- 8 Kasım 2018
- 5.964
- 14.753
- 248
Ben aylarca kullandim, iyiydi degerim. 7. Aydaki kan tahlimde dusuk cikinca doktorum ikiye cikardi dozu. Son tahlilde duzelmis. Demir cok onemli. Bir arkadasim hic icmemis. Dogumdan sonra bir gun yigilip kalmis. Noldugunu anlamamislar. Norolojik testler vs derken bir bakmislar ki demir sifirlanmis neredeyse. Ihmal etmeyin kizlar demiri.Benim de demir ilacı kullanmama rağmen git gide düşüyor demir değeri
Aynı baskı bendede var kafa aşağıda die baskı yapıyomuş bugün ebeye sordum doğumda yaklaştı artıkKızlar sanki kendimi sıkmasam bebek çıkacak gibi aşağıya baskı var. Kemiklerim sızlıyor. Geçen yıl doğum yapan arkadaşım son 1 haftamda ben öyleydim diyor, acaba yaklaştı mı doğum diye düşünmeye başladım bu defa da, zaten her duyduğumdan etkileniyorum
Amin canım Allah razı olsun inşallah ama işte aynı süreçten geçtiğimiz için neler yaşadığını bildiğim için çok korkuyorum ya canım Rabbim inşallah bu mübarek cuma hürmetine cümle hastalara şifa versin içlerinde de annemedeTeşekkür ederiz çok güzel olmuş
Amin inşallah hepimizin en hayırlısı sağlıklısı hangisiyse öyle olsun doğumları
Oyyy maşallah size
çok geçmiş olsun canım benim
Yıpratma kendini her sıkıntıda bi kolaylık olır inşallah
Allah anneciğine sağlık versin belki ameliyat sonrası çok çok rahatlar çabuk toparlanır
Allahtan bi çaresi var derdinin
İnşallah su gibi akıp geçer bu kötü günleriniz
@Elwing6 ağlamak rahatlatmıştır
Ben ağlayamayınca rahatlayamıyorun sonra o şeyi daha çok düşünürüm gerilirim sürekli
Gerginliğinizi de inş en yakın zamanda halledersiniz
Bu durumunuzda herkes yıprandı aniden olan bişeydi
sen uzak durmaya çalış
He iyi daha doğurmuyoruz yaniAynı baskı bendede var kafa aşağıda die baskı yapıyomuş bugün ebeye sordum doğumda yaklaştı artık
Evet canım öyle oluyor valla ne diyelim daraltan Rabbim bunaltmaz inşallah derdi veren dermanını da verir yok canım annem en küçükleri teyzelerim yaşlılar bizde uç kardeşiz ben tek kızım en büyükleriyim ikide erkek kardeşim var biri zaten suriyede uzman çavuş biride aydın da sağlıkçı o yüzden de ben bakarım inşallah çabuk toparlanır annem gelinimiz gelirim dedi onunda bir yaşında kuzusu var onada kıyamıyorum herşeyin hayırlısı canımUstuste geliyor geldi mi ama Allah yardim ediyor merak etme canim kapilar aciyor teyzen falan yok mu destek olabilecek emari hayirli ciksin insallah
O daha güzelBen yazdım yav alıntı değil
Ben ne olursa olsun kaynanamla bakmak istemezdimKızlar Selam,
Lohusalık zamanımda kayınvalidem yanımda olacak, En azından 5 gün o kalsa, haftasonuda annem gelir diye düşünüyordum. Annem bebek kaldırabilecek güce sahip değil baya rahatsızlıklar geçirdi, yanımda olsa yeter diye düşünüyordum. Fakat dün öğrendimki görümcem iş bulmuş Eylül ayında başlayacak, ve 22 aylık bebeği var en hareketlli zamanları ve oyuncakla dahi oynamıyor sürekli peşinde koşulması gereken bir çocuk çokta severim sevgi dolu bir çocuk
Fakat görümcemin işe başlamasıyla benim lohusalık dönemim aynı zamana geliyor ve çocuğunu muhtemelen kayınvalidem bizde olacağı için bize bırakmayı düşünüyorlardır.
