Tabiki öyle zoruma giden bakim sureci asla degil bu halimle her gun altini aldim baktim bakarimda ayri konu..alzeirmer belki daha farkli her gun aci cekisini gormek bunu dusunmeye itiyor ne yazik ki..en basiti tuvaletini yaparken bile aci cekiyor ilaclarla cikmasini sagliyoruz..surekli agliyor gozumuzu kirpmadan nobet tutuyoruz basinda..Allah beterinden sakinsin yine ama kimse annesinin uzun sure aci cektigini gormek istemez bence..bu olume hazirlamakta degil her gun karsindaki seven insanin olmesi..ona zor babama bana bin kat zor derdini anlayabilmek icin her seyini verirsin ama olmuyo..aminnn tesekkur ederim..Ölümü düşünme lütfen
Annem ananemin ardından üc yıldır her aklına geldiginde göz yası döker her cuma aglar ki ananem 80küsür yasında aylarca hastanede alzeirmer olup yatıp bizi biraz da gidişine hazırlamış olmasına ragmen annem olsun ben ona öylede bakmaya devam ederdim en azından yasıyor derdim diye düşünür düşünür aglar
Anne her yasta her şekilde anne ve emin ol üc gün aglayıp kendine gelmiyorsun
Yasadıgın cok zor cok kötü bi sürec ama gececek isyan etme artık sende bi annesin ve kızın icin kendin icin annen icin güclü olmak zorundasın
Rabbim tez zamanda ferahlık versin
Hirudoid melhem morluklara cok iyi geliyor 2 güne geciriyor aklinizda olsunGünaydın herkese.Pazartesi kontrol var diye aksam ağda yapayım dedim bacağıma.Kucuk bir yerde yaşayınca kuaför imkanı yoktu.Cekemedim ağdayı,2-3kez çekmeye çalışınca bacağım fena morardı.Aynı sefa kremi vardı ondan sürdüm ama geçmedi.Agda işi beni çok geriyor.
ilk etapta kullanacağımı sanmıyorum çünkü emzirme sonrası göğüsün kremlenip hava alması gerekiyor. Lansinoh ultra ince göğüs pedi aldım benKızlar göğüs pedi olarak hangi marka iyi?
Ben yazdım yav alıntı değilAh cok güzel bi yazıymıs
Çok teşekkürler edeneyim bulunsun evdeHirudoid melhem morluklara cok iyi geliyor 2 güne geciriyor aklinizda olsun
Zaten tas gibi bişey almayacaksın elinle tutup istediğini kestir. Ben oyle yaptim sert yumusak yatakBebek icin ne sert ne yumusak olmali diyorlar. Ben de bilemedim, omurgasini rahatsiz etmeyecek bir sey lazim. Ben de bir sorayim etrafa bakalim.
Ayni yer defalarca kesilip dikiliyor ya ondan dedi bana sizlerde olmaz yani asagida tasisan bile boyle bir riskiniz yok insallah benim de olmaz haftaya cuma geliyor insallah ne zormus gun saymakAllah Allah her gün bir şey duyuyoruz. Benimkinin de ayaklar ya da kafa aşağıdayken zor yürüyorum çok baskı yapıyor ama böyle bi şey söylemediler. Hayırlısıyla sağlıkla kavuş bebeğine canım ❤
Ay çok çok haklısınKızlar Selam,
Lohusalık zamanımda kayınvalidem yanımda olacak, En azından 5 gün o kalsa, haftasonuda annem gelir diye düşünüyordum. Annem bebek kaldırabilecek güce sahip değil baya rahatsızlıklar geçirdi, yanımda olsa yeter diye düşünüyordum. Fakat dün öğrendimki görümcem iş bulmuş Eylül ayında başlayacak, ve 22 aylık bebeği var en hareketlli zamanları ve oyuncakla dahi oynamıyor sürekli peşinde koşulması gereken bir çocuk çokta severim sevgi dolu bir çocuk
Fakat görümcemin işe başlamasıyla benim lohusalık dönemim aynı zamana geliyor ve çocuğunu muhtemelen kayınvalidem bizde olacağı için bize bırakmayı düşünüyorlardır.
