- 8 Eylül 2012
- 3.243
- 1.934
- 398
İlkinde ben de o kadar çok humana içtim ki ama bunda düşünmüyorum, ne derece doğrudur bilmiyorum ama mühendisoğlu var instagramda içeriğinin çok masum olmadığını söylüyorŞimdilik ona karar vermedim araştıracağım daha. 2. Gebeliğimde humana içmiştim sanırım
Aynen canım çok iyi oluyor, bende ne kadar tecrübeli olsamda her çocuk her hamilelik farklı oluyor, bunu sizde ilerleyen zamanlarda anlarsınız. Benim hepsi farklı farklıydı, mesela diğerlerinde çok sıkıntı yaşamadım ama bunda başından beri lekelnme kanama ağrı vs çok yaşadım, bide erken doğum riski çıktı öyle yani.Tamam canım gidicem çok sağolburası çok iyi geliyor cidden hepimize yalnız olmadığımızı bilmek bile iyi hissettiriyor ❤
Doktorlarda söylüyor bazen şu kadar gün sonra korse takabilirsin diye. Valla ben de uzun süre sıkıntıya gelemem ama normal bi korse alıp günde bi kaç saat takabilirim. Ben normalde de göbekliydim az kilo aldım çabuk gider diye düşünüyorum ama göbekli olmaya meyilliyimYa acıdan ziyade eger sezeryan olursak orda baya bi organlarla oynayacaklar ya onlara bi zararı olur mu diye düşünüyorum
Harika olmuşKizlar buda benim yaptiklarim yanina plexsi harfle isim yazilcak ama belli degil ismimiz daha nasil olmus?Eki Görüntüle 2293359
Siz mi yaptiniz? Elinize saglik çok hos olmus
Harika olmuşneyle yaptın ahşap mı?
Çok güzel bilgiler teşekkür ederizKizlar selamlar, bize egitimde sut icin bol yesillik+su+yulaf+yumurta+ et gibi seyleri onerdiler ve de bol dinlenme. Hemsire sut memede yapilmaz, beyinde yapilir, mutlu ve huzurlu olmaniz en onemlisi dedi. Bunun disinda lohusalikta ilk 1,2 hafta cig sebze ve meyvelerden, sut grubundan uzak durmamizi soylediler, gaz yapmamasi icin, sonrasinda da yavas yavas ogunlerinize ekleyin dediler. Bebege ilk 6 ay su verilmemesi gerektigini soylediler bu fazla idrar yapmasina neden oluyormus. Bebegin dogru beslendiginden emin olmak icin gunde 6-8 kez idrar yaptigindan emin olmaliymisiz. Biberon konusunda hic bir biberon anne memesinin yerini tutmaz dedi. Gogusten uzaklasmamasi icin illa kullanilacaksa alistirma bardaklarini onerdi. Bebek sadece burnundan nefes almayi biliyormus, uyandirmak icin vs asla ama asla burnunu kapamayin dedi. Emzirmek icin uyandirirken altini degistirmeyi, ayak altini, kol altini gidiklamayi onerdi. Bebegin hapsirmasi usudugu anlamina gelmezmis, el ve ayaklarinin soguk olmasi normalmis, bebegin usuyup usumedigini anlamak icin gogus ve ensesine bakmamiz gerekirmis. Bebeklerin gobekleri acimaz dedi, korkmayin. Gobege bakim yapmaya gerek yokmus. Sari ve kokulu akinti olursa baticon ile temizleniyormus. Kiyafet olarak alttan cit citli bodyleri onerdi. Yandan baglamali olanlar acilip, bebegi usutebilirmis. Bebegi yikarken file onermiyorlar, bebegin suda kalmasi usumemesi icin onemliymis. Depend gibi kulotlara sadece hastanede bir iki gun izin veriyoruz, sonrasinda pamuklu ic camasiri giymeniz lazim, hava almasi onemli dediler. Korseyi de onermedi, zaten emzirdiginiz