Valla benim Hemoglobin 10 a düşmüş. Ferritin ve depo yerlerde. Kan ilacı daha yeni kullanmaya başladım onu da hep içmeyi unutuyorum. İnşallah sıkıntı olmaz :/

İnşallah hiçbir şeyi yoktur.
Bizim de detaylı ultrasonda burun kemiğine küçük dediler bişey de yaptırmadık doğumu bekliyoruz. Hayırlısıyla sağlıkla gelsin hepimizin yavrusu. İnsanın aklına ister istemez kötüsü de geliyor maalesef

ya ilkinde öyle dedik babamın falan biraz büyüktür kafası
ondandır diye doktorlar kesin konuşunca umudumuz tükendi
inşallah dediğiniz gibi çıkar.

umudumuz yok artık rabbim bilir tabi ama
down sendromu dediler hep umutluyduk iyi olacak
diye ama bunda ne bilim
merhaba normalde ekim annesi olacağım o başlığı okuyorum devamlı ama down sendromu diye aratınca mesajınızı gördüm ve bir şeyler yazmak istedim...

öncelikle allah hayırla ve sağlıkla evladınızı kucağınıza almanızı nasip etsin. kesin down sendromu denilen bir sürü kişi normal sağlıklı bebek doğururken,bebek normal denilen kişiler de down sendromlu doğurabiliyor. kesin tanı sıvı alınarak konuluyor. yani şu an için hamileliğinizi stresli geçirmenizin size hiçbir faydası olmayacak hatta zararı olacak. o yüzden aklınızdan bunu bir an önce çıkarın ve bebeğinizi kucağınıza alacağınız günü düşünün. down sendromlu olsa bile dünyanın en güzel kokusunun o an sizin kucağınızda olacağını düşünün.

bunları neden mi söylüyorum? ablamın 2 yaşında dünyalar tatlısı down sendromlu bir oğlu var. 2 kere diyafram fıtığı 1 kere de kalp ameliyatı oldu 2 yıllık minik hayatında ama şu an çok sağlıklı. yürümeye başladı. birçok kelimeyi çıkarabiliyor. kendi yemeğini döke saça da olsa yiyor. o kadar masum ve güler yüzlü ki anlatamam. ablam bu süreçte lisans eğitimini tamamladı öğretmen oldu. yani hayatında çok büyük zorluklar olmasına rağmen allah yardım etti.

onların sevgisi,masumiyeti bambaşka... tabi herkes ister evladı sağlıklı olsun büyüsün evlensin,askere gitsin vs vs. ama bugün kendimizi sağlıklı görsek bile yarın ne olacağımızı bilmiyoruz. size tavsiyem bunu düşünerek kendinizi yıpratmayın hamileliğinizin tadını sonuna kadar çıkarmaya çalışın. umarım sizin için her şey çok güzel olur.

Yani herkesin problemleri var en önemlisi de sağlık, o yüzden yazıp konuşurken bile insan çekiniyor ama herkesin dünyası ve yaşadığı da kendi hayatını etkiliyor. Burasıda konuşup danışıp rahatlama yerimiz olduğu için anlatıyorum, bak sen bile derdini unutup beni rahatlatmaya çalışıyorsun İyi ki burası var ve her türlü sorunumuz için birbirimize destek olabiliyoruz

umudumuz yok artık rabbim bilir tabi ama
down sendromu dediler hep umutluyduk iyi olacak
diye ama bunda ne bilim
bu arada ben konuyu tam olarak şimdi anladım,down değil başka hastalık söylemişler sanırım. allah şifasını versin inşallah hiçbir sorun olmadan doğar bebiş.

Evet eşimle bir konuşayım , onlar çözüm bulamazsa ben şu şekiled bir çözüm üretebiliyorum.
3 gün annem ve yakın arkadaşım gelir, işsiz şuanda. arkadaşım annemin yapamayacağı beebk gazı çıkarma gibi konularda yardımcı olur çünkü
Perşembe-Cuma kayınvliadem torunuylşa gelir, haftasonuda tek kayınvalidem gelir. Son çare bunu sunarım artık

Benzeri durum bizde de var canım. Annem mecburi nedenlerle yeğenime bakıyor 3 yaşında ve aşırı hareketli, sürekli bağırma ağlama durumu olan bir çocuk. Annem onu da alıp gelmeyi planlıyordu. Yeğenime canım feda, çok tatlı çocuk. Ama annem gelince yeğenime mi bakacak, bize mi bakacak. Anneme açık açık söyledim. Yeğenime gelmeyi düşünüyorsan gelme hem zor olur sana, hem de faydan olamaz fazla. Ben öyle dediğim için şimdi yeğenimi bırakıcak alternatifler arıyorlar. Anneme zaten uzun kalmana gerek yok dedim. İlk 1 hafta annem kalsa sonra da kv gelir, anca yemek bulaşık halleder o da biraz dağınık çalışıyor ama napalım idare edicez bi şekilde. Zaten 15-20 günde iyice toparlanır bebeğe alışırım herhalde sonra da kimse olmasa bebekle baş başa daha rahat ederim gibi geliyor.

