Çok sağol canım bilmeden nereye kadar sonuçta en azından içim rahat eder en iyisi yarın gidip görüneyim bi inşallah sorun yoktur
Sen yine de kötü düşünme ama tedbirli olmakta yarar var. Bak bende kaşınıp duruyordum 2 haftadır sinektendir, sıcaktandır vs önemsemedim en son şiddeti iyice artınca nete bi baktım meğer karaciğerle alakalı olabilirmiş riskli bir durummuş nitekim de benim kaşıntı öyle çıktı. Basit bi kaşıntı bile riskli bişeyin habercisi olabiliyor. Evham yapmayacağız ama tedbirli olacağız

Dün bende temizlikle uğraşınca adet oluyorum sandım sancı başladı yarim saat falan sürdü stres yapmamaya çalıştım belime vurmuyodu sora geçti eğer tekrarlarsa gidersin

Ay öyleyse tamam bende sürekli kötü kötü hikayeler anlatan bi cevren var sandım

İşe yaramısmı peki

Haklısın şansa bırakmak iyi olmaz hep korkuyodum erken doğumdan umarım sıkıntısız atlatırız şu günleri vaktinde sağlıkla gelsinler
Sen iyi düşün yine de, hepimiz birbirimizi tetikliyoruz sanırım, herşey yolunda olmasına ragmen ben bile sürekli ya erken olursa demeye başladım, hayırlısı olsun hepimiz için inşallah

Ay dün gece kabustu benim icinde saat 11den yaklasık 2ye kadar hic durmadan tekme attı döndü ama suanda normal
Gece bende doguruyorum galiba diye düşünmüştüm
Gitmedim hastaneyede sancı gibi bişey varsa hala devam ediyorsa git derim ancak sadece bebek hareket ediyorsa cok önemli bişey oldugunu sanmam

Çok güzel olmuş, maşallah ya benden başka herkes hazırladı heralde Ben de şimdi makineye attım oğlumun kıyafetleri yıkanıyor, çantayı da dolabını yerleştirdikten sonra hazırlarım artık ama pijama, gecelik falan kırışabilir, onları dışarda mı bekletsem diyorum

Canım kırmızı erik, vişne hatta şeftalidende yapabilirsin
Kaynanam bögürtlenden yapıcak bugun üzüm vs de yapıcam bi ara
Ardiye kavanoz doldu
Derin dondurucuya da attım paketleyip
He bide taneleriyle yap mutlaka tanelerini de yiyin diyorlar

Süt artırıcı çay olarak ne alacaksınız?

Ay bilemedim gerekliyse işe yarayacaksa üc yüzde verirsin bes yüzde ama dedigin gibi terleticek zaten emzirirken terlicez falan giymeyecegim bişeye icim gider
Cantalara dünya para verdim diye simdiden kullanmaya basladım mesela

Çevremde korse kullanan çok var faydası oluyor dediler hep. O arkadaşın ikiz olduğu ve tek başına baktığı için yemek yemeye bile vakit kalmıyormuş kız resmen eridi göbek möbek kalmamıştır
Korse olmasada verirdi o
İkiz doguran bir arkadasım var bir ayda eski kilosundan bile aza inmişti ki zaten zayıftı 30kg aldı bir ayda tanınmaz hale geldi :)
Zaten korse yetmez sporda lazım diyorlar

Ben de hiç bi meyveyi atmadım blenderden geçirip içine kattım o kadar uğraştık inşallah bol bol süt olaun

