- 18 Haziran 2018
- 13.813
- 23.027
- 348
Korkunc yaCanım kk de doğum yapan arkadaşlar nişan geldiği zaman hep anladılar. Bayağa yoğun jole-balgam-sümük gibi bişey oluyormuş ve de genelde kırmızı - kahve kanlı oluyormuş. Tabi nişan geldikten sonra hemen doğum olmayabilirmiş bi kaç gün sonra olabilirmiş. Nişan gelince bizde anlarız herhalde. Zaten öncesinde karın bayağa aşağı iniyormuş göğüste bir boşluk - rahatlama oluyormuş
Benim de ev darmadagin, mobilyalar yeni kuruldu. Dolaplarin icinin temizlenmesi lazim. Yardimci gelecek ben tek basima altindan kalkamayacagim. Dolaplar temizlendikten sonra da ancak bebegin kiyafetlerini yikayip dolabini duzenleyecegim. Daha dogumdan once perdeleri indirip yikaticam. Valla cok is var. Yardimci yapsa bile pesinde dolasmak cok yoruyor. Ben manda sutuyle inek sutunu karistiriyorum yogurt yaparken. Cok daha lezzetli oluyor. Ben gunde 1 en fazla 2 porsiyon sut/yogurt tuketebiliyorum malesef.Uykusuzluk ve yorgunluk cok zorluyor beni. Evim cok daginik. Dun camasirlari katlayip yerlestirdim en azindan o bitti ama butun odalari elden gecirip toplayip yerlestirmem lazim cok saldim. Fakat hic icimden gelmiyor. Bakalim bebek dogunca ne yapacagim. Bu uykusuzluk durumu doguma ve bebek bakimina hazirlikmis oyle yaziyordu biryerlerde.Dua ediyorum iyi bir bakici bulabilmek icin. Su evi de toparlayip temizligini halletsem kafam rahatlayacak en azindan.
Dun aksam uzun bir aradan sonra sutcumuzden sut alip yogurt yaptim. Oglen de o yogurttan ayran yapip ictim Allahim ne guzelmis ev ayraninin tadi ozlemisim. Bindan sonra dikkat edecegim sut yogurt isine. Hergun 3 bardak sut urunu tuketecegim. Bebek benim kalsiyum depolarini bosaltirsa dogumdan sonra da dis agrisi cekerim. Kizlar siz de sut yogurt olayina dikkat edin. Emzirirken de kalsiyuma ihtiyacimiz olacak.
Benimki de yuzume karsi iyi, hep kizim kizim der ama arkamdan da demedigini birakmaz. Yok ben bebegi onlardan kiskaniyormusum. Yok ben onlari istemiyormusum. Esimi doldurdu da doldurdu. Ayni zmaanda hastalik hastasi kendisi. Resmen dogumumda rol caldi. Insan hastaneye torununu gormeye gelir de oglum doktor cagir ben cok kotuyum diye mi gelir. Gelme madem git hastaneninin poliklinik bolumune. Dogum bolumundeki hemsireler burada bakamiyoruz acile inemen lazim diyince nefesi duzelmisti. Olan benim evliligin ilk yillarina ve bebegin emecegi sute oldu.Boşver en azından sen , merhametlisin ve onun bu duygulardan haberdar olmadığını ve anlayamadığının farkındasın. Bu gelişime kapalı olduğundan böyle ama insan bazen hayatını seçemiyor.
Benim kayınvalideminde çok eziyetli bir gençlik hayatı olmuş, nezamanki çocukları büyümüş o öyle kaybettiklerini geri almış resmen. Bütün hayaını evlatlarına adamış hepsine gözü gibi bakar ama merhametinden hiçbişey kaybetmemiş. bazen benimlede dertleşir hatta biz çok çektik evlatlarımız iyi olsun başka bişey istemem bizim nekadar ömrümüz kaldı siz iyi olun yeterki falan diye konuşur. Ve bende onca çekmesine karşın evlatlarından güç bulmuş ve onlarla hayata tutunmuş bir kadına o kadar saygı duruyorum ki, çok güçlü bir kadın , ama dezavantajı da evlatlarına karşı inanılmaz zaaflı birinin 1 derdi olsa günlerce gözüne uyku girmez, tüm hayatı onlar olmuş çünkü
Keşke bu kadar dibinizde olmasa sürekli, çünkü çenesi hiç durmuyor sanırımAy keşke ama pek mümkün değil. Çok da tınlamıyorum ya o da farkında. Şimdikiler hep internetten bakıp çocuk yetiştiriyor büyüklere soran yok demişti. Tanıyor beniSorumluluklarım neyse herşeyi araştırır ederim, eğitimlere giderim. Ki bekarken de ebebek personeli olduğum için birçok emzirme danışmanı ve çocuk doktorlarının seminerlerine katılmıştım.
