Sen yine de kötü düşünme ama tedbirli olmakta yarar var. Bak bende kaşınıp duruyordum 2 haftadır sinektendir, sıcaktandır vs önemsemedim en son şiddeti iyice artınca nete bi baktım meğer karaciğerle alakalı olabilirmiş riskli bir durummuş nitekim de benim kaşıntı öyle çıktı. Basit bi kaşıntı bile riskli bişeyin habercisi olabiliyor. Evham yapmayacağız ama tedbirli olacağızÇok sağol canım bilmeden nereye kadar sonuçta en azından içim rahat eder en iyisi yarın gidip görüneyim bi inşallah sorun yoktur
Dün bende temizlikle uğraşınca adet oluyorum sandım sancı başladı yarim saat falan sürdü stres yapmamaya çalıştım belime vurmuyodu sora geçti eğer tekrarlarsa gidersinKızlar benim dün gece bir saatten fazla adet sancısı gibi sancım oldu ve belim de çok kötü ağrıyodu kızım da hiç durmadı sürekli çalkalanıyodu içerde rahatsız oldu sanırım yada bilmiyorum. Bugün sancım yok ama kızım hâlâ aynı durumda ne yapsam acile gitsem mi sizce?
Acilde alttan muayne yapıp nst ye bağlarlar devlette bana oyle yapmislardiDevlette doktorum bugün de pazar günüacaba acilde bakıyolar mıdır ki
Ay öyleyse tamam bende sürekli kötü kötü hikayeler anlatan bi cevren var sandımNefessiz kalma olayı çok eski canım daha ben bekarken ilk görev yerimde yaşı benden büyük bir öğretmen arkadaşımız vardı, büyük kızı konuşmuyordu, küçük kızı bıcır bıcırdı, durumu açıklarken anlattı iç döktü. Doktor hatası işte demişti. Depend olayı da bilmiyorum neden olmuş o arkadaşım ocakta doğum yaptı, kaç dikişim var bilmiyorum doktor söylemiyor, çok bekledi kesi atmamak için ama mecbur kaldı, hatta yırtılma da olmuş olabilir dedi. Hastaneye yattı zaten sabah, ertesi gün öğleden sonra doğum oldu. Bebek çıktıktan iki saat sonra onu çıkardılar. Zor olmuş belli ki, herkesin doğum hikayesi farklı. O yine de çok mutlu, doktoruna asla toz kondurmuyor, bebeği de çok tatlı ve sağlıklı. Doktoruna güven diyor bana da.
İşe yaramısmı pekiCanım tüp bebek anneleri topiğinden bir ikiz annesi arkadaş kullandı normal medikal korse almış, pahalı korselerden almamış. Günde bi kaç saat takıyorsun zaten tüm gün değil. Hatta eskiden çarşaf, kuşak vs sarıyorlarmış
Sen iyi düşün yine de, hepimiz birbirimizi tetikliyoruz sanırım, herşey yolunda olmasına ragmen ben bile sürekli ya erken olursa demeye başladım, hayırlısı olsun hepimiz için inşallahHaklısın şansa bırakmak iyi olmaz hep korkuyodum erken doğumdan umarım sıkıntısız atlatırız şu günleri vaktinde sağlıkla gelsinler
Ay dün gece kabustu benim icinde saat 11den yaklasık 2ye kadar hic durmadan tekme attı döndü ama suanda normalKızlar benim dün gece bir saatten fazla adet sancısı gibi sancım oldu ve belim de çok kötü ağrıyodu kızım da hiç durmadı sürekli çalkalanıyodu içerde rahatsız oldu sanırım yada bilmiyorum. Bugün sancım yok ama kızım hâlâ aynı durumda ne yapsam acile gitsem mi sizce?
Çok güzel olmuş, maşallah ya benden başka herkes hazırladı heraldeSlm kızlar. Nasilsiniz? Bebişin yatağını kurduk. Az önce doğum çantamı da hazırladım. Sıra Ece hanım'ın gelmesindeÇantamdakiler şunlar:
Kendim için:
2 gecelik 1 pijama takimi
2 emzirme sütyeni (atlet almadım giymeyi düşünmüyorum)
Çorap
1 kutu depend (hastane vermiyorsa hasta alt bezi de koyacagim)
Göğüs pedi
Deodorant
Havlu kağıt, peçete, ıslak mendil
Lohusa terliği ve tacı (bebeğin bandanası ile takım)
Hastane kapı süsü
Göğüs kremi
Süt artırıcı çay alacağım
Toka
Şarj aleti
Kirli torbası
Hastaneden çıkarken giymek için kıyafet
Bebek için:
Giysilerini kilitli buzdolabı poşetine takım takım ayırıp koydum
2 adet 10 hastane çıkışı
4 adet giysi takimi (eldiven şapka citcitli body üst alt)
Müslin ağız bezi
Müslin örtü
Battaniye (orta kalınlıkta, hastane cikisindakilerle birlikte toplam 3 tane oldu)
Bebek bezi (sleepy 1 numara 20 adet)
Islak bebek havlusu
Emzik, biberon, plastik mama kaşığı (süt hemen gelmezse kaşıkla mama vermek için), mama (inş bunlara gerek kalmaz)
Çorap
Alt açma örtüsü
Pişik kremi
Reflü yatağının yan yastıkları
Öneriniz varsa onları da ekleyebilirim. Sevgiler herkese
