Korkunc ya
Öyle bişey görsem direk bebegime bişey oldu diye panik olurum her ne kadar bilsemde ne bileyim

Benim de ev darmadagin, mobilyalar yeni kuruldu. Dolaplarin icinin temizlenmesi lazim. Yardimci gelecek ben tek basima altindan kalkamayacagim. Dolaplar temizlendikten sonra da ancak bebegin kiyafetlerini yikayip dolabini duzenleyecegim. Daha dogumdan once perdeleri indirip yikaticam. Valla cok is var. Yardimci yapsa bile pesinde dolasmak cok yoruyor. Ben manda sutuyle inek sutunu karistiriyorum yogurt yaparken. Cok daha lezzetli oluyor. Ben gunde 1 en fazla 2 porsiyon sut/yogurt tuketebiliyorum malesef.

Benimki de yuzume karsi iyi, hep kizim kizim der ama arkamdan da demedigini birakmaz. Yok ben bebegi onlardan kiskaniyormusum. Yok ben onlari istemiyormusum. Esimi doldurdu da doldurdu. Ayni zmaanda hastalik hastasi kendisi. Resmen dogumumda rol caldi. Insan hastaneye torununu gormeye gelir de oglum doktor cagir ben cok kotuyum diye mi gelir. Gelme madem git hastaneninin poliklinik bolumune. Dogum bolumundeki hemsireler burada bakamiyoruz acile inemen lazim diyince nefesi duzelmisti. Olan benim evliligin ilk yillarina ve bebegin emecegi sute oldu.
Ama bu dogumda istememek neymis itina ile gorecek. Anne sen hastasin bebege yaklasma opme ne varsa yapacam hepsini. Aman hastalik bulasmasin diyecegim. Bakalim ne yapacak.
Aman ben de kendimi dolduruyorum oturdugum yerden. Gecmis gecse de bazi seylerin telafisi olmuyor. Benim ilk bebegimdi. 2. Icin nekadar cok ugrastim belki de hic olmayacakti.

Keşke bu kadar dibinizde olmasa sürekli, çünkü çenesi hiç durmuyor sanırım Sana diyorum ama benim de öyle olacak muhtemelen. Allah yardımcımız olsun. Benimki de hastane çantasına bi tane biberon koyalım ne olur ne olmaz, bebek annesini emecek ama belli mi olur diyor. Koycam dedim bi tane biberon her şartta almayı düşünüyorum zaten, inşallah ihtiyaç kalmaz, biz tedbirimizi alalım da.
Senin oğluş napıyo canım?

Ah işte kalp atısını duydugumuzdada kalp ritmi olması gerekenden çok düşüktü o bile sevindirememişti
Sonra kalbi normal hıza döndü gelişimi geri oldu
Falan derken bi türlü yüzümüz ilk muaynelerde gülmedi
Ondan belkide heyecan vs yasamadan aylarca kimseye söylemeden kendi halimizde gelişimini bekledik e sonrada zaten sıradan bişeye döndü bizim icin :)
Herkes bişey yasıyor herkes bi sekilde sınanıyor isyan etmeden kadere küsmeden boyun egince Rabbimde mükafatını veriyor :)

evet zorlu süreçler gerçekten, Allah dediğin gibi hem mükafatını hem gücünü veriyor
Sağlıkla kucaklarımıza alalı inşallah esas heyacanlarımız yeni başlıyor

Ayni sorundan ben de muzdaribim. Yengenin suyu ne kadar fazla? Beni doktorum once perinatologa yonlendirdi. Bebekte bir sikinti gormediler. Oyle olunca normal gebe takibine devam ediyoruz.

Sonra amniyon sivisi normale dondu mu? Olculerini biliyo musun? Benim doktorum her gittigimde olcuyor.

su gelince vakit kaybetmeden hastaneye gidilmesi öneriliyor, bebek mikroba açık hale geliyormuş
bilenler aydınlatırsa seviniriz
Benim ilk dogumumda suyum geldi. Sabaha karsi 5.30 gibi uykumdan çişim gelmis de altima yapiyormusum hissiyle uyandim baktim islaklik yok ama sıkısık gibiyim neyse bi tuvalete gideyim dedim yataktan kalkmamla bosalircasina su geldi anladim ki çiş degil suyum geliyor. Hemen esimi uyandirdim havlu istedim altima tutup banyoya gittim dusa girdim ama cok rezil bir durumdu. Bir yandan yukardan dustan akiyo bir yandan alttan su gidiyo ama suyun normal rengi ne olur ben bilmiyorum tabi ama benimki yesilimsi geliyor. Dusumu alip yola koyulduk hastaneyi de aradik yolda kapida karsiladilar bizi nstye bagladilar hemen bebek uyuyor suan ama kakasini yapmis dediler. Doktoru bekledik doktor da suni sanciyla baslatalim olmazsa sezeryan bebek uyanirsa kakasini yerse sorun olur dedi ve 4 saat sonunda bebegin kalp atislari dustu ve sezeryana alindim ama saglicakla da bebegimi aldim kucagima. Aslinda su gelince dogum baslamis oluyor takiple su miktarina bakilip acilma dogrultusunda normali bekliyorlar acilma olmaz ce dogum ilerlemezse mecbur sezeryan cunku su gelince enfeksiyona acik oluyor rahim ve bebek zaten antibiyotik basliyorlar su gelince

evet zorlu süreçler gerçekten, Allah dediğin gibi hem mükafatını hem gücünü veriyor
Sağlıkla kucaklarımıza alalı inşallah esas heyacanlarımız yeni başlıyor
Dogumu düşünmek beni cok heyecanlandırıyor gercekten
O yüzden olabildigince düşünmemeye hayal kurmamaya calısıyorum