Eskiler geçim derdinden çocuklarıyla ne paylaşmışlar ki. Tarlada bahçede çalışmakla geçmiş. Kv hiç emzirememiş inek sütü ve mısır unundan mama yapıp vermiş. Ağacta beşik yapıp ona koymuş çalışmış. 3evladı da iyi mevkilerde şuan. O yüzden pek kıymeti yok benim sütümün ona göre. Üzülüyorum haline bu duyguyu yaşamadığı için, bu yüzden ben de kalbini kıracak ters birşey söylemiyorum.
Ah işte kalp atısını duydugumuzdada kalp ritmi olması gerekenden çok düşüktü o bile sevindirememiştiHerşey kadınlara zor, ilkinde nasıl etkilendiysen ikincisinde hevesini heyacınını durdurmuşsun
benimkide ilki 6haftalık düşüktü, biraz kendi halimde takıldım doktoruma gittim dediki bana 3 ay daha bekleyelim sonra gerekli detaylı karı-koca tetkiklerinize bakarız
tamam dedim doktorum beni hep rahatlattı ve güven verdi, o ay hamile kaldım. Öncekide öyle olmuştu herşey normal dediği ay hamile kalmıştım. Doktorada dedim, nezmaan 3 ay bekleyeli deseniz o ay hamile kalıyorum
ama ben 4 gözle bekldiğim için eşim wc kapısında benden haber beklediği için daha çok asıldım , kendime daha çok dikkat ettim fln. Herkesin bir hikayesi var :) Tabi insanın içindeki korku kolay gitmiyor, kalp atışını duyduktan sonraki kontrolümde doktorum ooo kocaman bebek olmuş dedi, ben bile güldüm doktora o daha bebek bile değil minicik diye düşündüm, ama doktorum pozitif yaklaşımı çok hoşuma gitmişti
Valla iyiki varsınız yaCanım takma insanları . Benimde kız top gibi karnım ve çizgim göğsüme kadar neredeyse .
Ben görmedim işte onu
Edepli kız paso poposunu gönüyor
evet zorlu süreçler gerçekten, Allah dediğin gibi hem mükafatını hem gücünü veriyorAh işte kalp atısını duydugumuzdada kalp ritmi olması gerekenden çok düşüktü o bile sevindirememişti
Sonra kalbi normal hıza döndü gelişimi geri oldu
Falan derken bi türlü yüzümüz ilk muaynelerde gülmedi
Ondan belkide heyecan vs yasamadan aylarca kimseye söylemeden kendi halimizde gelişimini bekledik e sonrada zaten sıradan bişeye döndü bizim icin :)
Herkes bişey yasıyor herkes bi sekilde sınanıyor isyan etmeden kadere küsmeden boyun egince Rabbimde mükafatını veriyor :)
Ayni sorundan ben de muzdaribim. Yengenin suyu ne kadar fazla? Beni doktorum once perinatologa yonlendirdi. Bebekte bir sikinti gormediler. Oyle olunca normal gebe takibine devam ediyoruz.kızlar selam çok giremiyorum artık iyisiniz inşallah
bende sorun yok çok şükür herşey normal de yengemde benle bir hamile
ama riskli bir gebeliği var sadece şuan önemli olan suyu çok fazla şuan şeker dediler sonra
o normal çıktı su hala fazla hastane değiştirid doktoru burda olmaz daha büyük hastaneye
gitmen lazım dedi sizce sebebi nedir bilen varmı acaba başına gelen yada bilgisi olan varsa yazabilirmi
lütfen
Üc baska doktor dediyse erkektir o benimki bir tane sadeceShinSeGi bize önce kız demiştiya, ondan sonra kendisi ve üç başka doktor daha erkek dedi ama insan acaba mı diye geçiriyor içinden, hastane çıkışlarını da mavi mavi aldık
Sonra amniyon sivisi normale dondu mu? Olculerini biliyo musun? Benim doktorum her gittigimde olcuyor.geçmiş olsun, benim doktorum tatlı ve meyveyi az ye dedi, tatlı bünyeye fazla geliyorsa bebek daha çok işeyip amniyon sıvısını arttırıyormuş, hatta o hafta ben bebeğin hareketlerinde azalma olduğu için gitmiştim doktora , bu yüzden dedi
illa şeker çıkmasına gerek yok, tatlıya dikkat etsin, inşallah bu kadar basit bir şeydir yengeninkide
