Herkes nerdeyse spinal önerdi doktorumda tasdiklerse inşallah öyle doğum yaparim sizler gibi sorunsuz olur. Hepimiz için en hayırlısı inşallah, teşekkür ederim yardımın için
Ben de spinal oldum 3.de ayy ne guzel bir duygu ya cok etkilenmistim bebek cikinca agladi falan cok aglamistim hem de sonrasi cook rahat genele gore bence kafan rahat aci daha az ben ameliyat olurken ayaklarimi oynatabiliyorum demistim sadece aci yok benim ki guzel gecmisti heyecan yapincada cok hafif sakinlestirici gaz verdiler o da bi iyi geldi bol bol nescafe ictim sulu cikinca oyle demislerdi bas agrisi olmasin diye hic de olmadi tavsiye ederim

Yani döllenmeyle ilgisi yok değil mi? Hastane bize 2 saat uzaklıkta o yüzden acil bişi olacak diye korkuyorum canım ya
Benim de iki hafta geriden gidiyor en başından beri, doktor bana yeni bir son adet tarihi belirlemişti ona göre devam ediyor. Ama ben kendi sat'ıma göre doğum yaparsam diye korkmuyor değilim çünkü sat'a göre 35. haftada oluyorum.

Ben de onu anlamıyorum işte geriden gelince geç döllenme diyorlar ilerden giidnce neden adet tarihini değiştirmiyorlar

Ben de onu anlamıyorum işte geriden gelince geç döllenme diyorlar ilerden giidnce neden adet tarihini değiştirmiyorlar
o ölçümler habire oynuyo ona göre sağa sola çekilemez ki
geç dollenme olan arkadaşımızın basindan beri öyle bu da gercekten geç dollenme olacağı anlamına gelir bence
bir de bu önden gitmesi
bebek ilk haftahaftalardayken. olmuyo ne zamanki genetik faktör yavaş yavaş belli oluyo o zaman aileye göre
normale göre daha büyük ölçüm lu kafa
daha uzun bacak karın cevresi
e 20li haftalardan itibaren de kilolu olmaya baslayinca öne gidiyo ultrason hesaplamalari
iki arkadaş aynı donem doğum yaptık bebeklerimiz önden gidiyordu ben sezaryenle 39+0da
o normal 40+2de doğum yaptı

Böyle durumlarda ilk haftalardaki ultrason doğru oluyor.Drun en güzelini yapmış.Benim ilk dogumumda geç dollenme olmuş çünkü adetim 35 günü buluyordu.Ama bilmiyirdum cahillik.41+2de bebek gelmedi diye sezeryana alındım.Aslinda daha zamanı varmış.Simdiki aklim olsaydı böyle olmazdı.Dr da göz ardı etti geç dollenme durumunu

Bu hesaplama olayi tup bebekte de kafami karistiriyor. En basta ben netteki hesaplama sistemlerini kullandim. Onlar transfer tarihine gore hesapliyordu ve 20 Eylul diyordu. Ama doktor adet tarihine gore hesapliyor ve 18 cikiyor. Doktoruma sordum, tup bebekte farkli hesaplanmiyor mu diye. O da hayir dedi. O zaman bu uygulamalar ve websitelerinde neden embriyo transfere gore de hesap var anlamiyorum. Kaldi ki benim bebegim hep onde gidiyor. Su anda gelisimi 3 hafta ileride. Bence bunda transfer edildiginde 6 gunluk embriyo olmasinin da etkisi olabilir. Tup bebek yaptiran arkadaslar sizin doktorunuz neye gore hesapliyor?

Bence kesinlikle transfere göre hesaplanmalı çünkü mesela ben menapoza sokulmuştur aylarca adet olmadan transfer oldum, son adet tarihimi baz alsak çocuk çoktan doğmalıydı

Bence kesinlikle transfere göre hesaplanmalı çünkü mesela ben menapoza sokulmuştur aylarca adet olmadan transfer oldum, son adet tarihimi baz alsak çocuk çoktan doğmalıydı
Ya evet anlamadim bi turlu. Ne zaman tutundugunu bilemedikleri icin mi acaba boyle. Ama o zaman neden embriyo transfer tarihine gore de hesaplama var.
Sizin de 18 Eylul yaziyor takvimde. Transfer tarihiniz ne zamandi? Mesela benim son adet 14 aralik, transfer 31 Aralik. 14 aralik'a gore hesaplayinca 20 eylul, 31 Aralik'a gore 18 eylul cikiyor.

Öncesinde aynı doktor 3 ay takibimi yaptı, klomen ve çatlatma iğnesiyle. Adete yakın da tarlusal veriyordu. Sonra ara verdik tedaviye, ben test 10 gün boyunca negatif çıkınca ilaçlardan adet gecikmesi sandım, 10. gün ortaya çıktı çift çizgi ve hafif silikti. 11. gün beta hcg 400'lerdeydi.

Benim doktorda adete göre hesaplıyor ama bence transfere göre olmalı. Mesela benim adet 10 aralık transfer 24 aralık.. şimdi normal döngüye göre hesaplasak 14. Gün embriyo rahme yerleşmez. 12. 13. Gün carlito yumurta 5_6 Gün de yolculuğu var .yani nerden baksak benim 4_5 Gün oynadı. Benim Erken çatladı yumurta ama doktorlar adeti baz aliyo bence bilmiyorlar tüp bebek isini

Geç çatlamış hiç adeti baz alma yani bence adeti bi 8 gün sonra bile hesaplayabilirsin o yüzden uymamasi normal

Ya evet enteresan. Benim tup bebek doktorum da adete gore hesapliyordu ama bi bildikleri var heralde diye dusunuyorum ama yine de icimde bir his onlarin hesabindan daha erken doguracagimi ama aslinda zamaninda doguracagimi soyluyor.

Ya evet enteresan. Benim tup bebek doktorum da adete gore hesapliyordu ama bi bildikleri var heralde diye dusunuyorum ama yine de icimde bir his onlarin hesabindan daha erken doguracagimi ama aslinda zamaninda doguracagimi soyluyor.

Kesinlikle onlarinkinde fark var yani en azından benim için adetimin 14. Günü transferim oluyor ki çoğu insanin o gun çatlıyor. Bide benim dondurulmus transferdi

Canim standart olmasi acisindan hep son adet tarihine gore hesaplaniyor yoksa ortaya karisikliklar cikar. Onda embriyonhn kac gunluk olduguna bakilmiyor klasik herzaman son adet tarihi baz alinir. 20. Haftaya kadar her bebek ayni gelisip 20 haftadan sonra genetik faktorler devreye girdiginden bebeklerin bazilari anne babaya cekip iri bebek, bazilari da yine annd babaya cekip minyon bebek oluyorlar.
Son adet tarihi hesabi yapilmasa tam dollenme ani bilinemeyeceginden yine karisikliklar yasanir.

Evet, ama iste neden nette farkli hesaplamalar da var. Onlar kafami karistiriyor. Kullandigim hamilelik uygulamalarinda da iki tur hesaplama sansi var. Ikisinde de farkli tarih cikiyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…