Sende bu kafandaki düşünceleri kibar bi şekilde açık açık söyle. İçinde kalacağına söyle gitsin hem de onlar bi çözüm yolu bulmaya çalışır o zaman

Allah'ım onları korusun hiç üzülmeyin bence bunun tıpta da çevremde de o kadar çok olumlu örneği var ki duysan hayrete düşersin. Doktorlar en ufak riski bile söylüyolar ilerde sorun olmasın diye bunlar da onlardan sadece bi tanesi. Hamilelik boyunca testlerde ultrasonda vs hiç bi sorun çıkmayıp sorunlu doğum yapan bi çok insan var. Aynı şey bu durum için de geçerli. Hastalık var deyip normal de olabilir tamamen Allah'ın elinde herşey. Ona güvenip dayanmak bol bol dua etmekten başka çaremiz yok hiç birimizin. İnşallah hiç bi sorun olmadan hepimiz sağlıklı hayırlı şekilde evlatlarımızı kucağımıza alırız kendini sıkma lütfen

bu arada ben konuyu tam olarak şimdi anladım,down değil başka hastalık söylemişler sanırım. allah şifasını versin inşallah hiçbir sorun olmadan doğar bebiş.

Çok güzel yazmışsın teşekkür ederim
inşallah sağlıklı doğar benim bu arada abimin karısıda hamile
onun bebeğine dediler inşallah rabbim hayırlısını versin sağlıklı versin başka diyecek
söz yok çok üzgünüm gerçekten

evet gerçekten öyle ama işte kesin konuşulunca
insan çok üzülüyor umudu tükeniyor ne gelirse rabbimden
ama rabbim kimseyi evladı ile imtihan etmesin eminim çok
inşallah da sağlıklı verir bize.

Kendi ailen olunca ne güzel herşeyi söyleyebiliyorsun benim kayınvalidem beni asla yanlız bırakmak istemez Allah için fazlasıyla faydasıda dokunur buna eminim.Gelemese bile aklı bende kalır ve elinden geleni yapar gelmek için, ama ben çocukla o durumu kaldıramayabilirim. Kibarca ancak dönüşüm yapılsın şeklinde öneridebulunabilirim ne yapayım.

Kizlar bebek bakimi vs ile ilgili kendinizi korkutmayin. Ben ilk hamileligimde 5.gece bebekle tek kalmistim babalik izni de 3 gundu ozamn. Esim ise gittiginde de evde bebekle aksama kadar yalniz kaliyorduk.
Size sadece yemek yapacak birileri lazim oluyor. Bebek bakimi emzirmesi falan icgudusel sanki hemen öğreniliyor. yesilus ShinSeGi icinizi ferah tutun. Bir cozum elbet bulunur.

Benim annemde çalışıyo yanimda fazla durmucak hastanede kalıcak eve geçince bende yalnız bakıcam bi şekilde düzenimi oluşturup bebeğimle ilgilenmem ona alışmam lazım kendimde istemiyorum zaten birinin yanımda olmasını arada sırada kız kardeşim gelirse gelir sende kendini stres yapma eşinle konuş kayinvalidenle konuşup plan yaparsiniz

aynen kizlar ShinSeGi yesilus ben d2 yalniz kaldim herseyi de yaptm yeterki saglk olsn

Yok canım ya benim bir ay önce de oluyordu bu dediklerin Bebişin ayakları aşağıdaysa tap tap vuruyor vajinaya. Başı aşağıdaysa zaten ağırlık yapıyor ikide bir çişe gidiyorsun zor yürüyorsun.

Tabiki de öyle ben buradaki herkesi yakinim gibi goruyorum o yuzden ufakta olsa buyukte olsa sorunlarin paylastikcaa azalcagina inaniyorum..bosver ama cidden bana hep diyorlar bende sana soyleyeyim "kizimizi uzme "

Sabah dustan sonra dayanamayip parol ictim biraz hafifledi tansiyon 12.9 cikti. Bende hâlâ halsizlik ve hafif bas agrisi var ustune uykusuzlukta eklendiginden sanirim hem enerjim yok hem de cok kotu gorunuyorum. Allah son haftalarimizda bize yardim etsin sag salim hayirlisi ile alalim kucaklarimiza insallah. Allah butun hastalara da sifa versin.

Su iç bol bol
Ellerini bileklerini enseni ayaklarını soguk tut soguk buzlu suya koy falan
Nerede yasıyorsun bilmiyorum ama istanbul dün cok kötüydü ve yürüyüş yaparken resmen nefesim kesildi tansiyon vs 13leri gördü (normalde 9/6) hemen eve döndük limon içtim klima altında ayaklarımı buzlu suya soktum enseme buz tuttuk falan derken öyle döndüm
Tansiyon cok tehlikeli dikkat et

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…