Belkide lohusalik denen seyin farkinda bile olmadan gececek..sıkma canini ama sormaktanda cekinme kotu bir sey demeyeceksin sonucta ..tatli dille cocuga kim bakacak soyle yapsak daha iyi olmazmi seklinde sordugunda anlayis gosterir sanirim..belki dusunmustur bile...yani umarim :)Dün belli olduğu için bende afalladım direk işin peşine düşmek istemedim ama kaygılandım yani.izin alsa bile 1 hafta sonra ne olur bilemiyorum yaşayıp görücez bir şekilde, ben sinirden kendimi yiyeceğim bu kesinde , lohusalığı ilk kez yaşayacağım umarım korktuğum gibi stres altında olmam, olursamda ona göre bişeyler düşüneceğim mecbur
Benimde suan kafasi buyuk 3hafta hatta..genelde oyle deniyor ama son ayda yakaliyormus kendi ayindakileri..testlerde sorun var miydi ?? Genetik olma olasiligi cok yuksek
Yok canim açılmaya bakmadı nst de sancı çıkarsa açılmaya bakiyolarmis yakıca dogurcazHe iyi daha doğurmuyoruz yani
Açılma vs kontrol etti mı doktor
Inşallah sağlıkla kucaklarina alırlar canim sanada geçmiş olsunselam kızlar
idrar yolu enfeksiyonundan bugün yine sancılandım sabah
3 gündür yoktu bugün oldu acaba atamadım mı ya kötü birşey olacak
diye korkuyorum
aslında benden ziyade abimin eşi de hamileydi ve bahsetmiştim hatırlayan varsa
down sendromu falan şimdi daha farklı birşey sakatlık durumu var kafası bedenine göre büyükmüş
mikrosefali mi ne öyle bir hastalık demişler hepiniz dua edin nolur sağlıklı olsun inşallah prensesim çok üzgünüm
hastalığıda ilk defa duyuyorum
Arkadasimada arastirma hastanesinde beyninde sorun var dediler guya bir kac prof toplandi onda da.. kiz aglaya aglaya bir hal oldu tekrar detayli ultrason yaptirdi dogdu simdi hicbir seyi yok detaylida da gozuktu tekrar..bir soru ya da hastalik olsa detaylida da cikmamasi imkansiz..beyin odaciklarina kadar inceliyorlar bence bir de perinatologa gidin..insallah bir seyi yoktur..testler basli basina sallamasyon zaten..bu dediği hastalık ya 3 ayda yada 7 ayda çıkarmış
1 saat boyunca ultrasondaydı herşeyi cm cm ölçmüşler
adetini net hatırlıyonmu demiş 10 gün bile çok önmeli fsrke der demişler
oda netim demiş dünden beri perişanız valla sabah sancılandım çok taktım
sanırım yengem zaten hep sancılı heran doğumu olabilir.3 lü teste işte değere
göre down sendromu riski gördüler detaylı ultrason vs bişey yoktu 1 hafta önce
doktoru kafası büyük dedi bakılması lazım dedi dünde araştırma hastanesi
netleştirdi 5 tane uzman doktor incelemiş hep.
Annemin bana yardımcı oalcak bir potansiyeli yok, ama ben kendi düzenimi bırakırsam daha çok bunalıma girerim.Ben ne olursa olsun kaynanamla bakmak istemezdim
Tek bakayım ama birlikte bakmayalım derdim herhalde
Ben annemin yanına gidicem bikaç hafta kalıcam ama 40a kadar değil yaram olursa iyileşene kadar iki üc hafta sonra benimde bebeğime alısmam yalnız kalmam tek basıma ögrenmem lazım diye düşünürdüm
Sana tavsiyem ya sende git annenin yanına en azından psikolojik destek görürsün bir iki hafta
Yada o gelsin bir iki hafta
Ama sonrası kendin kal et
Zaten sana muhtac bi bebek olucak
Birde yanında 2yas sendromlu bir bebege tahammulun nasıl olur birde dedigin gibi aksam gelip yemek yiyip gidicekler iyice sinirin bozulcak sabahtan aksama birileri evinde falan
Cok var öyle örnekler down diyipte saglam doganumudumuz yok artık rabbim bilir tabi ama
down sendromu dediler hep umutluyduk iyi olacak
diye ama bunda ne bilim
Normalde çok ince düşüncelidir, ama mecbur kalınca arada kaynayan ben olucam gibi geliyor.haklısın cnm lohusa evde minik bebek
ve o ayda bir bebek zor olur sana çünkü bebeğin
uyudukça sende uyursun dinlenmeye ihtiyacın var
ama bunu kayınvaliden düşünür gibime geliyor.
Inşallah sağlıkla kucaklarina alırlar canim sanada geçmiş olsun
Arkadasimada arastirma hastanesinde beyninde sorun var dediler guya bir kac prof toplandi onda da.. kiz aglaya aglaya bir hal oldu tekrar detayli ultrason yaptirdi dogdu simdi hicbir seyi yok detaylida da gozuktu tekrar..bir soru ya da hastalik olsa detaylida da cikmamasi imkansiz..beyin odaciklarina kadar inceliyorlar bence bir de perinatologa gidin..insallah bir seyi yoktur..testler basli basina sallamasyon zaten..
