Tabiki öyle zoruma giden bakim sureci asla degil bu halimle her gun altini aldim baktim bakarimda ayri konu..alzeirmer belki daha farkli her gun aci cekisini gormek bunu dusunmeye itiyor ne yazik ki..en basiti tuvaletini yaparken bile aci cekiyor ilaclarla cikmasini sagliyoruz..surekli agliyor gozumuzu kirpmadan nobet tutuyoruz basinda..Allah beterinden sakinsin yine ama kimse annesinin uzun sure aci cektigini gormek istemez bence..bu olume hazirlamakta degil her gun karsindaki seven insanin olmesi..ona zor babama bana bin kat zor derdini anlayabilmek icin her seyini verirsin ama olmuyo..aminnn tesekkur ederim..

Son düzenleme:
Hirudoid melhem morluklara cok iyi geliyor 2 güne geciriyor aklinizda olsun

Kızlar Selam,
Lohusalık zamanımda kayınvalidem yanımda olacak, En azından 5 gün o kalsa, haftasonuda annem gelir diye düşünüyordum. Annem bebek kaldırabilecek güce sahip değil baya rahatsızlıklar geçirdi, yanımda olsa yeter diye düşünüyordum. Fakat dün öğrendimki görümcem iş bulmuş Eylül ayında başlayacak, ve 22 aylık bebeği var en hareketlli zamanları ve oyuncakla dahi oynamıyor sürekli peşinde koşulması gereken bir çocuk çokta severim sevgi dolu bir çocuk
Fakat görümcemin işe başlamasıyla benim lohusalık dönemim aynı zamana geliyor ve çocuğunu muhtemelen kayınvalidem bizde olacağı için bize bırakmayı düşünüyorlardır.
Daha dün görüşmeye gittiği için ve başlama zamanını yeni öğrendiğimiz için çok taze bilgi hadi hayırlısı fln dedim fakat. Gece 2 saat gözüme uyku girmedi nasıl olacak diye,

En ihtiyacım olan dönemde evde sürekli ilgi isteyen bir çocukla ne yapacağım bilmiyorum çok gerildim şimdiden. Sabah eşime sordum ne olacak diye bilmiyorum dedi. Yani evde ekstra bir çocuk olunca sabahları bize bırakılması onun bakımı ve ilgiside var, evde çıkacak ekstra gürültü patırtı , birde akşam çocuğun bizden alınması belki bizde düzenli yemek pişiyor veya çocuğu uyuyor vs diye bizde bir oturma yayılma pozisyonu olursa her akşam tahammül edemem diye düşünüyorum. Benim en çok ihtiyacım olacak şey sessizlik az insan ve dinlenme olacak kafamın şimdiden bunlarla bulanması beni sinir etti.

Kayınvalidem doğacak torununu asla bırakmak istemez, yıkaması etmesi , benimde bakımım vs hepsinin farkında tecrübesizim neticede , ama diğer torunu ne olacak tamda lohusa dönemimde aklım çok karışık strese girip benim sinirlerim altüst olunca kimseyi tanımıyorum o hale dönüşmek en korktuğum şey nasıl yapsam bilemedim.
ve dediğim gibi onlar hiçbir şekilde bir alternatif düşünmemiştir. Diğer toruna bizde bakarım diye düşünmüştür. Düşündükçe sinirleniyorum. Ben alternatif bişeyler bulmalıyım bu şekilde akışta bırakarak kendimi sinir strese sokmak istemem.
gerekirse bir 15 gün geç başlasın işe, kız kardeşi işten 1 hafta izin alsın yeğenine baksın, 1 hafta benim ablam işten izin alıp benim yanımda kalsın gibi dönüşüm planları geliyor aklıma ama bilemiyorum. Benim ablamında çocuğu var babannesi bakıyor.

