Evet yorulma da etkilemiştir tabi ama vücut Doğuma hazırlanıyor. Çatı genişliyor ondandır. Dinlensen de ara ara yaşayacaksın yine. Hiç panik yapma.Benimki kasilma degilde alt tarafimda agri var hem ic kisimda hem de kemiklerinde. Dun cok yoruldum ondan mi acaba yoksa sona yaklastigimizdan mi?
Ben de ilk iki doğumum epidural sezeryan. Kesinlikle çok konforlu. Özellikle ilkinde ağrı kesici bile istemedim. Ama ikincide aynı noktadan kesi yaptıkları için dikiş yeri ağrısı oldu. İlkine göre biraz daha acılıydı.Kesinlikle belden uyuşturma ol o anı yaşa derim benşm ilk sezeryan ikincide sezeryan olacak epidural isterim yine komple uyursan hem uyanı ca ağrı çok oluyormuş ama epidural de 2 3 saat o uyuşukluk gitmiyor ilk acıda geçmiş olacak haliyle
Canim yanlis hatirlamiyorsam sen demir ve vitaminleri bastan kullanmamistin degil mi. Simdiden sonra aksatmadan kullan. Dogumdan sonra nekadar sure kullanman gerektigini doktoruna sor.Merhaba arkadaslaaar biz de kontrolden geldik simdi. 32+1 gunluguz kilomuz 2000gr boyumuz da 44 cm olmus. Bundan sonra 15 gunde bir geleceksin dedi ve kan ilacini degistirdi cunku kanim ve demirim cok dusmustu. Bir sonraki gittigimde tahlil yapacak yine dustuyse bu sefer baska bir sey verecek. Sizler de iyisinizdir umarim.
Kızımın adı Melek EceKiz isimleri onerebilirmisiniz yada hangi ismi koyacaksiniz
canım bende 2 haftadır falan özellikle sabah kalktığımda oluyor. çünkü gece boyu hareketsiz kalıyorum sabah ham bi şekilde uyanıyorum. hareket ettikçe gün içerisinde gidiyor o ağrı. kafası aşağıda ve doğum yaklaştığı için diye düşünüyorum :) benim de randevu 5 ağustosta :)Kızlar bugün çatı kemikleri ağrısından zor yürüyorum
bu bir aydır var ama yorulduğumda akşamları oluyordu, sabaha dinlenmiş kalkınca geçiyordu
Bugün ağrıyla kalktım ve yürümekte zorluk çekiyorum
Kızım daha da aşağı mı indi acaba ?
Ay çok heyecanlı
Randevu 5 Ağustos’ta
36-37yi görelim annecim bu kadar acele etme
Ya ne güzel anlatmışsın okuyunca içime bi su serpildiBen de ilk iki doğumum epidural sezeryan. Kesinlikle çok konforlu. Özellikle ilkinde ağrı kesici bile istemedim. Ama ikincide aynı noktadan kesi yaptıkları için dikiş yeri ağrısı oldu. İlkine göre biraz daha acılıydı.
Kızlar sezeryandan korkmayın. Aynı gün ayağa kalktım. 1 hafta sonra evde bahar temizliği yaptım. Hatta doğumdan eve gelmiştim, önceki gün temizlik yapılmıştı, kadın yastıkların vazolarım yerlerini değiştirmiş. Eve girer girmez onları toparladım o derece.
Sütüm de hemen geldi. Bebeği getirdiler sütüm bayağı geliyordu. Elbette normal olan iyidir ancak 20 dikişle 24 sancıyla bebeği riske atarak yapılan şeyin adı normal Doğum değildir. Bu da benim fikrim.
Ayy bakalım neler duyacağız ptesi günücanım bende 2 haftadır falan özellikle sabah kalktığımda oluyor. çünkü gece boyu hareketsiz kalıyorum sabah ham bi şekilde uyanıyorum. hareket ettikçe gün içerisinde gidiyor o ağrı. kafası aşağıda ve doğum yaklaştığı için diye düşünüyorum :) benim de randevu 5 ağustosta :)
daha da aşağı inmiş olabilirler her gören karnın iyice inmiş diyor
Insallah erken gelmez hayirlisiyla zamaninda gelsin annesiNormal tabi canım artık son zamanlarımız, benim erken doğum riski de olduğu için bazen korkuyorum
Cok tesekkur ederimEvet yorulma da etkilemiştir tabi ama vücut Doğuma hazırlanıyor. Çatı genişliyor ondandır. Dinlensen de ara ara yaşayacaksın yine. Hiç panik yapma.
