ben spinal oldum uyumadım ve sadecehissettim
bunu anestezi uzmani demişti karnımın hareketleri v.s.
genel istemezdim
ama kimisi hissedince bağırıyormuş falan
Hissedince bağırıyormuymus ne diyosun yaa hayatta olamam o zaman ne hissetmesi öyle bi ihtimal mi var

Mümkünse ttt(ten tene temas)olmasını ve kordonun geç kesilmesini isteyeceğim.Ilk iki dogumumda bilmiyordum bu durumu

Peki hissettin mi biseyler operasyon sırasında

Hissedince bağırıyormuymus ne diyosun yaa hayatta olamam o zaman ne hissetmesi öyle bi ihtimal mi var
Ağrı hissedilmiyor ama bebeğin alınışını hissediyorsun korkma doğar doğmaz göreceksin bebeğini o an başka birşey ya

Canim ben genel istemiyorum sanki uyuyup uyanamayacakmisim gibi hissediyorum. Ilk dogumum spinal sezeryan olmustu yani belden alt tarafi uyustu bilinc acik. Konusa konusa sezeryan oldu bitti. Bebegi hemen gördüm. Ilk sesini duydum. Genel anestezi olsaydi ilk sesini duyamazdim.
Tup bebek tedavilerinde yumurta toplanirken genwl anestezi altinda toplanmisti 2 defa ve ben aglayarak uyanmistim. O psikolojiyi tekrar yasamak istemem.
Sana tavsiyem spinal veya epidural tercih et. Ikisinde de bilincin acik. Aci hissetmiyorsun hareketleri hissediyorsun.

Genel anestezi de bikaç saat kendine gelemiyorsun leyla gibi oluyorsun ama epidural de bebeğin cıktıgı anda görüyorsun
Evet benim bildigim tek özellikte o ama anne için ve bebek için hangisi daha iyidir bilmiyorum bana kalsa epidural daha iyi gibi onu hemen görmek istiyorum ama işin her boyutu önemli tabi

Bende tup bebek sureci yaşadım 7 defa yumurta toplandi genel anestezi altinda sorun yaşamadım. Ama bende bebgimi hemen görmek istiyorum. Peki epidural ve spinal arasında ki fark ne ikisi ne demek

Evet benim bildigim tek özellikte o ama anne için ve bebek için hangisi daha iyidir bilmiyorum bana kalsa epidural daha iyi gibi onu hemen görmek istiyorum ama işin her boyutu
Gerekli durumlarda spinalden genele dönerler hemen

Ağrı hissedilmiyor ama bebeğin alınışını hissediyorsun korkma doğar doğmaz göreceksin bebeğini o an başka birşey ya
Acı ağrı yoksa basınç vs bunlara alışığım tüp bebek sürecinden. Transfer sırasında canlı olunuyo ve oldukca basınç oluyo. O sorun değil de bende ilk onu görmek icin sabırsızlanıyorum

Canim aci hissetmiyorsun. Sadece hareketleri hissediyorsun. Bana dogumdan once serum bile takilmamisti o nedenle acayip korkuyordum. Hele belden igne olanlar felc kalabiliyormus vs diye bir suru kulaktan dolma bilgi insani korkutuyor. Bu korkuyla harwketleri hissedince de aciyormus gibi dusunmus olabilirler. Kendini morkutma. Basageisi olursa nescafe ic demisti ameliyathanedekiler. Odaya gectikten baya sonra basageisi baslamisti nwscafe icince gecmisti.
Merak etme ameliyathanedeki ekip seni rahatlatiyor. Zaten adamlarin isi bu. Spinalin bir avantaji da esin ve kizinin babasiyla da ilk bulusmalarini goruyorsun be herseye sahit oluyorsun. Aci yok merak etme.

