Aynen öyle canım daha önceden de aynı sıkıntıları yaşamıştık ama işte bu zamana denk gelince daha çok düşünüyor insan nasıl olacak ne yaparım diye sabretmekten dua etmekten başka yapacak bişey yok şuan zaten Rabbim anneme dayanma gücü versin inşallah ağrıları çok fazla inim inim inmiyor ağrı kesici fayda etmiyor morfin rahatlatıyor sadece bakalım görelim mevlam neyler neylerse güzel eyler çok sağol canım desteğin için Rabbim cümle hastalarla beraber senin annene de tez vakitte acil şifalar versinDamdan duseni damdan dusen anlar derler seni öyle iyi anliyorum kierensar Cok gecmis olsun tez zamanda agrilari dinsin insallah..insan en cok sevdigiyle sinaniyor sahiiden boyle donemde olmasa iyidi ama sabir diyorum.. sevdigim bir kitapta yaziyordu "Derdini sev kaderini sev sana kuyuların karanlığından sonra aydınlığı göstereni sev "
Canım işte insanın sinirleri yıprandıkça daha da büyük tepkiler veriyor elimde olmadan birde biz şimdi daha hassas dönemlerdeyiz o yüzden duygularımızı kontrol edemiyoruz bir anda ani patlamalar yaşıyoruz Rabbim dayanma gücü versinBen bugun bildiginiz sinir krizi gecirdim..herhalde artik patlama oldu,ev halkida hayli gergin bakan teyzemle gerildik..aglayamamistim bile bir yandan korktum evladima bir sey olacak diye bir yandan duramadim hickira hickira agladim..isyan etmek istemiyorum ama ölüm olsa bir kac gun aglardim simdi her gun aci cekisini uzulusunu gordukce dayanmak zoruma gidiyo..son aylar bu zamana kadar cok guzel gelmistik sakin sakin..son 1ayda yasadiklarim psikolojisini nasil etkiler acaba bebegimin.. cok uzuluyorum..ozur dilerim diye seve seve agladim..doner donmez psikologlada gorusecegim öyle ki normal dogum icin sanci cekmeye bile gucum kalmadi sanki...
Henüz beşiğimi kurmadim benim ki park beşik zaten ama içindeki şey çok dandik. Dolayısıyla üstüne kullanmam sanmiyorum kalınlığı bı serçe parmağı kadar ve sertSungerin kalinligi ne kadardi? Besigin kendi sungeri ustune mi koydunuz?
Allah razı olsun canım amin inşallahÇok geçmiş olsun Allah'ım yardımcın olsun inşallah❤
Aynen canım sağlıkla kavuş yeter ki
Sıkma canını hayırlısı olsun inşallah
Önemli
Tatlış Gebeler bu kitabı okuyorum birkaç şey paylaşmak istedim
Geç kaldım tabi okumakta, ama ben şöyle olacak bu yapılmayacak vs kendimi kayıtlamak için okumuyorum çünkü birebir müdahale edebileceğim bir alan değil doğum, bütün seçenekleri ben seçmek istiyorsam bunun için çok daha uzun zamandır ve farklı tercihlerle hazırlanmalıydım
Her neyse önemli nokta şu ki korkuları yenmek ve korkudan uzaklaşmak kendimiz ve bebeğimiz için yapabileceğimiz en iyi şey
Çünkü korku ve acı ağrı çekeceğim düşüncesi rahmi kasılıp bebeği çıkaracağına büzüp aktif olmayan kasılmalara sebep oluyormuş ve süreyi uzatıyor
Aksine gevşemiş ve korkudan uzak olduğumuzda kasılmalarla birlikte bebeğin çıkış sürecine müthiş destek veriyormuşuz
Yaratan Rabbimiz bu Doğum sürecini fıtratımızda var etmiş en mükemmel şekilde