Aynen canım sağlıkla kavuş yeter kiDün kontrole gittim kızlar iki sene önce karından geçirilmiş bi ameliyatım vardı o kısmımda ağrı oluyordu bir haftadır
Bebek aşağı inmeye başladıkça ağrın artabilir ama sana normal doğum önermiyorum ultrasonda ameliyat yerinde ödem oluşmuş fıtık olabilir dedi
Biraz üzülmüştüm şimdi içim rahatladı
Hayırlısı olsun başka bi doktora da gidip sorayım o da normal önermezse sezeryan yolları gözüküyor
Benim aklımda tek isim var oda arven bir kısım beğendi bir kısım beğenmedi anlamı güçlü savaşcı asıl kadın demekSeçeneklerini sun fikrimizi belirtelim :)
Vajinada mi benim vajinanın sadece sol tarafı agriyorBenimki kasilma degilde alt tarafimda agri var hem ic kisimda hem de kemiklerinde. Dun cok yoruldum ondan mi acaba yoksa sona yaklastigimizdan mi?
Evet ic kisminda ve etraftaki kemiklerdeVajinada mi benim vajinanın sadece sol tarafı agriyor
çatı muayenesi de yapabilirler hazırlıklı gidelimAyy bakalım neler duyacağız ptesi günü
Benim bir de rahim ağzı 28mm yani biraz inçe çıkmıştı progestan fitil kullanıyorum
Ne durumdayız meraktayım
Evet cnmCanim yanlis hatirlamiyorsam sen demir ve vitaminleri bastan kullanmamistin degil mi. Simdiden sonra aksatmadan kullan. Dogumdan sonra nekadar sure kullanman gerektigini doktoruna sor.
Hayirlisi olsun hakkında canim senin için riskliyse dr da önermemiş normaliDün kontrole gittim kızlar iki sene önce karından geçirilmiş bi ameliyatım vardı o kısmımda ağrı oluyordu bir haftadır
Bebek aşağı inmeye başladıkça ağrın artabilir ama sana normal doğum önermiyorum ultrasonda ameliyat yerinde ödem oluşmuş fıtık olabilir dedi
Biraz üzülmüştüm şimdi içim rahatladı
Hayırlısı olsun başka bi doktora da gidip sorayım o da normal önermezse sezeryan yolları gözüküyor
Ne güzel dedin inşallah hayırlısıyla doğumumuzu yaparızÖnemli
Tatlış Gebeler bu kitabı okuyorum birkaç şey paylaşmak istedim
Geç kaldım tabi okumakta, ama ben şöyle olacak bu yapılmayacak vs kendimi kayıtlamak için okumuyorum çünkü birebir müdahale edebileceğim bir alan değil doğum, bütün seçenekleri ben seçmek istiyorsam bunun için çok daha uzun zamandır ve farklı tercihlerle hazırlanmalıydım
Her neyse önemli nokta şu ki korkuları yenmek ve korkudan uzaklaşmak kendimiz ve bebeğimiz için yapabileceğimiz en iyi şey
Çünkü korku ve acı ağrı çekeceğim düşüncesi rahmi kasılıp bebeği çıkaracağına büzüp aktif olmayan kasılmalara sebep oluyormuş ve süreyi uzatıyor
Aksine gevşemiş ve korkudan uzak olduğumuzda kasılmalarla birlikte bebeğin çıkış sürecine müthiş destek veriyormuşuz
Yaratan Rabbimiz bu Doğum sürecini fıtratımızda var etmiş en mükemmel şekilde
Kitapta kırsal kesimlerde gebelerin Bebek başını ittirmeye başlayana kadar günlük rutinlerine devam ettiğini ve başı çıkışa geldiğinde bir duvara yaslanıp kollarını açarak “gel bebeğim” diyerek heyecanla karşıladıklarını ve sonra öylece kalkıp yürüdüklerini anlattığı bölümden çok etkilendim
Tabiki şartlarımız farklı
Ama zihnimize müdahele edecek ve nasıl düşüneceğimizi seçecek olan biziz
Bizim hikayelerimiz bize anlatılanlar gibi olumsuz değil
Pozitif ve mutlu hikayeler olsun inşallah
Eki Görüntüle 2294577
Çatı kemiği genisliyo demişti dr bana aynı agriyo haftalardır yaşıyorum bazen makatim bile zonkluyo tuhaf bi şekilde doğum için hazırlanıyoruzEvet ic kisminda ve etraftaki kemiklerde
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?