Tok olunca belki daha cok hareket ediyordur etkilermi nelerine bakılıyor bilmedigim icin en iyisi yiyip gideyim :)
Ben Salı günü nstye girdim. Doktor aç olup olmadığımı sordu. Yiyeli 3 saat olmuştu. O da çok birşey değildi dedim. Nstye girmeden bir çikolata at ağızına dedi. Yani hareket için tok ve belki de biraz tatlı şeyler yemek faydalı olabilir. Ben nstye bağlıyken de iki kere gelip karnımı salladılar hareket etsin diye.

Bi ekrana baglıyorlar aklımda kalan o o ekranda bebek yüzü gözüküyor mu kalp sesi duyuluyor ama :)
Bebek yüzü görünmüyor. Kalp atışını dinliyorsun. Hızlı hızlı çarpıyor. Arada hareket edince hani mikrofona parmaklarınla vurursun ya öyle bir ses çıkıyor. Makineden bir kağıt çıkıyor. Üst tarafta bebeğin kalp atışı 120 - 160 arasında, alt kısımda da senin sancın çıkıyor.
Başka bir hastanede elime bir alet de vermişlerdi. Bebeğin hareketini hissettikçe basayım diye ama bu sefer öyle birşey yoktu.

Hadi hayırlı olsun :)
Darısı basıma son bir haftam kaldı işyerinde :)
Marttan önce dönmeyi düşünmüyorum ben nerdeyse 8ay yokum dicem :)
Kramplar için bana magnezyum verdi ejstra doktorum sen kullanmayı sevmiyorsun ama artarsa aklında olsun

Ben hiç saglık ocagında yaptırmadım tahlillerimi ondan hastaneye hep ac gittim de artık dedigin gibi tahlil falanda yapılmaz bebegin hareketi icin lazım tokluk :)
Doktorunda erken olabilir demişti sana sanırım
Bana demedi bişey ama dedigin gibi hic bişey belli olmaz tak diye aksama ben dogurdum yazabilirim
Ekran rakamdaydı ama görüntü yoktu , sadece cihazda dalgalanma oluyor sanırım birde ses , benek kasılırsa veya hareket yoğunluğu olursa cihazdaki seste artıyor
Süper ses artarsa direk yoğunlaşayım :)

Ne kadar tok bebekte o kadar hareket demekki
Yemek yiyince cok farketmiyorum ama demek o içerde dans ediyor ☺

Cok heyecanlı ilk defa giricem cok sağol bilgiler icin

Günaydın kızlar ben ara ara bakıyorum ama tam olarak okuyamıyorum
Çoğu sayfalara Fransız kaldım

hilal1907 ve Mavikelebek0134 gözünüz aydın
Erkenci kuşlara çok şaşırdım
Sizi gördükten sonra bizimki de mi erken gelir diye düşünmeden duramıyorum

Günaydın kızlar kardimda hafıf sızlama var yorgunluk gibi garip bi his normal mi sizce

Bi ekrana baglıyorlar aklımda kalan o o ekranda bebek yüzü gözüküyor mu kalp sesi duyuluyor ama :)
Iki kablo biri bebegin kalp atislarinin iyi alinabildigi yere digeri fark etmez ekranda bebek gorunmuyo goruntulu bir cihaz degil cunku sadece kalp atisi ve fosurdama duyuluyor o fosurdama da bebek hareket ettigi an amniyon sivisinin yani suyun cikardigi ses bebek kipirdayinca fosurdama artiyor

Teşekkürler darısı başına işi bırakınca üstünden yük kalkacak 8 ay mı süper benim hesabıma göre Şubat başında işe başlıyorum kısmetse
Yok sevmiyor değilim ne gerekiyorsa içeceğiz kalsiyum magnezyum ilacım var ama bazı akşamlar unutuyorum içmeyi
Aman zamanında sağlıkla gelsinler inşallah bakalım neler olacak

Yeni yılda 3 hafta iznim eklenecek ama onu zor zamanlar için ayırmayı düşünüyorum , hastalık olur kayınvalidemin işi olur fln birde tatili hakederiz seneye

Fosurdama ne yA
Gebeligimin ilk aylarında bikaç kere serum yedim hastanenin hamile katında o yüzden az cok yanımda nst ye giren kadınlardan sesini biliyorumda hic fosurdama gibi gelmemişti

Evdede hamlarmıyım iyice diyorum bak sabah 7den beri kalktım iki evde dolanıp geri yatıyorum ev cok sıkıcı
Ben ücretsiz izinde kullanmayı planlıyorum yoksa 16hafta aralık ilk haftasına denk geliyor izinlerim subat basına kadar anca götürür daha bebek 6ayı dolmuyor iki ayda ücretsiz alayım iznimin tamamını kullanmayayım diyorum ama bakalım

Keşke bizde de ücretsiz izin olsa 3 ay alırdım ev sıkıcı evet mesela bugün 8:30 da kalktım yayık yayık kahvaltı hazırladım biraz tv izledim eşimle , mutfağı toparladım , işyerinde getirdiğim eşyaları yerleştireceğim ama dinlene dinlene yapıyorum kızımla sohbet ediyorum kasılma oldu , izne ayrıldım diye sadece yatıp yuvarlanmam elbet bir taraftan son hazırlıklar akşama ütüm var fln ama dinlenmekte istiyor vücut zaten o yüzden 1 hafta erken ayırıldım salı günü için planım var dışarda sonrasına bakarım arkadaşımı çağırırım kitap okurum şarkı söylerim sohbet ederim bayram sonrası elimizi öpmeye gel diye kızımla anlaşma yaparım

Kızlar bu arada göğüs uçlarım büyüktü iyice büyüdü hatta çatlaktı şimdiden parça parça gibi yani yara olmaya çok müsait , yaklaşık 1 haftadır kantaron yağını kullanıyorum duştan sonra hemen 2 güne toparladı gerçekten hücre yenileyici özelliği var , tavsiye ederim herkese

Randevudan cıktık biz :) artık haftada 1e düştü sıklıgımız 2912gr 49cm olmusuz haftamız 1hafta önde dedi ama o cok değişiyor onu kıstas almıyorum sahsen
Herşey yolunda cok sükür nstde sancı vs cıkmadı :)
Ve tabiki son ikidir oldugu gibi bugunde yüzünü göstermedi :))

:) bayram sonrası erken ya 30agustosu iste bari :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…