zaman rahim kisa zamanda eski halini alacaktir dediler. En son gelen doktor sekere inanilmaz karsiydi, proteinin onemini vurguladi. Catlak genetik degildir dedi, o kullandiginiz yaglar, kremler hic bir ise yaramaz dedi. Catlak istemiyorsaniz protein yemeniz lazim dedi. Son aylarda yuruyusu onermedi, bebege giden oksijenden caliyosunuz dedi. Biraz degisik bir doktordudogum ne zaman baslayacaksa o zaman baslar dedi, yok yuruyus, pilates topu, pelvis masaji bunlar hep sizi somurmek icin ortaya atilan seyler dedi. Iyi ikinmak icin zayif olmaniz lazim dedi. Zaten kiloya takmisti. Aklinizi kullanin dedi sik sik bebegin zeki olmasi icin cevize, avokadoya ihtiyaci yok, ulkemizde zengin protein kaynagi ne varsa onu yiyin dedi. Hindistan ornegini verdi, uzay calismalarindan bahsetti, hindistanda et yemiyorlar, ceviz yemiyorlar dedi... sahsen ben hak verdim bazi soylediklerine. Biraz daldan dala oldu ama dikkatimi ceken noktalari sizinle paylasayim dedim. Sevgiler...
Benim oğlum da birkaç gündür öyleKızlar Duru bi kac gündür coook fazla hareketliydi ama bugün o kadar seyrek az ve zayıf ki hareketleri neden bilmiyorum. 1 saate yakın konusuyorum tatlı yiyorum siluet gbi zayıf hareketi hareket bile denilemez yani. Bugun odasını düzenledim çok az yoruldum kahvaltidan tutun dolabın silinmesi evin temizliği bulaşığı kadar eşim yaptı. Ben dolabın içini yerleştirdim akşam yemeği icin 15 dakika ayakta kaldım o kadar bu yorulmakta sayılmaz da bel ağrım var iste. Sizce kızım niye hareket etmiyor ya endişelenmelimiyim en fazla kac saat hareket etmezse sorun oluyor
Oda olabilir babasıyla biraz yüksek sesle tartıştık oda olabilir. Küstü mu yavrum anlamadım kiBenim oğlum da birkaç gündür öyleYarın dr a sorcam ama uyku periyotları oluşturuyormuş bebekler bu haftalarda.
Sanmam canım ben stresliyken o hep kıpır kıpırdı mesela.Oda olabilir babasıyla biraz yüksek sesle tartıştık oda olabilir. Küstü mu yavrum anlamadım ki
Ne olacak halimiz bilmiyorum..hareket etse endise duyuyoruz etmese de..cok yormadiysan kendini endiselenme canim dinleniyordur..benimki beni inanilmaz yoruyorKızlar Duru bi kac gündür coook fazla hareketliydi ama bugün o kadar seyrek az ve zayıf ki hareketleri neden bilmiyorum. 1 saate yakın konusuyorum tatlı yiyorum siluet gbi zayıf hareketi hareket bile denilemez yani. Bugun odasını düzenledim çok az yoruldum kahvaltidan tutun dolabın silinmesi evin temizliği bulaşığı kadar eşim yaptı. Ben dolabın içini yerleştirdim akşam yemeği icin 15 dakika ayakta kaldım o kadar bu yorulmakta sayılmaz da bel ağrım var iste. Sizce kızım niye hareket etmiyor ya endişelenmelimiyim en fazla kac saat hareket etmezse sorun oluyor
bi görünsene doktora. randevu yarındı sanırım? çok endişe ediyorsan acilden bi girBir saniye durmuyor cocugum..ayagini kafasini uzatiyor dayiyor yarini zor edicem herhalde..bu kadar hareket cidden anormal geliyo bana..hep hareketliydik ama son 3gundur daha beter..gun icinde cok nadir uzanip yatabiliyorum..oturur vaziyette canimi cikartiyor resmen canimi acitircasina tekmeler yiyorum
