- 2 Temmuz 2015
- 2.840
- 5.101
- 158
İyi hamdolsun. Baktıkça şükrediyorum yaşıyor ve sağlıklı oluşuna. Kilo alsa da bir an önce etlense biraz. Alıp çıkarmak istiyorum her gidişimde. Önceki gün kilosu düştü dün de yerinde saydı. 3saatte bir 40cc süt veriyorlarmış ama bence saat aralığı çok uzun ve miktar fazla. Kusuyormuş.Bebişiniz nasil oldu? Umarım herşey yolundadir
Canim 2 ve biraz falasi olanlar senden 2 hafta ondeler. Seninki de 34 oldugunda 2 kgyi gececek endiselenme. Kilo saglikli bebek gostergesi degil ki. Yeterki saglikli olsunlar kilo onemli degil.Ne bileyim sanki genelde 2 ve biraz fazlası oluyor gibi okuyorum sanki
Canim endiselenme. Benim saglikocagindaki ebem de bebegi 4 saatte bir besleyin demisti ve biz oyle yapmistik. Heryerde 2 saatte yaziyordu. Simdi ise her yerde bebegi her istediginde emzirin yaziyor. O saat olaylarina takilma.İyi hamdolsun. Baktıkça şükrediyorum yaşıyor ve sağlıklı oluşuna. Kilo alsa da bir an önce etlense biraz. Alıp çıkarmak istiyorum her gidişimde. Önceki gün kilosu düştü dün de yerinde saydı. 3saatte bir 40cc süt veriyorlarmış ama bence saat aralığı çok uzun ve miktar fazla. Kusuyormuş.onun midesi ne ki. Benim yanımda olsa 2saatte bir 25cc veririm . 11günü geride bıraktık
Teşekkür canım biraz içim rahatladı valla biliyorum dönerde senin açıklaman iyi geldiKafana takma canım benim
Ben geçen gün hissetim başı yukardayken aşağı döndü kontrolde de gerçekten aşağıdaydı
Bugün tekrar aynı şey oldu ve makat gelişe geçti tekmelerini kasıklarımda hissediyorum artık
Bir hafta içinde kaç defa pozisyon değiştirdi daha zamnları var dönerler merak etme
Canim 2 ve biraz falasi olanlar senden 2 hafta ondeler. Seninki de 34 oldugunda 2 kgyi gececek endiselenme. Kilo saglikli bebek gostergesi degil ki. Yeterki saglikli olsunlar kilo onemli degil.
İadeyi ziyarette gelen sütlerle bol bol sütlaç yaparsın artıkHayır bi de hiç bi şeyden eksik kalmaz, koşa koşa giderAma işte böyle boş gider. Aklıma gelmedi ki daha uzak bir hastaneye gideyim
Çevre de az kişi de kullandıklarını duydum ama onlar da doğumdan hemen sonra değildi biraz zaman geçince kullandılar çoğu kişi de kullanmadı.Acaba zararı varmıdır tam iyileşmeden bilemedim
Benim dr kiloyu söylemiyor bile, ben sordum bi defa da öyle söyledi.Aynen canım kilolu olsun istediğim için değil, hani erken falan gelirse diye o yüzden. Öncelik sağlığı tabiki Allah sağlık sıhhat versin kuzucuklara☺
Ben hayatımda hic korse kullanmadımÇevre de az kişi de kullandıklarını duydum ama onlar da doğumdan hemen sonra değildi biraz zaman geçince kullandılar çoğu kişi de kullanmadı.