Benim ilk dogumumda suyum geldi. Sabaha karsi 5.30 gibi uykumdan çişim gelmis de altima yapiyormusum hissiyle uyandim baktim islaklik yok ama sıkısık gibiyim neyse bi tuvalete gideyim dedim yataktan kalkmamla bosalircasina su geldi anladim ki çiş degil suyum geliyor. Hemen esimi uyandirdim havlu istedim altima tutup banyoya gittim dusa girdim ama cok rezil bir durumdu. Bir yandan yukardan dustan akiyo bir yandan alttan su gidiyo ama suyun normal rengi ne olur ben bilmiyorum tabi ama benimki yesilimsi geliyor. Dusumu alip yola koyulduk hastaneyi de aradik yolda kapida karsiladilar bizi nstye bagladilar hemen bebek uyuyor suan ama kakasini yapmis dediler. Doktoru bekledik doktor da suni sanciyla baslatalim olmazsa sezeryan bebek uyanirsa kakasini yerse sorun olur dedi ve 4 saat sonunda bebegin kalp atislari dustu ve sezeryana alindim ama saglicakla da bebegimi aldim kucagima. Aslinda su gelince dogum baslamis oluyor takiple su miktarina bakilip acilma dogrultusunda normali bekliyorlar acilma olmaz ce dogum ilerlemezse mecbur sezeryan cunku su gelince enfeksiyona acik oluyor rahim ve bebek zaten antibiyotik basliyorlar su gelincesu gelince vakit kaybetmeden hastaneye gidilmesi öneriliyor, bebek mikroba açık hale geliyormuş
bilenler aydınlatırsa seviniriz
Dogumu düşünmek beni cok heyecanlandırıyor gercektenevet zorlu süreçler gerçekten, Allah dediğin gibi hem mükafatını hem gücünü veriyor
Sağlıkla kucaklarımıza alalı inşallah esas heyacanlarımız yeni başlıyor
Bu su da hep gece geliyor yahuBenim ilk dogumumda suyum geldi. Sabaha karsi 5.30 gibi uykumdan çişim gelmis de altima yapiyormusum hissiyle uyandim baktim islaklik yok ama sıkısık gibiyim neyse bi tuvalete gideyim dedim yataktan kalkmamla bosalircasina su geldi anladim ki çiş degil suyum geliyor. Hemen esimi uyandirdim havlu istedim altima tutup banyoya gittim dusa girdim ama cok rezil bir durumdu. Bir yandan yukardan dustan akiyo bir yandan alttan su gidiyo ama suyun normal rengi ne olur ben bilmiyorum tabi ama benimki yesilimsi geliyor. Dusumu alip yola koyulduk hastaneyi de aradik yolda kapida karsiladilar bizi nstye bagladilar hemen bebek uyuyor suan ama kakasini yapmis dediler. Doktoru bekledik doktor da suni sanciyla baslatalim olmazsa sezeryan bebek uyanirsa kakasini yerse sorun olur dedi ve 4 saat sonunda bebegin kalp atislari dustu ve sezeryana alindim ama saglicakla da bebegimi aldim kucagima. Aslinda su gelince dogum baslamis oluyor takiple su miktarina bakilip acilma dogrultusunda normali bekliyorlar acilma olmaz ce dogum ilerlemezse mecbur sezeryan cunku su gelince enfeksiyona acik oluyor rahim ve bebek zaten antibiyotik basliyorlar su gelince
gülsemmi üzülsemmi şaşırsammı bilemedim, senin kayınvalide gerçekten sürahi nine gibi desene ,Benimki de yuzume karsi iyi, hep kizim kizim der ama arkamdan da demedigini birakmaz. Yok ben bebegi onlardan kiskaniyormusum. Yok ben onlari istemiyormusum. Esimi doldurdu da doldurdu. Ayni zmaanda hastalik hastasi kendisi. Resmen dogumumda rol caldi. Insan hastaneye torununu gormeye gelir de oglum doktor cagir ben cok kotuyum diye mi gelir. Gelme madem git hastaneninin poliklinik bolumune. Dogum bolumundeki hemsireler burada bakamiyoruz acile inemen lazim diyince nefesi duzelmisti. Olan benim evliligin ilk yillarina ve bebegin emecegi sute oldu.
Ama bu dogumda istememek neymis itina ile gorecek. Anne sen hastasin bebege yaklasma opme ne varsa yapacam hepsini. Aman hastalik bulasmasin diyecegim. Bakalim ne yapacak.
