Kızlar merhaba 2. Dogumu olan tecrübeli annelerin yorumunu bekliyorum. Benim ilk olacak Allah nasip ederse, hastaneye yalnız eşimle gideyim diyorum. özel hastane bu arada acaba bebekle ne kadar ilgileniyolar yani eşimin yetemediği yerde altını falan değiştiriyolar mı mesela? Sezeryan olursam kendim yapamayabilirm çünkü
Ben 2 defa sezeryan oldum ama ikisinde de yanımda 2 refakatçi kaldı bu sefer sadece eşim kalacak ama o da tecrübeli onun değiştirebilecegini bildiğim icin sıkıntı etmiyorum. Net birşey söyleyemem ama ben hastane özel de olsa hemşirelerin alt değiştireceğini hiç sanmam hastane kontrolünüzde servise çıkıp bir sorun bence
Randevudan cıktık biz :) artık haftada 1e düştü sıklıgımız 2912gr 49cm olmusuz haftamız 1hafta önde dedi ama o cok değişiyor onu kıstas almıyorum sahsen
Herşey yolunda cok sükür nstde sancı vs cıkmadı :)
Ve tabiki son ikidir oldugu gibi bugunde yüzünü göstermedi :))
Ben ilçede oturuyorum küçük bir ilçe olduğu için burada sabit bir kadın doğumcu yok. Her cuma il merkezinden gelen bir kadın doğumcu oluyor. Benim doktorum il merkezinde üniversite hastanesinde orada doğum yapacagim inş. Doktoruma bir süre gidemeyecegim diye dün ara kontrol olsun diye burada yaptırdım kontrolümü. Şükür herşey yolunda. Dün 32+3tum bebeğim 2090 gram olmuş suyu yeterli rahim ağzı uzunluğu vs yeterli. Ölçümleri iyi dedi. Buradaki ölçümler cihaz ve doktor farkından dolayı az daha önden gidiyor. 2 hafta sonra da kendi doktoruma uğrayacağım ins gününü bekler bebeğim. 3. sezeryanım olacak bu. 5.5 hafta kaldı minigimi kucaklamama inş ❤
Kızlar merhaba 2. Dogumu olan tecrübeli annelerin yorumunu bekliyorum. Benim ilk olacak Allah nasip ederse, hastaneye yalnız eşimle gideyim diyorum. özel hastane bu arada acaba bebekle ne kadar ilgileniyolar yani eşimin yetemediği yerde altını falan değiştiriyolar mı mesela? Sezeryan olursam kendim yapamayabilirm çünkü
Alt değiştirme yapmazlar ama o işin en kolay kısmı bence. Onu eşin halleder. Emzirme konusunda ve gaz çıkarma kısmında bize yardımcı olmuşlardı. Öyle mi böyle mi diye eşim hemşirelerle sohbetlere de dalmıştı. Seve seve cevap verdiler. Her özel hastane öyle mi bilemiyorum. Ben de bu sefer sadece eşimi istiyorum. Beni yataktan kaldırıp gezdirecek, üstümü başımı giydirecek, banyoda lavaboda yardımcı olacak. İlk doğumumda da eşim yapmıştı zaten bunları. Ama o benimle ilgilenirken odada bebeğin başında duracak kimse yok. Sıkıntı olur mu bilemiyorum şu an.
Lavanta yağının doğumu çok kolaylaştırıcı ve sakinleştirici etkisi olduğunu söyledi bir hekim az önce kızlar. Doğum öncesi masaj ile kullanılıyormuş ama sen birkaç hafta önceden başlayabilirsin karnına sürmeye dedi. Bilginiz olsun.