Ahahhaah mantıklı, eşİadeyi ziyarette gelen sütlerle bol bol sütlaç yaparsın artık
Kayınvalidenler bilinç altına işlemiş. Kulaklarını kapat kim ne derse. Bana sorduklarında belli değil kısmet her şey diyorum. Benimki yorum yapmıyor kendi kızı isteyerek sezeryan oldu, görümcem de sezeryan rahat ben doğuramazdım diyor. O bu şu öyle istiyor diye öyle doğuracak halimiz yok. Bir arkadaşım çok eskiden demişti ki ikisini de yaşadım ikisi de kötü. Normal doğumda çocuğu nefessiz kalmış. İkincisi sezeryan olsun demiş, e o da ameliyat tabi kolay değil izini taşıyorsun sürekli. Allah her şeyin hayırlısını versin.Doğumdan korktuğumu düşünmedim hiç aslında, normal diye diretme durumum da olmadı allah sagliklisini versin diye ettim hep ama kayınvalidemler yüzünden böyle oldu sanırımneyse hayırlısı olsun hepimiz hakkında bakalım
Ben de çoğu kişinin kullanamadığını duydum. Bir tane instamom da demiş ki doktorum doğumdan sonra hamile külodu tavsiye etti. Ben bir kaç tane ondan almak istiyorum, şuan kullanamam boğar beni bu sıcakta.Ben hayatımda hic korse kullanmadım
Beni bogarmı, ameliyatlı yerlere zarar verirmi sonucta sezeryan olurda içerde organlarda oynamalar oluyor falan derken kafamda deli sorular bide yamuna marka önerilmiş dün biraz baktım oda 300lira kullanmayacaksam bosuna da o kadar vermek istemem zaten suara nefes alırken bile para veriyormusum gibi hissediyorum
Hamile külodum var fazlasıylaBen de çoğu kişinin kullanamadığını duydum. Bir tane instamom da demiş ki doktorum doğumdan sonra hamile külodu tavsiye etti. Ben bir kaç tane ondan almak istiyorum, şuan kullanamam boğar beni bu sıcakta.
Ya senin cevrendekiler ne kadar kötüAhahhaah mantıklı, eş
Kayınvalidenler bilinç altına işlemiş. Kulaklarını kapat kim ne derse. Bana sorduklarında belli değil kısmet her şey diyorum. Benimki yorum yapmıyor kendi kızı isteyerek sezeryan oldu, görümcem de sezeryan rahat ben doğuramazdım diyor. O bu şu öyle istiyor diye öyle doğuracak halimiz yok. Bir arkadaşım çok eskiden demişti ki ikisini de yaşadım ikisi de kötü. Normal doğumda çocuğu nefessiz kalmış. İkincisi sezeryan olsun demiş, e o da ameliyat tabi kolay değil izini taşıyorsun sürekli. Allah her şeyin hayırlısını versin.
Nefessiz kalma olayı çok eski canım daha ben bekarken ilk görev yerimde yaşı benden büyük bir öğretmen arkadaşımız vardı, büyük kızı konuşmuyordu, küçük kızı bıcır bıcırdı, durumu açıklarken anlattı iç döktü. Doktor hatası işte demişti. Depend olayı da bilmiyorum neden olmuş o arkadaşım ocakta doğum yaptı, kaç dikişim var bilmiyorum doktor söylemiyor, çok bekledi kesi atmamak için ama mecbur kaldı, hatta yırtılma da olmuş olabilir dedi. Hastaneye yattı zaten sabah, ertesi gün öğleden sonra doğum oldu. Bebek çıktıktan iki saat sonra onu çıkardılar. Zor olmuş belli ki, herkesin doğum hikayesi farklı. O yine de çok mutlu, doktoruna asla toz kondurmuyor, bebeği de çok tatlı ve sağlıklı. Doktoruna güven diyor bana da.Ya senin cevrendekiler ne kadar kötü
Niye sürekli yasadıkları kötü seyleri anlatıyorlar zaten panik haldeyiz yok kanlar aktı dependler yetmedi yok nefessiz kaldı falan valla kızardım
Ben benim cevremdekilere en ufak kötü bişey diyeyim kendileri kötü seyler yasamıs olsalar bile hemen takma kafaya düşünme öyle böyle herkes yasıyo bi şekilde cıkacak o bebek vs diyip sakinleştiriyorlar
Haydi hayırlı olsunSlm kızlar. Nasilsiniz? Bebişin yatağını kurduk. Az önce doğum çantamı da hazırladım. Sıra Ece hanım'ın gelmesindeÇantamdakiler şunlar:
Kendim için:
2 gecelik 1 pijama takimi
2 emzirme sütyeni (atlet almadım giymeyi düşünmüyorum)
Çorap
1 kutu depend (hastane vermiyorsa hasta alt bezi de koyacagim)
Göğüs pedi
Deodorant
Havlu kağıt, peçete, ıslak mendil
Lohusa terliği ve tacı (bebeğin bandanası ile takım)
Hastane kapı süsü
Göğüs kremi
Süt artırıcı çay alacağım
Toka
Şarj aleti
Kirli torbası
Hastaneden çıkarken giymek için kıyafet
Bebek için:
Giysilerini kilitli buzdolabı poşetine takım takım ayırıp koydum
2 adet 10 hastane çıkışı
4 adet giysi takimi (eldiven şapka citcitli body üst alt)
Müslin ağız bezi
Müslin örtü
Battaniye (orta kalınlıkta, hastane cikisindakilerle birlikte toplam 3 tane oldu)
Bebek bezi (sleepy 1 numara 20 adet)
Islak bebek havlusu
Emzik, biberon, plastik mama kaşığı (süt hemen gelmezse kaşıkla mama vermek için), mama (inş bunlara gerek kalmaz)
Çorap
Alt açma örtüsü
Pişik kremi
Reflü yatağının yan yastıkları
Öneriniz varsa onları da ekleyebilirim. Sevgiler herkese
Canım tüp bebek anneleri topiğinden bir ikiz annesi arkadaş kullandı normal medikal korse almış, pahalı korselerden almamış. Günde bi kaç saat takıyorsun zaten tüm gün değil. Hatta eskiden çarşaf, kuşak vs sarıyorlarmışBen hayatımda hic korse kullanmadım
Beni bogarmı, ameliyatlı yerlere zarar verirmi sonucta sezeryan olurda içerde organlarda oynamalar oluyor falan derken kafamda deli sorular bide yamuna marka önerilmiş dün biraz baktım oda 300lira kullanmayacaksam bosuna da o kadar vermek istemem zaten suara nefes alırken bile para veriyormusum gibi hissediyorum
Oyy oyyy yesinler miniğiiİyi hamdolsun. Baktıkça şükrediyorum yaşıyor ve sağlıklı oluşuna. Kilo alsa da bir an önce etlense biraz. Alıp çıkarmak istiyorum her gidişimde. Önceki gün kilosu düştü dün de yerinde saydı. 3saatte bir 40cc süt veriyorlarmış ama bence saat aralığı çok uzun ve miktar fazla. Kusuyormuş.onun midesi ne ki. Benim yanımda olsa 2saatte bir 25cc veririm . 11günü geride bıraktık
Ay çok tatlı olmuşSlm kızlar. Nasilsiniz? Bebişin yatağını kurduk. Az önce doğum çantamı da hazırladım. Sıra Ece hanım'ın gelmesindeÇantamdakiler şunlar:
Kendim için:
2 gecelik 1 pijama takimi
2 emzirme sütyeni (atlet almadım giymeyi düşünmüyorum)
Çorap
1 kutu depend (hastane vermiyorsa hasta alt bezi de koyacagim)
Göğüs pedi
Deodorant
Havlu kağıt, peçete, ıslak mendil
Lohusa terliği ve tacı (bebeğin bandanası ile takım)
Hastane kapı süsü
Göğüs kremi
Süt artırıcı çay alacağım
Toka
Şarj aleti
Kirli torbası
Hastaneden çıkarken giymek için kıyafet
Bebek için:
Giysilerini kilitli buzdolabı poşetine takım takım ayırıp koydum
2 adet 10 hastane çıkışı
4 adet giysi takimi (eldiven şapka citcitli body üst alt)
Müslin ağız bezi
Müslin örtü
Battaniye (orta kalınlıkta, hastane cikisindakilerle birlikte toplam 3 tane oldu)
Bebek bezi (sleepy 1 numara 20 adet)
Islak bebek havlusu
Emzik, biberon, plastik mama kaşığı (süt hemen gelmezse kaşıkla mama vermek için), mama (inş bunlara gerek kalmaz)
Çorap
Alt açma örtüsü
Pişik kremi
Reflü yatağının yan yastıkları
Öneriniz varsa onları da ekleyebilirim. Sevgiler herkese
Benim arkadaşım da medikalciden almış 50-60 lirayaCanım tüp bebek anneleri topiğinden bir ikiz annesi arkadaş kullandı normal medikal korse almış, pahalı korselerden almamış. Günde bi kaç saat takıyorsun zaten tüm gün değil. Hatta eskiden çarşaf, kuşak vs sarıyorlarmış
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?