Bu su da hep gece geliyor yahu

gülsemmi üzülsemmi şaşırsammı bilemedim, senin kayınvalide gerçekten sürahi nine gibi desene ,
her haltı yiyip masum takılıyor sonra
bencede öyle yap ama zaten aklı olan insan buna gücenmez, hasta olan kendini uzak tutar geri tutar, alınmasını gücenmesini boşver, kendini ve bebeğini düşün
sen güzel söylersin bırak o istediği gibi anlasın, söylerken eşinde yanında olursa dolduramaz inşallah
ben önemli detayları eşimn yanında konuşmaya dikkat ediyorum, yaklaşımımı tarzımı , dikkatimi bilsin diye
bunlar ufak ufak yerleşiyor. Yani karşı taraf dolduruyorsa da , insan şahit olduğunu ve tarzını bildiği eşine güvenir, annenin abarttığını, vesevese yaptığını artık yaşlandıklarını fln kabullenir,
yeterki huzurun bozulmasın bu ince detaylara kadar düünmek zorunda kalıyor insan malesef

Canım benim görümceminde suyu çok fazlaydı suyu fazlaysa bir perinatoga yada radyoloji uzmanına yeniden detaylı ultrason yaptırabilirsiniz çünkü böbrekle alakalı olabiliyormuş. Ki bizimkinin doktorunun tahmini doğru çıktı böbrekle alakalı olabilir detaylı ultrasona girin dedi. Bebeğin bir böbreği doğuştan aşağıdaymış. Öyle de doğdu. Sadece mikroba biraz açık oluyorlar. İdrar yolundan enfeksiyon çabuk kapabiliyorlar dikkat etmek lazımmış. Tatilde falan havuz yerine deniz tercih ediyorlar. 3 yaşına geldi bile ve gayet sağlıklı bir çocuk

beni de heyecanlandırıyor ve bende düşünmemeye çalışıyorum
herşeyi bilmekte iyi değil, zaten bildiklerimizin de çoğu kulaştan dolma, çok kitap makalede okudum ama doğum neticede kişiye özel, genetik ve şans işi ,
dün yogaya başka bir hoca girdi meditasyonu uzattı, bebeğinize düşünmek sadece ah canım yavrum bugün nasılsın vs karın severek olmaz dedi, onunla gönülden sıcak bir bağ kurmanız için , gözlerinizi kapatıp tüm düşünceleri kafanızdan silmeye çalışmanız gerekir, ve ona orda, onun için olduğunuzu gönülden hissettirmelisiniz, bu ikinizin arasında kuracağınız huzurlu bağ sizi doğuma da hazırlıyor dedi.

beni de heyecanlandırıyor ve bende düşünmemeye çalışıyorum
herşeyi bilmekte iyi değil, zaten bildiklerimizin de çoğu kulaştan dolma, çok kitap makalede okudum ama doğum neticede kişiye özel, genetik ve şans işi ,

Dün yogaya başka bir hoca girdi meditasyonu uzattı, bebeğinize düşünmek sadece ah canım yavrum bugün nasılsın vs karın severek olmaz dedi. Onunla gönülden sıcak bir bağ kurmanız için , gözlerinizi kapatıp tüm düşünceleri kafanızdan silmeye ve ona odaklanmaya çalışmanız gerekir ve ona orda, onun için olduğunuzu gönülden hissettirmelisiniz, bu ikinizin arasında kuracağınız huzurlu bağ sizi doğuma da hazırlıyor dedi. Rahatlığınız , gevşemeniz ona geçiyor ve güven veriyor dedi,
aklıma gelmişken , derste garip sesler çıkarttırıyor bize, garip pozisyona sokuyor şekilden şekle , kegel egzersinizi dizlerine 4 ayak çökmüş vaziyette kaptırdı. tüm bunlar doğumda gireceğiniz pozisyonlar ve çıkaracağınız sesler bunları bilin ve yakın olun evde çalışın dedi. Ders bitince doğumada gelirmisiniz dedim
demem o ki rahatlama yolarına bakabiliriz biraz internetten , nefes çalışmasıyla rahatlamayı bilmeliyiz, doğumda korku ve stres seviyesi rahim kaslarını gerip, kasıp gevşeme zor olduğu için doğumu zorlaştırıyor
bugün gevezeliğim tuttu

Biraz once cekinerek yoneticimi aradim, "en gec ne zamana kadar calisabilir izni alabiliyosan al" dedi bir de kadindan yonetici olmaz diye bik bik ediyorlar... yasasin kadinlar ❤ tabi once insan olmak lazim. Kadin erkek farketmez de, mutlu oldum. Burada bile ne guzel paylasimlarimiz oluyo birbirimizi hic tanimadan. Iyi ki varsiniz...

Yoo gayet güzel konusuyorsun
Geliyormuymus doguma bari cok iyi olur senin icin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…