyla önemsemedim bel baglamadım ondan birazda böyle durgun bi doktor beni heyecanlandırmayan bi karakter işime geldi :)
Benim ilk gebelikte sezeryan icin hastaneye gideceğim sabah gelmisti. Ama kendisini gormek nasip olmadi wcdeydim. Yogun birseyin oradan ciktigini hissettim suya dusme sesi de geldi. Zaten o gun de sezeryan oldum. Su gibi degil de daha katı birsey sanirim.O tarz akıntı bende de oluyor canım o hamilelikten. Nişan doğuma yakın geliyor bayağa yoğunmuş jole-balgam-sümük gibive de genelde hafif kanlı oluyormuş.
Evet kiminde bayağa yoğun geliyormuş. Bakalım bizlerinki nasıl olacakBenim ilk gebelikte sezeryan icin hastaneye gideceğim sabah gelmisti. Ama kendisini gormek nasip olmadi wcdeydim. Yogun birseyin oradan ciktigini hissettim suya dusme sesi de geldi. Zaten o gun de sezeryan oldum. Su gibi degil de daha katı birsey sanirim.
Eskiden dikiş mi varmış ki evde doğumlarda, çoğumuz öyle doğmuşuzdur. O masajı ben de araştırmıştım o kadar da kolay bir şey değil hayırlısı
Canım takma insanları . Benimde kız top gibi karnım ve çizgim göğsüme kadar neredeyse .Ya kızlar bana hala erkek mi diye yorumlar geliyor
Karnım cok önde top gibi arkamdan genişlik var ama o kadar göze batmıyor
Cildim güzel bi kusuru yok hatta hamile güzelliği gelmiş diyorlar
Karnımın asagısında olan dogum cizgisi gölge halde yukarı dogruda ilerlemeye basladı
Bunlar hep erkek bebek belirtisiymiş
Var mı aynı belirtileri yasayan kız bebek anne adayı
Evet, kayinvalidem de erkek bebek erken canlanir deyip duruyordu. Halbuki daha 7-8 haftalikken bile ultrasonda hareket ettigini goruyorduk. Sadece cok kucuktu diye hissetmiyordum. Ben hic bulanti, tiksinti, aserme vs de yasamadim. Boyle deyince de kimisi aa benim kizda da oyle oldu, seninki kesin kiz, ya da benim oglumda da oyle oldu seninki erkek diyorlardi.Ya zaten bence cinsiyet için söylenen bütün genellemeler yanlış bence. Neymiş kız bebek anneyi çirkinleştirirmiş, cildim-saçım gayet güzel valla. Ekşi-tatlı muhabbeti de tutmadı.
Boşver en azından sen , merhametlisin ve onun bu duygulardan haberdar olmadığını ve anlayamadığının farkındasın. Bu gelişime kapalı olduğundan böyle ama insan bazen hayatını seçemiyor.Ay keşke ama pek mümkün değil. Çok da tınlamıyorum ya o da farkında. Şimdikiler hep internetten bakıp çocuk yetiştiriyor büyüklere soran yok demişti. Tanıyor beniSorumluluklarım neyse herşeyi araştırır ederim, eğitimlere giderim. Ki bekarken de ebebek personeli olduğum için birçok emzirme danışmanı ve çocuk doktorlarının seminerlerine katılmıştım.
Eskiler geçim derdinden çocuklarıyla ne paylaşmışlar ki. Tarlada bahçede çalışmakla geçmiş. Kv hiç emzirememiş inek sütü ve mısır unundan mama yapıp vermiş. Ağacta beşik yapıp ona koymuş çalışmış. 3evladı da iyi mevkilerde şuan. O yüzden pek kıymeti yok benim sütümün ona göre. Üzülüyorum haline bu duyguyu yaşamadığı için, bu yüzden ben de kalbini kıracak ters birşey söylemiyorum.