Daha dün görüşmeye gittiği için ve başlama zamanını yeni öğrendiğimiz için çok taze bilgi hadi hayırlısı fln dedim fakat. Gece 2 saat gözüme uyku girmedi nasıl olacak diye,
En ihtiyacım olan dönemde evde sürekli ilgi isteyen bir çocukla ne yapacağım bilmiyorum çok gerildim şimdiden. Sabah eşime sordum ne olacak diye bilmiyorum dedi. Yani evde ekstra bir çocuk olunca sabahları bize bırakılması onun bakımı ve ilgiside var, evde çıkacak ekstra gürültü patırtı , birde akşam çocuğun bizden alınması belki bizde düzenli yemek pişiyor veya çocuğu uyuyor vs diye bizde bir oturma yayılma pozisyonu olursa her akşam tahammül edemem diye düşünüyorum. Benim en çok ihtiyacım olacak şey sessizlik az insan ve dinlenme olacak kafamın şimdiden bunlarla bulanması beni sinir etti.
Kayınvalidem doğacak torununu asla bırakmak istemez, yıkaması etmesi , benimde bakımım vs hepsinin farkında tecrübesizim neticede , ama diğer torunu ne olacak tamda lohusa dönemimde aklım çok karışıkstrese girip benim sinirlerim altüst olunca kimseyi tanımıyorum o hale dönüşmek en korktuğum şey nasıl yapsam bilemedim.
ve dediğim gibi onlar hiçbir şekilde bir alternatif düşünmemiştir. Diğer toruna bizde bakarım diye düşünmüştür. Düşündükçe sinirleniyorum. Ben alternatif bişeyler bulmalıyım bu şekilde akışta bırakarak kendimi sinir strese sokmak istemem.
gerekirse bir 15 gün geç başlasın işe, kız kardeşi işten 1 hafta izin alsın yeğenine baksın, 1 hafta benim ablam işten izin alıp benim yanımda kalsın gibi dönüşüm planları geliyor aklıma ama bilemiyorum.Benim ablamında çocuğu var babannesi bakıyor.
Kizlarrr hepinize cok tesekkur ederimm guzel dilekleriniz icinn.tektek yazmim tek kalemde cvp yazim sorulariniza
Cok sukur iyi kuzum yanimda olsa bende cok cok iyi olcam normal dogdu sipa dikislerim var biraz zorlaniyorumm. Erkenden suyum geldi. Hamileligimin basindan beri idrar yolu enfeksiyonum vardi o tetiklemis olabilir dediler. Tup bebek evett 6.denemede gelen nazli minigimm. Adi çağan ali33 hafta 4 gunluk dogdu 2020 gram solunum destegi aliyo simdi birde sarilik sinirdaymis onun icin tedavi goruyor. Her gun gidip goruyorum. 1 defa allahtan cihazin icinde uzaktan bakmiyorum kucagima veriyorlar. Emzirmeye calisiyorumm. Daha ilk defa bu gun sutum geldi. Ha bide size tavsiyem sut konusunda sutum gelmedi diye sakin sagma makinalarina abanmayin. Benim goguslerimin derileri soyuldu bu yuzden. Cok canim yaniyo. Ama minigimi dun ilk verdiler kucagima biraz gogsumu agzina aldi doluverdi gogsum. Bu gunde masaj yaparak sagdim elimle cok sukur birazcik birikti. Arttigini da hissediyorumm. Eziyet etmeyin sakin kendinize.
ing6, post: 60733058, member: 924399"]Selam kizlar, aranizda sepet besik kullanan var mi? Bana bir arkadasim besigini verdi. Icinde ince bir sunger var. Yatak olarak yetersiz. Internetten besik seti siparis verdim, yan koruma yorgan vs var ama icindeki yatak asiri konforsuz ve yumusak. Sepet besige gore yatak bulmak cok zor. Nasil bir sey yapabilirim bilemedim. Icindeki sungerden bir tane daha yaptirsam mi diye dusunuyorum. Sizler nasil yaptiniz?
ben ilkinde kullandım canım 1 yaşına kadar falan
annem yatak diktirmişti içi pamuktan ölçü vermiştim ben
gayet iyi olmuştu rahat yatmıştı sende düşünebilirsin.
Dimi ya ben abartmıyorum, kaprisli gelin moduna geçip daralıp daralıp yatak odasına kapanmak beni çok bunaltır. Birde eilk evlendiğim sene kurdeşen olmuştum. Bizim işyerinde bir kız lohusayken kurdeşen olmuş. kötü düşünmek istemiyorum ama o dönemde streste girmek korkutuyor beni ,
Dediğin gibi benim anlayışa ve desteğe ihtiyacım olan bir dönem. Üstelik ilk bebeğim, ilk acemiliğim
Ama dediğim gibi onlar alternatif bir yol aramaz gibi geliyor , oyüzden ben rahatsızlığımı şimdiden bir şekilde dile getirmem ve onlarıda düşünmeye sevketmem gerekiyor.
