- 3 Temmuz 2009
- 1.304
- 1.081
- 658
Kızlar demir hapını aç karna için ben sabah aç karna içiyorum 4 aydır baya etki etti normal sınırda şu an. Eskiden hep demirim eksik çıkardı (gençken falan). Bir de C vitamini demirin emilimini 6 kat artırıyormuş, taze sıkma portakal suyuyla içiyormuş bazısı demir hapını aklınızda bulunsun. Vitaminler ve demir bebekten çok size lazım aksatmayın, yediklerimizin içinde vitamin mineral kalmadı çok çünkü. Demir hapına başladığımdan beri daha dinç uyanıyorum ben
İnşallah hiçbir şeyi yoktur.down sendromu 2 ay öncesine kadardı kanında öyle dediler
sonradan buna döndü daha yeni bedenine göre kafası büyük cm cm ölçmüşler
ve bu hastalığı söylemişler bilmiyorum valla artık inşallah dediğin gibi olur canım dua et sende
İnşallah hiçbir şeyi yoktur.
Bizim de detaylı ultrasonda burun kemiğine küçük dediler bişey de yaptırmadık doğumu bekliyoruz. Hayırlısıyla sağlıkla gelsin hepimizin yavrusu. İnsanın aklına ister istemez kötüsü de geliyor maalesef
merhaba normalde ekim annesi olacağım o başlığı okuyorum devamlı ama down sendromu diye aratınca mesajınızı gördüm ve bir şeyler yazmak istedim...umudumuz yok artık rabbim bilir tabi ama
down sendromu dediler hep umutluyduk iyi olacak
diye ama bunda ne bilim
Yani herkesin problemleri var en önemlisi de sağlık, o yüzden yazıp konuşurken bile insan çekiniyor ama herkesin dünyası ve yaşadığı da kendi hayatını etkiliyor. Burasıda konuşup danışıp rahatlama yerimiz olduğu için anlatıyorum, bak sen bile derdini unutup beni rahatlatmaya çalışıyorsunBelkide lohusalik denen seyin farkinda bile olmadan gececek..sıkma canini ama sormaktanda cekinme kotu bir sey demeyeceksin sonucta ..tatli dille cocuga kim bakacak soyle yapsak daha iyi olmazmi seklinde sordugunda anlayis gosterir sanirim..belki dusunmustur bile...yani umarim :)
bu arada ben konuyu tam olarak şimdi anladım,down değil başka hastalık söylemişler sanırım. allah şifasını versin inşallah hiçbir sorun olmadan doğar bebiş.umudumuz yok artık rabbim bilir tabi ama
down sendromu dediler hep umutluyduk iyi olacak
diye ama bunda ne bilim
Evet eşimle bir konuşayım , onlar çözüm bulamazsa ben şu şekiled bir çözüm üretebiliyorum.Şimdiden kendini bunaltma
Bi çaresi bulunur
En iyisi eşine güzelce anlat bence eşler de ilk doğum olduğu için lohusalık nedir bilmiyorlar
Uygun olmayacağını tatlı tatlı anlatıp o da annesiyle konuşur anlaşılır elbet bi çaresi bulunur
Ya da ben kendim konuşsam daha etkili olur dersen sen konuş
Benzeri durum bizde de var canım. Annem mecburi nedenlerle yeğenime bakıyor 3 yaşında ve aşırı hareketli, sürekli bağırma ağlama durumu olan bir çocuk. Annem onu da alıp gelmeyi planlıyordu. Yeğenime canım feda, çok tatlı çocuk. Ama annem gelince yeğenime mi bakacak, bize mi bakacak. Anneme açık açık söyledim. Yeğenime gelmeyi düşünüyorsan gelme hem zor olur sana, hem de faydan olamaz fazla. Ben öyle dediğim için şimdi yeğenimi bırakıcak alternatifler arıyorlar. Anneme zaten uzun kalmana gerek yok dedim. İlk 1 hafta annem kalsa sonra da kv gelir, anca yemek bulaşık halleder o da biraz dağınık çalışıyor ama napalım idare edicez bi şekilde. Zaten 15-20 günde iyice toparlanır bebeğe alışırım herhalde sonra da kimse olmasa bebekle baş başa daha rahat ederim gibi geliyor.Kızlar Selam,