Daha dün görüşmeye gittiği için ve başlama zamanını yeni öğrendiğimiz için çok taze bilgi hadi hayırlısı fln dedim fakat. Gece 2 saat gözüme uyku girmedi nasıl olacak diye,
En ihtiyacım olan dönemde evde sürekli ilgi isteyen bir çocukla ne yapacağım bilmiyorum çok gerildim şimdiden. Sabah eşime sordum ne olacak diye bilmiyorum dedi. Yani evde ekstra bir çocuk olunca sabahları bize bırakılması onun bakımı ve ilgiside var, evde çıkacak ekstra gürültü patırtı , birde akşam çocuğun bizden alınması belki bizde düzenli yemek pişiyor veya çocuğu uyuyor vs diye bizde bir oturma yayılma pozisyonu olursa her akşam tahammül edemem diye düşünüyorum. Benim en çok ihtiyacım olacak şey sessizlik az insan ve dinlenme olacak kafamın şimdiden bunlarla bulanması beni sinir etti.
Kayınvalidem doğacak torununu asla bırakmak istemez, yıkaması etmesi , benimde bakımım vs hepsinin farkında tecrübesizim neticede , ama diğer torunu ne olacak tamda lohusa dönemimde aklım çok karışıkstrese girip benim sinirlerim altüst olunca kimseyi tanımıyorum o hale dönüşmek en korktuğum şey nasıl yapsam bilemedim.
ve dediğim gibi onlar hiçbir şekilde bir alternatif düşünmemiştir. Diğer toruna bizde bakarım diye düşünmüştür. Düşündükçe sinirleniyorum. Ben alternatif bişeyler bulmalıyım bu şekilde akışta bırakarak kendimi sinir strese sokmak istemem.
gerekirse bir 15 gün geç başlasın işe, kız kardeşi işten 1 hafta izin alsın yeğenine baksın, 1 hafta benim ablam işten izin alıp benim yanımda kalsın gibi dönüşüm planları geliyor aklıma ama bilemiyorum.
Onunkini 15 gun birileri idare etsin bence ya lohusayken gece uyumuyor insan adapte suresi var zaten ne kadar az insan o kadar iyi 2. Cocugyn olsa goreceksin normal dogurursan gunduz yemek getirip destek olsunlar gece esimle idare ederim diyeceksin zaten ilk olunca elin ayagina karisiyor agliyor niye agliyor uzun uyursa sarilik var mi anlaman lazim bir de bebek ilk basta gece cok uyursa uyandirip emzirin sekeri dusup sarilik basliyor aklinizda olsun bence sen kayinvalidene gorumceminkine kim bakicak falan deyip agzini ara ona gore de bir cozum bulsunlar ya da sen deme esin desin daha mantikli kiz zaten lohusa olcak gunduz uyur iste kucuk cocuk olunca zor olur fln desinKızlar Selam,
Lohusalık zamanımda kayınvalidem yanımda olacak, En azından 5 gün o kalsa, haftasonuda annem gelir diye düşünüyordum. Annem bebek kaldırabilecek güce sahip değil baya rahatsızlıklar geçirdi, yanımda olsa yeter diye düşünüyordum. Fakat dün öğrendimki görümcem iş bulmuş Eylül ayında başlayacak, ve 22 aylık bebeği var en hareketlli zamanları ve oyuncakla dahi oynamıyor sürekli peşinde koşulması gereken bir çocuk çokta severim sevgi dolu bir çocuk
Fakat görümcemin işe başlamasıyla benim lohusalık dönemim aynı zamana geliyor ve çocuğunu muhtemelen kayınvalidem bizde olacağı için bize bırakmayı düşünüyorlardır.