Kitapta kırsal kesimlerde gebelerin Bebek başını ittirmeye başlayana kadar günlük rutinlerine devam ettiğini ve başı çıkışa geldiğinde bir duvara yaslanıp kollarını açarak “gel bebeğim” diyerek heyecanla karşıladıklarını ve sonra öylece kalkıp yürüdüklerini anlattığı bölümden çok etkilendim
Tabiki şartlarımız farklı
Ama zihnimize müdahele edecek ve nasıl düşüneceğimizi seçecek olan biziz
Bizim hikayelerimiz bize anlatılanlar gibi olumsuz değil
Pozitif ve mutlu hikayeler olsun inşallah
Eki Görüntüle 2294577
Hayirlisi olsun hakkında canim senin için riskliyse dr da önermemiş normali
Kizlar selambir suredir girmiyordum sayfaları okumam da günlerimi aldı hastaları olanlara çok dua ettim geçmiş olsun inşallah bir an önce sağlıklarına kavuşurlar. Dogum yapanlar vaar onları çok tebrik ediyorum inşallah sağlıkla eve gelir yavrucaklar biz de bugün kontrole gittik 35. Haftadayız adete göre ama ultrasona gore 37 38 cikiyor. Kilosu ve boyu ilerde ve bi süredir böyle ilerliyor. Doktorum daha fazla bi hızla büyürse bayramdan sonra alırız dedi. Yani sezaryen hiç düşünmedik konuşmadık böyle ama bu durum onu düşündürüyor. Ne olacak bilemiyorum. Nst ye bağladı sanci ya da bi sorun cikmadi şükür. Aslında her şey yolunda ama bizim bebek biraz tombis. Eşim 1.92 ve aile boyu iriler sanırım onlara çekmiş. Bakalım artık gidişat ne gösterecek
Selam kızlar bu gün moralim çok bozuk annem 10 gündür çok rahatsız çok kötü bel bacak ağrısı var sabahlara kadar uyuyamıyordu 15 yıl önce yanlış yapılan bel fıtığı ameliyatı sonucu uç kere bel fıtığı ameliyatı oldu ameliyatı yapan doktor beldeki sıvıyı aldığı için kısmı felç başlamıştı ve beş yıl önce felç olmamak için beline platin koyulmuştu şimdi o platinleri tutan profiller iki taraflı kırılmış ve tekrar ameliyat olması gerekiyormuş duyunca çok üzüldüm çünkü ameliyatı çok riskli ve ağrılı bir süreç annemle birlikte bizde çok acılar çektik tekrardan o günleri yaşamaktan çok korkuyorum ameliyat olmazsa ağrıları dinmeyecek ancak morfin kesiyor ağrılarını olursa bir çok riski var nolur dua edin kızlar çok kötüyüm duyduğundan beri istemsiz bir şekilde ağlıyorum elimden hiç bişey gelmiyor
38 daha iyi şimdi gelmesindenseben 38de yaptırmam doğumu başlatıyor o haftalarda. yapıyosan şimdi yap dicem
Baya bi isini halletmissin bayrama kadar bitirirsin bence bebegin ne zaman geleceği belli olmaz karışık seninki biraz bende yarin muayeneye gidicem 32de gittiğimde 34+5 dedi dr cok merak ediyorum yariniBaş aşağıydı ama en son kontrolde yine baş yukarı döndüğünü gördük. Temizliğimi yaptım bugün içim rahatladı. Gardrobumu da düzenledim mi çantaları hazırlayabilirim. Bir kaç eksiğim kaldı taç terlik fln, haftasonu onları alırız inşallah çıkıp. Eşime de perdeleri astırıyorum bir yandan, bayrama kadar her şey tamamlanmış olur umarım. Çünkü kendi sat'ıma göre 35 haftam bitti, doktorum ilk ultrason ölçümlerine göre hesaplıyor.