Ben desem de eşim yapmaz zaten yanlış bir şey yaparım korkusuylaBende netten araştırdım . Eşlerin yapması daha iyi olur diyor masajıben hayatta yaptıramam yaa
Hastane eğitiminde nişan ın adetin başlangıcını haber veren lekelenme tarzı olduğunu söylediler. Nişan geldikten sonra aynı gün doğum yapanda var 1 hafta sonra daShinSeGi nişan mı bu bahsettiğiniz? Benim sıvı akıntım var ama böyle kremsi bir yapı da var içinde, çamaşırımda tortu gibi kalıyor. Doktor bana iki defa fitil verdi evet o zaman hafifliyor. Arada sarı ama akışkan olmayan bir akıntı da oluyor, o hamilelikten sanırım, hamileliğe kadar öyle bir akıntım olmamıştı.
aynı ben. sizden duyunca rahatlıyorum valla, yoksa tek ben mi böyleyim diyor insan.Benim karnım hep aşağıda
Tuvalete 1saat gitmiyim zor yürüyorum öyle baskı yapıyor ki kuzum
ay evet korkunçBende netten araştırdım . Eşlerin yapması daha iyi olur diyor masajıben hayatta yaptıramam yaa
Ay sorma kıyafetleri ayrı değiştir hediyelikleri ayrı hadi onlar maddi bide manevi boyutu var aylarca kızım diye sev erkek olsunBen ben ben
Hele dün elbise giydim göbek önde fırladı, herkes erkek diyor, bir dükkana girdim iş çıkışı kadın bana baktı güldü, erkek heralde dedikayınvalidedeherkes kız desin bence erkek diyorki detaylıdabaşka doktor kız olduğunu teyit etti.
Eşim diyorki randevuda sorucam doktora kız olduğundan eminsiniz dimi diye
hayır odayı buz mavisinden pembeye boyadık, tekrar mavi mi yapalım
Benim göğüs altı bir kaç haftadır sertleşti. Ama bebek hep kasıklarımda hatta vajinaya baskı yapıyor, çok işi var orda, tıkır tıkır ne yapıyor bilmem. Doktor sakıncalı bir durum değil ama senin için zor anlıyorum dedi. İlk kez bana bir şeyde hak verdi hattaBenimki de ağırlığınu aşağı veriyor ama göbeğin aşağı düşmesi apayrı bişey. İkiz hamilesi bi arkadaş resim atmıştı ondan çok belirgin görmüştüm resmen o top gibi şişlik kasığa iniyor göğüs altı düzleşiyor bak şöyle bi fark oluyor Eki Görüntüle 2291986
Ama devir değişti artık anlamaları lazımda nasıl bilmiyorumAy keşke ama pek mümkün değil. Çok da tınlamıyorum ya o da farkında. Şimdikiler hep internetten bakıp çocuk yetiştiriyor büyüklere soran yok demişti. Tanıyor beniSorumluluklarım neyse herşeyi araştırır ederim, eğitimlere giderim. Ki bekarken de ebebek personeli olduğum için birçok emzirme danışmanı ve çocuk doktorlarının seminerlerine katılmıştım.
Eskiler geçim derdinden çocuklarıyla ne paylaşmışlar ki. Tarlada bahçede çalışmakla geçmiş. Kv hiç emzirememiş inek sütü ve mısır unundan mama yapıp vermiş. Ağacta beşik yapıp ona koymuş çalışmış. 3evladı da iyi mevkilerde şuan. O yüzden pek kıymeti yok benim sütümün ona göre. Üzülüyorum haline bu duyguyu yaşamadığı için, bu yüzden ben de kalbini kıracak ters birşey söylemiyorum.
Ben görmedim işte onuBende aynı durumdayım canım hiç merak etme, yüzüm de hiç leke, sivilce vs olmadı gören çok güzelleşmişsin diyor (burnum şişti o hariç), göbekte çizgi gölge gibi bende de oldu, bi de benimki çok hareketli erkek bebekler çok hareketli oluyor diyorlar ama doktor 2 hafta önce kızın vulvasını bile gösterdi daha napsın kadın o bölgede pipi olsa bariz görünürdü yani, anüsü bile görünüyor.
Ay benim 20'li haftalarda olmuştu, ödüm koptu bir ümitsizliğe kapıldım. Tatil günü doktoru aradık, baktı, meğersem polip varmış rahim ağzında, hep o yapıyormuş akıntıları fln da. Benden başka iki kişide daha görmüş iki yıl içinde. Bir kaç gün sonra aldı onu. Akıntılarım da bitmişti.Hastane eğitiminde nişan ın adetin başlangıcını haber veren lekelenme tarzı olduğunu söylediler. Nişan geldikten sonra aynı gün doğum yapanda var 1 hafta sonra da
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?