Cok var öyle örnekler down diyipte saglam dogan
Umarım sizin hastalıkta öyledir
Normalde çok ince düşüncelidir, ama mecbur kalınca arada kaynayan ben olucam gibi geliyor.
ama bir alternatif düşünülmesi şart.
Dimi ya ben abartmıyorum, kaprisli gelin moduna geçip daralıp daralıp yatak odasına kapanmak beni çok bunaltır. Birde eilk evlendiğim sene kurdeşen olmuştum. Bizim işyerinde bir kız lohusayken kurdeşen olmuş. kötü düşünmek istemiyorum ama o dönemde streste girmek korkutuyor beni ,
Dediğin gibi benim anlayışa ve desteğe ihtiyacım olan bir dönem. Üstelik ilk bebeğim, ilk acemiliğim
Ama dediğim gibi onlar alternatif bir yol aramaz gibi geliyor , oyüzden ben rahatsızlığımı şimdiden bir şekilde dile getirmem ve onlarıda düşünmeye sevketmem gerekiyor.
Bakıcı olayı ilk etapta sıcak bakılmaz sıkışıklar zaten kayınvalidemde brakmaz torunlarını bakıcıya, ama bende işe dönünce yanına yardımcı şart.
Yani suan benimde öyle dediler ama artik takmiyorum ben..olcumler cok farkli cikabiliyor ben genetik yaptirmistim biraz daha icim rahat tabi hicbir seyin garantisi yok ama okuduum kadariyla happmom'sta falan hep oyle demisler cocuk dogmus bir sorun yok..dedigim gibi yakin arkadasimida hayli korkutmuslardi.genetikte var mi biraz iri yapi ? Detayli ultrasonu nerede yaptirdi ? Ozelde bu isin ehli birine gidin derim..beynin odaciklarina kadar bakiyorlar..kendi doktorumda kafasi buyuk ama odaciklari esit dedi mesela..amin canım inşallah
2 ayrı doktor dedi ama kafası kesin büyük bedenine
göre ama normalde olabilir mi diyosun buna her
gittiğinde hüsran çıkıyor valla artık kendimi bıraktım
onu düşünüyorum.perinatolog neye bakıyor.
Kıskanclık olur gürültü olur güc bela uyutursun o içerde kosturuyor olur hani kendi cocugun olsa düzenini ona göre ayarlarsın tahammülün ona göre olur ama bilemedimAnnemin bana yardımcı oalcak bir potansiyeli yok, ama ben kendi düzenimi bırakırsam daha çok bunalıma girerim.
40ına kadarda bizde lohusa kadın yanlız bırakılmaz. Şuan belirsiz ama eşimle bir konuşmam lazım dediğin gibi kendi tatlı ama 2 yaş sendromlu bir bebek sonuçta üstelik kendi kendine oyalanmayı bilmiyor. Birde kıskançlık fln olur şimdi offf bilmiyorum ne yapacağım
umudumuz yok artık rabbim bilir tabi ama
down sendromu dediler hep umutluyduk iyi olacak
diye ama bunda ne bilim
Cok uzuldum. Allah yardimcilari olsun. Insallah beklendigi gibi olmaz.bu dediği hastalık ya 3 ayda yada 7 ayda çıkarmış
1 saat boyunca ultrasondaydı herşeyi cm cm ölçmüşler
adetini net hatırlıyonmu demiş 10 gün bile çok önmeli fsrke der demişler
oda netim demiş dünden beri perişanız valla sabah sancılandım çok taktım
sanırım yengem zaten hep sancılı heran doğumu olabilir.3 lü teste işte değere
göre down sendromu riski gördüler detaylı ultrason vs bişey yoktu 1 hafta önce
doktoru kafası büyük dedi bakılması lazım dedi dünde araştırma hastanesi
netleştirdi 5 tane uzman doktor incelemiş hep.
Regenesis yazdı 67 TL onu içiyorumBen vitamini hic icmiyorum cok da buyuk zaten sana ne yazdi acaba
Regenesis yazdı 67 TL onu içiyorumBen vitamini hic icmiyorum cok da buyuk zaten sana ne yazdi acaba
Kafa büyüklüğüyle down sendromunun bir alakası yok ki canım. Bahsettiğin makrosefali sanırım ama baş büyüklüğü öyle genetik vs ya sa kesin rahatsızlık var gibi bir şey anlamına gelmiyor.
Benim de ilk oğlumda başı hep önden gitti koca kafalı doğuramazsın falan dedi durdular :)) ama benim de eşimin de başımız büyük hatta kayınvalidem eşimi öyle zor doğurmuş ki kafası çıkınca anlamışlar çünkü çok büyükmüş.
Ki oğlum 3,5 yaşında gerçekten de şu an 7-8 yaş şapkası alıyoruz :)) Allahım esirgesin hiçbir sağlık sıkıntısı da yok ve çok zeki şükürler olsun.
Hatta öyle zeki ki Bu hamileliğimde bebeğin başı normal seyrediyor aksine şimdi endişeleniyorum acaba beyin gelişimi az mı diye :))
Yani önceki mesajları okumadım ama olay sadece baş büyüklüğü ise hiç takılmayın derim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?