Aman ben de kendimi dolduruyorum oturdugum yerden. Gecmis gecse de bazi seylerin telafisi olmuyor. Benim ilk bebegimdi. 2. Icin nekadar cok ugrastim belki de hic olmayacakti.
Tmm cnm cok tesekkurler yapabilirsem ben de paylasirimozozefe canım bak böyle
Canım benim görümceminde suyu çok fazlaydı suyu fazlaysa bir perinatoga yada radyoloji uzmanına yeniden detaylı ultrason yaptırabilirsiniz çünkü böbrekle alakalı olabiliyormuş. Ki bizimkinin doktorunun tahmini doğru çıktı böbrekle alakalı olabilir detaylı ultrasona girin dedi. Bebeğin bir böbreği doğuştan aşağıdaymış. Öyle de doğdu. Sadece mikroba biraz açık oluyorlar. İdrar yolundan enfeksiyon çabuk kapabiliyorlar dikkat etmek lazımmış. Tatilde falan havuz yerine deniz tercih ediyorlar. 3 yaşına geldi bile ve gayet sağlıklı bir çocukkızlar selam çok giremiyorum artık iyisiniz inşallah
bende sorun yok çok şükür herşey normal de yengemde benle bir hamile
ama riskli bir gebeliği var sadece şuan önemli olan suyu çok fazla şuan şeker dediler sonra
o normal çıktı su hala fazla hastane değiştirid doktoru burda olmaz daha büyük hastaneye
gitmen lazım dedi sizce sebebi nedir bilen varmı acaba başına gelen yada bilgisi olan varsa yazabilirmi
lütfen
beni de heyecanlandırıyor ve bende düşünmemeye çalışıyorumDogumu düşünmek beni cok heyecanlandırıyor gercekten
O yüzden olabildigince düşünmemeye hayal kurmamaya calısıyorum
Dogumu düşünmek beni cok heyecanlandırıyor gercekten
O yüzden olabildigince düşünmemeye hayal kurmamaya calısıyorum
Yoo gayet güzel konusuyorsunbeni de heyecanlandırıyor ve bende düşünmemeye çalışıyorum
herşeyi bilmekte iyi değil, zaten bildiklerimizin de çoğu kulaştan dolma, çok kitap makalede okudum ama doğum neticede kişiye özel, genetik ve şans işi ,
dün yogaya başka bir hoca girdi meditasyonu uzattı, bebeğinize düşünmek sadece ah canım yavrum bugün nasılsın vs karın severek olmaz dedi, onunla gönülden sıcak bir bağ kurmanız için , gözlerinizi kapatıp tüm düşünceleri kafanızdan silmeye çalışmanız gerekir, ve ona orda, onun için olduğunuzu gönülden hissettirmelisiniz, bu ikinizin arasında kuracağınız huzurlu bağ sizi doğuma da hazırlıyor dedi.
beni de heyecanlandırıyor ve bende düşünmemeye çalışıyorum
herşeyi bilmekte iyi değil, zaten bildiklerimizin de çoğu kulaştan dolma, çok kitap makalede okudum ama doğum neticede kişiye özel, genetik ve şans işi ,
Dün yogaya başka bir hoca girdi meditasyonu uzattı, bebeğinize düşünmek sadece ah canım yavrum bugün nasılsın vs karın severek olmaz dedi. Onunla gönülden sıcak bir bağ kurmanız için , gözlerinizi kapatıp tüm düşünceleri kafanızdan silmeye ve ona odaklanmaya çalışmanız gerekir ve ona orda, onun için olduğunuzu gönülden hissettirmelisiniz, bu ikinizin arasında kuracağınız huzurlu bağ sizi doğuma da hazırlıyor dedi. Rahatlığınız , gevşemeniz ona geçiyor ve güven veriyor dedi,
aklıma gelmişken , derste garip sesler çıkarttırıyor bize, garip pozisyona sokuyor şekilden şekle , kegel egzersinizi dizlerine 4 ayak çökmüş vaziyette kaptırdı. tüm bunlar doğumda gireceğiniz pozisyonlar ve çıkaracağınız sesler bunları bilin ve yakın olun evde çalışın dedi. Ders bitince doğumada gelirmisiniz dedim
demem o ki rahatlama yolarına bakabiliriz biraz internetten , nefes çalışmasıyla rahatlamayı bilmeliyiz, doğumda korku ve stres seviyesi rahim kaslarını gerip, kasıp gevşeme zor olduğu için doğumu zorlaştırıyor
bugün gevezeliğim tuttu
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?