Gidicem canim yarin..stresten olabilir baska bir sey degildir umarimbi görünsene doktora. randevu yarındı sanırım? çok endişe ediyorsan acilden bi gir
Canim benim rahimim de ters onda bir sıkıntı yokmus islev olarak. One degil arkaya donuk sadece. Hic kendini sartlama sezeryan gozukuyor diye. Yapabiliyorsan normal yapmaya bak. Olmuyorsa zaten mecbur sezeryan yapiyorlar. Normal veya sezeryan diye takilmamak lazim.Doğum konusu gün geçtikçe heyecan yapıyor kişide gerçi benim ki de hem heyecan hem korku ama şu da var kızlar benim sezeryan gözüküyor ilk dogumum olmasına rağmen kontroller de eskisi gibi sıklasti mesela.. daha bebek yeni makat gelişine geçti bu haftaya kadar doğum pozisyonundaydi. Benim şöyle bi durumum vardı sanırım ondan oluyor rahim tersligi ve darlığı var demişlerdi bebegin de kfa yapısı genetik olarak büyükmüş nasıl olacak bilmiyorum valla zaman da hızlı geçiyor sanki kurban bayramından sonrası artık doğuma yaklasmış olacağım diyorum kafamda deli sorular
Annene gecmis olsun canim.Sagol canim..kendi doktoruma gidemedim henuz ama bir sorun varsa ogrenirim en azindan..annem yarin yine cikiyor hastaneden
Kilcal damar kanamasi durdu ama kan sulandirici ilaci veremedikleri icin yeni pıhtı atma riski var verseler kanama riski var..doktorlar surekli kan olcumu yaptilar en az 2 hafta ilaci veremeyeceklerinden biraz sansa kaldi isimiz..umarim bir aksilik olmaz ve fizik tedavi kismina gecebiliriz..
@honey bunch bende daha yeni basladi o zaman tam bugun hissettim farkliliklari...
Bir de ates ölcer olarak sunu alsam olur mu arkadaslar cubuk ates olcer iyi diyor saglikcilarda var mi acaba baska marka ? Eksiklerimi netten tamamlicam dondugumdr her sey hazir olsun bu moralle kosturramam sanirim daha
Bende belden uyuşmayla doğum yaptım sezeryan iki saat sonra uyuşukluğum geçti ve ben hemen kalktım yürüdüm yürüdükçe de açıldım herkesin bünyesi farklı ama Sezeryamda yürümek çok iyi geliyor iyileşme sürecini kısalıyor benceBen epidural sezeryan la dogum yaptım, yanlış hatırlamıyorsam 8 saat kadar kaldırmıyorlar, sonra yürütmeye başlıyorlar, bende dependle burda tanıştım, sanırım değişiyor kişiye göre, benim ihtiyacım olmamıştı
Benim oluyor öyle bi yerde toplanıp kasıyo erken doğum belirtisimiymiş oKızlar benim kasilmam var muayenede 2 kez kasildim doktor Bebek tehdit ediyo erken doğabilirim diye dedi, ciğer geliştirici vurucam bugün. Nst de Şancı yok. Sizlerde hiç olmuyor mu bu?Bebek bian bir tarafa toplanıp karın sertleşmesi. Hemen ciğer geliştirici vermesi gerçi kizim da erken doğdu belkide onunda etkisi
Ben şöyle bişey aldım ebebekte görmüştümÇok güzel bilgiler teşekkür ederiz
Yenidoğan bakımı eğitimine gittiğimde de benzer şeyler söylemişti hemşire, burda bir kez daha okuyunca daha iyi oturdu bende, bazılarını unutmuştumBebişi filede yıkamayacaksak nasıl yıkicaz küvetinini içinde elimizle mi tutucaz, ama kayabiliyor elden.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?