Lohusalık zamanımda kayınvalidem yanımda olacak, En azından 5 gün o kalsa, haftasonuda annem gelir diye düşünüyordum. Annem bebek kaldırabilecek güce sahip değil baya rahatsızlıklar geçirdi, yanımda olsa yeter diye düşünüyordum. Fakat dün öğrendimki görümcem iş bulmuş Eylül ayında başlayacak, ve 22 aylık bebeği var en hareketlli zamanları ve oyuncakla dahi oynamıyor sürekli peşinde koşulması gereken bir çocuk çokta severim sevgi dolu bir çocuk
Fakat görümcemin işe başlamasıyla benim lohusalık dönemim aynı zamana geliyor ve çocuğunu muhtemelen kayınvalidem bizde olacağı için bize bırakmayı düşünüyorlardır.
Daha dün görüşmeye gittiği için ve başlama zamanını yeni öğrendiğimiz için çok taze bilgi hadi hayırlısı fln dedim fakat. Gece 2 saat gözüme uyku girmedi nasıl olacak diye,
En ihtiyacım olan dönemde evde sürekli ilgi isteyen bir çocukla ne yapacağım bilmiyorum çok gerildim şimdiden. Sabah eşime sordum ne olacak diye bilmiyorum dedi. Yani evde ekstra bir çocuk olunca sabahları bize bırakılması onun bakımı ve ilgiside var, evde çıkacak ekstra gürültü patırtı , birde akşam çocuğun bizden alınması belki bizde düzenli yemek pişiyor veya çocuğu uyuyor vs diye bizde bir oturma yayılma pozisyonu olursa her akşam tahammül edemem diye düşünüyorum. Benim en çok ihtiyacım olacak şey sessizlik az insan ve dinlenme olacak kafamın şimdiden bunlarla bulanması beni sinir etti.
Kayınvalidem doğacak torununu asla bırakmak istemez, yıkaması etmesi , benimde bakımım vs hepsinin farkında tecrübesizim neticede , ama diğer torunu ne olacak tamda lohusa dönemimde aklım çok karışıkstrese girip benim sinirlerim altüst olunca kimseyi tanımıyorum o hale dönüşmek en korktuğum şey nasıl yapsam bilemedim.
ve dediğim gibi onlar hiçbir şekilde bir alternatif düşünmemiştir. Diğer toruna bizde bakarım diye düşünmüştür. Düşündükçe sinirleniyorum. Ben alternatif bişeyler bulmalıyım bu şekilde akışta bırakarak kendimi sinir strese sokmak istemem.
gerekirse bir 15 gün geç başlasın işe, kız kardeşi işten 1 hafta izin alsın yeğenine baksın, 1 hafta benim ablam işten izin alıp benim yanımda kalsın gibi dönüşüm planları geliyor aklıma ama bilemiyorum.Benim ablamında çocuğu var babannesi bakıyor.
Allah'ım onları korusun hiç üzülmeyin bence bunun tıpta da çevremde de o kadar çok olumlu örneği var ki duysan hayrete düşersin. Doktorlar en ufak riski bile söylüyolar ilerde sorun olmasın diye bunlar da onlardan sadece bi tanesi. Hamilelik boyunca testlerde ultrasonda vs hiç bi sorun çıkmayıp sorunlu doğum yapan bi çok insan var. Aynı şey bu durum için de geçerli. Hastalık var deyip normal de olabilir tamamen Allah'ın elinde herşey. Ona güvenip dayanmak bol bol dua etmekten başka çaremiz yok hiç birimizin. İnşallah hiç bi sorun olmadan hepimiz sağlıklı hayırlı şekilde evlatlarımızı kucağımıza alırız kendini sıkma lütfendown sendromu 2 ay öncesine kadardı kanında öyle dediler
sonradan buna döndü daha yeni bedenine göre kafası büyük cm cm ölçmüşler
ve bu hastalığı söylemişler bilmiyorum valla artık inşallah dediğin gibi olur canım dua et sende
merhaba normalde ekim annesi olacağım o başlığı okuyorum devamlı ama down sendromu diye aratınca mesajınızı gördüm ve bir şeyler yazmak istedim...