Lavanta yağının doğumu çok kolaylaştırıcı ve sakinleştirici etkisi olduğunu söyledi bir hekim az önce kızlar. Doğum öncesi masaj ile kullanılıyormuş ama sen birkaç hafta önceden başlayabilirsin karnına sürmeye dedi. Bilginiz olsun.
evet bunu bende okumuştum zaten bayılırım lavantaya. yağıyla olan masajı karın bölgesine olabilir ama vajinal pek önermiyorlar. ama hastane çantama lavantalı oda kokusu koyucam beni pozitif etkiler mis gibi :)
herkese iyi haftasonları kızlar
Ben bu cuma işyerimden ayrılacağım inş
İşyerindeki arkadaşlarımla arada dışarıda toplanırdık
Yine toplanalım dediler bahçeli bi cafeye gittik ki
Kendi çaplarında küçük bi baby shower hazırlamışlar
Çok duygulandım
Hamilelikten midir nedir gözlerim doluverdi
Büyük bişey değildi ama düşünüp hazırlanmaları beni çok mutlu etti
Oğlumla da böyle güzel bi anımız oldu
herkese iyi haftasonları kızlar
Ben bu cuma işyerimden ayrılacağım inş
İşyerindeki arkadaşlarımla arada dışarıda toplanırdık
Yine toplanalım dediler bahçeli bi cafeye gittik ki
Kendi çaplarında küçük bi baby shower hazırlamışlar
Çok duygulandım
Hamilelikten midir nedir gözlerim doluverdi
Büyük bişey değildi ama düşünüp hazırlanmaları beni çok mutlu etti
Oğlumla da böyle güzel bi anımız oldu
Bugun cok kasik agrim oldu hafif sancilar cok afedersiniz cisim var gibi..asagida bebek..kasildida ara ara..kanama vs.olmadigindan acile gitmedim.yalanci sancilardir herhalde
Devamli ayni sıklıkla geliyorsa dogum sancisi ama asagida olunca benim de cok geliyor cisim birde akintim cok benim surekli kasiliyo bebek uykumda bile
Kızlar bu kasılmalar ne şekilde oluyor ya? Burda okudgum kadarıyla bebeğin içeride gerilmesi mi yada mesela ayagını dayayıp acıtması mı? Ayırt edemiyorum çünkü. Bide yürürken yada bazen otururkende alt tarafımın sızladıgını hissediyorum bebek henüz aşağıya inmedi ama. Tam olarak nasıl oluyor anlatır mısınız :))
Kızlar bu kasılmalar ne şekilde oluyor ya? Burda okudgum kadarıyla bebeğin içeride gerilmesi mi yada mesela ayagını dayayıp acıtması mı? Ayırt edemiyorum çünkü. Bide yürürken yada bazen otururkende alt tarafımın sızladıgını hissediyorum bebek henüz aşağıya inmedi ama. Tam olarak nasıl oluyor anlatır mısınız :))
Bebek kasiliyor toplanma gibi ve alt tarafa baski yapiyor cikacak gibi kasiklarima da agri giriyor benim kasilinca bebek bir de ayni aralikla sanci oluyor nst de ozellikle cikarsa sancin daha net anlarsin
Randevudan cıktık biz :) artık haftada 1e düştü sıklıgımız 2912gr 49cm olmusuz haftamız 1hafta önde dedi ama o cok değişiyor onu kıstas almıyorum sahsen
Herşey yolunda cok sükür nstde sancı vs cıkmadı :)
Ve tabiki son ikidir oldugu gibi bugunde yüzünü göstermedi :))
Maşallah az kaldı. Benim kız da hiç göstermiyo yüzünü el kol ayak ne varsa kafada her ultrasonda. Senin şuan icin sezeryanlik durumun yok heralde degil mi?
Bebek kasiliyor toplanma gibi ve alt tarafa baski yapiyor cikacak gibi kasiklarima da agri giriyor benim kasilinca bebek bir de ayni aralikla sanci oluyor nst de ozellikle cikarsa sancin daha net anlarsin
Anladım canım haftaya ilk önce nst gir dedi doktor ilk defa girecegim bakalım ozaman neler olacak. Bu arada doktor randevumdan once mi gitmem lazım uzunmu sürüyor nst