Daha dün görüşmeye gittiği için ve başlama zamanını yeni öğrendiğimiz için çok taze bilgi hadi hayırlısı fln dedim fakat. Gece 2 saat gözüme uyku girmedi nasıl olacak diye,
En ihtiyacım olan dönemde evde sürekli ilgi isteyen bir çocukla ne yapacağım bilmiyorum çok gerildim şimdiden. Sabah eşime sordum ne olacak diye bilmiyorum dedi. Yani evde ekstra bir çocuk olunca sabahları bize bırakılması onun bakımı ve ilgiside var, evde çıkacak ekstra gürültü patırtı , birde akşam çocuğun bizden alınması belki bizde düzenli yemek pişiyor veya çocuğu uyuyor vs diye bizde bir oturma yayılma pozisyonu olursa her akşam tahammül edemem diye düşünüyorum. Benim en çok ihtiyacım olacak şey sessizlik az insan ve dinlenme olacak kafamın şimdiden bunlarla bulanması beni sinir etti.
Kayınvalidem doğacak torununu asla bırakmak istemez, yıkaması etmesi , benimde bakımım vs hepsinin farkında tecrübesizim neticede , ama diğer torunu ne olacak tamda lohusa dönemimde aklım çok karışıkstrese girip benim sinirlerim altüst olunca kimseyi tanımıyorum o hale dönüşmek en korktuğum şey nasıl yapsam bilemedim.
ve dediğim gibi onlar hiçbir şekilde bir alternatif düşünmemiştir. Diğer toruna bizde bakarım diye düşünmüştür. Düşündükçe sinirleniyorum. Ben alternatif bişeyler bulmalıyım bu şekilde akışta bırakarak kendimi sinir strese sokmak istemem.
gerekirse bir 15 gün geç başlasın işe, kız kardeşi işten 1 hafta izin alsın yeğenine baksın, 1 hafta benim ablam işten izin alıp benim yanımda kalsın gibi dönüşüm planları geliyor aklıma ama bilemiyorum.Benim ablamında çocuğu var babannesi bakıyor.
Gerçekten zor bi durum Allah yardımcın olsun umarım en kısa zamanda buna bi çözüm bulurlar çünkü kv sana mı yenidoğan bebeğine mı yoksa diğerine mı bakacak yetişemez yani en kötüKızlar Selam,
gerekirse bir 15 gün geç başlasın işe, kız kardeşi işten 1 hafta izin alsın yeğenine baksın, 1 hafta benim ablam işten izin alıp benim yanımda kalsın gibi dönüşüm planları geliyor aklıma ama bilemiyorum.Benim ablamında çocuğu var babannesi bakıyor.
Dimi ya ben abartmıyorum, kaprisli gelin moduna geçip daralıp daralıp yatak odasına kapanmak beni çok bunaltır. Birde eilk evlendiğim sene kurdeşen olmuştum. Bizim işyerinde bir kız lohusayken kurdeşen olmuş. kötü düşünmek istemiyorum ama o dönemde streste girmek korkutuyor beni ,Ay çok çok haklısın
O yaşta çocuklar gerçekten zor hep koşturmak lazım
Ama lohusa bi kadın da sessizlik sakinlik istiyor
Ablam anneme bile bazen bizi odada yalnız bırakındaralıyorum diyordu
En azından senin lohusalığın bitene kadar görümcen başka bi çare bulsun bunun çaresini bulmak da senin görevin değil bence
Öncelik burda sensin ve yeni doğan bebeğin
Ayrıca o yaşlarda kıskanmalar başlıyor herkes bebekle ilgilenince ortaya ayrı bi kaos daha çıkıyor ☹
Belki dediğin gibi herkes 2 hafta 2 hafta bakabilir
Ya da bakıcı bulabilir kısa süreliğine
Evet sarılık olayı için çok temkinli olmak lazım, sık sık uyandırılıp emzirilecek bazıları hiç uyumuyormuş hattaOnunkini 15 gun birileri idare etsin bence ya lohusayken gece uyumuyor insan adapte suresi var zaten ne kadar az insan o kadar iyi 2. Cocugyn olsa goreceksin normal dogurursan gunduz yemek getirip destek olsunlar gece esimle idare ederim diyeceksin zaten ilk olunca elin ayagina karisiyor agliyor niye agliyor uzun uyursa sarilik var mi anlaman lazim bir de bebek ilk basta gece cok uyursa uyandirip emzirin sekeri dusup sarilik basliyor aklinizda olsun bence sen kayinvalidene gorumceminkine kim bakicak falan deyip agzini ara ona gore de bir cozum bulsunlar ya da sen deme esin desin daha mantikli kiz zaten lohusa olcak gunduz uyur iste kucuk cocuk olunca zor olur fln desin
Canım böyle bir dönemde bu kadar duygu yoğunlukları , şöyle mi olsaydı böyle yapsaydım vs düşünceleri çok normal benceBen bugun bildiginiz sinir krizi gecirdim..herhalde artik patlama oldu,ev halkida hayli gergin bakan teyzemle gerildik..aglayamamistim bile bir yandan korktum evladima bir sey olacak diye bir yandan duramadim hickira hickira agladim..isyan etmek istemiyorum ama ölüm olsa bir kac gun aglardim simdi her gun aci cekisini uzulusunu gordukce dayanmak zoruma gidiyo..son aylar bu zamana kadar cok guzel gelmistik sakin sakin..son 1ayda yasadiklarim psikolojisini nasil etkiler acaba bebegimin.. cok uzuluyorum..ozur dilerim diye seve seve agladim..doner donmez psikologlada gorusecegim öyle ki normal dogum icin sanci cekmeye bile gucum kalmadi sanki...