Bebek icin ne sert ne yumusak olmali diyorlar. Ben de bilemedim, omurgasini rahatsiz etmeyecek bir sey lazim. Ben de bir sorayim etrafa bakalim.
Zaten tas gibi bişey almayacaksın elinle tutup istediğini kestir. Ben oyle yaptim sert yumusak yatak

Ayni yer defalarca kesilip dikiliyor ya ondan dedi bana sizlerde olmaz yani asagida tasisan bile boyle bir riskiniz yok insallah benim de olmaz haftaya cuma geliyor insallah ne zormus gun saymak

Ay çok çok haklısın
O yaşta çocuklar gerçekten zor hep koşturmak lazım
Ama lohusa bi kadın da sessizlik sakinlik istiyor
Ablam anneme bile bazen bizi odada yalnız bırakın daralıyorum diyordu
En azından senin lohusalığın bitene kadar görümcen başka bi çare bulsun bunun çaresini bulmak da senin görevin değil bence
Öncelik burda sensin ve yeni doğan bebeğin
Ayrıca o yaşlarda kıskanmalar başlıyor herkes bebekle ilgilenince ortaya ayrı bi kaos daha çıkıyor
Belki dediğin gibi herkes 2 hafta 2 hafta bakabilir
Ya da bakıcı bulabilir kısa süreliğine

Onunkini 15 gun birileri idare etsin bence ya lohusayken gece uyumuyor insan adapte suresi var zaten ne kadar az insan o kadar iyi 2. Cocugyn olsa goreceksin normal dogurursan gunduz yemek getirip destek olsunlar gece esimle idare ederim diyeceksin zaten ilk olunca elin ayagina karisiyor agliyor niye agliyor uzun uyursa sarilik var mi anlaman lazim bir de bebek ilk basta gece cok uyursa uyandirip emzirin sekeri dusup sarilik basliyor aklinizda olsun bence sen kayinvalidene gorumceminkine kim bakicak falan deyip agzini ara ona gore de bir cozum bulsunlar ya da sen deme esin desin daha mantikli kiz zaten lohusa olcak gunduz uyur iste kucuk cocuk olunca zor olur fln desin

Gerçekten zor bi durum Allah yardımcın olsun umarım en kısa zamanda buna bi çözüm bulurlar çünkü kv sana mı yenidoğan bebeğine mı yoksa diğerine mı bakacak yetişemez yani en kötü

Dimi ya ben abartmıyorum, kaprisli gelin moduna geçip daralıp daralıp yatak odasına kapanmak beni çok bunaltır. Birde eilk evlendiğim sene kurdeşen olmuştum. Bizim işyerinde bir kız lohusayken kurdeşen olmuş. kötü düşünmek istemiyorum ama o dönemde streste girmek korkutuyor beni ,
Dediğin gibi benim anlayışa ve desteğe ihtiyacım olan bir dönem. Üstelik ilk bebeğim, ilk acemiliğim
Ama dediğim gibi onlar alternatif bir yol aramaz gibi geliyor , oyüzden ben rahatsızlığımı şimdiden bir şekilde dile getirmem ve onlarıda düşünmeye sevketmem gerekiyor.
Bakıcı olayı ilk etapta sıcak bakılmaz sıkışıklar zaten kayınvalidemde brakmaz torunlarını bakıcıya, ama bende işe dönünce yanına yardımcı şart.

Evet sarılık olayı için çok temkinli olmak lazım, sık sık uyandırılıp emzirilecek bazıları hiç uyumuyormuş hatta
işin kötü kısmı görümcemin idare edecek kimsesi yok kayınvalidesi vefat etmiş, üvey kayınvalideyle görüşmüyorlar bayramdan bayrama. Yani görümcemin sadece kendi ailesi var,
Eşimle bir güzel konuşmam lazım önce evet , direk o nasıl bu nasıl olacak deyip onlara akıl veriyor pozisyonuna düşmek istemiyorum, nasıl başlarsa öyle gider gerginlik olur. Eşime durumumu güzelce anlatayım alternatifleri sunayım çünkü onlar düşünemez, ona göre program yapılır artık inşallah

