Belkide lohusalik denen seyin farkinda bile olmadan gececek..sıkma canini ama sormaktanda cekinme kotu bir sey demeyeceksin sonucta ..tatli dille cocuga kim bakacak soyle yapsak daha iyi olmazmi seklinde sordugunda anlayis gosterir sanirim..belki dusunmustur bile...yani umarim :)

Benimde suan kafasi buyuk 3hafta hatta..genelde oyle deniyor ama son ayda yakaliyormus kendi ayindakileri..testlerde sorun var miydi ?? Genetik olma olasiligi cok yuksek

bu dediği hastalık ya 3 ayda yada 7 ayda çıkarmış
1 saat boyunca ultrasondaydı herşeyi cm cm ölçmüşler
adetini net hatırlıyonmu demiş 10 gün bile çok önmeli fsrke der demişler
oda netim demiş dünden beri perişanız valla sabah sancılandım çok taktım
sanırım yengem zaten hep sancılı heran doğumu olabilir.3 lü teste işte değere
göre down sendromu riski gördüler detaylı ultrason vs bişey yoktu 1 hafta önce
doktoru kafası büyük dedi bakılması lazım dedi dünde araştırma hastanesi
netleştirdi 5 tane uzman doktor incelemiş hep.

Inşallah sağlıkla kucaklarina alırlar canim sanada geçmiş olsun

Arkadasimada arastirma hastanesinde beyninde sorun var dediler guya bir kac prof toplandi onda da.. kiz aglaya aglaya bir hal oldu tekrar detayli ultrason yaptirdi dogdu simdi hicbir seyi yok detaylida da gozuktu tekrar..bir soru ya da hastalik olsa detaylida da cikmamasi imkansiz..beyin odaciklarina kadar inceliyorlar bence bir de perinatologa gidin..insallah bir seyi yoktur..testler basli basina sallamasyon zaten..

Annemin bana yardımcı oalcak bir potansiyeli yok, ama ben kendi düzenimi bırakırsam daha çok bunalıma girerim.
40ına kadarda bizde lohusa kadın yanlız bırakılmaz. Şuan belirsiz ama eşimle bir konuşmam lazım dediğin gibi kendi tatlı ama 2 yaş sendromlu bir bebek sonuçta üstelik kendi kendine oyalanmayı bilmiyor. Birde kıskançlık fln olur şimdi offf bilmiyorum ne yapacağım

haklısın cnm lohusa evde minik bebek
ve o ayda bir bebek zor olur sana çünkü bebeğin
uyudukça sende uyursun dinlenmeye ihtiyacın var
ama bunu kayınvaliden düşünür gibime geliyor.
Normalde çok ince düşüncelidir, ama mecbur kalınca arada kaynayan ben olucam gibi geliyor.
ama bir alternatif düşünülmesi şart.

Inşallah sağlıkla kucaklarina alırlar canim sanada geçmiş olsun

amin canım inşallah

2 ayrı doktor dedi ama kafası kesin büyük bedenine
göre ama normalde olabilir mi diyosun buna her
gittiğinde hüsran çıkıyor valla artık kendimi bıraktım
onu düşünüyorum.perinatolog neye bakıyor.

Cok var öyle örnekler down diyipte saglam dogan
Umarım sizin hastalıkta öyledir

down da evet öyle çok umutluyduk herkese diyorlar diye
ama bu başka sanırım kesin gibi

Normalde çok ince düşüncelidir, ama mecbur kalınca arada kaynayan ben olucam gibi geliyor.
ama bir alternatif düşünülmesi şart.

konu gelin olunca pek ince düşünülmüyor maalesef
yeterki kızları mağdur olmasın.

Şimdiden kendini bunaltma
Bi çaresi bulunur
En iyisi eşine güzelce anlat bence eşler de ilk doğum olduğu için lohusalık nedir bilmiyorlar
Uygun olmayacağını tatlı tatlı anlatıp o da annesiyle konuşur anlaşılır elbet bi çaresi bulunur
Ya da ben kendim konuşsam daha etkili olur dersen sen konuş

34ist canım benim üzülmeyin öyle çok şey duyuyoruz ki inşallah bu da öyledir doğunca hiç bi sorunu olmaz
Stres yapıyor geriliyor insan durduk yere üzülüyor
İnşalalh korktuğunuz gibi değildir
Allahım sağlıklı güzel doğumlar versin hayırlı sağlıklı ömürleri olsun yavrularımızın

Yani suan benimde öyle dediler ama artik takmiyorum ben..olcumler cok farkli cikabiliyor ben genetik yaptirmistim biraz daha icim rahat tabi hicbir seyin garantisi yok ama okuduum kadariyla happmom'sta falan hep oyle demisler cocuk dogmus bir sorun yok..dedigim gibi yakin arkadasimida hayli korkutmuslardi.genetikte var mi biraz iri yapi ? Detayli ultrasonu nerede yaptirdi ? Ozelde bu isin ehli birine gidin derim..beynin odaciklarina kadar bakiyorlar..kendi doktorumda kafasi buyuk ama odaciklari esit dedi mesela..

Kıskanclık olur gürültü olur güc bela uyutursun o içerde kosturuyor olur hani kendi cocugun olsa düzenini ona göre ayarlarsın tahammülün ona göre olur ama bilemedim
Kimse kalmasa eşin bi süre kalsa yapamazmısın onunla zaten en önemlisi ilk bir iki hafta

umudumuz yok artık rabbim bilir tabi ama
down sendromu dediler hep umutluyduk iyi olacak
diye ama bunda ne bilim

Kafa büyüklüğüyle down sendromunun bir alakası yok ki canım. Bahsettiğin makrosefali sanırım ama baş büyüklüğü öyle genetik vs ya sa kesin rahatsızlık var gibi bir şey anlamına gelmiyor.
Benim de ilk oğlumda başı hep önden gitti koca kafalı doğuramazsın falan dedi durdular :)) ama benim de eşimin de başımız büyük hatta kayınvalidem eşimi öyle zor doğurmuş ki kafası çıkınca anlamışlar çünkü çok büyükmüş.
Ki oğlum 3,5 yaşında gerçekten de şu an 7-8 yaş şapkası alıyoruz :)) Allahım esirgesin hiçbir sağlık sıkıntısı da yok ve çok zeki şükürler olsun.
Hatta öyle zeki ki Bu hamileliğimde bebeğin başı normal seyrediyor aksine şimdi endişeleniyorum acaba beyin gelişimi az mı diye :))

Yani önceki mesajları okumadım ama olay sadece baş büyüklüğü ise hiç takılmayın derim.

Cok uzuldum. Allah yardimcilari olsun. Insallah beklendigi gibi olmaz.

down sendromu 2 ay öncesine kadardı kanında öyle dediler
sonradan buna döndü daha yeni bedenine göre kafası büyük cm cm ölçmüşler
ve bu hastalığı söylemişler bilmiyorum valla artık inşallah dediğin gibi olur canım dua et sende

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…