Valla canım ben ilk sezeryan da geneldi rahattım, ikinci spinal oldu doğumdan 2,3 ay sonra bel ağrısı başladı ve hâlâ var. Kiminde ya baş ağrısı ya bel ağrısı kalıcı bırakıyormuş, herkeste olmayabilir ama ben bunu genel isteyeceğim. Uzun süre yerde oturamıyorum, sürekli eğilip bir iş görsem kopacak gibi oluyor. 2 sefer falanda kitlendi sürekli dikkat halindeyim

Bende tup bebek sureci yaşadım 7 defa yumurta toplandi genel anestezi altinda sorun yaşamadım. Ama bende bebgimi hemen görmek istiyorum. Peki epidural ve spinal arasında ki fark ne ikisi ne demek
Canim epiduralde anestezi uzmani beline igneler takiyor ve bantliyor sonra oradan ilac veriliyor ve?agri hissetmiyorsun. Dogum sonrasinda da agri hissettikce kendin dugmeye basip ilac veriyorsun kendine ama saati gelmemisse ilac gelmiyor. Sonrasinda anestezi uzmani cikariyor o igneyi.
Spinalde ise anestezi uzmani 1 defa igne yapiyor ve 2- 3 saat belden asagisi uyusuyor. Igne takma cikarma yok tek sefer.
Igne dedigim de incecik kucuk birsey sinek isirmasi gibi bir his yasiyorsun korkma hic. Zaten doktorunla da konusur sorarsin seni yönleridir.

hissediyorsun tabi karnından 4 kilo çocuk çıkıyor sarsılma gibi düşün aci yok ağrı yok bedeninin sallandığı gibi kimi insanda bu psikolojik olarak başka şeylerle belki acı ağrı ile özdeş sanırım
benim doktorum beni karşısina aldı konuştu bak bunu aklından çıkarma dedi acı ağrı yok ama elleri v.s. hissedebilirsin...
başın ağrıyabilir dedi
benim baş agrım bir iki gün baya oldu ama onda da oturur ve ayakta pozsyonda ağrı oldu yattığım sürece ağrı olmadı
bir nevi sarhoşluk sanırım
ben çok sigara nargile içilen gürültülü bir kafede çok sigara v.s. içersin ve kafan zonk zonk eder bi türlü o kazan modundan kurtulamamak gibi yastığa koyunca yok
ayağa kalkmama da izin vermiyor öyle düşün
bol su içersen maddeyi hızlı atıyorsun suyunu hazırla ben de rekor benim sezaryen sonrası sanıyordum
sen dun 8lt içmişsin ben sezaryen den sonra 4/5 lt içiyordum

Valla bugün yerin tozundan tiksindim, ama sıcaktan mecalim olmadı süpürmeye.

Ben bu şehirde yeniyim kimseyi tanımıyorum, kayınvalidem kendi tanıdığı birini söyledi ama tanıdık olmasını da istemem laf eder fln arkamdan, belli mi olur. Özel hayatımı kimse açmak istemiyorum. Okulun hizmetlisi var temizlik ihtiyacın olursa söyle hocam hem ihtiyacım var dedi, çok konuşan uyanık tipli bir kadın hiç susmaz. O yüzden içime sinen biri olmadığı için kimseyi çağıramadım henüz.

Ciğerim iyidir normalde ama yemek yedikten sonra boğulacak gibi oluyorum ben de artık klimam da yok, hava da aşırı sıcak, çocuğa aldığım pişik kremini kendime kullanicam herhalde artık
Ben de zor nefes alıyorum akşam yemeğinden sonra Aşırı sıcaklardan işimi gücümü yapamaz oldum. Klima var ama tek odada, mutfak vs yanıyor sıcaktan.

Öncesinde fıtık varmiydi yada fıtıkla aynı zamana denk gelmiş olabilir mi sürekli kalmasının açıklaması ne olabilirki hadi bi iki yıl desem en fazla tamam ama sürekli diyorsun

Öncesinde fıtık varmiydi yada fıtıkla aynı zamana denk gelmiş olabilir mi sürekli kalmasının açıklaması ne olabilirki hadi bi iki yıl desem en fazla tamam ama sürekli diyorsun
ooo sen sezaryene girmeden imzalatilan kağıdı görsen uykuların kaçar genel anestezide de öyle bi sürü handicap var

Rekor bu değil 10 litre içtim transferde tüp bebek sürecinde. Meshanemin rahmimi sıkıştırmasi gerekiyordu 10 litreyle anca sıkıştı
Şöyle ben dediğini ağrı ve acıyi bi nebze olsun anliyosun gbi anladım yoksa çıkarılma sebebiyle basınç vs olur gibime geliyor. Bundan korkmuyorum. Peki benim tansiyonum var ilac kullanıyorum. Ya ben bilincim açık olduğu için heycanlanir panik yaparsam, ki kesin heycanlanirim, heycanlanincada tansiyonum çıkar buna bi çare varmidir acaba? Doktoruma sorucam da duramıyorum cok var daha

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…