Canım kırmızı erik, vişne hatta şeftalidende yapabilirsinKızlar bunu instagramda bir kadın doğum uzmanı paylaştı, ben de sizinle paylaşmam gerektiğini düşündüm. Yabancı bir makaleden çevrilmiş. Makalenin orijinalinde bu bitkilerin kullanımı emziren kadınlarda ve küçük çocuklarda minimum seviyede tutulmalı diyor. Ben artık rezeneye güvenemem. Tabi herkesin düşüncesi farklı olabilir. Bol bol kayısı kompostosu yapmam lazım H honey bunch gibi ☺
Eki Görüntüle 2293332
Süt artırıcı çay olarak ne alacaksınız?Slm kızlar. Nasilsiniz? Bebişin yatağını kurduk. Az önce doğum çantamı da hazırladım. Sıra Ece hanım'ın gelmesindeÇantamdakiler şunlar:
Kendim için:
2 gecelik 1 pijama takimi
2 emzirme sütyeni (atlet almadım giymeyi düşünmüyorum)
Çorap
1 kutu depend (hastane vermiyorsa hasta alt bezi de koyacagim)
Göğüs pedi
Deodorant
Havlu kağıt, peçete, ıslak mendil
Lohusa terliği ve tacı (bebeğin bandanası ile takım)
Hastane kapı süsü
Göğüs kremi
Süt artırıcı çay alacağım
Toka
Şarj aleti
Kirli torbası
Hastaneden çıkarken giymek için kıyafet
Bebek için:
Giysilerini kilitli buzdolabı poşetine takım takım ayırıp koydum
2 adet 10 hastane çıkışı
4 adet giysi takimi (eldiven şapka citcitli body üst alt)
Müslin ağız bezi
Müslin örtü
Battaniye (orta kalınlıkta, hastane cikisindakilerle birlikte toplam 3 tane oldu)
Bebek bezi (sleepy 1 numara 20 adet)
Islak bebek havlusu
Emzik, biberon, plastik mama kaşığı (süt hemen gelmezse kaşıkla mama vermek için), mama (inş bunlara gerek kalmaz)
Çorap
Alt açma örtüsü
Pişik kremi
Reflü yatağının yan yastıkları
Öneriniz varsa onları da ekleyebilirim. Sevgiler herkese
Ay bilemedim gerekliyse işe yarayacaksa üc yüzde verirsin bes yüzde ama dedigin gibi terleticek zaten emzirirken terlicez falan giymeyecegim bişeye icim giderBen kızımda aldim korse o kadar pahali değildi ama ben dayanamadım tam ağustos sıcağında bide sezaryan acısı kaç kez denediysem çıkarttım ama kullanan arkadaşlar vardi etrafımda. Şimdi göbek üstü korseli gibi Ama korse kadar sıkı olmayan kilodlar var ondan alıp deniycem oda tutar göbeği gibi geliyor denemedim gerci
Çevremde korse kullanan çok var faydası oluyor dediler hep. O arkadaşın ikiz olduğu ve tek başına baktığı için yemek yemeye bile vakit kalmıyormuş kız resmen eridi göbek möbek kalmamıştırİşe yaramısmı peki
Korse olmasada verirdi oÇevremde korse kullanan çok var faydası oluyor dediler hep. O arkadaşın ikiz olduğu ve tek başına baktığı için yemek yemeye bile vakit kalmıyormuş kız resmen eridi göbek möbek kalmamıştır
Ben de hiç bi meyveyi atmadım blenderden geçirip içine kattım o kadar uğraştık inşallah bol bol süt olaunCanım kırmızı erik, vişne hatta şeftalidende yapabilirsin
Kaynanam bögürtlenden yapıcak bugun üzüm vs de yapıcam bi ara
Ardiye kavanoz doldu
Derin dondurucuya da attım paketleyip
He bide taneleriyle yap mutlaka tanelerini de yiyin diyorlar
Cook tatli bayildimm kaca nereye yaptirdin?Şimdi magnetlerimizi de sipariş ettim inş istediğim gibi olur ❤ toplam 50 adet yaptiricam renkleri pembe sarı ve mor olacak. Üzerinde de Ece doğdu Ada ve Masal abla oldu yazacak. Ayy çok heyecanlandım
Oh daha güzel olmus ben diri diri bıraktım cekirdeklerinden ayıklayıp valla o kadar ugrastık cabalarımız bosa gitmez inşallah :)Ben de hiç bi meyveyi atmadım blenderden geçirip içine kattım o kadar uğraştık inşallah bol bol süt olaun
Eriği nasıl yaptin bende erik var yapayım die düşündümCanım kırmızı erik, vişne hatta şeftalidende yapabilirsin
Kaynanam bögürtlenden yapıcak bugun üzüm vs de yapıcam bi ara
Ardiye kavanoz doldu
Derin dondurucuya da attım paketleyip
He bide taneleriyle yap mutlaka tanelerini de yiyin diyorlar
Evet iyi düşünmeye çalışıyorum iyi olsun diye ama işte insan en ufak şeyde acaba mı diyo sağlıkla vaktinde kurtulsaydık bi Allah'ın izniyleSen iyi düşün yine de, hepimiz birbirimizi tetikliyoruz sanırım, herşey yolunda olmasına ragmen ben bile sürekli ya erken olursa demeye başladım, hayırlısı olsun hepimiz için inşallah
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?