Amacım bayrama kadar bitirmek canım. Önümüzdeki hafta da sıcak olacak Ege bölgesi ama yapacak bir şey yok, yavaş yavaş yapıyorum kendimi yormadan.Baya bi isini halletmissin bayrama kadar bitirirsin bence bebegin ne zaman geleceği belli olmaz karışık seninki biraz bende yarin muayeneye gidicem 32de gittiğimde 34+5 dedi dr cok merak ediyorum yarini
Seninki içerde daraliyo heraldeAmacım bayrama kadar bitirmek canım. Önümüzdeki hafta da sıcak olacak Ege bölgesi ama yapacak bir şey yok, yavaş yavaş yapıyorum kendimi yormadan.
Hayırlısıyla zamanlarında gelsinler inşallah. Yerlerinin de hayırlısı olsun, her seferinde farklı duruşta görüyoruz biz keratayı.
Bebek icin ne sert ne yumusak olmali diyorlar. Ben de bilemedim, omurgasini rahatsiz etmeyecek bir sey lazim. Ben de bir sorayim etrafa bakalim.Henüz beşiğimi kurmadim benim ki park beşik zaten ama içindeki şey çok dandik. Dolayısıyla üstüne kullanmam sanmiyorum kalınlığı bı serçe parmağı kadar ve sert
4. Bebek kafasi cok asagida rahmin delinebilir fln dedi Allah korusun o yuzden aliyoray cnm katılıyorum valla sana sıcaklar mafediyor.
sezeryan diye mi erken alıyorlar seni canım.
aynen bende öyle düşünüyorum da beklicekmi acaba bilmiyorum:):)
ay cnm aynıları bende var konuşurken yaşlılar gibi nefes nefese kalıyorum
valla yürüsem de öyle ne yapsam aynı yani :):):)
Hos gelmis minik adam Allah bir an once kavustursun sana yavrunu merak etme toparlar sarilikta geciyor zamanla zatenemsin insallah hep meme uclarinin soyulmasi normal bebek emerkende soyulurdu benimKizlarrr hepinize cok tesekkur ederimm guzel dilekleriniz icinn.tektek yazmim tek kalemde cvp yazim sorulariniza
Cok sukur iyi kuzum yanimda olsa bende cok cok iyi olcam normal dogdu sipa dikislerim var biraz zorlaniyorumm. Erkenden suyum geldi. Hamileligimin basindan beri idrar yolu enfeksiyonum vardi o tetiklemis olabilir dediler. Tup bebek evett 6.denemede gelen nazli minigimm. Adi çağan ali33 hafta 4 gunluk dogdu 2020 gram solunum destegi aliyo simdi birde sarilik sinirdaymis onun icin tedavi goruyor. Her gun gidip goruyorum. 1 defa allahtan cihazin icinde uzaktan bakmiyorum kucagima veriyorlar. Emzirmeye calisiyorumm. Daha ilk defa bu gun sutum geldi. Ha bide size tavsiyem sut konusunda sutum gelmedi diye sakin sagma makinalarina abanmayin. Benim goguslerimin derileri soyuldu bu yuzden. Cok canim yaniyo. Ama minigimi dun ilk verdiler kucagima biraz gogsumu agzina aldi doluverdi gogsum. Bu gunde masaj yaparak sagdim elimle cok sukur birazcik birikti. Arttigini da hissediyorumm. Eziyet etmeyin sakin kendinize.
