- 21 Mart 2019
- 711
- 1.578
- 28
Ben Salı günü nstye girdim. Doktor aç olup olmadığımı sordu. Yiyeli 3 saat olmuştu. O da çok birşey değildi dedim. Nstye girmeden bir çikolata at ağızına dedi. Yani hareket için tok ve belki de biraz tatlı şeyler yemek faydalı olabilir. Ben nstye bağlıyken de iki kere gelip karnımı salladılar hareket etsin diye.Tok olunca belki daha cok hareket ediyordur etkilermi nelerine bakılıyor bilmedigim icin en iyisi yiyip gideyim :)
Bebek yüzü görünmüyor.Bi ekrana baglıyorlar aklımda kalan o o ekranda bebek yüzü gözüküyor mu kalp sesi duyuluyor ama :)
Hadi hayırlı olsun :)Günaydın kızlar
Ben dün tüm işleri devrettim arkadaşlarla vedalaştık 6 ay yokum , Perşembe’de pasta kestiler bana saolsunlarartık evdeyim inşallah ufak ufak işlerimi ilerletir sonlandırırım ama son günlerde hava çok bunaltıcı
Sabah kalkarken ayağıma kramp girdi eşimi çağırdım. Ayağımı tabandan tutarak öne doğru ittirince kasılma azaldı ama 2 kez daha girdiiyi ki evdeydi. Muz ve sodaya yükleneceğim
Haftaiçi de sağlık ocağındaki hemşirem çağırdı son izlenimi yapalım dedi , yine eksik değerlerim var mı diye kan tahlili de yaptırayım diyorum. Kontrolüm tam 1 hafta sonra bebeğim de çok aşağıda bakalım hayırlısı
Ben hiç saglık ocagında yaptırmadım tahlillerimi ondan hastaneye hep ac gittim de artık dedigin gibi tahlil falanda yapılmaz bebegin hareketi icin lazım tokluk :)Evet ama o hiç belli olmaz bir anda herşey değişebilir , ben mesela belirtilere erken başkasamda 40. Haftayı bulabilirim tam bir belirsizlikbence hep tok git benekte uyanık ve hareketli olur , ben kan işlemlerimi sağlık ocağında yaptığım için hiç aç gitmedim
Süper ses artarsa direk yoğunlaşayım :)Ekran rakamdaydı ama görüntü yoktu , sadece cihazda dalgalanma oluyor sanırım birde ses , benek kasılırsa veya hareket yoğunluğu olursa cihazdaki seste artıyor
Merdiven cıkarsam direk kesilirim nefes nefese kalıyorumH honey bunch Bana tok olmami ve hatta cikolata filan yeyip merdiven ic cik yuru bebek hareketlensin demislerdi
Ne kadar tok bebekte o kadar hareket demekkiBen Salı günü nstye girdim. Doktor aç olup olmadığımı sordu. Yiyeli 3 saat olmuştu. O da çok birşey değildi dedim. Nstye girmeden bir çikolata at ağızına dedi. Yani hareket için tok ve belki de biraz tatlı şeyler yemek faydalı olabilir. Ben nstye bağlıyken de iki kere gelip karnımı salladılar hareket etsin diye.
Cok heyecanlı ilk defa giricem cok sağol bilgiler icinBebek yüzü görünmüyor.Kalp atışını dinliyorsun. Hızlı hızlı çarpıyor. Arada hareket edince hani mikrofona parmaklarınla vurursun ya öyle bir ses çıkıyor. Makineden bir kağıt çıkıyor. Üst tarafta bebeğin kalp atışı 120 - 160 arasında, alt kısımda da senin sancın çıkıyor.
Başka bir hastanede elime bir alet de vermişlerdi. Bebeğin hareketini hissettikçe basayım diye ama bu sefer öyle birşey yoktu.
