Az once dustum kizlar. Fayansta ayagim kaydi popo ustu dustum dizimin biri bukuldu, biraz acidi ama ciddi birseyim yok. Bebegin hareketleri herzamanki gibi. O nedenle acile gitmeye falan gerek gormedim ama cok korktum. Esim benden cok korktu. Dusunce tek kalcamin ustune dustum ve karnimda aci hissetmedim. Kizimda da sirt ustu düşmüştüm. Esim her gebelikte en az bir kez duserim mi diyorsun dedi. Yazik adam panik oldu.
Bir saniye durmuyor cocugum..ayagini kafasini uzatiyor dayiyor yarini zor edicem herhalde..bu kadar hareket cidden anormal geliyo bana..hep hareketliydik ama son 3gundur daha beter..gun icinde cok nadir uzanip yatabiliyorum..oturur vaziyette canimi cikartiyor resmen canimi acitircasina tekmeler yiyorum
Hayır olması gereken bu carsamba günü kontrolum vardı ilk kez nst ye bağladılar, inanilmaz hareketliydi böyle karnım dalgalaniyo hemsire oo bu ne boyle gelmeden nutella kavanozunumu yedin dedin o kadar kipirdadi ki makine kalp atışını zor aldi. Doktora sordum hocam hic bu kadar hareketli değildi neden böyle dedi. Cook hareketli bebek hicbi zaman sorgulanmaz bu hoşumuza gider aksine dedi. Hareket seyrekse ve günler sürüyorsa su azalmasindan bahsedebilirim ama cok hareket demek ilerde daha cok canını okuycam demek dedi. O yüzden üzülme sana destek oluyo ve herşey yolunda anne diyor. Bu dönemde canının yanmasi norml gecen bizde kızlarla konuştuk bazen gözümden yas gelircesine bos anımda bi hareketi oluyo çok zorlanıyorum ama normalmiş hic kafana takma o cok iyi
Az once dustum kizlar. Fayansta ayagim kaydi popo ustu dustum dizimin biri bukuldu, biraz acidi ama ciddi birseyim yok. Bebegin hareketleri herzamanki gibi. O nedenle acile gitmeye falan gerek gormedim ama cok korktum. Esim benden cok korktu. Dusunce tek kalcamin ustune dustum ve karnimda aci hissetmedim. Kizimda da sirt ustu düşmüştüm. Esim her gebelikte en az bir kez duserim mi diyorsun dedi. Yazik adam panik oldu.
Cok gecmis olsun aman Alalh korusun dikkat et bende çok düşen biriydim gebelik öncesi hayır bide ağırım düştüm mü biyerim fena morarirdi. Gebelikte cok korkuyorum o yüzden. Allah korusun cok dikkatli ol yüzdük yüzdük kuyruğuna geldik
Bir saniye durmuyor cocugum..ayagini kafasini uzatiyor dayiyor yarini zor edicem herhalde..bu kadar hareket cidden anormal geliyo bana..hep hareketliydik ama son 3gundur daha beter..gun icinde cok nadir uzanip yatabiliyorum..oturur vaziyette canimi cikartiyor resmen canimi acitircasina tekmeler yiyorum
Aynı durum iki gündür bende de var canım. Benim de yarın kontrolüm var bakalım ne diyecek doktor. Happy mom da sanırım bebeğin suyu artık azalmaya başladığı için kendini karnınız dayar diye okumuştum. Bi de büyüdüler, güçlendi ler.
Benim 5-10 dk lık muayene esnasında 2 kez oldu ve doktor kendi gördü birde erken dogum hikayem var riske atmak istemedi sanirim oldukçada tecrübeli bir doktor gün içinde kasılmalar normal ama sürekli oluyorsa dikkate almak gerek
Kızlar Duru bi kac gündür coook fazla hareketliydi ama bugün o kadar seyrek az ve zayıf ki hareketleri neden bilmiyorum. 1 saate yakın konusuyorum tatlı yiyorum siluet gbi zayıf hareketi hareket bile denilemez yani. Bugun odasını düzenledim çok az yoruldum kahvaltidan tutun dolabın silinmesi evin temizliği bulaşığı kadar eşim yaptı. Ben dolabın içini yerleştirdim akşam yemeği icin 15 dakika ayakta kaldım o kadar bu yorulmakta sayılmaz da bel ağrım var iste. Sizce kızım niye hareket etmiyor ya endişelenmelimiyim en fazla kac saat hareket etmezse sorun oluyor
Saat hesabı her zaman olmaz tutmaz
Sevmedigi bi pozisyonda uzan derim ben süphe ettigimde sola yatmamı sevmiyor oyle yapıyorum veya müziğe tepki veriyor bazı türlere müzik acıyorum veya eşim yanımdaysa onu konusturuyorum ekşi yiyorum vs
Tepki verdigi seyler belli sendede vardır illaki onları yap
Merhaba kızlar üye olmadan okuyordum burayı üye olayım dedim. Bebek hareketleriyle ilgili bize gebe okulunda şunu söylediler: eğer hareket hissetmiyorsanız 1 bardak meyve suyu için sol tarafa yatın. 1 saat boyunca her hareketi sayın, 10u geçmezse hastaneye başvurun. Bebeğin aşırı hareketlenmesi genelde sorun olmuyormuş ama bazen stres belirtisi olabilir dediler. Herkesi Allah bir nefeste kurtarsın inşallah :)
Ben cok video izledim bu hareket saymayla ilgili kimisi dedigin gibi saatte on diyor kimiside her cocugun huyu suyu farklıdır hepsi on defa dönmez kıyas yapmayın vs diyor
Gercektende öyle aynı cocugumuz bile bazen cosuyorlar bazen duruyorlar
Dün gece on değil elli altmış hareket yaptı bi saat icinde bi dk bos durmadı mesela ama bugun daha sakin
Ben hayatımda hic korse kullanmadım
Beni bogarmı, ameliyatlı yerlere zarar verirmi sonucta sezeryan olurda içerde organlarda oynamalar oluyor falan derken kafamda deli sorular bide yamuna marka önerilmiş dün biraz baktım oda 300lira kullanmayacaksam bosuna da o kadar vermek istemem zaten suara nefes alırken bile para veriyormusum gibi hissediyorum
Evet yamune korse çok etkiliymiş , normal Doğum sonrası hemen sezeryan sonrası en azından 40ından sonra takmayı öneriyorlar , ama açıkçası ben sıcaklarda emzirip enerji kaybederken korse düşünebileceğimi sanmıyorum eğer düşünecek durumda olursam o zaman sipariş veririm