öncelikle allah hayırla ve sağlıkla evladınızı kucağınıza almanızı nasip etsin. kesin down sendromu denilen bir sürü kişi normal sağlıklı bebek doğururken,bebek normal denilen kişiler de down sendromlu doğurabiliyor. kesin tanı sıvı alınarak konuluyor. yani şu an için hamileliğinizi stresli geçirmenizin size hiçbir faydası olmayacak hatta zararı olacak. o yüzden aklınızdan bunu bir an önce çıkarın ve bebeğinizi kucağınıza alacağınız günü düşünün. down sendromlu olsa bile dünyanın en güzel kokusunun o an sizin kucağınızda olacağını düşünün.
bunları neden mi söylüyorum? ablamın 2 yaşında dünyalar tatlısı down sendromlu bir oğlu var. 2 kere diyafram fıtığı 1 kere de kalp ameliyatı oldu 2 yıllık minik hayatında ama şu an çok sağlıklı. yürümeye başladı. birçok kelimeyi çıkarabiliyor. kendi yemeğini döke saça da olsa yiyor. o kadar masum ve güler yüzlü ki anlatamam. ablam bu süreçte lisans eğitimini tamamladı öğretmen oldu. yani hayatında çok büyük zorluklar olmasına rağmen allah yardım etti.
onların sevgisi,masumiyeti bambaşka... tabi herkes ister evladı sağlıklı olsun büyüsün evlensin,askere gitsin vs vs. ama bugün kendimizi sağlıklı görsek bile yarın ne olacağımızı bilmiyoruz. size tavsiyem bunu düşünerek kendinizi yıpratmayın hamileliğinizin tadını sonuna kadar çıkarmaya çalışın. umarım sizin için her şey çok güzel olur.
bu arada ben konuyu tam olarak şimdi anladım,down değil başka hastalık söylemişler sanırım. allah şifasını versin inşallah hiçbir sorun olmadan doğar bebiş.
Allah'ım onları korusun hiç üzülmeyin bence bunun tıpta da çevremde de o kadar çok olumlu örneği var ki duysan hayrete düşersin. Doktorlar en ufak riski bile söylüyolar ilerde sorun olmasın diye bunlar da onlardan sadece bi tanesi. Hamilelik boyunca testlerde ultrasonda vs hiç bi sorun çıkmayıp sorunlu doğum yapan bi çok insan var. Aynı şey bu durum için de geçerli. Hastalık var deyip normal de olabilir tamamen Allah'ın elinde herşey. Ona güvenip dayanmak bol bol dua etmekten başka çaremiz yok hiç birimizin. İnşallah hiç bi sorun olmadan hepimiz sağlıklı hayırlı şekilde evlatlarımızı kucağımıza alırız kendini sıkma lütfen ❤
Kendi ailen olunca ne güzel herşeyi söyleyebiliyorsunBenzeri durum bizde de var canım. Annem mecburi nedenlerle yeğenime bakıyor 3 yaşında ve aşırı hareketli, sürekli bağırma ağlama durumu olan bir çocuk. Annem onu da alıp gelmeyi planlıyordu. Yeğenime canım feda, çok tatlı çocuk. Ama annem gelince yeğenime mi bakacak, bize mi bakacak. Anneme açık açık söyledim. Yeğenime gelmeyi düşünüyorsan gelme hem zor olur sana, hem de faydan olamaz fazla. Ben öyle dediğim için şimdi yeğenimi bırakıcak alternatifler arıyorlar. Anneme zaten uzun kalmana gerek yok dedim. İlk 1 hafta annem kalsa sonra da kv gelir, anca yemek bulaşık halleder o da biraz dağınık çalışıyor ama napalım idare edicez bi şekilde. Zaten 15-20 günde iyice toparlanır bebeğe alışırım herhalde sonra da kimse olmasa bebekle baş başa daha rahat ederim gibi geliyor.