Iki kablo biri bebegin kalp atislarinin iyi alinabildigi yere digeri fark etmez ekranda bebek gorunmuyo goruntulu bir cihaz degil cunku sadece kalp atisi ve fosurdama duyuluyor o fosurdama da bebek hareket ettigi an amniyon sivisinin yani suyun cikardigi ses bebek kipirdayinca fosurdama artiyorBi ekrana baglıyorlar aklımda kalan o o ekranda bebek yüzü gözüküyor mu kalp sesi duyuluyor ama :)
Teşekkürler darısı başına işi bırakınca üstünden yük kalkacakHadi hayırlı olsun :)
Darısı basıma son bir haftam kaldı işyerinde :)
Marttan önce dönmeyi düşünmüyorum ben nerdeyse 8ay yokum dicem :)
Kramplar için bana magnezyum verdi ejstra doktorum sen kullanmayı sevmiyorsun ama artarsa aklında olsun
Ben hiç saglık ocagında yaptırmadım tahlillerimi ondan hastaneye hep ac gittim de artık dedigin gibi tahlil falanda yapılmaz bebegin hareketi icin lazım tokluk :)
Doktorunda erken olabilir demişti sana sanırım
Bana demedi bişey ama dedigin gibi hic bişey belli olmaz tak diye aksama ben dogurdum yazabilirim
Süper ses artarsa direk yoğunlaşayım :)
Merdiven cıkarsam direk kesilirim nefes nefese kalıyorum
Ama yiyip icip doyup gidicem sagol
Teşekkürler darısı başına işi bırakınca üstünden yük kalkacak8 ay mı süper benim hesabıma göre Şubat başında işe başlıyorum kısmetse
Yok sevmiyor değilim ne gerekiyorsa içeceğiz kalsiyum magnezyum ilacım var ama bazı akşamlar unutuyorum içmeyi
Aman zamanında sağlıkla gelsinler inşallah bakalım neler olacak
Fosurdama ne yAIki kablo biri bebegin kalp atislarinin iyi alinabildigi yere digeri fark etmez ekranda bebek gorunmuyo goruntulu bir cihaz degil cunku sadece kalp atisi ve fosurdama duyuluyor o fosurdama da bebek hareket ettigi an amniyon sivisinin yani suyun cikardigi ses bebek kipirdayinca fosurdama artiyor
Evdede hamlarmıyım iyice diyorum bak sabah 7den beri kalktım iki evde dolanıp geri yatıyorum ev cok sıkıcıTeşekkürler darısı başına işi bırakınca üstünden yük kalkacak8 ay mı süper benim hesabıma göre Şubat başında işe başlıyorum kısmetse
Yok sevmiyor değilim ne gerekiyorsa içeceğiz kalsiyum magnezyum ilacım var ama bazı akşamlar unutuyorum içmeyi
Aman zamanında sağlıkla gelsinler inşallah bakalım neler olacak
Evet en az iki haftasını saklamak lazım lazım olur illaki :)Yeni yılda 3 hafta iznim eklenecek ama onu zor zamanlar için ayırmayı düşünüyorum , hastalık olur kayınvalidemin işi olur fln birde tatili hakederiz seneye
Keşke bizde de ücretsiz izin olsa 3 ay alırdımEvdede hamlarmıyım iyice diyorum bak sabah 7den beri kalktım iki evde dolanıp geri yatıyorum ev cok sıkıcı
Ben ücretsiz izinde kullanmayı planlıyorum yoksa 16hafta aralık ilk haftasına denk geliyor izinlerim subat basına kadar anca götürür daha bebek 6ayı dolmuyor iki ayda ücretsiz alayım iznimin tamamını kullanmayayım diyorum ama bakalım
Yaaa iste suyun hareket ettigindeki cikardigi sesFosurdama ne yA
Gebeligimin ilk aylarında bikaç kere serum yedim hastanenin hamile katında o yüzden az cok yanımda nst ye giren kadınlardan sesini biliyorumda hic fosurdama gibi gelmemişti
:) bayram sonrası erken ya 30agustosu iste bari :)Keşke bizde de ücretsiz izin olsa 3 ay alırdımev sıkıcı evet mesela bugün 8:30 da kalktım yayık yayık kahvaltı hazırladım biraz tv izledim eşimle , mutfağı toparladım , işyerinde getirdiğim eşyaları yerleştireceğim ama dinlene dinlene yapıyorum kızımla sohbet ediyorum kasılma oldu , izne ayrıldım diye sadece yatıp yuvarlanmam elbet bir taraftan son hazırlıklar akşama ütüm var fln ama dinlenmekte istiyor vücut zaten o yüzden 1 hafta erken ayırıldım salı günü için planım var dışarda sonrasına bakarım arkadaşımı çağırırım kitap okurum şarkı söylerim sohbet ederim bayram sonrası elimizi öpmeye gel diye kızımla anlaşma yaparım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?