Ustuste geliyor geldi mi ama Allah yardim ediyor merak etme canim kapilar aciyor teyzen falan yok mu destek olabilecek emari hayirli ciksin insallahAllah razı olsun canım inşallah platinleri takan doktorla görüştük memlekette doktoru biran önce ameliyat olması gerekiyormuş bu gece acil olarak emara girecek sonucuna göre bayram sonrası ameliyat olacak platinleri değişecek sanırım ondan sonra iki ay yatması lazım Allah yardımcımız olsun bende ağırlaştım iyice nasıl bakıcam bilmiyorum benden başka bakacak kimsede yok dua edin bol bol en çok duaya ihtiyacımız var
Ben hamileligimin basindan beri agliyorum esim once psikolojik rahatsizlik gecirdi canima okudu hep agladim ayrilcaktim hatta birilerine asik oldu kafasinda hastaliktan sonra bu hastaligi geldi olumden donuyor suan resmen ve arti 3cocugum var boyle hem kzrnimi tutar cocugumu mahvediyorum derdim hem agladimcunku duygulari yasamazsakta vucudumuzun baska yerinden patlak veriyor canim ertesi gun toparlanabiliyorsan psikolojik yardima falan da ihtiyacin yok kendi kendinin terapisti insan Allah kuluna kaldirabilecegi kadarini yukluyor esim hastanede yatarken hemsire bir kiz arkadasinin 25 yasinda beyin ameliyati sonrasi 97 gundur yogun bakimda oldugunu ve sadece parmagini oynatabildigini soyledi sonra sukrettim halimize beterin beteri var yani canim bebegin senin gibi guclu olacak hic merak etme sakin de olur insallah Annene de sifa versin RabbimBen bugun bildiginiz sinir krizi gecirdim..herhalde artik patlama oldu,ev halkida hayli gergin bakan teyzemle gerildik..aglayamamistim bile bir yandan korktum evladima bir sey olacak diye bir yandan duramadim hickira hickira agladim..isyan etmek istemiyorum ama ölüm olsa bir kac gun aglardim simdi her gun aci cekisini uzulusunu gordukce dayanmak zoruma gidiyo..son aylar bu zamana kadar cok guzel gelmistik sakin sakin..son 1ayda yasadiklarim psikolojisini nasil etkiler acaba bebegimin.. cok uzuluyorum..ozur dilerim diye seve seve agladim..doner donmez psikologlada gorusecegim öyle ki normal dogum icin sanci cekmeye bile gucum kalmadi sanki...
Sağlıkla neşeyle evinize gelsin inş bebeginizCok sukur canim yolundabiraz solunum destegi alicak sadece kucuk oldugu icinn
hayır bu haftada zaten açıklık olmadığı için bebeği tetiklemiyor. sadece yumuşaklığına ve çatıya bakıyor. ama 38de yaparsa doğumu başlatmış oluyor :)38 daha iyi şimdi gelmesindense
Kalkanda aventten çok memnunlar diye pedte de aventinkini aldımKızlar göğüs pedi olarak hangi marka iyi?
2. Eylül bebişimiz gelmiş hoşgelmişşşKizlarrr hepinize cok tesekkur ederimm guzel dilekleriniz icinn.tektek yazmim tek kalemde cvp yazim sorulariniza
Cok sukur iyi kuzum yanimda olsa bende cok cok iyi olcam normal dogdu sipa dikislerim var biraz zorlaniyorumm. Erkenden suyum geldi. Hamileligimin basindan beri idrar yolu enfeksiyonum vardi o tetiklemis olabilir dediler. Tup bebek evett 6.denemede gelen nazli minigimm. Adi çağan ali33 hafta 4 gunluk dogdu 2020 gram solunum destegi aliyo simdi birde sarilik sinirdaymis onun icin tedavi goruyor. Her gun gidip goruyorum. 1 defa allahtan cihazin icinde uzaktan bakmiyorum kucagima veriyorlar. Emzirmeye calisiyorumm. Daha ilk defa bu gun sutum geldi. Ha bide size tavsiyem sut konusunda sutum gelmedi diye sakin sagma makinalarina abanmayin. Benim goguslerimin derileri soyuldu bu yuzden. Cok canim yaniyo. Ama minigimi dun ilk verdiler kucagima biraz gogsumu agzina aldi doluverdi gogsum. Bu gunde masaj yaparak sagdim elimle cok sukur birazcik birikti. Arttigini da hissediyorumm. Eziyet etmeyin sakin kendinize.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?