Sagol canim 10unda dönücem insallah.pazartesi kontrollerinde de olmak istiyorum..sonra donerim.. az da bir zamanimiz kaldi cantam hazir degil doktorum ne diyecek bilmiyorum..uzaklasmak kesinlikle iyi gelecek sonra yine toparlandikca ara ara gelirim.sagol destegin icin ❤Canım böyle bir dönemde bu kadar duygu yoğunlukları , şöyle mi olsaydı böyle yapsaydım vs düşünceleri çok normal bence
Ama çok şükür senin için rahat annemin yanındaydım ve onun için elimden gelen desteği verdim diyorsun
Acaba bayramdan önce dönsen mi evine
Biraz rahatlarsın kafanı toplarsın çantanı hazırlarsın kendi doktoruna görünürsün
Bebiş bu günlerde gelirse zor olur belki senin için
Evinde hem rahatlar gevşersin biraz kızına da sana da iyi gelir (aklım tabi kalır annende ama ikiniz için o da seni ve bebeği önceler eminim)
Rabbim ferahlıklar versin inşallah ♥
Yaa sorma verdigi kan ilaci ferro sanol duadonol ve kocaman bugun ictim de zorla bir de midem karisti midemi mi usuttum yoksa ilac mi yapti anlamadim midem burkuluyo vitamini de icsem olacak haklisinCanim vitaminini de icsene. Sana zarari olmaz da faydasi olur.
Canim kv dene sordun mu bence isin aslini ogren sonrada cocuk icin o taraftan biri izin alsin en mantiklisi bu..kendi bebeginin ihtiyaclarini karsilamak icin ugrasirken bir kucuk cocuk daha evde hayli zor olur..Kızlar Selam,
sagol canim benimm darisi size olsunn zamaninda insallahhAy yerim ya
Rabbim analı babalı büyütsün ismiyle yaşasın ❤
Bide normal dogmus ne şahane
insallah canimm kuzu emince sisiyo goguslerim o yuksa sagdigim gibi kaliyo sonuk.Maşallah canım bol bol sütün gelir inşallah bebeğininde sarılığı geçer inşallah bi an önce büyür ve kavuşursunuz
aminn canim insallahhhilal1907 o minnakı yesinler
Geçmiş olsun sarılığı da atlatır toparlanır o günler de gelir annesi
Sonra koyun koyuna evin tadını çıkarırsınız
Aminn canim insallahHos gelmis minik adam Allah bir an once kavustursun sana yavrunu merak etme toparlar sarilikta geciyor zamanla zatenemsin insallah hep meme uclarinin soyulmasi normal bebek emerkende soyulurdu benim
insallah canim aminnSağlıkla neşeyle evinize gelsin inş bebeginiz
Amin canim insallahh2. Eylül bebişimiz gelmiş hoşgelmişşşHayırlısıyla evinize götüreceğiniz günler çok yakın olsun canım gözün aydın ❤ Biz de sağlıkla kavuşalım bebişlerimize inşallah
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?