Bakıcı olayı ilk etapta sıcak bakılmaz sıkışıklar zaten kayınvalidemde brakmaz torunlarını bakıcıya, ama bende işe dönünce yanına yardımcı şart.
Ben de ondan almaya karar verdim ama az olan paketten alıcam, beğenirsem sonra 100 lü filan alırımilk etapta kullanacağımı sanmıyorum çünkü emzirme sonrası göğüsün kremlenip hava alması gerekiyor. Lansinoh ultra ince göğüs pedi aldım ben
Allah yardimcin olsun hersey yoluna girer sıkma canını yolunu bulursun insallahEvet sarılık olayı için çok temkinli olmak lazım, sık sık uyandırılıp emzirilecek bazıları hiç uyumuyormuş hatta
işin kötü kısmı görümcemin idare edecek kimsesi yok kayınvalidesi vefat etmiş, üvey kayınvalideyle görüşmüyorlar bayramdan bayrama. Yani görümcemin sadece kendi ailesi var,
Eşimle bir güzel konuşmam lazım önce evet , direk o nasıl bu nasıl olacak deyip onlara akıl veriyor pozisyonuna düşmek istemiyorum, nasıl başlarsa öyle gider gerginlik olur. Eşime durumumu güzelce anlatayım alternatifleri sunayım çünkü onlar düşünemez, ona göre program yapılır artık inşallah
Bende biraz daha sakin düşünüyorum şuan , pek çarem yok aslında. Ama daralacağım kesin. Büyük ihtimalle farklı birşey düşünemeyecekler.yesilus kendi yaşadığımı gördüm anlattığında
Bazen hangi noktada zaafımız hassasiyetimiz varsa imtihan ordan geliyor
Şöyle yapamam bunu kabul edemem dediğim yerlerden geldi hep çatır çatır
Sonra senin gibi uykusuz geceler
Şimdiden kendini yıpratma umarım alternatif birşeyler onlar düşünür
Çünkü sen o günlerde daha önceliklisin
Allah yardımcınız olsunselam kızlar
idrar yolu enfeksiyonundan bugün yine sancılandım sabah
3 gündür yoktu bugün oldu acaba atamadım mı ya kötü birşey olacak
diye korkuyorum
aslında benden ziyade abimin eşi de hamileydi ve bahsetmiştim hatırlayan varsa
down sendromu falan şimdi daha farklı birşey sakatlık durumu var kafası bedenine göre büyükmüş
mikrosefali mi ne öyle bir hastalık demişler hepiniz dua edin nolur sağlıklı olsun inşallah prensesim çok üzgünüm
hastalığıda ilk defa duyuyorum
Dün belli olduğu için bende afalladım direk işin peşine düşmek istemedim ama kaygılandım yani.izin alsa bile 1 hafta sonra ne olur bilemiyorum yaşayıp görücez bir şekilde, ben sinirden kendimi yiyeceğim bu kesinde , lohusalığı ilk kez yaşayacağım umarım korktuğum gibi stres altında olmam, olursamda ona göre bişeyler düşüneceğim mecburCanim kv dene sordun mu bence isin aslini ogren sonrada cocuk icin o taraftan biri izin alsin en mantiklisi bu..kendi bebeginin ihtiyaclarini karsilamak icin ugrasirken bir kucuk cocuk daha evde hayli zor olur..
Benimde suan kafasi buyuk 3hafta hatta..genelde oyle deniyor ama son ayda yakaliyormus kendi ayindakileri..testlerde sorun var miydi ?? Genetik olma olasiligi cok yuksekselam kızlar
idrar yolu enfeksiyonundan bugün yine sancılandım sabah
3 gündür yoktu bugün oldu acaba atamadım mı ya kötü birşey olacak
diye korkuyorum
aslında benden ziyade abimin eşi de hamileydi ve bahsetmiştim hatırlayan varsa
down sendromu falan şimdi daha farklı birşey sakatlık durumu var kafası bedenine göre büyükmüş
mikrosefali mi ne öyle bir hastalık demişler hepiniz dua edin nolur sağlıklı olsun inşallah prensesim çok üzgünüm
hastalığıda ilk defa duyuyorum
Allah yardımcınız olsun
Belki hasta değildir belki doğdugunda olmayacak öyle bişey
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?