Sende bu kafandaki düşünceleri kibar bi şekilde açık açık söyle. İçinde kalacağına söyle gitsin hem de onlar bi çözüm yolu bulmaya çalışır o zaman
Benim annemde çalışıyo yanimda fazla durmucak hastanede kalıcak eve geçince bende yalnız bakıcam bi şekilde düzenimi oluşturup bebeğimle ilgilenmem ona alışmam lazım kendimde istemiyorum zaten birinin yanımda olmasını arada sırada kız kardeşim gelirse gelir sende kendini stres yapma eşinle konuş kayinvalidenle konuşup plan yaparsinizAnnemin bana yardımcı oalcak bir potansiyeli yok, ama ben kendi düzenimi bırakırsam daha çok bunalıma girerim.
40ına kadarda bizde lohusa kadın yanlız bırakılmaz. Şuan belirsiz ama eşimle bir konuşmam lazım dediğin gibi kendi tatlı ama 2 yaş sendromlu bir bebek sonuçta üstelik kendi kendine oyalanmayı bilmiyor. Birde kıskançlık fln olur şimdi offf bilmiyorum ne yapacağım
aynen kizlarKizlar bebek bakimi vs ile ilgili kendinizi korkutmayin. Ben ilk hamileligimde 5.gece bebekle tek kalmistim babalik izni de 3 gundu ozamn. Esim ise gittiginde de evde bebekle aksama kadar yalniz kaliyorduk.
Size sadece yemek yapacak birileri lazim oluyor. Bebek bakimi emzirmesi falan icgudusel sanki hemen öğreniliyor.yesilus ShinSeGi icinizi ferah tutun. Bir cozum elbet bulunur.
Yok canım ya benim bir ay önce de oluyordu bu dediklerinKızlar sanki kendimi sıkmasam bebek çıkacak gibi aşağıya baskı var. Kemiklerim sızlıyor. Geçen yıl doğum yapan arkadaşım son 1 haftamda ben öyleydim diyor, acaba yaklaştı mı doğum diye düşünmeye başladım bu defa da, zaten her duyduğumdan etkileniyorum
Tabiki de öyle ben buradaki herkesi yakinim gibi goruyorum o yuzden ufakta olsa buyukte olsa sorunlarin paylastikcaa azalcagina inaniyorum..bosver ama cidden bana hep diyorlar bende sana soyleyeyim "kizimizi uzme "Yani herkesin problemleri var en önemlisi de sağlık, o yüzden yazıp konuşurken bile insan çekiniyor ama herkesin dünyası ve yaşadığı da kendi hayatını etkiliyor. Burasıda konuşup danışıp rahatlama yerimiz olduğu için anlatıyorum, bak sen bile derdini unutup beni rahatlatmaya çalışıyorsunİyi ki burası var ve her türlü sorunumuz için birbirimize destek olabiliyoruz
Su iç bol bolSabah dustan sonra dayanamayip parol ictim biraz hafifledi tansiyon 12.9 cikti. Bende hâlâ halsizlik ve hafif bas agrisi var ustune uykusuzlukta eklendiginden sanirim hem enerjim yok hem de cok kotu gorunuyorum. Allah son haftalarimizda bize yardim etsin sag salim hayirlisi ile alalim kucaklarimiza insallah. Allah butun hastalara da sifa versin.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?