Kizlar selamlar, bize egitimde sut icin bol yesillik+su+yulaf+yumurta+ et gibi seyleri onerdiler ve de bol dinlenme. Hemsire sut memede yapilmaz, beyinde yapilir, mutlu ve huzurlu olmaniz en onemlisi dedi. Bunun disinda lohusalikta ilk 1,2 hafta cig sebze ve meyvelerden, sut grubundan uzak durmamizi soylediler, gaz yapmamasi icin, sonrasinda da yavas yavas ogunlerinize ekleyin dediler. Bebege ilk 6 ay su verilmemesi gerektigini soylediler bu fazla idrar yapmasina neden oluyormus. Bebegin dogru beslendiginden emin olmak icin gunde 6-8 kez idrar yaptigindan emin olmaliymisiz. Biberon konusunda hic bir biberon anne memesinin yerini tutmaz dedi. Gogusten uzaklasmamasi icin illa kullanilacaksa alistirma bardaklarini onerdi. Bebek sadece burnundan nefes almayi biliyormus, uyandirmak icin vs asla ama asla burnunu kapamayin dedi. Emzirmek icin uyandirirken altini degistirmeyi, ayak altini, kol altini gidiklamayi onerdi. Bebegin hapsirmasi usudugu anlamina gelmezmis, el ve ayaklarinin soguk olmasi normalmis, bebegin usuyup usumedigini anlamak icin gogus ve ensesine bakmamiz gerekirmis. Bebeklerin gobekleri acimaz dedi, korkmayin. Gobege bakim yapmaya gerek yokmus. Sari ve kokulu akinti olursa baticon ile temizleniyormus. Kiyafet olarak alttan cit citli bodyleri onerdi. Yandan baglamali olanlar acilip, bebegi usutebilirmis. Bebegi yikarken file onermiyorlar, bebegin suda kalmasi usumemesi icin onemliymis. Depend gibi kulotlara sadece hastanede bir iki gun izin veriyoruz, sonrasinda pamuklu ic camasiri giymeniz lazim, hava almasi onemli dediler. Korseyi de onermedi, zaten emzirdiginiz zaman rahim kisa zamanda eski halini alacaktir dediler. En son gelen doktor sekere inanilmaz karsiydi, proteinin onemini vurguladi. Catlak genetik degildir dedi, o kullandiginiz yaglar, kremler hic bir ise yaramaz dedi. Catlak istemiyorsaniz protein yemeniz lazim dedi. Son aylarda yuruyusu onermedi, bebege giden oksijenden caliyosunuz dedi. Biraz degisik bir doktordu dogum ne zaman baslayacaksa o zaman baslar dedi, yok yuruyus, pilates topu, pelvis masaji bunlar hep sizi somurmek icin ortaya atilan seyler dedi. Iyi ikinmak icin zayif olmaniz lazim dedi. Zaten kiloya takmisti. Aklinizi kullanin dedi sik sik bebegin zeki olmasi icin cevize, avokadoya ihtiyaci yok, ulkemizde zengin protein kaynagi ne varsa onu yiyin dedi. Hindistan ornegini verdi, uzay calismalarindan bahsetti, hindistanda et yemiyorlar, ceviz yemiyorlar dedi... sahsen ben hak verdim bazi soylediklerine. Biraz daldan dala oldu ama dikkatimi ceken noktalari sizinle paylasayim dedim. Sevgiler...

Eriği nasıl yaptin bende erik var yapayım die düşündüm

H honey bunch centralda dogum yapacak diger arkadasi etiketleyemedim. Belki baskalari da vardir diye buradan yazayim dedim. Hastaneyle ilgili olarak, bebek dogdugunda kordonu hemen kesmiyorlarmis, her sey yolundaysa hemen annenin gogsune veriyorlarmis, kan akisi kesildikten sonra kordonu kesiyorlarmis. Anladigim kadariyla epizyotomiye karsi degil doktorlar, yirtik olacagina kesi atiyorlarmis ama tabi her doktorun farkli bir yaklasimi olabilir. Hastane icin anne bebek dostu hastane dedi. Hastaneden cikana kadar bebegin dogru emzirildiginden emin olmak icin takipte oluyorlarmis. 2 tane dogumhane varmis. Son noktada dogumhaneye aliyorlarmis. Aklima gelenler bunlar. Hii bir de canli cicek kabul etmiyorlar. Bilginiz olsun.

Sen iyi düşün yine de, hepimiz birbirimizi tetikliyoruz sanırım, herşey yolunda olmasına ragmen ben bile sürekli ya erken olursa demeye başladım, hayırlısı olsun hepimiz için inşallah
Evet iyi düşünmeye çalışıyorum iyi olsun diye ama işte insan en ufak şeyde acaba mı diyo sağlıkla vaktinde kurtulsaydık bi Allah'ın izniyle

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…