Canım böyle bir dönemde bu kadar duygu yoğunlukları , şöyle mi olsaydı böyle yapsaydım vs düşünceleri çok normal bence
Ama çok şükür senin için rahat annemin yanındaydım ve onun için elimden gelen desteği verdim diyorsun
Acaba bayramdan önce dönsen mi evine
Biraz rahatlarsın kafanı toplarsın çantanı hazırlarsın kendi doktoruna görünürsün
Bebiş bu günlerde gelirse zor olur belki senin için
Evinde hem rahatlar gevşersin biraz kızına da sana da iyi gelir (aklım tabi kalır annende ama ikiniz için o da seni ve bebeği önceler eminim)
Rabbim ferahlıklar versin inşallah

yesilus kendi yaşadığımı gördüm anlattığında
Bazen hangi noktada zaafımız hassasiyetimiz varsa imtihan ordan geliyor
Şöyle yapamam bunu kabul edemem dediğim yerlerden geldi hep çatır çatır
Sonra senin gibi uykusuz geceler
Şimdiden kendini yıpratma umarım alternatif birşeyler onlar düşünür
Çünkü sen o günlerde daha önceliklisin

Sagol canim 10unda dönücem insallah.pazartesi kontrollerinde de olmak istiyorum..sonra donerim.. az da bir zamanimiz kaldi cantam hazir degil doktorum ne diyecek bilmiyorum..uzaklasmak kesinlikle iyi gelecek sonra yine toparlandikca ara ara gelirim.sagol destegin icin ❤

Canim vitaminini de icsene. Sana zarari olmaz da faydasi olur.
Yaa sorma verdigi kan ilaci ferro sanol duadonol ve kocaman bugun ictim de zorla bir de midem karisti midemi mi usuttum yoksa ilac mi yapti anlamadim midem burkuluyo vitamini de icsem olacak haklisin

Canim kv dene sordun mu bence isin aslini ogren sonrada cocuk icin o taraftan biri izin alsin en mantiklisi bu..kendi bebeginin ihtiyaclarini karsilamak icin ugrasirken bir kucuk cocuk daha evde hayli zor olur..

Kızlar demir hapını aç karna için ben sabah aç karna içiyorum 4 aydır baya etki etti normal sınırda şu an. Eskiden hep demirim eksik çıkardı (gençken falan). Bir de C vitamini demirin emilimini 6 kat artırıyormuş, taze sıkma portakal suyuyla içiyormuş bazısı demir hapını aklınızda bulunsun. Vitaminler ve demir bebekten çok size lazım aksatmayın, yediklerimizin içinde vitamin mineral kalmadı çok çünkü. Demir hapına başladığımdan beri daha dinç uyanıyorum ben

Ay yerim ya
Rabbim analı babalı büyütsün ismiyle yaşasın ❤
Bide normal dogmus ne şahane
sagol canim benimm darisi size olsunn zamaninda insallahh
Maşallah canım bol bol sütün gelir inşallah bebeğininde sarılığı geçer inşallah bi an önce büyür ve kavuşursunuz
insallah canimm kuzu emince sisiyo goguslerim o yuksa sagdigim gibi kaliyo sonuk.
hilal1907 o minnakı yesinler
Geçmiş olsun sarılığı da atlatır toparlanır o günler de gelir annesi
Sonra koyun koyuna evin tadını çıkarırsınız
aminn canim insallahh
Hos gelmis minik adam Allah bir an once kavustursun sana yavrunu merak etme toparlar sarilikta geciyor zamanla zatenemsin insallah hep meme uclarinin soyulmasi normal bebek emerkende soyulurdu benim
Aminn canim insallah evet kuru tutmaya calistim cok sukur iyilesiyo kabuk bagladi
Sağlıkla neşeyle evinize gelsin inş bebeginiz
insallah canim aminn
2. Eylül bebişimiz gelmiş hoşgelmişşş Hayırlısıyla evinize götüreceğiniz günler çok yakın olsun canım gözün aydın ❤ Biz de sağlıkla kavuşalım bebişlerimize inşallah
Amin canim insallahh
Ama herkese diyorum zamaninda gelsin bebisleriniz hemen koynunuza alin oh mis gibi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…